mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 10:50:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: pasji čevlji
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: pasji čevlji  (Prebrano 19443 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
milkaMaja
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« : četrtek, 02.01.2014 : 13:12:40 »

Pozdravljeni,

rada bi svojemu psu kupila pasje čevlje za razmere v gorah (zamrznjen in celi sneg, kamenje,...) vendar sem brala komentarje pod ponudbami čevljev (različnih proizvajalcev), da velikokrat se obračajo ali padajo/lezejo dol. Ker bi jih potrebovala zato da bi pes lahko tekel po omenjenih  površinah brez poškodb me zanima, če mi morda lahko predlagate kakšno alternativo ali pa morda model/firmo čevlja, ki bi obstal na nogi med tekom po snegu? Moj pes je mešanec z border collijem, če je ta podatek morda relevanten.

Hvala za odgovore

Maja
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1 : četrtek, 02.01.2014 : 14:42:26 »

Hm, morda bi vseeno premislila, preden bi ga dala s čeveljci na zmrznjen sneg v gorah. Derez na čeveljcih kljub vsemu še nisem videla za pasje tačke.  Smiley

Drugače pa smo mi bili zadovoljni s čeveljci (hribi poleti na utrjenih poteh in nikdar na kakšnih skalah) v vrednosti 20 evrov. Le dobro sem jih morala pritrditi s trakci. Čeveljci so z narebreno gumo in segajo če zgornji sklep tace.  Pisčka je lovske pasme. Pomeni, da je hitra in okretna in ji čeveljci vseeno ostanejo na tačkah.

poglej tukaj
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,33695.1695.html
Logiran
milkaMaja
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 04.01.2014 : 12:00:49 »

Te nizke čevlje je že imela ampak so ji vedno zdrsnili z noge, ko je tekla pa je bilo vseeno kako močno sem zategnila trakec. Glede derez pa mislim, da obstajajo že tudi za kužke se bom pa seveda pozanimala Smiley
Logiran
Alji
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 60


« Odgovor #3 : sobota, 04.01.2014 : 12:26:53 »

Oprosti, ampak tokrat ne morem, da ne bi ... torej, glede na to, da sem iz hribovskega ''foha'' se mi zdi kakršnokoli jemanje psov na zahtevne in/ali zavarovane planinske poti (kjer se vzpenjamo tudi s pomočjo rok ali pa je potrebno dodatno varovanje s samovarovalnim kompletom) in na zahtevne snežne ture (poledenela pobočja brez varnega izteka, kjer za napredovanje uporabljamo cepin in dereze!) popolnoma neodgovorno do nas samih in psov, ki so z nami!

Res želite tvegati, da vas pes potegne s skokom čez steno in se oba ubijeta nekaj sto metrov nižje? Res želite gledati kako se vaš ljubljenček kotali po poledenelem pobočju in raztrešči na kakšni skali zato, ker se mu odvezali ''čeveljči''Huh??

Žal mi je, ko vidim, da so pasji ''čevlji'', ki so bili nekoč (in še danes, če so v pravih rokah) funkcionalna zaščita vlečnih psov postali sedaj modna muha lastnikov in tržna niša prodajalcev  Sad

Ljudje božji, pasje blazinice in kremplji imajo svoj namen! Če psa pravilno in postopoma navajamo na skalnat teren in mu damo dovolj časa, da se nauči gibanja in utrdi blazinice nima nobenih problemov.

Tudi normalne snežne ture v sredogorju, kjer ni nevarnosti plazov in strmih poledenelih pobočij so lahko psom in njihovim lastnikom v užitek!

Ko se greste ''alpinizem'' pa prosim vzemite pamet v roke, pse pa doma pustite!
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #4 : sobota, 04.01.2014 : 13:34:40 »

Alji, se popolnoma strinjam z napisanim Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #5 : sobota, 04.01.2014 : 14:45:27 »

Tudi jaz se strinjam, čeprav za pasje čevlje menim, da so izjemno koristni in dosti več kot, da so primerni samo za vlečne pse.  Smiley
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #6 : sobota, 04.01.2014 : 19:05:26 »

Hehe, taksno ozko misljenje sem imela do pred kratkim tudi sama. Dokler nisem imela izkusnje... Potem vidis, da nikoli ne ves dovolj, da lahko sodis. Vsekskor pa so nasveti zgornjih postov zelo na mestu.
Logiran
Alji
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 60


« Odgovor #7 : nedelja, 05.01.2014 : 11:10:15 »

Pasje dereze? Resno?!

Nekateri se učijo na napakah drugih, drugi očitno na svojih ...

http://www.gore-ljudje.net/informacije/6724/

Leto nazaj je Ruth umrla v plazu pod Triglavom ... v nahrbtniku je imela psa. Odgovorno?!

Ne dolgo nazaj je svet obšla vest, da je Everest osvojil prvi kuža Rupi. Juhuuuu sedaj lahko pričakujemo prvega ameriškega, ruskega, avstralskega, slovenskega? ... psa na vrhu najvišje gore ... pa prvega psa, ki bo osvojil vseh 14 osemtisočakov ...  bruham

Ne me narobe razumeti. Nič nimam proti temu, da nas pes spremlja tudi na turah v gorskem svetu - vendar izključno tam in v takih razmerah, ko lahko to počnemo varno in brez da bi ogrožali sebe, psa ali druge!

Tudi proti pasjim čevljem nimam nič, dokler se uporabljajo kot ''zdravilo'', torej v primerih, ko je to res potrebno. Kar nekaj vsepovprek natikati na pasje tace zato, da bo lahko skakljal iz skale na skalo ali celo po ledu se mi zdi pa neodgovorno. Vibram podplat in to, da smo za pasje čeveljčke odšteli sto in nekaj več evrov ne more nikoli nadomestiti ''občutka'' za skalo, ki ga pes pridobi s pravilnim treningom in postopnimi obremenitvami.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #8 : nedelja, 05.01.2014 : 11:25:59 »

Po mojih info je tisti pes pricapljal do baznega tabora. In niti ni bil prvi.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 05.01.2014 : 13:22:22 »

na Triglavu so pa psi že bili... ni več možnosti za prvega Wink
Logiran
milkaMaja
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #10 : sobota, 11.01.2014 : 14:18:15 »

Mislim, da vam moram nekaj razjasniti. Nikakor nisem nek ekstremen hribolazec in svojega psa tudi ne vodim po takih poteh. Glede snega zamrznjenega sem vprašala ker sem jo peljala letos na pokljuko ker pri nas v dolini žal ni nič padlo in ga ima zelo rada. Po gozdu ni bil problem na prostem pa je bil sneg povrhu malo pomrznjen in se ji je udiral zato sem se bala, da si lahko poškoduje tačke. Glede skal in kamenja velja enako, nikakor jo ne vlačim nekam kjer so prepadi in take stvari le zdelo se mi je smiselno, da bi jih imela ker ima malo bolj občutljive tačke in bi s tem morda lahko preprečila kakšno poškodbo (manjšo ureznino). Tako, da mislim, da se zastonj razburjate. Glede derez pa sem samo rekla, da sem slišala, da obstajajo vendar nisem sigurna in bom preverila, če je moja informacija pravilna ne, da jih bom kupila.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #11 : torek, 14.01.2014 : 13:08:48 »

Če kužku teče kri med sprehodom potem je dobro da ima čeveljčke vendar mislim, da je sol večji problem kot pa sneg ali kamni sploh pa če po pokljuki hodite na blejsko kočo ali kakšne take ture so čeveljčki bolj ovira kot si že sama napisala lezejo dol,drsijo tako, da če kuža nima problemov s tačkami ni potrebe po njih, če pa ima probleme pa bolje, da obiščeš veterinarja in ti tudi tam predlagajo kateri so najbolj primerni.
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


WWW
« Odgovor #12 : torek, 04.02.2014 : 12:42:36 »

po moje so večji problem s kemikalijami in soljo posute ceste, ob neki normalni rabi si kuža ne bi smel poškodovati tačk. Tudi mi hodimo po hribih, seveda po poteh, ki so primerne in ne po kakih previsnih variantah - se popolnoma strinjam z Alji! jaz pri svojem niti poskusila ne bi s čevlji - najprej bi sih jih "sezul", potem bi pa šel naprej  Cheesy
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #13 : torek, 04.02.2014 : 13:26:17 »

Sem bila do nedelje prepričana, da naš pes čevljev res ne potrebuje.
Ko sem ga pa v nedeljo zjutraj peljala pi,ka, sem pa za trenutek pomislila, kako lažje bi bilo, če bi imel čevlje. Tako težko je hodil po ledu. A se take, da ne drsijo na ledu sploh da dobiti?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #14 : torek, 04.02.2014 : 13:39:41 »

Ta boljše majo vibram podplat kot gojzarji. To je to... razen če jih predelaš ali pa če sem spregledala kake nove modele Wink
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: pasji čevlji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines