mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 01.12.2021 : 12:55:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "12"  |  Tema: natečaj "12 najlepših fotografij" - pravila
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: natečaj "12 najlepših fotografij" - pravila  (Prebrano 3538 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.602


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : petek, 06.09.2013 : 20:15:47 »Natečaj "12 najlepših fotografij"

Naš 18. foto natečaj bo nekoliko poseben Cheesy. Še vedno bomo fotkali pse in mačke, ne bomo pa delili praktičnih nagrad, temveč bodo kot nagrade mesečne objave izbranih najboljših fotk v grafiki mojpes.neta. To pomeni, da bo vsaka od dvanajstih izbranih fotografij prihodnje leto en mesec nekje na zelo vidnem mestu portala mojpes.net Wink Smiley

Tematiko povsem prepuščam ustvarjalnosti fotografov, vsekakor pa na fotografiji ne sme manjkati vsaj en maček ali pes. Smiley

Kdo lahko sodeluje na foto natečaju?

- Na foto natečaju lahko sodelujejo s svojimi fotografijami vsi člani mojpes.neta (z uporabniškimi paketi midi, maksi ali mega, tudi moderatorji), ki bodo do predpisanega roka ter v skladu s temi razpisnimi pogoji poslali fotografije, ki so njihovo avtorsko delo ali avtorsko delo njihovih ožjih družinskih članov.
- Fotografije novinca so objavljene šele po plačilu uporabniškega paketa.
- V primeru, da članu po objavi in pred zaključkom foto natečaja naročnina poteče in je ne podaljša, se njegove fotografije umaknejo in ne sodelujejo pri glasovanju za nagrade.

Pravila in napotki za sodelovanje v natečaju

- Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi (5) fotografijami. Ko so fotografije objavljene v oštevilčenih temah natečaja, jih ni mogoče zamenjati z drugimi.
- Sodelujejo lahko samo fotografije, ki so posnete med 1. 1. 2013 in 16. 11. 2013.
- Na fotografiji je edini obvezen element vsaj en maček ali pes. Fotografije, ki ne bodo ustrezale tem kriterijem, bodo objavljene v temi "izven konkurence".

Navodila za pripravo fotografij

- Fotografija v času trajanja natečaja NE SME biti nikjer objavljena. Izbrane oz. 'nagrajene' fotografije ne smejo biti nikjer objavljene do vključno 31. 12. 2014.
- Najmanjša velikost fotografij mora biti 1000 px širine ali višine, manjše fotografije bodo zavrnjene.
- Datotek (slik) ne imenujte s komentarji, nikakor pri imenu ne uporabljajte šumnikov (čšž), presledkov, pik, vejic, klicajev, vprašajev ... ali drugih znakov. Dovoljeni znaki so črke angleške abecede, številke, pomišljaj in podčrtaj. Najbolje je, da pustite ime datoteke takšno, kot vam ga določi fotoaparat.
- Obdelava fotografij z računalniškimi programi za delo s fotografijami je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije. Dovoljene so korekcije barv, korekcija nivojev, korekcija osvetlitve, korekcija kontrasta. Organizator natečaja ima pravico, da po lastni presoji izloči fotografijo, za katero meni, da je bila računalniško obdelana na kakšen drugačen način.
- Fotografijam ni dovoljeno dodajati robov, okvirjev ali drugih grafičnih elementov. Na fotografijo ni dovoljeno dodajati podpisa, datuma ali kakršnegakoli znaka (logotipa) avtorja.
Fotografije bodo za izbor objavljene v velikosti 600 px širine ali višine in take kvalitete za web, kot bodo prispele. Pred objavo bo dodan znak mojpes.neta.
- Za vsako posamezno fotografijo mora biti na voljo zapis o datumu nastanka fotografije (Date Picture ali Date Time Original ali Date Picture Taken ...; nikakor ne samo Date Modified). To enostavno ugotovite tako, da pogledate datoteko na svojem računalniku v Raziskovalcu (Explorerju) in vidite datum v koloni Date Picture Taken. Fotografija, za katero datum nastanka ne bo mogoče ugotoviti, bo zavrnjena.

Navodila za pošiljanje fotografij

- Avtor pošlje vsako posamezno fotografijo v samostojnem email sporočilu na elektronski naslov jana@mojpes.net. V sporočilu mora biti navedeno:
* uporabniško ime udeleženca v foto natečaju,
* vzdevek ali ime in priimek avtorja fotografije (pomembno: to bo navedeno tudi v objavi fotografije, če bo izbrana),
* morebiten komentar k fotografiji,
* datum, ko je bila fotografija posneta.
- Opozorilo: uporabniki, ki niso člani mojpes.neta z ustreznimi uporabniškimi paketi, ne morejo sodelovati na natečaju.
- Poslane fotografije morajo biti v .jpg formatu.
- NIKAKOR fotografij ne pošiljajte s posebnimi programi za pošiljanje fotografij ali s programi za obdelavo fotografij (Picasa ...). Fotografijo z vsemi podatki pošljite izključno kot priponko v email sporočilu.

Nagrade

"Nagrajenih" bo 12 fotografij. Nagrada za vsako izmed 12 izbranih fotografij je, da bo v letu 2014 en mesec objavljena na portalu www.mojpes.net, lahko kot del grafike, lahko kot samostojen element.
* Vse izbrane fotografije bodo imele pri objavah na www.mojpes.net enak status, ne glede na to, katero mesto bodo v tem natečaju dosegle po glasovanju.
* mojpes.netov grafik bo sam izbral zaporedje objav.
* Posamezna fotografija bo lahko objavljena kot element grafike mojpes.neta, lahko kot samostojen element, lahko bo s fotografije izbran le detajl, lahko pa bo objavljena v celoti. Odločitev je izključno na strani mojpes.netovega grafika.
* Ime avtorja posamezne fotografije bo na fotografijo dodano na način, da bo nedvoumno jasno, da gre za avtorja.

Termini natečaja

- od 6. 9. 2013 do 16. 11. 2013 do 24. ure - V tem času imajo udeleženci čas poslati fotografije na naslov jana@mojpes.net, s pripisom "za foto natecaj 12".
- Fotografije, ki bodo zadostile pogojem iz tega razpisa, bodo v mojpesGaleriji in na mojpesForumu objavljene sproti, kot bodo prihajale, fotografije, ki bodo prispele zadnji dan, pa bodo objavljene najkasneje do 18. 11. 2013.
- 18. 11. 2013 do 30. 11. 2013 - glasovanje.
- 1. 12. 2013 objava končnih rezultatov natečaja.

Potek izbora najboljših fotografij

Na mojpesForumu bo objavljena nova tema za izbor najboljših fotografij v foto natečaju "12". Vse prispele in objavljene fotografije, ki bodo sodelovale v konkurenci, bodo navedene v seznamu z ustreznimi povezavami do fotografij. V anketi, ki bo objavljena na mojpesForumu, bodo lahko vsi registrirani uporabniki mojpes.neta glasovali za najboljše fotografije. Obenem bodo tisti, ki bodo glasovali, povabljeni k utemeljitvi svojih glasov, kar bo v pomoč pri končnem izboru, v kolikor bo po anketi prišlo do enakih števil glasov pri več fotografijah. Vsak bo lahko glasoval samo enkrat. Glasov se ne bo dalo popravljati, spreminjati ali dodajati. Za glasovanje bo potrebno biti vsaj registriran član mojpes.neta in prijavljen na mojpesForum. Gre za delno tajno in delno javno glasovanje. Vsi glasovi v anketi se bodo avtomatsko beležili, prikazali pa šele 30. 11. 2013 ob uri, ki bo navedena nad anketo. Vse utemeljitve bodo javne.

Komisija za izbor

Komisijo za izbor sestavljajo predstavniki mojpes.neta (administratorji).
Komisija za izbor bo 1. 12. 2013 objavila izid natečaja in navedla 12 fotografij, ki bodo dosegle najvišje število glasov.
V primeru, da bo več fotografij dobilo po glasovanju v anketi enako število glasov, odloča o razvrstitvi v dvanajsterico ustrezno število utemeljitev glasov glasovalcev iz predizbora. V kolikor bosta še vedno imeli dve fotografiji enako število glasov, bo o uvrstitvi odločala komisija za izbor.
Komisija je pristojna tudi za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.

Pravna in avtorska določila

Vsi udeleženci v natečaju s svojo udeležbo na natečaju dovoljujejo uporabo fotografij, poslanih za ta natečaj, v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net in tem razpisom za objave in druge promocijske aktivnosti mojpes.neta brez nadomestila (objave na mojpes.netu, izdelava koledarja). Fotografij, ki bodo sodelovale v natečaju, avtorjem v času trajanja natečaja ni dovoljeno objavljati drugje (spletne strani, spletni albumi, forumi, tiskani mediji), izbranih 12 fotografij, ki bodo v skladu s tem razpisom objavljene kot del mojpes.neta v prihodnjem letu, pa ne do 31. 12. 2014.

Jana Pahovnik
www.mojpes.net
Gavce, 6. 9. 2013
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "12"  |  Tema: natečaj "12 najlepših fotografij" - pravila
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines