mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 03:31:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: problem s sosedi glede lajanja
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: problem s sosedi glede lajanja  (Prebrano 11361 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bibalover
novinec
*
Sporočil: 22


WWW
« : sreda, 25.09.2013 : 19:07:29 »

Živijo!

Glede na to da sem pri prejšnji temi opisala vedenje moje psičke kadar je nevihta, smo sedaj dobili nov problem. torej naša psička ima 9let, preselili smo se dober mesec nazaj na novo lokacijo - v predmestje. prej smo živeli na kmetiji. problem je nastal z sosedi, saj imamo psičko zunaj na vrtu, okoli vrta pa 4 sosede ki vsi mejijo na našo ograjo okoli vrta. Biba je zelo pridna, takoj se je privadila na novo okolje, nove pse, nove sprehode, skratka na vse. zadnjič mi je nova soseda na zelo nesramen način rekla prek ograje, da moram svojo psičko utišati, češ da preveč laja in da moti njo in vse sosede,...naj dodam da jaz psičke ne mislim odnesti nikamor,sploh ne laja za brezveze-pravzaprav se je zelo umirila odkar smo se preselili ker več ni zvokov ki jo motijo (podgane ponoči, živali iz gozda in vse ostalo...), skratka tako zelo je pridna da tole sosedo zmoti že takoj ko malo zalaja ker je njen lajež glasen. vsak dan jo peljem dvakrat na dan na dolg sprehod + dobro uro jo z žogico nateramo da se naigra in ima jezik do tal. Ne vem kaj naj več naredim, moja Biba zalaja 3krat na cel dan - ko je nevihta ki se je boji je pa notri, na moji postelji torej ne laja. sosedi sem že obrazložila da je pač pes, pes laja ker na tak način govori. nevem več kaj naj ji rečem, nočem biti nesramna, se pa bojim da ji nebo kaj storila. kakšen nasvet?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 26.09.2013 : 09:44:40 »

Ti povem iz svojega vidika. Ob enem povem, da smo imeli že več psov, tudi več na enkrat.

Če mi pes zalaja pod oknom in me zbudi, me moti. Dejstvo. Ali je brez veze ali ne me pač čisto nič ne zanima. Dvomim, da ravno takrat vlomilec čez ograjo pleza.

Sama bi predlagala, da daste psa ob neprimernih urah za lajanje notri, kjer ima pes še več mira kot zunaj in tudi če zalaja, stene znižajo jakost laježa, sosedom se pa opraviči.

Definitivno se ne bodo 4 sosedi, ki so bili navajeni na mir in se niso sami priselili v bližino lajajočega psa navadili, da jim pes občasno laja pod oknom. Ne smemo okolice posiljevati z našimi živalmi ali čim drugim.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2 : četrtek, 26.09.2013 : 09:52:28 »

Mislim, da oboji rabite čas, da se navadite drug na drugega.  Smiley
Psička bo čez nekaj časa ugotovila, kateri zvoki so nepomembni in ni potrebno lajat za to. Vendar ji pri tem pomagajte tudi tako, da jo date notri, da bodo ti novi zvoki malo blažji zanjo. Za sosede pa tudi...  Wink
Logiran
Bibalover
novinec
*
Sporočil: 22


WWW
« Odgovor #3 : četrtek, 26.09.2013 : 10:53:03 »

ok, to razumem, ampak 2od sosedov imata tudi psa...ena je zelo stara psička ki se niti premikati ne more-nikoli ne laja samo spi, in druga je mičkina psička ki je ko na baterije, laja nonstop-ampak naša Biba se nanjo ne odziva. Saj problem je v tem da mene tudi moti, začela sem se še malo bolj ukvarjati z njo in zdaj SPLOH več ne laja, tako res občasno, ko jo zmoti recimo včeraj ježek pod listjem....zdaj stvar je tudi taka da se moramo navaditi ja, je pa res da jaz nisem nesramna, hočem use urediti na pravi način, ampak soseda je pač začela pretiravati. moj pes ne laja sploh to hočem dopovedati,...od druge sosede psička jo pa ne moti ker je lastnica starejša gospa in ima spoštovanje do nje...naša psička pa kot da noče biti v stanovanju, motijo jo ploščice, vedno išče izhod na balkon, razen ko je nevihta.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #4 : četrtek, 26.09.2013 : 11:50:47 »

Daj jo ponoči notri, podnevi pa nimajo kaj jamrat, če parkrat zalaja (zna pa bit da laja precej več, ko vas ni doma)
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 26.09.2013 : 12:13:20 »

Lahko daste kakšen poceni tekač čez ploščice za začetek. Se bo že navadla. Lahko, da ji na tistih ploščicah drsi. Našemu penzionistu, ki je imel probleme s sklepi smo na stara leta, ko smo šli na sprehod, obuli pasje čeveljčke na zadnje tačke, da je lahko normalno šel po stopnišču bloka. Najprej je čukasto gledal, pol pa ugotovil, da mu pomaga in bil prav zadovoljen  Tongue

Boljše je preprečiti kot zdraviti. In najlažje je z lajanjem na zunanje vplive obračunati tako, da je pes noter, kjer tem vplivom ni izpostavljen. Sploh, ker ni "kronični lajavec"... Največkrat je to dobesedno instant rešitev.
Logiran
Bibalover
novinec
*
Sporočil: 22


WWW
« Odgovor #6 : četrtek, 26.09.2013 : 16:59:59 »

4je živimo skupaj in vedno je vsaj ena oseba doma, vedno. kamorkoli gremo, gre z nami, skoraj nikoli ni sama. dejstvo je da smo poskusili tudi z temi mehkimi podlogami, ona vseeno rine ven. celo življenje je bila zunaj in nevem, noče se navaditi, ko gre iz stanovanja po nevihti komaj čaka prit ven, teka po travi, se valja in vsakič mi nosi žogico ko se hoče igrati.v stanovanje ni nikoli hotela, nočem je pa siliti ker potem notri laja in podnajemnik spodaj še bolj sliši. ker je velika (tehta 50kg) se veliko ukvarjamo z njo, igramo, še vedno ima veliko energije ki jo čez dan porabi, zato ne vem kakšen ukrep še naj naredim. nebom je silila v stanovanje če pa vidim da ji je lepo zunaj, vse prevohlja, označi svoj teritorij in na sredini trate spi ... če pa dvakrat v dnevu zalaja, pa saj je pes zaboga, nemore biti nonstop tiho...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #7 : sobota, 28.09.2013 : 18:53:08 »

Naši psi so... Igramo in lajamo pa tam, kjer nobenega ne motimo. Sicer pa, če je tako, ne vem kako bi lahko mi pomagali...?
Logiran
Bibalover
novinec
*
Sporočil: 22


WWW
« Odgovor #8 : nedelja, 29.09.2013 : 12:36:30 »

uprašala sem za nasvet, samo z tole sosedo se imamo v laseh, vse ostale sem uprašala in nobenega ne moti. sprašujem ker me zanima če je kdo imel takšno izkušnjo...
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 29.09.2013 : 12:42:39 »

Mogoče pa ni problem v lajanju, mogoče se je pa bojijo? (mi je prišlo na misel, ker si napisala, da ima 50 kg).
Ljudje so narejeni tako, da ne marajo tistega, česar se bojijo. In glede na to, da jih tista mičkena psička pa ne moti, čeprav laja nonstop?
Če bi ta soseda hotela spoznat tvojo psičko, bi mogoče pa ugotovila, da je pravzaprav nič ne moti?
Logiran
Bibalover
novinec
*
Sporočil: 22


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 29.09.2013 : 13:05:39 »

ja, sem že pomislila na to, in sem se nekajkrat tudi srečala z sosedo ne samo prek ograje. njeno izražanje češ da smo pripreljali 'grdo mrcino' k hiši me je užalila, saj je naša psička pridna, urejena, lepa in prijazna, igriva-glede na to da ima že 9 let. lahko ji predlagam, samo nekako imam občutek da ne mara živali nasploh, saj ji je tudi misel da bi mi imeli nekaj kokošk in zajčke delala velike probleme. zato pišem na forum, mogoče kdo ve kaj več lahko naredim, prilagajamo se kolikor lahko, izmenjujemo na sprehodih, hodimo skupaj, vedno je nekdo pri njej,...nevem, žalostno da je nekaterim že pogled na živali, še posebej pa dejstvo da je pes velik in črne barve prinese strah, ali neodobravanje...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #11 : nedelja, 29.09.2013 : 20:11:37 »

Jaz bi ji rekla, da za naslednjega psa pripeljem rottija  Evil
Malo se hecam, malo pa ne  Wink
Definitivno pa se je za pozanimat pri ostalih sosedih kakšna je pa kaj ji je všeč...
Logiran
Bibalover
novinec
*
Sporočil: 22


WWW
« Odgovor #12 : ponedeljek, 30.09.2013 : 10:21:23 »

ja, seveda bom to storila, za dobrobit z sosedi, rada bi imela normalno prijazne odnose, zato se bom pozanimala.
haha, ampak ja, saj smo hoteli še enega psička pripeljati, ampak vidim da tale scenarij ne bo obradil sadov.....
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #13 : ponedeljek, 30.09.2013 : 10:38:58 »

A veš, zelo majhna verjetnost je, da imaš v strnjenem naselju normalne/prijazne odnose s prav vsemi neposrednimi sosedi. Tako je. Jaz sem se lep čas sekirala zaradi tega, potem sem pa ugotovila, da so ljudje iz takega ali drugačnega razloga zamorjeni in kot upokojenci nimajo drugega dela, kot da zagrenijo še sosedova življenja. No, mojega ne bo/do.

Če sosedo moti, ker psica dvakrat na dan zalaja, jo bodo čez nekaj let motili tudi tvoji otroci, ki se bodo podili po vrtu in kričali, kot to otroci znajo. Pa praznovanje rojstnih dni, tvojih in njihovih.. Pa še in še. Potem boš ugotovila, da ti diktira način preživljanja prostega časa na vrtu, pa močno dvomim, da si tako neobzirna, da boš presegala meje normale. Ampak počasi se ti skrb, kaj bo imela sitna soseda drugi dan spet za povedat, zažira v take vesele trenutke in to je odurno in tega res ni vredna.

Edina stvar, ki bi mene skrbela, je varnost živali - tj. zastrupitev s strani takega soseda. Ali je tega sposobna, pa noben ne ve.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 30.09.2013 : 11:06:53 »

Se zelo strinjam z Vesoljko. Vedno bo en vzrok, da bo gospa negodovala. Ne pomaga nič, če drugega ne bo, bo drevje previsoko in bo imela senco. Poznam primer, ko so zaradi take sosede imeli skoraj mesečno obiske inšpekcij. Enkrat je iz hleva smrdelo (sama je imela pujse v garaži, pod kuhinjskim oknom, tisti niso smrdeli Lips Sealed), drugič je bila trava previsoka, tretjič se ji je zdelo, da voda vdira na njeno ozemlje, pa krošnje dreves, pa ose in sršeni, ki so letali samo z dotičnega dvorišča in še in še... S takimi ne prideš nikoli na zeleno vejo.

Lahko pa povem mojo izkušnjo. Sicer tebi ne bo veliko v pomoč, pa vendar. Hišo smo postavili na rob gozda. Soseda z druge strani hriba se je stalno pritoževala. Smo kopali tam, kjer so jagode, pa regrat, pa maline in navsezadnje gobe. Od teh je bil zaslužek največji. Pa mi je nos tiščala v kuhinjo in kopalnico, ko smo bili že vseljeni. Počutila sem se kot v izložbi. Lani spomladi smo si pa omislili Freda- psa. Jo "čisto slučajno" srečam blizu mojega doma. Pes je bil na povodcu in se je mirno vsedel poleg, medtem, ko me je spet nekaj peglala zaradi gob. Pa je prišel blizu njihov zunanji maček. Čisto počasi se je bližal psu. Ko je pa prišel čisto blizu, je pa pes nagnil glavo, da bo mačka poduhal. Seveda je mačka odneslo na bližnje drevo v trenutku. Zaključek, do katerega je prišla soseda je pa meni zelo všeč. Namreč, pes je tako potuhnjen, da te spusti čisto blizu, potem te pa šele napade. Od takrat dalje imamo gob v izobilju.

Drugega, kot srečno z sosedi ti ne morem zaželeti. Je Prešeren čisto prav napisal.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: problem s sosedi glede lajanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines