mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 00:00:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika
Anketa
Vprašanje: Koga bi volili za predsednika KZS, če bi imeli možnost na volitvah oddati svoj glas?  (Anketa je zaprta: sreda, 16.04.2014 : 22:09:16)
Aleksander Česnik - 1 (2.4%)
Lidija Okleščen - 9 (21.4%)
Boštjan Penko - 18 (42.9%)
mag. Branislav Rajić - 14 (33.3%)
Vseh glasov: 42

Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika  (Prebrano 33911 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #210 : torek, 15.07.2014 : 11:46:21 »

Pišuka Poldi.  Shocked
Nisem vedela, da tale "vrtiček" tako bogato obrodi. Očitno.  Lips Sealed
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #211 : torek, 15.07.2014 : 14:16:36 »

Plodovi se vidno množijo Grin

Na uradni spletni strani KZS - klik je objava:

Torek, 15 Julij 2014 12:43
Odgovor statutarne komisije

Spoštovane članice,

V spodnjih prilogah objavljamo odgovor Statutarne komisije KZS na navedbe g. Graha.

Odgovor Statutarne komisije
Zapisnik 3. redne seje SK

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #212 : torek, 02.09.2014 : 22:37:58 »

Volilna komisija v sestavi predsednik Dušan Žorž, članica Mojca Sajovic in član Dejan Muznik, razpisuje

nadomestne volitve za predsednika Kinološke zveze Slovenije in upravnega odbora Kinološke zveze Slovenije.

Kandidati za mandatarja morajo v pisni in elektronski obliki poslati svoje kandidature in programe dela KZS za naslednje obdobje na naslov KZS do vključno 2. 9. 2014, obvestilo o vloženi kandidaturi pa s posebnim pismom na naslov predsednika volilne komisije.

Volilna komisija bo v roku 5 dni po izteku roka za prijavo kandidatur mandatarjev poslala poročilo o pravočasnih in popolnih kandidaturah prvemu podrpedsedniku KZS.

Torej, čez slabe pol ure se zaključi vlaganje kandidatur.
Če še koga sploh zanima tole. Razen osebe, ki se vsake nekaj dni pojavi v novem virtualnem telesu. butnglavc
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #213 : petek, 05.09.2014 : 10:50:53 »

Majdi Kosi, svetovalka za odnose z javnostmi pri KZS, je 3. 9. 2014 članicam KZS poslala sledeč dopis (menda je prišel na naslove članic tudi z redno pošto):



KZS pošilja obvestilo članicam, 3. 9. 2014 - klik (.pdf)

Od Nadzornega odbora oz. v njegovem imenu pa so članice dobile po mailu dve zadevi:

From: Jože  
Sent: Friday, September 05, 2014 10:31 AM
To:
Subject: Re: NEPOPOLNE IN ZAVAJAJOČE RAZLAGE STATUTARNE KOMISIJE OBJAVLJENE NA INTERNETNI STRANI KZS

From: Jože
Sent: Tuesday, July 08, 2014 1:29 PM
To:
Subject: NEPOPOLNE IN ZAVAJAJOČE RAZLAGE STATUTARNE KOMISIJE OBJAVLJENE NA INTERNETNI STRANI KZS

Spoštovane članice!

Na internetni strani KZS je bilo 4.7.2014 objavljeno obvestilo “JOŽEF GRAH, EGON DOLENC IN DUŠAN ŽORŽ V NOVE KRŠITVE STATUTA”. K temu obvestilu sta priloženi dve priponki oz. razlagi Statutarne komisije KZS. V drugi priponki – razlagi Statutarna komisija odgovarja na dopis predsednika KZS, kateremu je izrečena nezaupnica, kakšni so roki za izvedbo novega volilnega postopka za volitve predsednika KZS, ker prvi ni bil uspešen. V svoji razlagi Statutarna komisija “pozabi” ali namerno ne odgovori na bistveno vprašanje, to je, kdaj bi že moral  predsednik, kateremu je izrečena nezaupnica, razpisati ponovni volilni postopek, ker prvi ni bil uspešen.

S spoštovanjem predsednik NO KZS

Jožef R. Grah


in

From: Jože 
Sent: Friday, September 05, 2014 10:32 AM
To:
Subject: ZAMRZNITEV DELOVANJA V NO KZS

Posredujem vam sporočilo predsednika NO KZS.

Lp!
Jožef Verčko

From: Roman Grah
Sent: Friday, September 05, 2014 9:43 AM
To:
Subject: FW: ZAMRZNITEV DELOVANJA V NO KZS

Spoštovane članice kinološke zveze Slovenije!

Dne 04.09.2014 sem prejel od aktivnega člana NO KZS g. Egon Dolenca elektronsko pošto z naslovom ZAMRZNITEV DELOVANJA V NO KZS, zaradi kandidiranja za predsednika KZS, ki je v teku. Kolega Egon Dolenc je v svojem dopisu navedel, da se kot član NO KZS do volitev izloča iz vseh postopkov in dela v NO. V sled navedenega bova z drugim članom NO Dragom Goričanom delovala do volitev prav tako nemoteno in korektno v prid članic KZS. Na volitvah pa bomo v primeru izvolitve Egona Dolenc za predsednika KZS izvolili tudi nove člane v NO KZS. Prosimo vas, da nam glede na situacijo na KZS verjamete in sledite našemu delu in nam pri tem pomagate speljati celotne volitve.

Hvala za zaupanje in lep kinološki pozdrav.

Predsednik NO KZS
Jožef R. Grah  
 

-----Original Message-----
From: Egon Dolenc
Sent: Thursday, September 04, 2014 1:51 PM
To: Roman Grah; Drago Goričan;
Subject: ZAMRZNITEV DELOVANJA V NO KZS

Spoštovanja kinološka kolega - nadzornika KZS,

najprej se vama opravičujem, ker to obvestilo pošiljam z rahlo zamudo. Zaradi vsebine in količine mojega dela sem bil nekaj dni zelo zaseden.

Na osnovi pobud in želja precejšnjega števila kinoloških društev in klubov sem se odločil sprejeti izziv, zato sem se kandidiral za predsednika KZS.

Zaradi mojih moralno etičnih načel sem sprejel odločitev, da se kot član NO KZS do volitev samo izločim iz vseh postopkov in dela, ki jih zahteva funkcija člana nadzornega odbora.

V primeru izvolitve za predsednika KZS bom na sami skupščini takoj podal še odstopno izjavo.

Za dosedanje konstruktivno delo in sodelovanje se vama lepo zahvaljujem.  V primeru moje izvolitve vama obljubljam, da pri mojem vodenju KZS ne bosta imela nikakršnega dela, saj bom KZS vodil pošteno, transparentno in v korist vseh članov in članic KZS.

Lep kinološki pozdrav.
Egon Dolenc
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #214 : sobota, 06.09.2014 : 20:21:01 »

Pisemce, ki je danes napolnilo društvene in klubske predale:

From: Jože
Sent: Saturday, September 06, 2014 4:52 PM
To:
Subject: OBVESTILO NO KZS

Spoštovane članice KZS!

Dne 02.09.2014 ste prejeli spremni dopis mag. Blaž Kavčiča in njegovih zagovornikov, da razpisane volitve za predsednika KZS niso veljavne in verodostojne. Vsekakor sem se moral tudi sam posvetovati s strokovnjaki s pravnega področja in tako smo v tej zvezi pripravili temeljit odgovor in že v uvodu lahko povem, da smo na pravi poti in da volitve bodo tako kot so razpisane oz jih je volilna komisija pripravila. Prosim vas, spoštovane članice, da ta odgovor res preberete in seveda verjamete da NO KZS želi pošteno in korektno izpeljati volitve. Volitve pa bomo speljali samo tako, da nam tudi vi kot članice sledite in upoštevate samo naša navodila, saj bomo le na ta način končali z Kavčičevo agonijo in začeli nemoteno delovati. Mislim da bodo sedaj kandidirali pravi ljudje za predsednika KZS in da vam ne bo težko med vsemi prepoznati pravega kandidata za predsednika KZS.

Lep pozdrav

Predsednik NO KZS
Jožef R. Grah


Priponka: Obvestilo NO KZS, 6.9.2014

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #215 : sobota, 06.09.2014 : 21:11:04 »

Kinologi so se po dopustih zbudili, če sklepamo po brcanju, ki se v zadnjih dneh odvija z vseh strani. Eden, ki se je v zadnjem letu multipliciral iz enega 'moškega' v kup virtualnih moških in žensk, se v svoji koži verjetno počuti fenomenalno, saj mu 'podaniki' vestno sledijo, berejo njegove nebuloze, kimajo, lajkajo, pritrjujejo in se režijo, če je pritrjevanj in odzivov premalo, pa še kakšen profil ali 'hushmail' odpre. Svoji k svojim, al kako že ...

Nadzorni odbor se v dislocirani KZS enoti tudi očitno odlično počuti, saj če bi bilo drugače, bi že zdavnaj pridrveli v 'dolino', udarili po mizi in naredili red. Leto bo vsak čas naokrog, pred vrati je zima in v resnici niso prav nič bližje, kot lani, ko so bili v hudem mrazu na obisku (samo) pri oboroženem vratarju.

Zakaj bi sploh kdo imel željo karkoli spremeniti?

Predvčerajšnjim so odstavljenega, ne pa tudi odstranjenega Kavčiča na Planet TV predstavili vesoljni Sloveniji kot predsednika KZS, kjer so mu dali celih nekaj minut, da je razpredal o elitah. Ja, on. Ja, o elitah. Verjamem, da ste vsi gledali in se čudili. Nadzorni odbor pa nič. So uspeli podat zahtevek za popravek? So kako drugače protestirali? Ne vem.

V začetku leta nas je NO zasipal s pisanji, kako je bil menda (vsaj) eden od (še vedno) visokih KZS funkcionarjev vpleten v nečednosti ob rednih volitvah 2013 - KLIK Ad3. Čemu je bil ves vik namenjen? So samo rabili kanon futr za zapisnik? So v pol leta ukrepali? Ne vem, me pa čudi, da o ukrepanju članice niso bile obveščene, nas pa, kot da smo retardirani in nismo razumeli že na začetku, da je 75 dvignjenih rok konec lanskega novembra pomenilo njegovo odstranitev, ne samo odstavitev, že n-tič obveščajo o tem, da Kavčič nima kompetenc, čeprav še vedno z vso vnemo skače pred nas na prireditvah, s KZS spletne strani, s TV ... kot predsednik KZS. Aja, osebek iz prvega stavka tega odstavka je menda eden od dveh kandidatov za predsednika KZS. Ja, seveda, nič nima več s starimi grehi, ker je spomladi dlako menjal.

Namesto akcije izvoljenega Nadzornega odbora, ki je na redni volilni skupščini prevzel pooblastilo članic, da zagotovi zakonito in smotrno delovanje KZS, je že znana informacija, da je eden od članov NO kot nadzornik zamrznil članstvo (?) in je tudi eden od kandidatov za predsednika. Kako pa lahko kot nadzornik zamrzneš članstvo? Hm ... Aja, če bo izvoljen za predsednika, pač odstopi kot nadzornik, če ne bo izvoljen za predsednika, se pa nazaj na nadzorniški stol vsede ...? Pa menda ja ne, da niti sam kandidat ne verjame, da bo izvoljen za predsednika, in si je raje star stolček za vsak slučaj zadržal?

In potem (nad)nadzornik Grah v novo pisemce napiše (nad)globokoumno misel: "Mislim da bodo sedaj kandidirali pravi ljudje za predsednika KZS in da vam ne bo težko med vsemi prepoznati pravega kandidata za predsednika KZS."

Ja, izbira bo res zgodovinska.
Vseeno mi je, koga boste izvolili. Samo izvolite ga že enkrat, ker tole niti za hollywood ni več užitno.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #216 : četrtek, 11.09.2014 : 17:14:43 »

Na spletni strani KZS so objavili obvestilo in nekaj dokumentov - odgovorov Statutarne komisije.
http://www.kinoloska.si/domov/item/431-statutarna-komisija-pojasnila-aktualne-dileme-v-kzs

Kar je objavljeno na KZS strani, menda niso edini zapleti, da volitev očitno ne bo. Roll Eyes
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #217 : petek, 12.09.2014 : 11:59:03 »

Na KZS so videti polno aktivni. Na spletni strani je tole obvestilo:

POJASNILO V ZVEZI Z DELOVANJEM IZPITNE KOMISIJE KZS

Ker je Komisija za strokovna vprašanja na svoji seji dne 13.5.2014 sprejela pomembne sklepe v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi pri delovanju Izpitne komisije je nujno, da sklepe KSV obravnava Upravni odbor. Predsednik KZS je sedanjemu UO KZS pod nezaupnico podal zapisnike KSV v korespondenčno potrditev, a jih člani UO KZS niso želeli potrditi, zato je predsednik KZS odločil, da se delo Izpitne komisije zamrzne do izvolitve novega UO.

Pisarna KZS

vir http://www.kinoloska.si/domov/item/434-pojasnilo-v-zvezi-z-delovanjem-izpitne-komisije-kzs

Hm ... Pa ne, da Komisija za strokovna vprašanja obstaja in sploh kaj dela?
Člane UO, ki so skupaj s Kavčičem dobili novembra lani nezaupnico, bi bilo za vprašat, kako je z imenovanjem članov KSV po rednih volitvah 16. 3. 2013. Vedo vse o tem. Na zapisnik seje UO, kjer se je kaj o tem dogajalo, na spletni strani KZS najbrž ne bomo dočakali?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #218 : ponedeljek, 15.09.2014 : 21:05:08 »

Na KZS spletni strani se je pojavilo obvestilo članicam KZS:

Predsednik KZS obvešča vse članice KZS, da je član NO KZS, g. Drago Goričan, podal izjavo o zamrznitvi članstva v NO KZS do izvolitve novega UO KZS, zaradi zamrznitve članstva g. Egona Dolenca in, ker se želi distancirati od delovanja NO KZS mimo statutarnih pristojnosti. S tem je NO KZS izgubil statutarno podlago za svoje delovanje, saj ni zagotovljena sklepčnost organa.

Predsednik KZS izjavo ocenjuje kot pomemben prispevek k normalizaciji razmer znotraj KZS in ponovno obvešča članice KZS, da bo v kratkem sklical izredno skupščino zaradi obravnave razmer, glasovanja o zaupnici predsedniku KZS ter volitev novih organov, ki bodo KZS lahko uspešno vodili do konca mandata.

Pisarna KZS

vir http://www.kinoloska.si/domov/item/438-obvestilo-%C4%8Dlanicam-kzs

Komentarji so najbrž povsem odveč.
Logiran

Bruselj
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #219 : torek, 16.09.2014 : 13:09:36 »

Moje mišljenje glede slovenske kinologoje in funkcionarjev, katere je izvolila skupščina Kinološke zveze Slovenije.
Niti eden od njih ne more reči, da dela za dobrobit Kinološke zveze Slovenije. Če bi imeli namen normalizirati in
urediti zadeve, bi se vsi skupaj vsedli (od bivšega upravnega odbora, do bivšega predsednika, nadzornega odbora in
statutarne komisije) ter poskušati najti skupni izhod iz situacije. Pa se niso, ker si niso zmožni pogledati v uči, kaj šele izmenjati si mnenja in priti skupaj do rešitve. Bivši predsednik jambra, da ga bivši upravi odbor ignorira, bivši upravni odbor
pravi, da ga bivši predsednik ignoirira, in tako dalje. Dopisujejo je s Statutarno komisijo za obrazložitev, kaj je nujno
opravilo za bivšega predsednika in kaj ne. Sigurno pa niso nujna opravila obiski bivšega predsednika po društvih, klubih in obisk Helsinkov, verjeno na račun Kinološke zveze Slovenije. Da ne govorimo o sestavi sodniških list za razstave v letu 2016. To zame in še za marsikoga niso nujna opravila.
Vsi funkcionarji vlečejo svoje vajeti v svojo stran, mi, društva in klubi pa čakamo. Čakamo na kaj? Da se bivši predsednik
pogovarja že 5 mesecev s pomembnimi kinologi, kako priti iz začaranega kroga? Da se bo en ali drugi spomnil sklicati izredno skupščino, da jim še enkrat povemo, da jih ne želimo več?
Ne vem od kje bivšemu predsedniku ideja o ponovnem glasovanju o zaupnici predsedniku. Mu mogoče 75 glasov iz zadnje izredne skupščine ne pomeni nič. Izgleda, da je potrebno takim ljudem to potrditi dvakrat, da so ziher,
da jih nočemo več. In kdaj lahko pričakujemo ta sklic izredne skupščine - glede na dosedanje reševanje situacije, se bojim, da bo to čez pol leta.

Mi se pa lepo pustimo "nategovati" kot elastika na račun funkcionarjev v slovenski kinologiji. V nedogled....
Logiran
Ninočka1
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #220 : sreda, 17.09.2014 : 06:44:15 »

No, BIVŠI(!!!) predsednik se je z  njegovo zadnjo izjavo na spletni strani KZS dokončno razkril, kakšen človek v resnici je. Egoističen narcisoid, ki nikomur ne priznava prav. Zakaj le, če ima vedno prav samo on!! Kje za vraga je v Statutu KZS našel člen, ki mu dovoljuje, da lahko skliče izredno skupščino s točko "zaupnica" predsedniku. Halo???
Bruselj, imaš popolnoma prav, takemu človeku je potrebno potrditi dvakrat, da ga ne želimo več. Njegov napuh lahko kaj hitro  dobi v glavo močan bumerang in mu bo tokrat izreklo ponovni NE še več članic kot pri lansko letni izredeni članici. Zelo dobro je znano, da bivši predsednik klečoplazi po društvih in jim podeljuje razna odlikovanja (glej spletno stran KZS). Kaj misli, da smo Slovenci tako cenen narod, da se bomo prodali za kičast pleh in par praznih puhlic??  Ne samo, da mu skupščina izreče ponovni NE, morala bi sprejeti sklep, da se ga doživljenjsko nažene iz slovenske kinologije.
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #221 : sreda, 17.09.2014 : 09:06:45 »

Ninocka1 in bruselj zal se z vama ne morem strinjati. Zakaj? Bile so sklicane legitimne nadomestne volitve za novega predsednika kzs in uo in kdo je kriv da nimamo novega predsednika in uo? Predstavniki drustev in klubov ki so imeli volilne listice! To je odraz stanja v slo kinologiji. Zalostno je ker se ne vprasamo kdo ima potencial da bo dober in uspesen predsednik ki bo sluzil vsem kinologom, ampak se vprasamo kaj bom pa jaz imel od tega ce te volim.
Sedaj se samo sprasujem ali se bo nasel nov kandidat za predsednika kzs ki bo uspesen kinolog in uspesen na zasebnem podrocju?
Logiran
Ninočka1
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #222 : sreda, 17.09.2014 : 11:04:09 »

Staffy, delno se strinjam s teboj, predvsem v komentarju o odrazu stanja v slo kinologiji. Vendar, kdo je kriv, da imamo tako stanje??? Toliko odvzetih sodniških licenc, groženj in maščevanj posameznikom, društvom, sodniškim pripravnikom, razstavljavcem, itd. ni doživela cela zgodovina slo kinologije, kot ravno v mandatu bivšega predsednika Sad In za to ni kriv samo on, ampak njegova celotna ekipa in ostali priskledniki brez lastne hrbtenice, ki so mu tako zavzeto kimali in potrjevali sklepe. Zato se ne čudim, da nihče od kandidatov na spomladanskih volitvah ni bil izvoljen. Morda so ljudje postali bolj previdni pri odločitvi, koga voliti Grin  Upam, da se ne bodo pojavile zopet iste "face", ampak bomo imeli možnost izbrati osebo, ki bo vredna zaupanja, osebno dobro situirana in ne zopet kakšnega sesalca, ki se bo želel prisesati na kinološko pipco in z njo reševal svojo lastno eksisetnco.  Če bomo sploh dočakali nove volitve?? Roll Eyes 
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #223 : sreda, 17.09.2014 : 15:25:03 »

V nedeljo, 14. 9. 2014 je bil v oddaji Danes na Planet TV tudi prispevek o pasjih bojih.
Od danes dopoldan je posnetek oddaje dostopen na http://www.siol.net/planet-tv/arhiv.aspx?caID=13&zaID=0&sort=1&cid=69152 (začetek prispevka je na 19:30, konec pa na 41:30)

Gost je bil tudi mag. Blaž Kavčič in tokrat ga je voditelj predstavil samo z 'g. Kavčič iz KZS'.
Odlično, Uroš Slak.

Kavčič med oddajo ni pozabil povedati, da je predsednik KZS.
Torej, spet je pristal v vlogi predstavnika vseh, ki smo preko društev in klubov vključeni v KZS, zato je prav, da vemo, kaj je v našem imenu govoril. Ker je pregled nad povedanim lažji, če besede zapišemo, sem naredila 'magnetogram' njegovih izjav. Besedo je dobil nekajkrat in po sklopih tudi predstavljam izjave.

1.
Slak: G. Kavčič, prihajate s KZS, vas preseneča ta obseg, ta širina vseh teh povezav ilegalnih pasjih bojev? Vidimo ..., FB profili, spletne strani, organizacije ... Očitno gre za dobro organizirano združbo.
Kavčič: Pravzaprav me to ne preseneča, mi pasje boje obsojamo, je pa veliko področij, kjer denar, koruptiven denar, posega na področje posedovanja, vzreje in ravnanja s psi, tako da te dimenzije so tudi na drugih področjih prisotne ... Mi se tudi v organizirani kinologiji spopadamo s temi pojavi ilegalnega denarja, pranja denarja, neprimernem odnosu do psov, tako da ti pojavi v sodobni družbi, seveda, imajo vedno nek pospešek, močan finančni ..., karkoli se splača, v tisto dejavnost prileti ogromno denarja, ne glede na to, kako kruta je tista dejavnost, kako nehumana je, tako da ta dimenzija me ne preseneča.

2.
Slak: Zakaj je tega gladiatorstva v 21. stoletju tako veliko in vi govorite tudi o tej sistemski korupciji?
Kavčič: Ja, na večih ravneh je možno definirati ta problem. Formalno je vse jasno in še noben predstavnik slovenske oblasti, kar sem se z njimi pogovarjal, ni v zadregi, ko je treba pojasniti, zakaj je nekaj tako in kaj je Evropa naročila. Ampak življenje gre pa po drugi poti naprej. Vzrokov je več, treba se je po vzrokih vprašat. En vzrok je, da se to nekaterim splača. Drugi vzrok tega gladiatorstva je, da padajo te moralno etične vrednote v družbi. In tretji vzrok je, da se to upadanje moralno etičnih vrednot v družbi skozi človeško civilizacijo pojavlja periodično, od propadanja rimskega cesarstva, do situacije pred I. svetovno vojno, situacije pred II. svetovno vojno in družbeno stanje sedaj v Evropi in v svetu in v Sloveniji je tako, da te prevelike družbene razlike vodijo v to stanje, kjer preveč ljudi živi v bedi, kjer se preveč ljudi potem začne naslajat s takimi stvarmi, kot je ta oblika gladiatorstva. Ampak ne pozabit, mi smo v naših medijih lahko zasledili tudi, da so ljudje iz Slovenije v času balkanskih vojn za velik denar hodili gledat v Bosno balkanske boje in se naslajali nad trpljenjem ljudi. Se pravi, ta mentaliteta, to stanje družbe je zelo nevarno in moramo se vprašat po vzrokih in kot predsednik KZS bi si želel več pripravljenosti ministrstva za preventivne ukrepe. O tem pa lahko mogoče kaj več rečemo kasneje.

3.
Slak: Tudi vi vidite opozarjanje na te stvari v medijih ali na spletu tako kot Čadoničeva?
O.p.: Čadoničeva je pred tem izrazila bojazen, da se s tem, ko te slike širijo naprej, širijo tudi nestrpnost in nasilje, ter da bi moral biti cilj, da policija in tožilstvo prideta na sled tem storilcem.
Kavčič: No, če smo realni, je velik premik v zaznavanju te problematike napravila prav ta civilna iniciativa. Mi smo ji zelo hvaležni kot KZS. Mislimo, da njihovo opozarjanje na problem ni alarmantno. Mi bi si na KZS želeli edino, da sedaj te probleme začnemo reševat pri vzrokih. Podpiramo vse tisto, kar je bilo do sedaj rečeno, da se bo storilo na boljšem sankcioniranju tega. Ampak, dajmo se enkrat pogovorit o vzrokih ... In razočarani smo bili lansko leto ...
Slak: Vzroki ... so ...?
Kavčič: Poglejte, lansko leto smo predlagali ministrstvu, da bi se skupaj lotili projekta za boljše sobivanje človeka in psa, kjer bi vzpostavili bolj preventiven pristop, to pomeni nadzor nad pasjo populacijo, vzgojo ljudi, psov in tudi situacijo, da vsak človek ne bi mogel imeti vsakega psa, ki je lahko potencialno nevaren. In zato bi morali skupaj zdraviti to družbeno bolezen pri njenih vzrokih. V sodelovanju bi se dalo marsikaj napraviti.

4.
Slak: Bi tak predlog podprli, da ali ne, da bi prišlo do tega dviga kazni?
O.p.: Predlog, da se kazen za kaznivo dejanje mučenja dvigne na 5 let, kar bi omogočilo uporabo tajnih operativnih metod in sledenje tovrstnim organizatorjem.
Kavčič: To je sankcioniranje, ki lahko pripomore, ampak jaz povdarjam, reševanje problema je na vzrokih. In tukaj si želimo več iskrenosti slovenske oblasti, ki se tudi na drugih segmentih obnašajo preveč biciklistično. To pomeni, klanja se Bruslju, pritiska navzdol, namesto da bi se z malo manj vzvišenosti lotili skupnega reševanja dejanskih problemov.

Mag. Blaža Kavčiča javno sprašujem:

a) V prispevku navajate, da 'se tudi v organizirani kinologiji spopadamo s temi pojavi ilegalnega denarja, pranja denarja, neprimernem odnosu do psov'.
Kaj ste storili, da take pojave onemogočite in da bi storilci kazensko oz. ustrezno odgovarjali? Ste pri odgovornih državnih službah prijavili vse poskuse 'ilegalnega denarja', 'pranja denarja' in 'neprimernega odnosa do psov', kot je vaša državljanska dolžnost? Ste kinologe znotraj KZS seznanili z nezakonitimi aktivnostmi v njihovih vrstah, za katere veste? Ali ste šli samo nastopat na TV in ..., ker pač o pasjih bojih nimate kaj povedati, pa tudi o čem pozitivnem v slovenski kinologiji ne?

b.) V prispevku navajate, da 'smo predlagali ministrstvu, da bi se skupaj lotili projekta za boljše sobivanje človeka in psa, kjer bi vzpostavili bolj preventiven pristop, to pomeni nadzor nad pasjo populacijo, vzgojo ljudi, psov in tudi situacijo, da vsak človek ne bi mogel imeti vsakega psa, ki je lahko potencialno nevaren.'
Pomeni to obuditev merjenja psov na +/- 40 cm in tehtanje psov in lastnikov na +/- 30 kil? Nismo še pozabili bedarij, ki so prišle leta 2010 iz 'vaše kreativne delavnice'. Vse o tem je še vedno na voljo na KLIK, na KLIK in na KLIK. Ali gre celo za ponovno sestavljanje seznama nevarnih pasem, ki ga pripravljate v imenu KZS, torej v našem imenu?

Upam, da nisem edina, ki vem, da je v slovenski kinologiji mnogo vzrediteljev, tekmovalcev, razstavljavcev, reševalcev, lovskih kinologov in drugih, ki so pošteni in odgovorni lastniki psov in se z aktivnostmi, ki jim jih odstavljeni predsednik javno v TV nastopih obeša, nikoli niso, se ne ukvarjajo in nikoli ne bodo ukvarjali. Upam tudi, da bodo vsi vzreditelji, ki pod kapo KZS vzrejajo pse, ki bi po pasmi, velikosti ali teži lahko pristali na 'Kavčičevem nevarnem seznamu', dvignejo svoj glas.

Kakorkoli se čudaško bere, lahko ob tem samo čestitam Čadoničevi, saj svoje kolege v javnosti varuje do konca.
Kavčič pa svoje potaplja, kadarkoli se mu ponudi priložnost.
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #224 : četrtek, 18.09.2014 : 08:11:08 »

Ninocka1 jasno sem povedal da so za stanje v slo kinologiji krivi predstavniki klubov in drustev.  Vsi ki  bi radi pridobili kakrsno koli licenco ves da morajo biti clani drustva ali kluba ki je clan kzsja, se pravi rabis v vsakem primeru potrdilo kluba oz. drustva in mislim si da ce ti da klub oz. drustvo to potrdilo stoji za tabo in te podpira. Drugace pa kot sem ze nekajkrat napisal zame je kinologija HOBI s katerim se rad ukvarjam, ce bi bila vsem kinologom v sloveniji to hobi ne bi prihajalo do vseh nepravilnosti. Problem pa je ker je nekaterim kinologija postala vir zasluzka. Tukaj zal ne govorim o 50 ali 100 eur mesecno, ampak zagotovo dosti vec.
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines