mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 12:18:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Dilema
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dilema  (Prebrano 6536 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
tamala.tamala
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : nedelja, 05.01.2014 : 16:03:52 »

Že dlje časa si želim psa, sprva sem imela v mislih le mopsa oz. francoskega buldoga. Tudi za moža sta ti dve pasmi bili sprejemljivi. Imava dva otroka 3 in 5 let, potem pa sem kar nekaj preblrala o pasmi in ugotovila, da daljših sprehodov ne prenašajo. jaz pa bi ga rada peljala tudi na sprehod ne da bi bil le okrog hiše in v hiši. Potem sem gledala pse po zavetiščih in tudi manjše pse. ki imajo dolgo dlako. Tu pa se je začel problem, ker je mož rekel le, da on za njega ne bo skrbel, lahko ga imam samo to je obvenost in njemu bo šlo na živce, če bo pes prišel k njemu, ko bo gledal tv. Za njega bi blo ok le, če bi ležal v kotu in tu pa tam bi malo se premaknil. Mož je zelo hladna osebnost tako do ljudi kot do živali. Jaz pa bi ga sprejela kot družinskega člana in tudi, če bi kaj uničil se ne bi jezila, on pa bi zganjal paniko kot jo že zdaj, če otroci naredijo kaj narobe. Res bi se rada pogovorila z njim in da bi pretehtala vse razloge za psa oz. proti, da ne bi botem bilo preveč hude krvi. On pa le pravi naj si ga kupim in to je to. Samo da utihnem in da dam mir.  Kaj mislite vi kaj bi naredili v mojem primeru? Najlepša vam hvala za vsak odgovor!
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1 : nedelja, 05.01.2014 : 16:24:22 »

Moj odgovor bo zelo kratek  Wink
Pri 2 (pre)malih otrocih, ki verjetno najbolj navijata za psa, možu, ki očitno res ni ZA, ker takega psa, kot si ga on zamišlja, ni, je odgovor nikar  stop, v dobro vseh  Huh
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 05.01.2014 : 16:42:17 »

Jaz bi rekla, da če so že v štartu tako velike razlike v (ne)naklonjenosti do živali, ne bo iz tega nič dobrega, če se za psa v teh razmerah odločite.
Žal, glede na to, kako si opisala, da mož popolnoma odklonilno gleda na vse, kar ga moti (celo, če otroci kaj narobe naredijo, kot si povedala), ne vidim svetle prihodnosti.

V dobro psa in vseh vas, je bolje, da (vsaj še nekaj časa) ostanete brez psa Huh
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #3 : nedelja, 05.01.2014 : 19:08:03 »

Se pridružujem mnenju čarke in mameF. Nikar psa! Mogoče kdaj kasneje, ko bodo razmere drugačne. Undecided
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #4 : nedelja, 05.01.2014 : 20:01:44 »

Hm, samo ne psa, prosim. Sem imela priliko spoznati nekaj družin in gospodinjstev, kjer so bile zadeve precej nerazčiščene (pa ne le glede nakupa psa) in se je na koncu vedno slabo končalo - tudi za psa. Brez zamere.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 06.01.2014 : 15:45:53 »

Ob tem zapisku mi je prišlo na misel predvsem to, da boš sama zelo težko skombinirala sprehode medtem, ko bodo otroci zaradi viroz mogli biti notri.
 Brez popolne podpore partnerja je res loterija posvojiti psa. Se bo strinjal, da pelješ psa na sprehod, on bo pa čuval otroke? Kljub temu, da ste lahko veliko zunaj skupaj, so dnevi, ko otroci ne morejo ven.
Kaj če bo pes neka hiperaktivna bombica? Kdo jo bo krotil?
Sama sem bila v situaciji, ko sem posvajala psa. Odraslega, z izdelanim karakterjem nisem upala kombinirati z otroci, pri mladiču pa res ne veš, koliko gibanja bo potreboval, ko odraste.
 Moj brat je posvojil mladička. Če bi to psičko imela jaz, bi jo bila prisiljena vrniti v zavetišče, ker štiri ure dnevno nisem sposobna nameniti psu in samo psu. Niso heci vse to breme sprejeti na svoje rame. Če ni popolne podpore v družini, se sama niti slučajno ne bi vrgla v tak podvig. Dolgo sem si želela psa, pa smo čakali na ustrezen dan. In je prišel. In mi ni žal. Prej bi bilo prezgodaj, pozneje prepozno. Je pa včasih težko čakati.
Srečno.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : ponedeljek, 06.01.2014 : 17:48:59 »

Sicer je idealno, če so vsi člani družine skladni in se med seboj podpirajo. Vendar ne živimo v idealnem svetu in po mojih izkušnjah se psa nikakor ne sme vzeti k hiši, če je proti gospodinja. Če se ne strinja oče, pa ni tako hudo (itak vse neprijetno delo s psom pade na gospodinjo, mogoče kaj malega na otroke). Psi, tudi mladiči, sploh niso nebogljeni in ponavadi zelo hitro omehčajo trmaste dedce.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 06.01.2014 : 18:22:01 »

Sicer je idealno, če so vsi člani družine skladni in se med seboj podpirajo. Vendar ne živimo v idealnem svetu in po mojih izkušnjah se psa nikakor ne sme vzeti k hiši, če je proti gospodinja. Če se ne strinja oče, pa ni tako hudo (itak vse neprijetno delo s psom pade na gospodinjo, mogoče kaj malega na otroke). Psi, tudi mladiči, sploh niso nebogljeni in ponavadi zelo hitro omehčajo trmaste dedce.

Če ima pes ustrezen karakter, to drži. Vsekakor pa bi taka gospodinja ob neustreznem psu ostala popolnoma sama za vse. Tudi prepiri se potem lahko vlečejo v nedogled. Otroka ima pa tudi še premajhna za pomoč.
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #8 : sobota, 08.02.2014 : 10:09:32 »

Naš pes je bil doma neviden, pa je bil velik. Ampak si ne znam predstavljati, da bi zanj moral skrbeti samo en član družine. Mi smo bili 4 pa je prišel dan, ko so bile takšne obveznosti, da smo se komaj dogovorili kdo bo tisti dan shendlal psa. Zato jaz vsakomur, ki je sam vedno rečem naj premisli o tem, kdo bo psa peljal ven v primeru moje odsotnosti/bolezni... Potem seveda je potrebno premisliti, ali se bo tisti družinski član strinjal, da gre žival zraven na počitnice in temu ustrezno prilagodil svoje počitnice. Ker s psom ravno v Tunizijo ne moreš... ali pa imate koga, ki bo psa lahko imel v varstvu.

Otroka mi nista takšen problem, sta premajhna za pomoč, ampak bosta odrasla. Sploh 5 letnik bo čez 3-4 leta lahko manjšo pasmo peljal na sprehod,  v kolikor bodo seveda psa ustrezno socializirali. Od 3 leta naprej (pa še prej) pa se otroku lahko razloži kako se s psom ravna doma.

In predvsem se vprašajte kaj točno bo mož naredil, če ne boste imeli srečne roke pri izbiri psa in bo ta s časoma pokazal kakšno negativno vedenje, tudi to da kljub splošnemu opisu pasme naprimer doma ne bo čepel v kotu in spal. Jaz pravim ne psa, dokler niso vsi družinski člani zanj pripravljeni. Eno je hrček, ribica,... ki res čepi v kletki/terariju in je popolnoma nemoteč za "nestrinjajoči se " del družine, ampak pes pa je v stanovanju prisoten tako kot otrok. Je tam in pika in ne more biti ne tam in ne moteč...
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Dilema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines