mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:57:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Nočni izhodi 1-letnega psa
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nočni izhodi 1-letnega psa  (Prebrano 5528 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vančka pomarančka
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« : četrtek, 05.12.2013 : 10:21:49 »

Pozdrav vsem. Prosim za pomoč.
Doma imamo 1 leto starega mešančka, ki je do pred enim mesecem prespal vse noči. Zvečer (okrog 22-22.30) je šel še na potrebo (malo ali obe - odvisno), zjutraj pa je klical okrog 6h (med vikendi celo kasneje, ko smo vsi spali). V zadnjem mesecu pa se dogaja, da pride v spalnico jokat in prosit vsako noč ob 4h. To je postalo res že utrujajoče. Poskusili smo vse mogoče, tudi s hranjenjen prej (da bi pač potem opravil veliko potrebo zvečer in bi bil ponoči mir)... pa ne pomaga. Potem smo probali dati večerni obrok kasneje, da ga pač ne bi pognalo ob 4h, ampak mogoče kako uro kasneje... pa tudi nič. On je natempiran na 4. uro (včasih tudi prej) in joka, če mu ne odpreš vrat. Naj povem, da takrat lula in kaka in potem gre direkt nazaj spat. Ve, da še ni čas za jutranji obrok.
Kadar pa gre npr. prvič ven zjutraj, teče direkt k posodi in sede čaka, da mu damo za jest.

Naj povem, da je kuža zdrav, ima cca. 15 kg, velik je kot en koker-španjel, je 2x na dan po 75-100 g briketov; včasih dobi tudi kaj z rižem, makaroni, zelenjavo...

Prosim za nasvet kako naj ga odvadimo nočnega vstajanja, saj mislim, da mu je ta ritem že prišel v navado in da bi moral (sploh, ker je to počel že prej, ko je bil mlajši) zdržat čez noč.
Naj samo še omenim, da nismo pozne ptice (spat hodimo najkasneje ob 23h), zato je kakšno kasnejše sprehajanje zunaj težko izvedljivo.

Hvala vsem v naprej.
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 05.12.2013 : 11:02:51 »

Zivjo.

Poskusajte ignorirati, pa boste videli kaj bo storil. Verjetno bo sel nazaj spat in vas bo pocakal da vstanete in poskrbite zanj. To kar dela sedaj je izsiljevanje ki pa mu uspeva in s tem tudi podrejanje vas same. (Naredila bos kot bom jaz hotel, ce se mi zljubi ob dveh zjutraj ven pa bova sla).
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #2 : četrtek, 05.12.2013 : 11:12:15 »

Jaz bi ga (ponovno?) začela zapirati v box čez noč, brez pardona. Če se prav spomnim ene izmed vaših fotk, ste box uporabljali. Še tako veliki sovražniki boxa čez noč le nekako potrpijo in prespijo do jutra. Dokler se ne navadi na to, da se noč preživi na enem mestu, bi noči preživljal tam, kjer mu itak ne bi bilo nič hudega.

Zadnji obrok hrane bi pa prestavila na čim bolj zgodnjo uro - po glavnem sprehodu, ko se pač vrnete iz svojih opravkov (službe, šole).
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #3 : četrtek, 05.12.2013 : 11:23:12 »

Kaj je možno, da se to dogaja, kadar dobi za večerjo kaj drugega kot brikete (omenjaš zelenjavo, riž?). Nikoli ne bom pozabila, ko sem naši 1x skuhala ultra dobro večerjico s proseno kašo....smo celo noč hodili scat, sem misla, da me zafrkava...No, drugo jutro sem pa prebrala, da je proso diuretik Roll Eyes.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 05.12.2013 : 19:17:16 »

Fajn bi ga bilo ponovno razglistiti (če tega pred kratkim niste že storili), potem pa drugi obrok prestaviti na vaš prihod domov. Do večera in noči bo tako že opravil vsaj eno potrebo, ampak, kot rečeno, možno je, da so krivi tudi paraziti, sploh, če tega prej ni počel.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #5 : petek, 06.12.2013 : 00:10:53 »

Mogoče se vam bo zdelo butasto - kaj pa če je za vse krivo premikanje ure? OK, zdaj ni se premaknila za dve uri naprej, ampak za eno nazaj, a glede na to, koliko ljudi sem prvih nekaj tednov poslušala jamrat, da so "dvakrat na leto čisto dezorientirani zaradi premikov ure" in se čudno zbujajo in ne morejo prav spat ... je možno, da bi tudi psa to toliko zmešalo?
Sama sicer spremenb ne opazim, a glede na vse, kar (baje) doživljajo ljudje, kdo ve?
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Nočni izhodi 1-letnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines