mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:18:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS peskovnik  (Prebrano 46494 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #195 : nedelja, 15.12.2013 : 17:57:55 »

Javno sprašujem gospode, ki hodijo zmrzovat v Zapoge na KZS dvorišče:

- Kaj mislite, kdo plačuje varnostnike, ki vam onemogočajo dostop v stavbo KZS v Zapogah? Kavčič ali članice? Je stavba v Zapogah last Blaža Kavčiča ali članic? Kdo je glasoval proti Kavčiču s 75 glasovi in koga je teh 75 delegatov pooblastilo, da zadeve spravi v red? Božička?

Ne Božička, temveč vas, gospodje. Varnostnik, ki vas v stavbo ni spustil, dela za vas in nas in vi in mi ga plačujemo. Kdaj ga boste odpoklicali? Zakaj ga niste odpoklicali že v petek, oz. neposredno ob vašem mrzlem čakanju? Ali je na sedežu firme, kjer je varnostnik zaposlen, že vaše pismo, s katerim ste jim sporočili, da jih ne potrebujemo več in da noben nadaljni račun KZS ne bo plačala? Če ne, zakaj ne?

- Kaj mislite, kdo plačuje zaposlene na KZS? Kavčič ali članice? Za koga zaposleni na KZS delajo? Za Kavčiča ali za članice? Na skupščini so vas delegati članic pooblastili, da uredite zadeve, zato me zanima, kdaj boste dali nalog sekretarki, da vam odpre pisarne in kdaj boste naročili ključavničarja, da zamenja vse ključavnice?
Pravzaprav se resno sprašujem, ali nihče drug iz Upravnega odbora, razen Kavčiča, nima ključev? Jih ima, pa jih ne upa dat?

- Kaj mislite, kdo bo plačal vse ekspertize, ki jih na KZS opravljajo zunanji izvajalci? Kavčič ali članice? Ali ste že sporočili vsem zunanjim ekspertnim družbam, ki za vaš in naš denar delajo za nas in vas nepotrebne in nenaročene ekspertize, da jih ne potrebujemo in da jih ne bomo plačali? Če ne, zakaj ne?

Upam, da lahko pričakujemo, da bodo članice KZS najkasneje do konca tedna, v katerega vstopamo, prejele sporočilo zgoraj navedenih gospodov, da imajo popoln nadzor nad delovanjem KZS. Nad stavbo, nad zaposlenimi, nad denarjem in nad dokumenti. Vsa drugačna sporočila lahko najbrž po več kot dveh tednih stopicanja na mrazu razumemo kot neuspešnost tistih, ki so jih članice na skupščini, 29. 11. 2013, pooblastile, da v njihovem imenu uredijo razmere in začnejo postopke za normalno delovanje Kinološke zveze Slovenije?
Logiran

korzig
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #196 : nedelja, 15.12.2013 : 21:37:04 »

No gospa Jana, če bi bilo normalno bi kavčič moral sam predati posle, lahko pa ste prebrala, kako si dela norce iz vseh nas. Tudi meni je jasno, da bi morali uslužbenci spoštovati vsaj NO, če že ne UO KZS-a. Pa zakaj je tako, bojijo se maščevanje kavčiča /na spl.stran KZS so za petek enostavno objavili dopis !!!/.
No glede Božićka in gospodov - ti gospodje nosijo VSE stroške SAMI /že od začetka te kalvarije na KZS/ in si vse sami financirajo, kod lahko preberemo jih še v ?našo stavbo ne spustijo, da bi se vsaj malo pogreli.
V normalni državi bi bilo to čisto enostavno pri nas pa težko, težko... in upajmo, da si tudi ti GOSPODJE sedaj že skoraj čisto na koncu ne obupajo.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #197 : nedelja, 15.12.2013 : 22:58:16 »

korzig, se povsem strinjam, da razmere niso normalne, ampak nenormalne niso ratale danes, temveč že nekaj mesecev nazaj. Najkasneje oktobra letos bi moralo biti vsem, tudi gospodom, ki se na srečo še vedno trudijo, povsem jasno, s kom imajo opravka in tudi povsem jasno, koga oni predstavljajo (UO in NO), pa tudi to, da ne bo niti za en trenutek enostavno. Da Kavčič na prošnjo in lepe poglede ne bo odšel iz Zapog, pa da ne bo odšel niti po nezaupnici in niti po suspenzu ne, je zdaj najbrž jasno tudi največjim optimistom. Upam, da je jasno tudi to, da maneverskega prostora zmanjkuje, ali pa si morda kdo predstavlja, da lahko dodamo na pol leta nedelovanja KZS še kakšno leto ali dve takihle barikad, pisemc, prošenj in lastnega financiranja, na drugi strani pa nihče nima pojma, kaj se dogaja z našo zvezo, z našimi prostori, z našimi papirji, z našim denarjem ...? No, jaz bi imela normalno KZS, kjer lahko stroko kaj vprašaš in kjer lahko pričakuješ strokoven odgovor, pa kjer lahko računaš, da bodo še v tem stoletju kakšna splošna in strokovna pravila posodobljena, kakšna vzrejna pravila usklajena z zakonodajo in podobne, tuzemske reči. Si vi ne želite tega?

Glede lastnega financiranja, ki ga gospodje vlagajo v tale boj, sem prepričana, da gre za financiranje 'na zalogo' in ne bo prav veliko podarjenega, kar je vsekakor prav. Nihče ni dolžan večno zalagati svoj denar za zvezo.
Hec pravzaprav, na eni strani nekdo troši skupni denar za zadeve, ki nas ne zanimajo, na drugi zalagajo posamezniki svoj denar za zadeve, ki jih potrebujemo. Narobe svet in upam, da bodo gospodje kljub vsemu hitro našli učinkovit način, da ga obrnejo spet prav.

Hec je pa tudi, da se videti vsi obnašamo, kot da je Kavčič še vedno v Zapogah šef. Tudi s tem, da so priznali njegovega (nikakor ni naš, ga pa verjetno plačujemo) varnostnika. Pa ni več nikakršen šef, vsaj tako ste mu delegati povedali na izredni skupščini. Torej? Kako lahko nekdo, ki te pravice nima več, oz. ki je bil 'odpuščen', v imenu zveze naroča storitve, odreja zaposlenim delo in se greje na toplem, tisti, ki so bili s strani delegatov pooblaščeni, pa ne prekličejo naročil, ne odredijo zaposlenim, kaj imajo za narest in ne vržejo na mraz 'odpuščenega' ter se gredo sami gret na toplo? Kako lahko to mirno gledamo?

korzig, moj predlog bi bil samo v tem, naj se gospodje lotijo zadeve na način, ki prinese rezultate. Da je treba preklicati vse posle, za katere vedo, da jih Kavčič naroča zunaj, pa zamenjati ključavnice in povedati zaposlenim, kje so v službi, menda ni treba veliko filozofije. Kako to storiti, zagotovo vedo odvetniki. Hm ..., da bi zdaj obupali? Zato, ker ne morejo v objekt v Zapogah? Ali zato, ker jih tudi pokritiziramo? No, ja ... upam, da so kljub vsemu iz trdnejšega in trajnejšega testa.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #198 : nedelja, 15.12.2013 : 23:24:20 »

Tudi meni je jasno, da bi morali uslužbenci spoštovati vsaj NO, če že ne UO KZS-a. Pa zakaj je tako, bojijo se maščevanje kavčiča /na spl.stran KZS so za petek enostavno objavili dopis !!!/.

Zgornje potrebuje še malce komentarja: Uslužbenci morajo spoštovati vse, tako NO kot UO, pa tudi vse druge kinologe in vsekakor tudi vse naključne obiskovalce oz. stranke, s katerimi pridejo v stik. Te vrste spoštovanje nima kaj posebnega z izvrševanjem nalog na delovnem mestu, kot tudi ne z zavedanjem, kdo je njihov delodajalec. Da se bojijo Kavčičevega maščevanja? No, v to bi verjela pred 25. leti, zagotovo pa me v to ne bo nihče prepričal leta 2013.
Dopisa za petek na spletni strani niso objavili zaposleni samoiniciativno (vsekakor pa ne zaradi kakšnih bojazni), temveč po Kavčičevem nalogu (navedba tudi v Kavčičevem pismu Trčku - klik).
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #199 : ponedeljek, 16.12.2013 : 16:35:54 »

Res upam, da bomo kmalu prišli kam dlje od dopisovanja. Danes namreč piše mag. Kavčič, kot običajno na uradno spletno stran KZS, in še vedno kot predsednik KZS Smiley

Ponedeljek, 16 December 2013 13:46
OBVESTILO PREDSEDNIKA
Spoštovane članice in člani!
[...]
Brez zaupanja in podpore članic za mene nadaljnje uresničevanje na zadnji volilni skupščini potrjenega programa ni več možno, zato si tudi sam želim čimprej predati posle novemu vodstvu. Ne bom pa popustil poskusom moje predčasne odstavitve, saj bi bilo to v nasprotju s statutom.
[...]


http://www.kinoloska.si/domov/item/317-obvestilo-predsednika

Navodila:
- če vam ne odpre zgornjega linka, pojdite na spletno stran KZS, kjer je tole med novicami,
- če vam ne odpre priponke na http://www.kinoloska.si/images/zadržanje_sklepa_disc_kom.pdf, kliknite nanjo z desnim miškinim gumbom in si jo shranite na računalnik, potem pa odprete (ker je v imenu datoteke šumnik, je direktno odpiranje določenim uporabnikom onemogočeno).

Tekst ni vreden kakšne posebne pozornosti, ker se ponavlja kot stara žajfnica. Da ostaja 'na toplem' pa tudi ni nobena novica več.
Logiran

korzig
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #200 : ponedeljek, 16.12.2013 : 17:16:14 »

No g. Jana pa smo zopet skoraj na začetku, ima ta naš možak veliko prostornino za možgane.... in zopet pisari. kaj so nujna dela na KZS ve samo ON. In zakaj so še vedno varnostniki v Zapogah, ah ja seveda potrebno je stvari pospraviti, mogoče odnesti, mogoče dopolniti, mogoče....
In kako zavaja javnost: na volilni skupščini je bil izvoljen z 70 glasovi, v današnjem dopisu jih je že 75 /škoda da jih ni naštel 76, bi bil eden več/. In zopet blati ljudi no sedaj ne poimensko /saj mogoče pa bo še postal dentlmen /, vendar vemo koga misli.
Žalostno zares žalostno kar se DOGAJA, PA SAJ BI LAHKO BIL PRAVI GOSPOD IN SAM ODSTOPIL.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #201 : ponedeljek, 16.12.2013 : 18:54:54 »

In kako zavaja javnost: na volilni skupščini je bil izvoljen z 70 glasovi, v današnjem dopisu jih je že 75 /škoda da jih ni naštel 76, bi bil eden več/.

Zgornje po mojih podatkih ne drži:

- Za predsednika KZS je bil mag. Blaž Kavčič 16. 3. 2013 v Logatcu izvoljen s 75 glasovi - klik.
- Na izredni skupščini, ki jo je sklical Nadzorni odbor KZS, je bila 29. 11. 2013 predsedniku mag. Blažu Kavčiču s 75 glasovi izglasovana nezaupnica - klik in klik.

Koliko je realno število glasov, s katerimi je bil marca na volilni skupščini izvoljen, vedo nekateri člani Upravnega odbora in nekateri drugi udeleženci, upam pa, da bo lahko nekoč v prihodnje kakšen Nadzorni odbor odprl tudi 'mapo' z volilno dokumentacijo 2013 in obelodanil prave številke. Število, ki je bilo povedano s strani predsedujočih na volilni skupščini, je bilo 75.

Ja, res je, da bi lahko odstopil sam, upam pa, da ste do sedaj vsi končno spoznali, da ne bo. Zato je bv 'jokcat', kako bi bilo, če bi bilo ...

Na klik sem odprla temo o nadomestnih volitvah za predsednika.
Pričakujem, da bo vanjo kaj za pisat po praznikih, glede na to, da so nekateri predvolilne aktivnosti začeli že pred mesecem, pa morda celo ža prej. Da bo v prihodnjih treh mesecih zelo pestro, ne dvomim.
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #202 : ponedeljek, 16.12.2013 : 19:31:36 »

se ne bi mogla bolj strinjat .... ampak se bojim, da je teh nadstropij še kar nekaj in da drug teden ne bo vsega konec .... da se bo najhujše šele začelo ....  Sad Sad

Kaj pa če biti huje? Če se bo delalo vse po zakonu, se Kavčič lahko pritožuje v nedogled. Samo razlika bo, da bo sam plačeval odvetnike iz svojega žepa. Grin

Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #203 : torek, 17.12.2013 : 09:51:00 »

Verjetno bo gospod bivsi predsednik magister v Zapogah z varnostnikom toliko casa dokler ne uredi in popravi vse papirje in se s tem izogne kazenski odgovornosti. Verjetno pa ima gospod za seboj zelo dobro pravno sluzbo, ker je vse kar napise argumentirano z statutom KZS.

Drugace pa ce bi bilo vse cisto in ne bi bila zelja med clanicami KZS da se KZS ocisti sama, verjetno ze podane kazenske ovadbe in bi kriminalsti z nalogom sodisca ze odnasali papirje iz KZS, kar bi pa v koncnem lahko imelo zelo velike posledice in bi bil ugled v mednarodnih krogih zelo slab za KZS.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #204 : torek, 17.12.2013 : 10:56:51 »

Drugace pa ce bi bilo vse cisto in ne bi bila zelja med clanicami KZS da se KZS ocisti sama, verjetno ze podane kazenske ovadbe in bi kriminalsti z nalogom sodisca ze odnasali papirje iz KZS, kar bi pa v koncnem lahko imelo zelo velike posledice in bi bil ugled v mednarodnih krogih zelo slab za KZS.

v Obvestilu Nadzornega odbora članicam KZS, 14. 12. 2013 - klik piše sledeče:

"Upamo, da bomo pravo resnico čim prej izvedeli od organov odkrivanja kaznivih dejanj, saj je zadeva prijavljena na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani."

Oboje sem boldala jaz.
Iz zgornjega citata je razvidno, da je kazenska prijava bila podana, zakaj kriminalisti še ne odnašajo papirjev, pa ne vem.
Bojim se, da ugleda KZS verjetno ni mogoče spraviti na nižjo točko, kot je sedaj. Spomnimo se demonstrativnega nastopa Kavčiča na večerji v Salzburgu, pa pisem iz Budimpešte, napada na gospoda Jippinga in predsednico grške zveze, pa zagotovo še kaj, česar sploh ne vemo ... Predstavljal je tudi nas, ne le sebe. So pa v svetu menda seznanjeni tudi z našimi povsem lokalnimi podrobnostmi, tako da je vseeno, če se k sedanjemu 'mednarodnemu ugledu' doda še kakšna uradna.
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #205 : torek, 17.12.2013 : 11:34:45 »

Nekajkrat sem prebral obvestilo NO clanicam, kar se pa sprasujem je pa sledece. Ali je bila podana kazenska ovadba na tozilstvo in gre za zasebno tozbo, ali je bila podana ovadba na policijo In mora policija preiskovati po uradni dolznosti?
Seveda pa v obvestilu ne pise kaksni dokazi so bli prilozeni k ovadbi, da bi lahko to bolj natancno pokomentiral.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #206 : torek, 17.12.2013 : 11:55:00 »

Staffy, predlagam, da vprašaš Nadzorni odbor, seveda preko svojega kluba/društva.
Verjetno, da bi se dala kakšna informacija pridobiti tudi na podlagi Zakona o informacijah javnega značaja, saj deluje KZS v javnem interesu in dobiva tudi javna/davkoplačevalska sredstva. Lahko poskusiš kot državljan direktno na omenjenem ODT.
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #207 : torek, 17.12.2013 : 14:28:11 »

Bodo že uredili tako da bo prav.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #208 : torek, 17.12.2013 : 16:02:44 »

Članice so s strani Nadzornega odbora prejele novo e-pošto:

Spoštovane članice in člani Kinoloških društev ter klubov,

Obveščamo vas o trenutnih razmer na KZS in o delovanju NO KZS. Še enkrat vam poudarjamo, da zadeve vodimo v skladu z veljavno zakonodajo in smo v pričakovanju sodnega sklepa, ki bo preprečil enoumje Blaža Kavčiča in bo omogočil vstop v prostore Kinološke zveze.

Predsednik NO
Jožef R. Grah


- Obvestilo Nadzornega odbora članicam KZS, 17. 12. 2013
- D. Žorž: Pravno mnenje o zadržanju sklepa o suspenzu

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #209 : torek, 17.12.2013 : 16:51:35 »

"Prvi podpredsednik Iztok Trček je dne 13. 12. 2013 o trenutnem stanju na KZS s pisemsko pošiljko seznanil mag. Blaža Kavčiča, Majdi Kosi, Katjo Dermol, vse ostale zaposlene na KZS, uredniški odbor revije Kinolog, računovodsko podjetje Siraks d.o.o., upravne organe, vse zunanje sodelavce, ki opravljajo storitve za KZS, ter vse trenutne pogodbene izvajalce raznih del."

Me veseli.
Logiran

Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines