mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:52:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS peskovnik  (Prebrano 46479 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #255 : torek, 11.02.2014 : 12:46:04 »

KORoski ZIGec: kot lovski kinolog in predsednik vzrejne komisije za goniče bi lahko, če že navajaš zadnje vodilne v kzs, naštel vse predsednike kzs iz preteklosti, ki so v različnih funkcijah - predsednik kzs, predsednik predsedstva, izvršilni odbor… vodili kzs. naj ti pomagam in omenim naslednje funkcionarje, ki si jih "pozabil": dr. ivan lovrenčič, marko bulc, polde maček , pavle bojc, mirko confidenti, miroslav zidar, alojz mlakar, štefan šinko... koliko izmed njih je lovskih kinologov in koliko športnih? sicer pa se predsednika kzs ne izbira (ali pač?) na podlagi njegovega imena, pripadnosti, članstva… predsednika bi se moralo voliti na podlagi njegovega programa in pa seveda na podlagi njegovega dosedanjega delovanja v kinologiji. slednje bi moralo bistveno vplivati na (ne)izvolitev. lovski kinologi ste bili že (pre)večkrat vir negodovanja in vnašanja razdora med kinologi. tudi takrat, ko ste poskušali izsiliti predlog sprememb statuta z delitvijo na dve kinološki zvezi (lovsko in športno)…

rokky: popolnoma se strinjam s tabo. v vseh organizacijah kjer je v igri prevlada, vpliv, denar so se vedno našli tudi ljudje, ki si preprosto zamislijo spremembe. v vsaki društveni organizaciji, zvezi… se vedno pokažejo želje po oblast (kot je slišati v oddaji preverjeno!). v preteklosti se je veliko zvez znašlo v situaciji, ko si skupina ljudi preprosti zamisli menjavo vodilnih. pri tem ne izbirajo sredstev. vedno pa se zgodba konča tako, da posledice najbolj občutimo preprosti "uporabniki storitev". tudi v primeru kzs bo najverjetneje tako…

s.holms: tudi ti imaš prav. delovna skupina sicer ne bi imela podlage v statutu in bi zato najverjetneje kot takšna slej kot prej padla. tudi vodenje kzs po izreku suspenza predsedniku kzs ni urejeno. o sedanji sestavi uo pa res raje ne bi izgubljal besed. ampak če vsi izražajo svoje mnenje na takšen način kot je to predstavljano v oddaji preverjeno! potem se čudim zakaj jih nismo zamenjali že pred 5 leti… možnih kandidatov za predsedniak kzs je veliko. tisti, ki spremlja dogajanje si bo kaj hitro sestavil listo kandidatov in njegovih ekip. po moji oceni bo kandidirala večina tistih, ki so kandidirali že 2013 (penko, okleščen…). jasno pa je, da so na obzorju tudi nekateri člani sedanjega uo (česnik, trček…). upam, da se bodo lovci (vsaj tokrat) poenotili in predlagali skupnega kandidata za predsednika kzs. izobražen, nevtralen in pošten kinolog, ki ne bi imel interesov po denarju kzs in ki ne bi pripadal nobenemu političnemu klanu enostavno ne obstaja! izbrati bo potrebno najmanj slabega izmed kandidatov za predsednika kzs. počakajmo na uradne informacije o kandidatih za predsednika kzs.

wolkowo: mislim, da ta gospodar nima prav nobenega interesa po ponovnem gospodarjenju na kzs, saj se ista zgodba ponavlja že drugič. zamenjava predsednika kzs z osebami v ozadju, ki kasneje kandidirajo za predsednika kzs. sem siguren, da bomo podobno zgodbo brali čez par let.

jana: upam, da se tvoja kritičnost ne bo tukaj končala in da boš tudi na letošnjih volitvah prisotna in boš spremljala dogajanje ter nas seveda obveščala o vsej kolobociji. moje mnenje je, da bi morali vsaj omejiti (če že ne kar prepovedati) zloglasna pooblastila, ker so bila vedno predmet manipulacij in tudi izsiljevanj. predlagam da še posebej pozorno spremljaš česnika, ki si je na družabnih omrežjih že pridobil novi vzdevek – fasader…

medtem pa se je s pomočjo street view-a končno našla prikolica za prevoz psov, ki se je nabavila z denarjem komisije za šolanje. nahaja se pri predsedniku komisije za šolanje doma. zainteresirani tekmovalci pa je menda ne morejo dobiti v uporabo. plezalna stena, kupljena z denarjem komisije za šolanje se je tudi našla in se nahaja na poligonu na katerem trenirata predsednik komisije za šolanje – kovač in podpredsednik kzs – česnik. čisto normalno je, da se to odraža v negativnem poslovanju komisije za šolanje.

torej dragi fasaderji in ostali priskledniki… prosim vas, da ne izkoriščate pooblastil pridobljenih od članic kzs za svoje lastne osebne interese! vam drage članice kzs pa predlagam, da pošteno razmislite komu boste dale pooblastilo (če ga boste sploh dale) za zastopanje na volilni skupščini kzs.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #256 : torek, 11.02.2014 : 13:57:41 »

sicer pa se predsednika kzs ne izbira (ali pač?) na podlagi njegovega imena, pripadnosti, članstva… predsednika bi se moralo voliti na podlagi njegovega programa in pa seveda na podlagi njegovega dosedanjega delovanja v kinologiji.

Z zgornjim se ne strinjam (v celoti). Seveda je treba ocenjevati vse po dosedanjem delu v kinologiji (pa tudi po osebnostnih lastnostih), vendar ... Upam, da je tale težka šola še komu (spet) odprla oči, da bomo (bodo, hm ...) volili ekipo in ne samo predsednika.
Upam, da je še komu drugemu jasno, da je doba bogov dokončno minila. Ker, če tega kinologi ne sprevidite, potem je čisto vseeno, koga boste izvolili. Tale mandat se nihče ne bo mogel veliko ukvarjati s programom, pa če je le-ta z zlatimi mašnami zamašnan. Ukvarjati se bo treba s tekočimi stvarmi, da se strokovno ne zabrede še bolj globoko in da se operativno ne spotikamo čisto ob vsak papir in vsako ravnanje, ki pride s kzs, ali ga celo nikoli ne dobimo/vidimo. Takoj je treba prekiniti z vsemi domačijskimi postopki. KZS je uradna inštitucija (skupaj z vsemi strokovnimi organi v in izven kzs, tudi strokovnimi organi svojih članic), naj se v celoti tako tudi obnaša. Vsekakor pa je treba, še preden konkretno pride ekipa (ne samo predsednik) skozi vrata, začeti intenzivno na pravilnikih in statutu delat. Brez popolnoma jasnih pravil, je bv, da sploh karkoli počnemo in se matramo, ker bodo v brezpravnem ribniku, kakršen je sedanji, krapi še naprej vse požrli. Pravil pa ne bo, če ne bo imela ekipa (nikakor samo predsednik) popolnoma jasno vizijo, kam gre na svoji in naši skupni kinološki poti. Še enkrat - ekipa in ne samo predsednik. Ekipa = predsednik + člani UO + člani vseh komisij, ki jih imenuje UO. Če kdo ne verjame, da sam predsednik pri delu kzs dejansko ni tako pomemben, kot nam (še vedno) kaže Kavčič, in da Upravni odbor ni tako nepomemben, kot nam kažejo (še vedno) sedanji člani UO, naj gre podrobno brat sedanji Statut KZS. Večkrat, če je treba. Zaenkrat namreč še vedno vse deluje po njem. Ko bomo imeli novega, bomo morda lahko gruntali drugače.

Vprašanja za kandidate še vedno zbiram, do predvidoma kakšen dan za tem, ko bodo uradno znana imena kandidatov, ker bo tokrat med vprašanji tudi kakšno tako, ki bo vezano na posamezno kandidatovo ime. KLIK

beauceroncek, seveda imam namen slediti, vendar upam, da tudi vi vsi pozorno sledite dogajanjem. Vsak na svojem področju in vsak v svojem kinološkem okolju. Smiley
Logiran

beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #257 : torek, 11.02.2014 : 14:18:51 »

prav imaš, jana. ekipa = predsednik + člani uo + člani vseh komisij… vendar menim, da nihče od kandidatov za mandatarja (predsednika kzs) ne bo pripravljen predstaviti svojih kandidatov za člane upravnega odbora pred dejansko izvolitvijo za predsednika kzs. verjetno bo glasovanje o kandidatih za člane upravnega odbora najpomembnejše zato predlagam, da se vprašanje o članih uo zastavi vsem kandidatom za predsednika kzs (ko bodo znani). 
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #258 : torek, 11.02.2014 : 14:57:32 »

beauceroncek kot vidim zelo veliko veš, mogoče kandidiraš tudi sam?
Logiran
korzig
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #259 : torek, 11.02.2014 : 23:35:30 »

beauceroncek:
No glede koliko ve Huh /pač je blizu Jani/-pač sklepam po tem, ker sem jani zaupal nick korzig Huh
Sem pa siguren, da slabo pozna statut KZS-a, kjer se naj bi mandati pač menjali /preds. iz šport.vrst, nato preds. iz lovskih vrst /, poudariti pa sem želel, da pač predsednika iz lovskih vrst že dolgo ni bilo.
Glede kinološke zveze, pa je tudi moje mnenje, da mora biti ena zveza - lovska smer in športna smer /popolnoma samostojni/
Glede kinološke zgodovine, pa jo dokaj dobro poznam, mogoče za tvojo osvežitev prilagam link, kjer si jo lahko prebereš, katero je dokaj podrobno opisal naš znani kinolog M.Zidar:

http://www.forum-lov.org/ - kinologija - zgodovina
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #260 : sreda, 12.02.2014 : 08:38:02 »

korzig, nimaš kaj sklepati, temveč je treba poznati zakonodajo in zagotovo en korzig in en beauceroncek nista faktorja, zaradi katerih bi si jaz šla mazat roke s kršenjem zakonodaje. Nisem edina, ki si ji, saj veš kje in kdaj, na glas povedal, kdo si in kup svojih podatkov. Skupaj nas je bilo 6 oseb, od katerih samo mene zavezuje zakonodaja. Prepričana sem, da poveš podatke tudi ob marsikateri drugi priložnosti, če si jih v javnosti brez vsakršne potrebe že razlagal. Pravzaprav jih pa marsikdaj ni treba nikomur povedat, ker lahko iz pisanja pisca zelo hitro spozna vsak, ki ga vsaj malenkost pozna ali ve kakšno podrobnost iz njegovega dela ali repertoarja interesov. Tvojim znancem vse pove že tvoje uporabniško ime.
Tako da ... korzig, ne mene krivit za svoje početje.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #261 : sreda, 12.02.2014 : 08:44:12 »

Aja, še tole: Če kdorkoli misli, da bo lahko prihajal sem, pisal, potem pa mene obtoževal, da razkrivam podatke, se zelo moti. V vsakem trenutku lahko omejim pisanje na tiste, ki se boste podpisali s polnim imenom in priimkom. Tako boste vsi izenačeni - tisti, ki internet znate uporabljati in tisti, ki ga ne znate. Verjamem, da vsi v celoti stojite za vsemi svojimi pisanji, za idejami in za podatki.
Logiran

korzig
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #262 : sreda, 12.02.2014 : 10:53:18 »

Se opravičujem /sem napisal v oklepaju - točno bilo nas je 6 in lahko so slišali /, nisem želel žaliti in tudi drugje nisem tega nikomur razlagal - sigurno. Tudi glede faktorja - sem običen kinolog.
Moja stališča so dokaj znana, tako da...
Je pa dejstvo, da na KZS je stanje nespremenjeno,  Še sreča da, ljudje ki delajo /so zaposleni na KZS-u/, obvladajo svoj posel.
Mi je pa tudi jasno, da je kar mnogo igric - zakulisnih.
Logiran
beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #263 : sreda, 12.02.2014 : 11:24:27 »

staffy: zaenkrat se mi še ni toliko skisalo, da bi kandidiral.

žigec: sicer ne poznam statuta kzs v detajle… bi pa rad izvedel kje je določeno, da bi se morali mandati predsednika kzs izmenjevati (športni-lovski)? to, da zagovarjaš delitev kzs na dve popolnoma samostojni zvezi je po moji oceni nesmiselno, saj lahko lovci delujete dovolj konstruktivno v katerikoli zvezi in zato ne vidim razloga zakaj delitev.

jana: se mi je že ves čas dozdevalo, da smo uporabniki tukaj obravnavani na "neenakopraven" način. eni s svojo obvezno predstavitvijo, drugi brez… s tem kar sta z žigcem zapisala sta samo dokazala kako ste se zadeve lotili zelo načrtno. vsak s svojimi osebnimi interesi. na žalost. ni nam ravno treba vedeti kdaj, kje in s kom ste se dobivali. koliko vas je bilo… to raje razčistite med sabo.

upam da kzs-ja ne bo doletel scenarij hrvaške kinološke zveze, ki skoraj ni več zmožna organizirati svojih največjih razstav (odpoved v zagrebu) in praktično nima denarja za plače zaposlenih. vse to je seveda možno tudi pri nas in zato je potrebno biti previden in dosleden pri vodenju kzs oz. pri izbiri vodilnih (volitve predsednika in potrjevanje uo). kzs ni in nikoli ne bo eno društvo, kjer se vse reši – dogovori v gostilniški debati. in predsednik kzs ne more biti ena brezposelna frizerka, zadolženi avtomehanik/fasader in podobni! za predsednika kzs bi bilo potrebno predpisati ustrezno izobrazbo, delovne izkušnje....

tale lovska je pac "lovska"...
 
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #264 : sreda, 12.02.2014 : 11:46:56 »

Beauceroncek bravo odlicen odgovor.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #265 : sreda, 12.02.2014 : 14:33:51 »

jana: se mi je že ves čas dozdevalo, da smo uporabniki tukaj obravnavani na "neenakopraven" način. eni s svojo obvezno predstavitvijo, drugi brez… s tem kar sta z žigcem zapisala sta samo dokazala kako ste se zadeve lotili zelo načrtno. vsak s svojimi osebnimi interesi. na žalost. ni nam ravno treba vedeti kdaj, kje in s kom ste se dobivali. koliko vas je bilo… to raje razčistite med sabo.

Hm, ja, ste obravnavani na neenak način. Eni so člani mojpes.neta, drugi ste tukaj samo na sprehodu in vam dovolimo, da vmes kaj poveste.

Da ne boš tako slabovoljen, ti bom razkrila nekaj podrobnosti tega hudo skrivnostno zakulisnega dogajanja: Po zadnji skupščini sem se peljala domov in se ustavila na postajališču ob avtocesti. Bili smo štirje, ki smo se finančno in ekološko racionalno obnašali in se skupaj peljali. Na postajališču smo srečali tri osebe, od katerih je bila ena korzig. Da sem bila ob tem predstavljena omenjenemu gospodu, na kar se mi je on pred vsemi predstavil s svojim mojpes.netovim forumskim nickom, nisem jaz kriva in boš težko to stlačil v kakršnokoli moje načrtovanje Tongue. Kot tudi nisem jaz kriva ali celo načrtovala, da korzig misli, da je v svojem delovanju tako skrit, da lahko na netu karkoli napiše, pa je celo med svojimi še vedno neprepoznaven. Če misliš, da je treba iskat skrivne povezave v kulturnem obnašanju na cesti (upam, da ti nisi nekulturen in se ne obrneš stran, ko na postajališču ob avtocesti vidiš kakšnega znanca, in tudi ne, ko ti ta znanec koga predstavi), lahko odprem novo temo, kamor bomo zapisali, kdo se je s kom rokoval, kdo je s kom govoril, kdo je koga pogledal ali kdo je komu hrbet obrnil ... na kakšni od slovenskih kinoloških ali obkinoloških procesij v zadnjih nekaj letih. Bo veliko bolj razvidno 'kdo s kom', kot pa moje obcestno srečanje s korzig-om. Zagotovo bi bila najbolj brana tema v zgodovini slovenskih forumov. Tongue
Za blodnjava sklepanja in dozdevanja uporabnikov ne odgovarjam. Tudi za tvoja in korzig-ova ne.

Samo še vprašanje: A na zadnji (pa še kakšni pred njo) skupščini me nisi videl, s kom vse sem vsem na očeh govorila, se objemala, komu mežikala, šepetala, podajala listke ... Cheesy Kako sem roko dvigovala, so me (skupaj z nekaterimi drugimi) na eni od skupščin celo slikali in potem slike (skupaj z nekaterimi drugimi) menda obdelovali ..., celo neki seznami s kljukicami in križci menda obstajajo o tem.
Huh, slabo tole opazuješ, zelo slabo. Smiley Dozdevanje ne bo dovolj za verodostojnost. Bo treba s čim bolj konkretnim ven priti. Takole iskanje, kam jaz spadam, je prav žalostno. Ne kandidiram nikjer, zato predlagam, da se usmeriš raje k iskanju 'dozdevnih' povezav pri tistih, ki nameravajo v prihodnjih letih kreirati našo kinološko stvarnost.

Vsem v vednost, še posebej pa korzig-u: Vsi ste dolžni poznati splošne pogoje uporabe spletnega portala mojpes.net. Tudi 5. točko. V celoti.
Logiran

beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #266 : sreda, 12.02.2014 : 15:12:30 »

jana: kot rečeno. me ne zanima kdaj, kje, kdo, s kom… in mi tudi ni potrebno razlagat zakaj se tukaj objavljajo samo nekatere izbrane objave v medijih. in pa praktično vse kar napiše no in odvetniki… glede neenakosti na forumu sem mislil predvsem na korziga, terierčka… in morda še koga, ki je očitno registriran pod drugačnimi pogoji kot ostali, ki smo morali "oddati" predstavitev, ki je vidna vsem uporabnikom. me niti ne zanima zakaj korzig in terierček nimata tega opisa. morda zato, ker imata poseben status?

pa saj to človek ne more verjet…

Pri tinčku smo se kar tako malo dogovorili, da bomo počakali na novo vodstvo kzs, da bomo vedeli s kom se pogovarjamo. potem bomo zahtevali izbris dolga… stvar rešena.





Vir:
http://www.dpbo-klub.si/
http://www.dpbo-klub.si/Zapisnik_UO_1_12_2013_new.doc
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #267 : sreda, 12.02.2014 : 16:16:46 »

Hehe, beauceroncek, me ne zanima, kaj tebe zanima. Sem ti že povedala in ti še bom, kar bom jaz hotela, ti pa lahko naprej tolčeš, kamor hočeš.

Samo katere izbrane objave se tukaj objavljajo? Prosim, da si precizen, česa nisem objavila, pa bi po tvoje morala? Mogoče dokument DPBO, ki si ga prilepil? Kako pa naj bi vedela zanj?
Pred odgovorom najprej pomisli, da nisem KD, LKD ali pasemski klub, torej nisem članica KZS, katero organi KZS obveščajo o čemerkoli.
Vse, kar se komu zdi, da bi moralo biti objavljeno, pa ni, lahko vsak objavi sam, tudi ti. Brez, da meni mahaš pred nosom, kaj bi morala počet.
Pogoje poznaš.

Vse predstavitve najdeš v rubriki člani se predstavljamo. Približno so po datumih registracij. Zakaj niso linki v vseh profilih? Hm ..., z metanjem linkov v profile smo začeli maja 2009 (sem preverila), oba uporabnika, ki ju navajaš, pa sta se registrirala pred tem, ti pa letos. Če želiš videti predstavitve, pač poišči tiste, ki te zanimajo. Sem preverila in obe predstavitvi sta točno tam, kjer morata biti, pa tvoja tudi, z linkom v profilu vred. Lahko pa, seveda, prebereš vse.
Člani so v prednosti, ker lahko v profilu preverijo datum registracije in jim je tako iskanje olajšano. Predstavitve so vidne samo po prijavi na mojpesForum, gostom brez prijave niso dostopne.

Nobenih zarot in nobenih marsovcev ni. mojpes.net je tukaj od leta 2000 in nekateri so naši uporabniki že od prvih mesecev. V vseh letih se je zgodilo in uvedlo mnogo novega, med drugim tudi obvezne predstavitve marca 2005, maja 2009 pa še povezave na te predstavitve v profilih, ki pa jih delamo samo sproti, ne pa tudi za nazaj.

V zgornji zapisnik se vsebinsko ne bom spuščala, ker materijo premalo poznam, me pa zdajle samo zanima, kaj je narobe s Tinčkom? Ne vem, kje sicer sestankuje UO DPBO, ne vem, ali imajo kakšne svoje prostore, si pa lahko mislim, da niso mogli imeti sestanka na KZS, ker je stavba 'okupirana'. In, strinjam se, da trenutno na KZS ni sogovornika za nič, kaj šele za kakšne sporne zadeve.
Logiran

beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #268 : četrtek, 13.02.2014 : 07:44:23 »

res je. vsak lahko objavlja točno tisto kar želi (in kdaj želi). ti objavljaš vse članke, ki so napisani na temo kzs v delu, ne objavljaš pa popravkov teh člankov. da bi pa sledila vsem društvom je pa praktično nemogoče. jaz sem našel tole od dpbo in se mi zdi zanimivo dejstvo, da namesto da bi se zadeve čimprej rešile (npr. za dobro naših tekmovalcev)… se bo raje počakalo na novo vodstvo kzs. potem bomo rekli, da je šlo za izsiljeno pogodbo in zahtevali izbris dolga. sicer ne poznam celotne zadeve ampak… klub ni dolžan konkretnim sogovornikom, ampak "organom" (kolikor razumem sta to fmbb in kzs). se ti zdi načrt društva dober? res je da ti osebno nisi društvo, klub ali karkoli… si pa skoraj sigurno članica kakšnega. motiš se! pa še koliko zarot in marsovcev je v slovenski kinologiji… na vseh področjih. in ravno zaradi tega je stanje takšno kot je. tinček se samo lepo bere v zgodbi dpbo. drugače nič narobe z njim…
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #269 : četrtek, 13.02.2014 : 09:17:53 »

Beauceroncek pusti dpbo pri miru. Si mogoce obiskal prvenstvo fmbb v kopru ?
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines