mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:06:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Pes pojedel lešnik
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes pojedel lešnik  (Prebrano 24835 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #15 : torek, 21.03.2006 : 16:49:27 »

Kaj vi vse delate psom?HuhSmiley

Za bruhanje je najboljša varianta kr prs v usta, vedno zaleže, ali pa veliko pasje trave ki pa jo je sedaj težko dobit. Drugače se pa zaradi nogavic jaz nebi sekiral - to bo prebavil brez problema.


Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #16 : torek, 21.03.2006 : 18:58:54 »

A res nebivedu? Upam, da ta stavek glede nogavice nihče ne bo jemal resno. Nogavica(sploh pa kakšna najlonka) se z lahkoto zaustavi v črevesju. Sicer pa veterinarji res nimajo pojma a?

Drugače pa je nasvet o gorčici prišel s strani dežurnega veterinarja, ko je pes pogoltnil črepinjo.
Logiran
ostrodlaka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


WWW
« Odgovor #17 : torek, 21.03.2006 : 20:24:01 »

prijateljev foxi je dvakrat pojedel najlonko in obakrat jo je ob pomoči lastnika pokakal, tako, da ne skrbi.. Smiley ..problem zna biti baje edino, če se mu preveč zabaše v črevesju - takrat je (baje fuuuuuuuul redko) potrebna operacija...

...enkrat je mene na sprehodu skoraj kap, ko je prejšnja psica pokakala nekaj flourescentno oranžnega in dolgega...naj povem, da je bil misjetrij izginule posebne klobase tako rešen... Smiley
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #18 : torek, 21.03.2006 : 21:20:38 »

Ne razumem, res ne razumem kako lahko napišete "brez skrbi", saj sta meni 2 različna dežurna veterinarja rekla, da je bolje spraviti takoj ven z bruhanjem, kot pa čakati ali se bo kaj zgodilo.
Redko? Niti ni tako redko ali pa oba veterinarja lažeta. Oprostite ampak bomo pa ja bolj zaupali strokovnjakom.
Logiran
ostrodlaka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


WWW
« Odgovor #19 : sreda, 22.03.2006 : 10:54:30 »

..vsekakor je odločitev tvoja...
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #20 : sreda, 22.03.2006 : 17:46:38 »

Moja psica je pojedla zobotrebec, ki je šel skoz želodec neprebavljen in se ji zapičil v črevo. Veterinar je rekel, da je nemogoče, da ne bi prebavila lesenega zobotrebca, pa je očitno le mogoče! Tako. da sem glede takih stvari jaz kar pozorna.



Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #21 : petek, 24.03.2006 : 15:01:14 »

Zdravo!

Moja mala je tudi pojedla in hvala bogu prebavla kamen, in to ne majhnega (nekje 3x2x2 cm). sreca, da kamen ni bil oster ampak je bil ovalne oblike in ga je prebavla. Me je pa tista prava panika zgrabla kako uro za tem ko sem se zavedal kaj vse bi se lahko zgodilo.

Lep pozdrav!
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #22 : sreda, 03.01.2007 : 23:26:23 »

Upam da bo kdo prebral tole, ker moja psička ni ravno pojedla lešnika, je pa pojedla nekaj plastike, ki jo je odgriznila kužku ki laja in skače( tista igračka na baterije). In sicer, odgriznilti je morala, po vsej verjetnosti, nekaj noge ki je bila že zlomljena in ker rada grize, ji je ta plastična nogica prišla prav, samo problem je ker jo je tudi pojedla. Po tem se je nekaj davila, kot bi hotela bruhat, pa nič. Strah me je da je bil ta košček oster in da bi ji kaj poškodoval v telesu.

Ali kdo ve kako kužki prebavljajo plastiko? Se bo ta v želodčki vsaj malo razgradila, da je ne bo popraskalo?

Še to, psička je čisto živahna, tudi večerjo je jedla po tistem, le vsake toliko časa se malo oblizuje oz nekaj cmoklja, ali pa se tako čudno davi oz kot da bi se ji kolcnilo.
Logiran
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #23 : sreda, 03.01.2007 : 23:46:51 »

Ja v začetku je vse normalno, potem se pa začne komplicirat. Jaz bi ti svetovala, da greste takoj jutri k veterinarju in poveste kaj se je zgodilo. Mogoče ne bo nič posebnega, mogoče ji uspe še zbruhat lahko se pa stvar zelo zaplete. Jaz vem, da ne bi čakala...
Logiran
tanja26
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #24 : sreda, 03.01.2007 : 23:48:29 »

ppetra držim pesti, da bo s tvojo Lotko vse ok
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #25 : četrtek, 04.01.2007 : 00:06:21 »

Ko jo gledam, ko nekaj pokašljuje, če sploh (obnašanje je čudno), me je kar groza.

Govorila sem z enim veterinarjem, pa če bo vse po sreči naj bi bilo vse vredu in bo zadevico pokakala. Svetoval nam je tudi, da se jutri veliko giblje ker naj bi to olajšalo prebavo, in zvečer naj ji dam neko olje.

Je pa tudi dodal, da če bi hotela bruhat (mislim, da penjenje okrog ust), naj jo takoj peljem k veterinarju, zraven pa je še dodal ogromne stroške, da ji bodo dali nekaj da bo bruhala. Ima kdo izkušnje s tem. Se pa zavedam da če bi bila potrebna kakšna operacija, si sploh ne želim predstavljat stroškov, kaj šele bogo psičko.

tanja26, hvala za držanje pesti, upam da bo pomagalo Wink
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #26 : četrtek, 04.01.2007 : 19:17:45 »

Oprosti, če sem te narobe razumela, a na stroške bi morala misliti še preden si si omislila psa!Veterinarski stroški niso nikoli poceni, a so del oskrbe psa. Tega se je treba zavedati.

Prav tako pa je treba tudi paziti s čim se pes igra. Vsaka človeška igrača ni primerna za psa. V tvojem primeru bi rekla celo, da je nevarna glede na to, da je na baterije!
Logiran
Tejka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #27 : četrtek, 04.01.2007 : 19:53:17 »

ppetra, če te bo to kaj potolažilo, sem jaz enkrat tudi naredila neumnost in svoji psički metala premajhno žogico, česar sem se zavedela šele, ko jo je pri enem ulovu pogoltnila. Ker smo bili ravno na morju in ni bilo veterine v bližini, sem v strahu stalno oprezala, da bi psička žogico pokakala... Ampak ker je ne moreš vedno uloviti "pri dejanju" (je zelo občutljiva in se gre vedno skriti za kak grm ali v visoko travo:Smiley) in ker ni imela nobenih težav ali kazala čudnega vedenja, sem mislila, da je žogico pač enkrat pokakala ne da bi jaz opazila... Pa jo je na koncu čez kak mesec izbruhala Huh. Pa tudi sicer je v svoji dolgoletni karieri lovljenja kamnov pojedla ene 3, in vse izbruhala. Ampak jaz se na tvojem mestu vseeno ne bi igrala in čakala, sploh če se čudno vede. Držim pesti, da bo vse v redu!
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #28 : četrtek, 04.01.2007 : 20:06:08 »

Moja je pojedla že marsikaj, kljub temu da smo stvari skrivali pred njo in jih dajali na mesto kjer naj jih ne bi dosegla, pa je zvita k lisica, pa se dokoplje do vsega. Če drugega ni bilo, se je pa na posteljnino spravila hehe.Med drugim je pojedla tud pol daljinca za tv (hvala bogu ne tisti del kjer so baterije). Potem smo nestrpno čakali da zadevo pokaka - in jo tudi je. Zdej k je že velika punca, jo je pa pamet srečala, pa ne brska več za stvarmi, ki bi jih lahko uničla, edino kopalnico moram zapirat, ker drugače obvezno zgine wc papir - al je pa vsaj tako zdemoliran, da ni več uporaben...
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #29 : četrtek, 04.01.2007 : 20:27:16 »

No, da se nebom ponavljal...jaz sem in tudi ima kr nekaj tezav z neprebavljivimi predmeti. Najljubsa razvada moje psicke je kamenje. Zaradi tega sem ze velikokrat bil pri veterinaru in si olajsal denarcnico za kr nekaj tolarjev (evrov se ne Smiley) No, ampak je glava pomirjena in ce sem sumil da bi ji kaj ostalo v zelodcu ali poziralniku seveda nebi obotavljal in bi jo takoj odpeljal.

No, in nazadnje sem se pogovarjal z veterinarjem, ki mi ji sredi pogovora, v malo smesnem tonu dejal....veste vasa psicka pa ima psiholoske tezave. Najprej sok ker nisem niti postudiral kaj je rekel, jaz sem samo slisala tezava. No potem pa smeh Smiley Vglavnem, povedal mi je da imajo nekateri psi dejansko psiholosko motnjo in jedo neprebavljive predmete.

Samo toliko da veste, da morajo prav vsi nasi psi moteni in morajo na zdravljenje Grin  hehe
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Pes pojedel lešnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines