mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 21:27:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Rak??
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Rak??  (Prebrano 19694 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #45 : ponedeljek, 02.09.2013 : 19:08:42 »

Skogkatt in Majek, čestitke  Cheesy
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #46 : ponedeljek, 02.09.2013 : 23:00:10 »

Super novica, Skogkatt Cheesy Majči Kiss
Logiran

Unikatne tablice in portretki
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #47 : ponedeljek, 09.09.2013 : 10:51:56 »

Citat
Genetsko zdravljenje je novost, ki se v glavnem še preizkuša. Pred leti so imeli na VF eksperimentalni program (ali kako se temu reče), ne vem kakšni so bili rezultati, psički, ki sem jo poznala ni pomagalo. Se pa po moje splača poskusiti, če drugo odpove in če lahko prideš zraven.
Za dva psa vem, da sta še vedno ok  Wink.
Logiran
anita1987
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #48 : sreda, 18.09.2013 : 11:29:14 »

Pozdravljeni,

javljam se, da sporočim kako je kaj moja bejbika. Slab mesec nazaj sva bile na slikanju. Notranji organi in pljuča so hvalabogu čisti, tako da smo pričeli z zdravljenjem. Dobila je prvo terapijo in moram reči, da jo je kar dobro prestala. Lepo je jedla in veliko pila po medrolu, drugače je vse ok. Razen tega seveda, da je bolj lenobna. Je še razigrana, ampak hitreje se utrudi.
No naslednji teden potem bi morala dobiti drugo dozo ampak so levkociti žal preveč padli (iz 12 na 2) in dobila je antibiotik. Prejšnji teden pa sva spet šli in je bila kri v redu, tako, da je ponovno dobila dozo. Jo tudi lepo prenaša in sem prav vesela, ker je res borka.
Zelo težko sem se odločila za kemoterapijo, saj me je res skrbelo kako bo prenašala. Rečeno mi je bilo, da se ji lahko življenjska doba podaljša iz 2 - 3 mesecev na do vsaj 1 leta. To se mi pa že zdi vredno. Edino kar me jezi in se mi ne zdi ravno fer je to, ko je govora o stroških. Ne zdi se mi fer, da rečejo, ko jih povprašaš po stroških znesek, ki je za polovico manjši kot potem dejanski, ki ga plačaš. To mi pa res ni všeč ampak je že druga pesem in ne spada semle. Samo želela sem povedati, da kužika zelo lepo prenaša kemoterapijo (če bo slučajno še kdo v takšni dilemi kot jaz). Jaz imam namen vztrajati, če mi bo le denarnica to dopuščala. Ker pa nisem prepričana, da mi bo bi rada samo še vprašala, če ima kdo izkušnje z mastocitonom, ki je sicer bil odstranjen, še ni bil na notranjih organih, in se ga NI zdravilo s kemoterapijo??

Lep dan vsem skupaj
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #49 : torek, 24.09.2013 : 12:55:34 »

Čip je pred tremi leti prebolel mastocitom. Na vratu je bil odstranjen operativnio, istočasno je bila na tački narejena elektrokemoterapija. Potem je bil deležen še 2 genskih terapij in še vedno je z menoj  Wink. Brez kemoterapije, je pa doživljenjsko na Medrolu in dieti. Ampak nihče, ki ga spozna, ne verjame da je star 10+ in da je prebolel to težko bolezen.
Logiran
anita1987
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #50 : torek, 24.09.2013 : 18:49:34 »

Takoda mi lahko prosim prosim napišeš kaj več od elektrokemtoterapije in genske terapije? Lepo prosim. Ali tudi to izvajajo na Veterininarsko fakulteti? Si se tam dogovarjala za terapijo? Ker meni kaj drugega od kemoterapije sploh niso priporočili, čeprav sem vprašala kakšne so možnosti...

Bela bi morala v petek spet dobiti terapijo, ampak je spet odložena zaradi premalo levkocitkov....ni sicer tako drastično kot v prvo (res je da je bila potem tudi naslednja doza manjša zaradi tako drastičnega upada) ampak kljub temu se mi zdi to pokazatelj, da to očitno ni za mojo kužiko...(čeprav je sicer bilo v redu z njo - razen manj energije) saj se tudi njim na veterini zdi čudno (saj tako so rekli), da so levkociti spet upadli. Pa drugače pazim, da ji dam dosti mesa (govejega) - veliko je bilo sedaj tudi drobovine, je to narobe? Potem dobiva omega 3 dodatek, reishi gobice v prahu in kakšnih 2 - 3 krat tedensko še vitaminski dodatek.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #51 : torek, 24.09.2013 : 19:14:34 »

Ena druga žival, pa vseeno- moj konj je imel 1x narejeno elektrokemoterapijo, po kateri se tumor ni več razraščal. (sicer je šlo za tako obliko raka, ki ne dela metastaz po telesu)
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Rak??
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines