mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 11:23:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika
Anketa
Vprašanje: Koga bi volili za predsednika KZS, če bi imeli možnost na volitvah oddati svoj glas?  (Anketa je zaprta: sreda, 16.04.2014 : 22:09:16)
Aleksander Česnik - 1 (2.4%)
Lidija Okleščen - 9 (21.4%)
Boštjan Penko - 18 (42.9%)
mag. Branislav Rajić - 14 (33.3%)
Vseh glasov: 42

Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika  (Prebrano 34006 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #90 : petek, 07.03.2014 : 17:59:51 »

Hvala bogu so se v 2013 spet nekateri zamenjali ...  Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #91 : petek, 07.03.2014 : 19:50:55 »

Evo, sem našla Poročilo volilne komisije za volitve 2013-2017
(volitve 16. 3. 2013):

Volilna komisija Kinološke zveze Slovenije v sestavi:
- Miloš Kovač, predsednik
- Tatjana Bizilj, članica
- Katja Dermol, članica


Naključij očitno ni.

Pred seboj imam tudi

Poslovnik o delu volilne skupščine KZS, 16. marca 2013

7. Pravico odločanja in glasovanja imajo samo pooblaščeni predstavniki članic s pisnimi pooblastili. Predstavniki članic, ki za leto 2012 tudi po opozorilu KZS nimajo poravnanih finančnih obveznosti, nimajo pravice glasovanja na skupščini KZS.


Tudi tu ni naključij - odstraniti je treba neplačnike in jih nadomestiti, za kar so dobre tudi izmišljene članice.
Raja pa pokupi vse.
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #92 : petek, 07.03.2014 : 22:32:42 »


samo pripomba ....
NIKJER ne piše, da društvo MORA poslovati z žigom. lahko posluje tudi brez in pogojevanje žiga je traparija.

vkolikor pa  v statutu društva (ki se ga mimogrede predloži na UE že ob ustanovitvi) PIŠE, da društvo posluje z žigom je tistole pooblastilo za obrisat nekaj, na čimer sedim zdajle 

za ostalo pa ... wtf
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #93 : petek, 07.03.2014 : 23:05:25 »

Seveda, natis, kakopak, prav imaš, vendar je point drugje - Društvo, ki ne obstaja, res ne potrebuje žiga in društvo, ki ne obstaja, najbrž tudi statuta, kjer bi bilo karkoli o žigu napisano, nima. Moj point z žigom je bil, da odgovorni za volitve 2013 (vsi, od prvega do zadnjega) niti na vizualne dražljaje niso trzali.
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #94 : sobota, 08.03.2014 : 04:34:57 »

......

- Na skupščini 16. 3. 2013 je bilo pooblastilo Aleksandra Česnika brez žiga, čeprav na pooblastilu jasno piše: 'Vsak pooblaščenec (tudi če je predsednik društva) mora imeti pooblastilo izdano s strani matičnega društva/kluba, ki mora biti obvezno požigosano in podpisano s strani uradnega zastopnika društva. V nasprotnem primeru pooblastilo ni veljavno.'

.....


ja morala bi citirat na kaj se nanaša moj komentar za žig ... pogojevat žigosanje na pooblastilu za skupšćino (pa verjetno še kje) je popolnoma skregano z vso SLO zakonodajo. na to se je nanašal moj zapis.

sem štekala point  Wink
Logiran
MajaO
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #95 : sobota, 08.03.2014 : 11:52:54 »

Od vsem tem denarju me zanima zakaj v letu 2012 in 2013 ni bilo dovolj denarja za IPO reprezentanco na svetovnem prvenstvu?

Leta 2012 sem za povrnitev potnih stroskov dobila 100 eur (svetovno prvenstvo je bilo na madzarskem, hotel oddaljen cca 40 km od stadiona, zame je to pomenilo, 2 do trikrat pot gor in nazaj, sami si racunajte..)
Leta 2013 smo povrnitev za stroske dobili sele po posredovanju in pismu, z veliko zamudo. Zaradi dobrih rezultatov so nam celo omenjali nagrado-premijo, ki jo pa zal do danes še nismo prejeli.

V porocilih pa sem vedno brala koliko KZS in KŠ naredi za slovenske tekmovalce...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #96 : nedelja, 09.03.2014 : 17:33:13 »

Članice KZS so danes dobile v mail predale najprej tale mail:

Subject:  FW: Fwd: Fwd: OBVESTILO ČLANICAM KZS
Date:  Sun, 9 Mar 2014 11:57:41 +0000
From:  Miloš Kovač  
To:

Spoštovani predsednik nadzornega odbora!

Ne vem ali so genialne misli in ugotovitve napisane v poročilu nadzornega odbora zrasle na vašem zelniku ali pa na kaki drugi zeljnati glavi. Človek si ob vašem pisanju ne more predstavljati, da ste resni pa vendar pust je mimo in najbrž  vaše pisanje ne spada v to kategorijo.

Opazil sem, da se sestankov nadzornega odbora stalno ne udeležuje en član, ki ima očitno dovolj soli v glavi, da se distancira od napisanega. Vaše pisanje je na srečo v elektronski obliki, saj bi v primeru da bi bilo na papirju lahko rekli, da ni vredno niti papirja na katerem je napisano. Poročilo vašega nadzornega odbora je mešanica vaških, pardon babjih čenč, udbaških poročil katerih glavni vir so gostilniške govorice in propagandističnih pamfletov najslabše vrste. Ne morem in ne želim si predstavljati kakšni genialni miselni procesi se dogajajo na vaših sestankih. Predsednik, ne morem verjeti, da ste se podpisali pod takšen zmazek, vsak ki ima nekaj zdrave kmečke pameti tega ne bi nikoli storil. Priporočam vam da si pred vsakim sestankom preberete Statut KZS še posebej člene,ki se nanašajo na nadzorni odbor!!!!

Po teh uvodni besedah bi se spodobilo da argumentiram svoje trditve:

1. Kršitve predpisov; 54. člen Statuta KZS – pristojnosti nadzornega odbora. V primeru vašega poročila gre za slabo opravljeno delo pri nadzoru nad zakonitostjo in smotrnostjo vseh organov Kinološke zveze Slovenije. Vaš zmazek ne vsebuje nobenih predlogov za odpravo ugotovljenih nepravilnosti in najbrž nimate nobenega namena te ugotovitve posredovati Skupščini KZS, ampak ste jih že posredovali vsem posameznikom in članicam za potrebe predvolilnega boja. V kolikor veste kaj je konflikt interesov se mora vaš najbolj aktivni član g.Egon Dolenc izločiti iz kakršnegakoli odločanja saj je aktivno udeležen v predvolilnem boju za predsednika. Njegova kredibilnost je pod velikim vprašanjem, njegove aktivnosti pa zelo očitno kažejo na obsedenost z namišljenimi prekrški kandidatov, ki mu niso povšeči. Največjo neumnost pa predstavljajo vaše aktivnosti, ki posegajo na področje dela disciplinske komisije?!. Jemljete si pristojnosti, ki nadzornemu odboru po že omenjenem  54.členu Statuta sploh ne pripadajo. Kako ste prišli do genialne ugotovitve da lahko nadzorni odbor celo vodi disciplinske postopke in javno objavljate naša imena ter neumne obtožbe. Ne morem verjeti, da kot predsednik nadzornega odbora ne poznate postopka za uvedbo disciplinskega postopka.?! Spet priporočam branje predpisov!? V nasprotju s proceduralnimi postopki vi najprej sprejmete predlog za uvedbo disciplinskega postopka s strani posameznikov (neumnost), nato ga celo vsebinsko obravnavate (nepristojnost), nato pošljete dopis na VURS (ali ste disciplinska komisija), to še ni dovolj zato še poimensko pozivate ljudi naj vam dajo podatke in se sami sebe kompromitirajo (neumnost). Ali se zavedate, da je kriva ovadba kaznivo dejanje, da ne govorimo o kaznivih dejanjih zoper čast in dobro ime. Tisti strici iz ozadja, pardon, priznani mednarodni sodniki, ki vam narekujejo tempo, se bodo umaknili na varno ko bo zapihalo. In končno, spoštovani, kakšne so vaše reference na področju šolanja šolanih športnih psov??? Tiste, ki jih ima Egon Dolenc poznamo!! Ima zabeleženega enega psa v B-BH, ki mu ga je po vsej verjetnosti izšolal prijatelj. Tisti, ki se spoznajo na razstavljanje pa vedo še več.Zelo prozorno pa je vaše pisanje gospodu na VURSU, ki je osebni prijatelj enega izmed predlagateljev,  njegovo šefe bo zelo zanimalo od kod si jemlje pristojnost, da piše razna mnenja za diskreditacijo g.Miloša Kovača in ostalih, v zakonu o zaščiti živali prav gotovo ne. Butalci so za vas vajenci. Nepoznavanje prava ne opravičuje  postopkov nadzornega odbora!, Zakon o zaščiti živali vam je španska vas, človekove pravice pa vas seveda ne zanimajo. Ustrezni ukrepi in postopki, tudi tožbe, bodo sledili ne glede na to kakšen bo izid volitev.
 
2. Navajanje informacij brez preučitve vseh elementov;  Da bi ugotovili ali je organ KZS ravnal nezakonito bi moral nadzorni odbor izvesti postopek v katerem bi nedvoumno ugotovili kršitve za to pa bi morali vsaj opraviti razgovor z vsemi t.i.kršitelji. Ko bi zbrali vse potrebne informacije bi jih morali preveriti. V navedenih primerih niste niti pod razno strokovno usposobljeni za takšne ugotovitve. Vaše delo bolj spominja na inkvizicijo obtožbe so pripravljene že vnaprej brez argumentov. Ciljate v glavnem na gospoda Sandija Česnika, ki vam je očitno trn v peti, pardon, je trn v peti vašim stricem iz ozadja, zato laži ponavljate, tako kot je dejal slavni propagandist, laž je treba stokrat ponoviti, da postane resnica.
3. Način posredovanja poročila; vaš modus operandi vas izda – posredovanje vaših umotvorov članicam v obliki poročila nadzornega odbora s prilogami predstavlja zlorabo funkcije nadzornega odbora, ima samo en namen blatiti, blatiti in še enkrat blatiti ter s pomočjo polresnic, neresnic in laži preprečiti izvolitev motečega kandidata. V kolikor bi bili izpoljnjevali naloge in namen nadzornega odbora, bi vas zanimala odprava nepravilnosti s ciljem, da bo naša organizacija bolje delovala. Vas pa zanima le dnevna politika, zato ste vaše ugotovitve posredovali sedaj!? s točno določenim namenom, oblatiti kandidata. Prepričan sem, da kandidat, ki je tarča vaših napadov lahko vse obtožbe zlahka zavrne, toda vas to ne zanima.
 
Dokazali ste, da vam je spoštovanje predpisov španska vas in da ste pripravljeni storiti vse, kar vam strici naročijo. Z vašimi izdelki žalite ne samo posameznike ampak inteligenco vseh normalnih kinologov. Tisti, ki želite biti del novega vodstva KZS ste pokazali, da nimate nobene kvalitete, ki bi opravičila vaše sodelovanje pri vodenju KZS. Egon v lastnem društvu si spreminjal sklepe upravnega odbora brez njegove privolitve ko je bilo to bolj politično primerno!

Sprašujem vas koliko nas bodo stale vaše aktivnosti? Nasveti odvetniških pisarn, potni stroški-kdo bo nadziral vas gospodje nadzorniki! Slišim, da je nekdo založil denar za odvetnike najbrž ga bo želel nazaj od članic KZS in g.Egon mu bo najbrž to zagotovil. Kakšno škodo ste že povzročili (finančno) z vašimi veleumnimi potezami in kaj ste storili v zvezi z zadevo mag.Blaž Kavčič-sodeč po vašem poročilu ste bili v vaših prizadevanjih popolnoma jalovi, bodo pa veliko zaslužili odvetniki, ki jih bodo plačale članice – društva,ki jih vlečete za nos. Slišim, da je nekdo založil denar za odvetnike najbrž ga bo želel nazaj od članic KZS in g.Egon mu bo najbrž to zagotovil.Zaradi nespametnega ravnanja Egona Dolenca in NO ja zveza oškodovana za zneske,ki so pa jasno napisani v bilanci(cca 100.000,00EUR. Večo tem ko bo pravi čas gre pa za velike vsote. Nedokazana škoda, ki naj bi jo naredili mi je proti vaši pesek v puščavi vendar morate dvigovati prah, da se vaših nepravilnosti ne vidi. Vsaj zase lahko rečem da v KZS  nisem zaradi preživetja, mislim da enako velja za g.Česnika. Za tebe pa nisem ravno prepričan!

Upam, da se bodo strici iz ozadja, ki vas podpirajo, razkrili, kajti oni si želijo privatizacijo kinologije, vendar so tako zelo obremenjeni s korupcijo, da se ne morejo pojaviti v ospredju, delujejo pa premeteno preko svojih vojakov, ki vam velesposobnežem dostavljajo podatke. Veliko ljudi, ki so v nezavidljivem finančnem položaju komaj čaka, da razgrabijo kinologijo si izgradijo svoje vrtičke. Lahko ugotovimo, da ste lutke katerim se daje dostop do ravno toliko informacij, kolikor jih potrebujejete za predvolilno blatenje, nikakor pa ne toliko, kolikor bi jih nadzorni odbor za svoje delo potreboval. Poteze, ki jih vlečejo, strici iz ozadja so namenjene predvolilni kampanji enega od kandidatov, ki čaka, da se bosta dva kandidata med seboj diskreditirala do te mere, da bo on na koncu zlahka zmagal.
V primeru, da se bomo morali umakniti, to za nas osebno ne bo poseben problem, članice pa bodo morale shajati z vami in vašimi strici.

Kako lahko odgovorimo na obtožbe v poročilu NO, da smo lopovi? To sporočam tudi (redkim) posameznikom, ki nam zastavljajo podobna vprašanja: ne mislimo se zaklinjati, da nismo vlomilci ali posiljevalci žensk, temveč sprašujemo, na podlagi katerih podatkov ste si tako vprašanje sploh drznili zastaviti.

P.S.

Niste mi še odgovorili kako je sodnik g. Sašo Cvek prišel do kontnih kartic.


----------------------------

V drugem mailu je posredovana korespondenca med Egonom Dolencem in Milošem Kovačem.

Subject:  Kar vam nadzorni odbor ne posreduje oziroma se vam ne upa posredovati
Date:  Sun, 9 Mar 2014 12:06:19 +0000
From:  Miloš Kovač  
To:


Začenjam časovno od začetka:

Od: Egon Dolenc
Poslano: 8. marec 2014 5:48
Za: Miloš Kovač
Zadeva: NO KZS - odgovor - smotrnost poslovanja

Spoštovani predsednik KzŠ pri KZS  Miloš Kovač,

v skladu s sklepom NO KZS v prilogi pošiljam odgovor na Vaš dopis in prošnjo za obrazložitev zadev z dostavo nekaterih dokumentov, ki so bile ugotovljene pri pregledu poslovnih listin.
Priloga dopisa je tudi DVD s posnetkom šolanja psa. V primeru Vaše želje, da se DVD pošlje na kak drug naslov kot na KZS, mi prosim to sporočite najkasnjeje do jutri zvečer.

Z odličnimi kinološkimi pozdravi.

Egon Dolenc, član NO KZS


----------------------------

Dne 8.3.2014 7:41, piše Miloš Kovač:
Egon kajti predsednik ni operativen!

Prosim da se takoj izločite iz vseh postopkov saj gre pri vas za  očiten konflikt interesov, sodelujete v predvolilni kampanji vsaj enega kandidata. Glede vaših aktivnosti v zvezi z DVD-jem vas opozarjam da si preberete Zakon o zaščiti živali in naše predpise, ki določajo kako se sproži disciplinski postopek in kakšni so roki. Tako boste lahko ugotovili kakšne so vaše pristojnosti na področju disciplinskih ukrepov.  Ne posegajte na področja za katera niste pristojen o vsebini pa z vami sploh nimam kaj razpravljati. Ko bodo sproženi postopki na pravilen način, vendar nikakor ne z vaše strani se o zadevi lahko pogovarjamo na predpisan način ne po domače.  Glede na povedano mi sploh ni jasno kaj počnete zato vaše pisanje jemljem kot brezpredmetno.
O ostalih zadevah se lahko pogovarjamo po volitvah in ko boste spoštovani član nadzornega odbora odstopil.

l.p.
Miloš Kovač


----------------------------

Od: Egon Dolenc
Poslano: 9. marec 2014 8:20
Za: Miloš Kovač; Roman Grah
Zadeva: Re: NO KZS - odgovor - smotrnost poslovanja

Spoštovani predsednik KzŠ pri KZS Miloš Kovač,

iz vašega sedanje in prejšnje reakcije gre jasno razbrati, da vam razkritje vseh nepravilnosti, posebej še pri finančnem poslovanju KzŠ in zahteva za pojasnila na zastavljena vprašanja delajo velike preglavice.
Ker pojasnil zavestno nočete podati, uporabljate taktiko "napad je najboljša obramba" in vaša nezakonita in neetična dejanja poskušate skriti za samo vam razumljiva zakonska in statutarna določila.

Naj vam pojasnim, da delo v NO KZS poteka v skladu z sprejetimi sklepi in medsebojnimi dogovori, ki zajemajo operativne zadolžitve posameznih članov.
Predsednik NO  gospod Roman J. Grah je še kako operativen in aktiven, kar je dokazal s svojim vestnim in poštenim delom!

Žal vaši prošnji o moji izločtvi iz vseh postopkov ne morem ugoditi, ker vaše NAVEDBE NE DRŽIJO! Zelo spretno uporablajte tudi taktiko preusmeritve zadeve na osebno raven, taktiko "opozoril" in taktiko "poučevanja" o pristojnostih,  a vam žal tudi v tem primeru ne bo uspelo!
Javno vas sprašujem za koga se imate, oziroma katera zakonska določila vam dajejo moč odločanja o mojem odstopu? Jasno in glasno vam še enkrat povem, da bom funkcijo nadzornika še naprej opravljal vestno in pošteno, kar pomeni, da bom v skaldu z veljavno zakonodajo in statutom KZS še naprej skrbel za ZAKONITOST in SMOTRNOST poslovanja KZS in KZS d.o.o..

Žal imava velika razhajanja tudi v pojmovanju besede ZAKONITOST in SMOTRNOST!
Kako si v NO razlagamo smotnost smo vam že pojasnili. V NO si zakonitost razlagamo kot pravno načelo, ki vsebuje najširše pravne norme neke skupnosti katere zajemajo vsa ostala pravna pravila ali norme. V najširšem smislu je načelo zakonitosti zahteva, da se upoštevajo vsi pravni akti in norme, ki pa morajo biti uskaljeni z vsemi zakoni! Iz tega lahko jasno razberemo, da nobeden od članov NO, v nobenem primeru ni prekoračil svojih pristojnosti, temveč ZAKONITO in MORALNO - ETIČNO opravljamo svoje "poslanstvo" v KZS!

Opažam, da vam tudi pojem moralno - etično povzroča velike probleme, saj si ga verjetno ne znate pravilno razlagati.
Jaz osebno si moralo razlagam kot človekov odnos do drugih ljudi pa tudi do sebe, kot ocenjevanje dejanj dobrih ali slabih, kaj je v človekovem življenju pravilno ali napačno in zato jo zelo približam besedi ETIKA.
MORALNO-ETIČNI pojem pa ne zajema samo pravil in življenskih norm, ampak tudi NEPISANE PREDPISE, ki izvirajo iz človekove svobode, predvsem pa iz njegovega občutka ODGOVORNOSTI IN SAMOKAZNOVANJA.

Naprošam vas, da mi kot morebitni bodoči drugi podpredsednik KZS odgovorite na naslednja vprašanja:
- Prepis iz zapisnika volilne skupščine 16.marca 2013: "Miloš Kovač je odgovoril, da v duhu dobrih odnosov razkriva, da SVOJO FUNKCIJO VEŽE NA MANDATARJA mag. Blaža Kavčiča." Mandatarju je bila izglasovana nezaupnica! Kako, da niste odstopili tudi vi?
- Na isti skupščini ste bili v vlogi predsednika volilne komisije. Ali se ne počutite sokrivega za izpeljavo takih volitev?
- Kakšno obrazložitev lahko podate v zvezi z velikimi ugotovljenimi nepravilnostmi pri finančnem poslovanju KzŠ v kateri ste predsednik?

Glede na zgoraj navedeno sem pojasnil moje početje, zato ne vidim ovir, da odgovorite in temeljito pojasnite vsa dejsta, ki so vam bila posredovana v spremljajočem dopisu. Od vas pričakujem, da boste do z dopisom dolčenega roka pojasnili vse navedene nepravilnosti in zadeve.
Kot sami verjetno veste, so take nepravilnosti in dejanja lahko tudi kaznva dejanja. Prav tako ste verjetno seznanjeni z vsemi določili kazenskega zakonika.
V primeru, da odgovorov in pojasnil od vas ne bomo prejeli, bom kot član NO KZS in državljan RS  z vso zadevo obvestil pristojne službe za odkrivanje in pregon kaznivih dejanj in vso kinološko jasvnost.

Z odličnimi kinološkimi pozdravi.

Egon Dolenc, član NO KZS


----------------------------

Od: Miloš Kovač
Poslano: 9. marec 2014 9:04
Za: Egon Dolenc
Zadeva: RE: NO KZS - odgovor - smotrnost poslovanja

Spoštovani Egon, ki predstavlja NO namesto predsednika NO!

Vaš odgovor pove vse o vas, v drugem delu pa postane jasno da ste do komolcev globoko v volilnem golažu. Vam osebno nimam kaj pojasnjevati.Vse definicije, ki vas zanimajo lahko najdete na spletni strani društva integriteta in na koncu tega sporočila. Našli boste zelo zanimive iztočnice za razmišljanje.

O mojem odstopu pa naslednje, g.Kavčičje delal odlično kar vam očitno ni jasno, njegova politika in njegov program je bil dober razhod je bil ravvno zaradi takšnih zadev,ki jih izvajate vi Egon Dolenc. Zakaj napadate le mene in Česnika ker Kavčiču niste kos ob tem pa boste zapravil veliko kinološkega denarja, si upate povedati koliko?! Ker ste v neizhodni situaciji zaradi denarja in pritiskov stricev, v nasprotju z vašimi pooblastili izvajate svoje aktivnosti izven vaših pristojnosti in mandata. Nekdo je plačal odvetnike in založil denar za borbo proti g. Kavčiču ta ga bo želel dobiti nazaj seveda od članic KZS. To je osnovna motivacija vašega delovanja zato ste ali sta v konfliktu interesov, poleg tega pa ste le lutka v rokah drugih močnejših igralcev.
Boj se tistega, ki govori o vestnosti in poštenosti. Še vsak, ki je govoril o poštenosti se je v realnosti izkazal popolnoma drugače. Glede na vaše aktivnosti v drugih organizacijah se ne morem strinjati z vašimi trditvami o etičnosti in nepristranskosti, moralnost pa seveda velja samo za tiste, ki jih napadate. Govorite tudi o SAMOKAZNOVANJU to je značileno le za mazohiste ne pa za zdravega razumnega človeka. Redko dejanje NO je zakonito, še bolj redko dejanje NO je etično.
Pošiljanje informacij vsem razen tistim,ki jih obravnavate je najbrž dejanje visoke etike, za pojasnitev zadeve niste sklicali niti enega sestanka. No zdaj razumem najprej diskreditirati, da se bo človek dobesedno usral v hlače, nato poslati obvestila vsem članicam in še bolj diskreditirati na koncu pa se pokažimo kot veliki demokrati.
Ker ne odgovarjate na moja vprašanja kršite vse napisane in nenapisane norme zato se midva, ker NO predstavljate le vi nimava kaj pogovarjati! V kolikor predsednik deluje zakaj se v njgovem imenu oglašate le vi.

V vaših pozdravih ni nič odličnega zato je to eno izmed mojih zadnjih pisem.
l.p.
Miloš

Posebej za vas še nekaj definicij:

Integriteta pomeni celovitost oziroma skladnost ter sodi med najpomembnejše človeške vrline. Oseba z visoko stopnjo integritete ravna tako, kot govori, razmišlja in verjame oziroma je v sebi takšna, kot se kaže navzven.

Transparentnost je značilnost organizacije in posameznikov, da delujejo odprto in so informacije, pravila, načrti, postopki in ukrepi dostopni javnosti.

Etika temelji na osnovnih vrednotah, je set standardov za delovanje organizacije, vlade, podjetij in družbe. Vodi naše odločitve, izbire in dejanja. Usmerja nas v naših ravnanjih, ko se znajdemo na razpotju med različnimi vrednotami.

Korupcija je zloraba zaupane moči za osebne koristi.

Koruptivni namen: o takšnem namenu govorimo, ko je kršitev storjena v pričakovanju obljubljene, ponujene ali dane koristi na aktivni strani ali zaradi zahtevane, sprejete ali le pričakovane koristi na pasivni strani.
Možno je tudi, da je koruptivni namen usmerjen k pridobivanju koristi za koga drugega, ne zase. Pri tem je »drugi« vsaka pravna ali fizična oseba, ki ni oseba, ki je storila kršitev, ki ustreza predstavljeni definiciji.

Pričakovana korist je takrat, ko oseba pričakuje za dejanje določeno korist, pri tem pa ni nujno, da bi bila obljuba koristi vnaprej izrečena.
»Korist« je lahko premoženjska, pri čemer njena oblika, vrednost oziroma višina niso pomembne, ali pa nepremoženjska, pri čemer tudi njena vrsta, oblika oziroma vsebina niso pomembne.

Dolžno ravnanje in kršitev dolžnega ravnanja je ravnanje, kot ga določajo s strani države sprejeti zakonski in podzakonski predpisi ter zapisani kodeksi ravnanja v poslovnih ali poklicnih združenjih. Kršitev dolžnega ravnanja pomeni kršitev zakonov, podzakonskih predpisov in kodeksov.

Podkupnina je ponujanje, obljubljanje, dajanje, sprejemanje ali nagovarjanje in spodbujanje k dejanju, ki je nezakonito, neetično in predstavlja kršitev zaupanja. Spodbude so lahko v obliki daril, posojil, provizije, nagrade ali druge ugodnosti (davki, storitve, donacije ipd.).

Konflikt/navzkrižje/nasprotje interesov je položaj, ko se posameznik ali organizacija sooča z izbiro med dolžnostmi in zahtevami, ki izhajajo iz njegovega strokovnega položaja in njihovimi osebnimi privatnimi interesi.

Nepotizem je oblika favoriziranja, ki temelji na poznanstvu in zaupnemu odnosu, s katerim nekdo na uradnem položaju izkorišča svojo moč in oblast, da zagotovi delo ali uslugo družinskemu članu ali prijatelju, čeprav ta ni usposobljen ali si tega ne zasluži.

Kronizem je širši pojem od nepotizma, ki obsega tudi situacije, kjer se favorizira prijatelje.

Izsiljevanje je posredno ali neposredno dejanje, s katerim nekdo, ki ima moč, žrtev prisili, da kaj stori ali opusti - v svojo ali tujo škodo.

Goljufija. Gre za dejanje nekoga, ki namerno zavaja, da bi nepošteno in nezakonito pridobil finančno, politično ali drugo korist.

Lobiranje Je vsako dejanje, ki vpliva na upravljanje, politiko ali odločitve institucije, z namenom, da se pridobi določen rezultat. Tudi ko ga dovoljuje zakon,lahko takšna dejanja postanejo izkrivljajoča, če obstaja nesorazmerna stopnja vplivanja. Za dejanje lobiranja šteje vsak nejavni stik lobista z lobiranci, ki ima namen vplivati na vsebino ali postopek sprejemanja prej navedenih odločitev.
Logiran

korzig
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #97 : nedelja, 09.03.2014 : 18:26:15 »

Pozdrav!
Pa saj človek enostavno ne more verjeti, kako so lahko eni PODLI in kaj vse bi naredili, da bi prišli do svojega cilja.
g. Kovač preberite MajoO - zgoraj - ali vam ni nerodno.
In prosim, želel bi, da ne blatite ljudi pa kdorkoli je že kandidat.
lp
Logiran
MajaO
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #98 : nedelja, 09.03.2014 : 18:50:33 »

Mene pa zdaj ponovno zanima kaksna je integriteta in etika sodnika, ki na tekmi najvisjega ranga zeli skodovati domacemu tekmovalcu? Ja zgodilo se je v Sloveniji in ja govorim iz osebnih izkusenj....nima veze z volitvami, a ker je ravno omenjena etika in vse ostale "dobre" lastnosti, ki naj bi jih posedovali ljudje na oblasti.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #99 : ponedeljek, 10.03.2014 : 09:16:21 »

Se nadaljuje ...

Članice so včeraj zvečer prejele:

------------------------------------------

From: Egon Dolenc 
Sent: Sunday, March 09, 2014 10:50 PM
To:
Subject: KZS NO - tekoča problematika

Spoštovane članice KZS,

ne bom se spuščal na tako nizek nivo kot si ga je privoščil Miloš Kovač, enostavno mi moj karakter tega ne dopušča. Sicer ga popolnoma razumem, saj bije "krvavi boj" za svoj obstanek na funkcijah KZS, ki mu prinaša osebne finančne interese. Povesem logično je, da pri tem uporablja vsa podla sredstva in navaja neresnična dejstva, ki imajo namen deskriditacije Romana J. Graha in mene osebno. Da se bo to dogajalo sem bil pred tednom dni že opozorjen s strani "zagovornika" Miloša Kovača.
Do tega trenutka nisem hotel javno razgrinjati dejstev katreih mi po vsej verjetnosti nihče ne bi verjel,  saj sem tudi sam najprej to vzel kot hudomušno šalo. Dejstvo je, da sem pred dobrim mesecem prejel telefonski klic iz neznane številke v katerem so mi zaradi mojega aktivnega delovanja na področju razkrivanja nepravilosti pri poslovanju KZS grozili s smrtjo! Takrat sem ta dogodek opisal tudi Romanu J. Grahu.
Pisanje Miloša Kovača jasno potruje dejstvo, da noče podati obrazložitev na zastavljena vprašanja s strani NO KZS, ki imajo edini namen razčiščevanja velikih  nepravilnosti pri poslovanju KzŠ!  Sam se je postavil pred ogledalo, ko je zapisal definicijo korupcije: "Korupcija je zloraba zaupane moči za osebne koristi"!

V upanju, da nam bo s skupnimi močmi uspelo s kinološke zveze izgnati nehumane in  koristoljubne samooklicane kinologe, vas lepo pozdravljam.

Egon Dolenc, član NO KZS

Zaradi morebitnih napačnih razlag in preprečitve širjenja laži vam podajam sledeče obrazložitve:
- res je, da sem pred časom s strani članic KZS prejel veliko pobud v katreih so me vzpodbujale k kandidaturi za predsednika KZS, (zaradi nezdužljivosti funkcije nadzornika in kandidata tega nisem naredil)
- res je, da sem od dveh predsedniških kandidtaov prejel povabilo za sodelovanje v njihovem UO, vendar sem obema takoj povedal, da zaradi moje trenutne funkcije nadzornika v KZS take odločitve trenutno ne morem sprejeti.


Priloga: Smotrnost poslovanja Komisije za šolanje pri KZS - podatki
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #100 : ponedeljek, 10.03.2014 : 12:50:19 »

ojoj ojoj. Kje mi to živimo? A se vse to dogaja v Sloveniji?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #101 : ponedeljek, 10.03.2014 : 12:58:06 »

KZS kaže enake simptome kot celotna naša družba, zato je vsako presenečenje odveč.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #102 : ponedeljek, 10.03.2014 : 13:46:12 »

Se nadaljuje mailanje v predale članic:

-----------------------------------------------------

From: Miloš Kovač
Sent: Monday, March 10, 2014 12:04 PM
To:
Subject: Za bolj jasno sliko

Opravičujem se vsem, ki ste me prosili za dodatna pojasnila, da nisem bil v svojem prvem sporočilu dovolj jasen zato vam pošiljam po mojem mnenju bolj jasno sporočilo!

Egon Dolenc,

Kot sami dobro veste, si kot nadzorni odbor jemljete pristojnosti, ki vam v okviru Statuta KZS ne pripadajo. Nadzorni odbor ne skrbi za zakonitost in smotrnost poslovanja KZS, kot ste zmotno zapisali v vašem odgovoru. To je naloga in predsednika KZS in Upravnega odbora. Nadzorni odbor vrši samo NADZOR poslovanja ORGANOV KZS.

1. Ali priznavate veljavnost Statuta KZS?
Statut
54. člen
(1) Pristojnosti Nadzornega odbora so:nadzor nad zakonitostjo in smotrnostjo poslovanja vseh organov Kinološke zveze Slovenije;
(2) Predlaganje ukrepov za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti in nepravilnosti Skupščini Kinološke zveze Slovenije.

Od kdaj so posamezniki in Kinološka društva organi KZS? Kdaj ste skupščino seznanili z ugotovljenimi nepravilnostmi. Kdaj ste skupščini predlagali ukrepe za odpravo ugotovljenih nepravilnosti in kdaj vas je skupščina pooblastila, da lahko lahko ukrepate in na UVHVVR podate zahtevo za strokovno mnenje? Kdo vam je dal pristojnost za ukrepanje?

Posnetka nimam, zato vas sprašujem kateri organ KZS je marker, ki ga omenjate in kateri organ KZS je vodnik psa? Po vaših opisih sodeč gre zopet za prekoračitev pristojnosti.

2.Ali priznavate obstoj Disciplinske komisije in veljavnost Disciplinskega pravilnika? Ali ste sploh kdaj prebrali Disciplinski pravilnik? Kje vam Statut daje pooblastila za delovanje v imenu Disciplinske komisije?

Disciplinski pravilnik
VIII.
DISCIPLINSKI POSTOPEK NA PRVI STOPNJI
24.člen
Disciplinski postopek na I. stopnji vodi komisija I. stopnje v tri članskem senatu, ki mu predseduje predsednik senata. Senat in njegovega predsednika določi predsednik disciplinske komisije I. stopnje.

25.člen
Predsednik KZS pooblasti enega izmed članov upravnega odbora, da po potrebi predlaga uvedbo disciplinskega postopka (v nadaljevanju: predlagatelj disciplinskega postopka).

Disciplinski postopek se prične na pisni predlog predlagatelja disciplinskega postopka. Pisno pobudo za uvedbo disciplinskega postopka lahko poda predlagatelju disciplinskega postopka vsako društvo – član KZS ter strokovni in upravni organi KZS.

Naj vas opozorim še na eno točko disciplinskega pravilnika in sicer:
VII.
ZASTARANJE
23.člen
Disciplinskega postopka ni mogoče pričeti in kršitelju izreči kazni, če je potekel čas enega leta od dneva, ko je bila kršitev storjena ali, če je potekel čas enega leta od dneva, ko je oškodovanec izvedel za kršitev.

Od kdaj lahko dva posameznika podata pisno vlogo nadzornemu odboru za uvedbo disciplinskega postopka? Kdo in kdaj je odvzel pristojnost za odločanje o disciplinskih postopkih Disciplinski komisiji? Kdaj je pristojnost za to prešla na nadzorni odbor in kdo je nadzornemu odboru to pristojnost dal? Na kateri skupščini je bilo to izglasovano?

Upam, da vas bodo postavljena vprašanja spodbudila k natančnejšemu prebiranju pravilnikov KZS. Predvsem pa vas želim opozoriti, da ste osebno odgovorni za vse stroške, ki nastajajo na podlagi vašega ravnanja v nasprotju z vašimi pistojnostmi.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #103 : ponedeljek, 10.03.2014 : 13:49:38 »

Se nadaljuje mailanje v predale članic:

-----------------------------------------------------

From: maja Lajevec 
Sent: Monday, March 10, 2014 12:46 PM
To:
Subject: se vam ne zdi, da je zdaj dovolj?

Spoštovani gospodje kinologi!

Sem Maja Lajevec in že mesece prebiram vaše razprtije, mnenja in naziranja, ki jih pridno in dosledno posredujete javnosti. Ta javnost so v vašem primeru kinološka društva, ki so tudi vaše volilno telo. V svojih pisanjih (pod nekatera se avtorji niti podpisati ne upajo) obtožujete drug drugega takih in drugačnih kršitev.
Večina vaših obtožb ima znake kaznivih dejanj. Če se ne motim obstaja dolžnost vsakega, ki zazna storitev kaznivega dejanja, da o tem obvesti  pristojne organe. Vi vsi, ki delujete v okviru Kinološke zveze Slovenije, opravljate javno funkcijo, torej za vas ta zaveza velja še toliko bolj. Je kdo od vas že ovadil goljufivega kolega kinologa? Ali pa je vse skupaj le predvolilno igranje s preveč pasivnimi volilci? Pasivnost očitno izvira iz strahu. In ta je glede na to, kaj drug drugemu očitate, povsem na mestu. Kaj lahko pričakuje javni nasprotnik delovanja Zveze od ljudi, ki drug drugemu očitajo netransparentnost, samovoljo pri vodenju Zveze, goljufanje in poljubno prilagajanje veljavne kinološke zakonodaje? Po vsej verjetnosti težave za svoje društvo, težave pri uveljavljanju v kinologiji in še kup drugih nevšečnosti.
S strici iz ozadja ste me pa res nasmejali. So tudi tu? Kdo pa so ti ljudje, imajo ime in priimek, so ljudje ali hologrami?
Kinologija ni politika, a ste jo vanjo spremenili. Morda pa ste vsi že predolgo v njej. Strici iz ozadja niste, ker so to vedno drugi, ste pa vsi po vrsti stari prdci. Saj veste kaj je to?
Ste kdaj pomislil koliko dobrih, mladih kinologov imamo? Vam na strokovnem in organizacijskem področju predstavljajo preveliko konkurenco, ker bi prinesli pozitivno energijo, transparentnost, sodelovanje, napredek in jih je zato bolje držati v ozadju? Je to razlog, da njihove vrhunske uspehe namesto njim raje pripišete korupciji? Se vam ne zdi, da ste zaradi želje po obvladovanju Zveze popolnoma zgubili kompas?

Dajte prostor mlajšim, neobremenjenim, strokovnim in pridnim kinologom. Ne skrbite, tudi brez vas bo Zveza delovala naprej.  Prestavite se tja kamor silite - na sodišče. In v svojem času, za svoj denar in svoje veselje rešujte medsebojne osebne razprtije.

Lep pozdrav!
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #104 : ponedeljek, 10.03.2014 : 14:12:56 »

Zanimivo bi bilo dobiti odgovore/papirje:

- Od kdaj je Kovač tolmač Statuta KZS? Oz. ali razume pomen besedila, ki so mu ga za pošiljanje očitno pripravili drugi?
Vemo, kdo je take buče že pošiljal in vemo tudi, kdo se pod razne svoje pisarije noče podpisat. Najbrž ne bo nikomur škodilo mal poguglat o spominu zlatih ribic.

- Sklepam, da ima Kovač nove KZS zadolžitve (razlaganje pravil, postavljanje zahtev po izločanju nadzornikov ...) in ker je cela KZS, z vsemi svojimi satelitskimi komisijami, vzorčen primer urejenosti in transparentnosti, sem prepričana, da mu ne bo noben problem še danes spraviti do članic, morda tudi v javnost, zagotovo do zadnje vejice natančno sestavljena sledeča pravilnika:
* Pravilnik o prikolici za prevoz psov
* Pravilnik o IPO opremi za šolanje psov

Ja ... stari prdci.
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines