mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:56:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: striženje nohtov
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: striženje nohtov  (Prebrano 5553 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« : četrtek, 17.04.2014 : 10:33:50 »

Hojla, ima kdo izkušnje z urejanjem pasjih nohtov s Pedi Paws? Zgleda kot nekaj, kar bi nam prav prišlo, ampak reklama je preveč pocukrana, da bi ji verjela na prvo žogo...
Wink

Hvala!
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #1 : četrtek, 17.04.2014 : 11:12:03 »

Skoraj vsi psi na posnetku pri brušenju hiperventilirajo in ne sijejo ravno od sreče. Grin Grin
S kleščami gre bistveno hitreje, tudi ni stresno, če paziš, da res odrežeš samo krempelj brez zivca.
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #2 : četrtek, 17.04.2014 : 11:50:40 »

Pri nas ni stresno pri enem, pri drugem pa je kar... zato bi z veseljem našla opcijo, kjer bi se zgolj hiperventiliralo... Wink
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #3 : četrtek, 17.04.2014 : 12:47:14 »

Glede intenzivnega dihanja psov na posnetku bi si jaz upala trditi, da ni povezano direktno z reklamirano napravo, ampak s samim dejanjem strizenja krempljev in tem, da psi niso vajeni, da je okoli njih milijon ljudi z raznoraznimi blendami, pa lucmi, pa kamerami, pa klapami, pa ... Edino mali beli pes je ocitno flegma, tako glede strizenja kot glede snemanja. Tako, da samo zaradi intenzivnega dihanja ne bi upala trditi, da naprava ni ok.

Napravica zgleda zanimiva. Zal se na posnetku ne slisi kaksen zvok oddaja, kajti ta je lahko neprijeten. Ce prav razumem je to neke vrste pilica za pasje kremplje, ki je verjetno res varnejsa za uporabo kar se tice zadeti zivec. Se mi pa tudi zdi, da za psa, ki mu je strizenje krempljev aprioren problem ne bi bila resitev, saj mora se dlje vztrajati v polozaju za strizenje krempljev, kajti piljenje je zagotovo pocasnejse kot strizenje.

Ne vem, mogoce bi lahko s to novo napravo zacela na novo oblikovati odnos do strizenja krempljev. Od tega, da pogojis to napravo z necim pozitivnim, do tega da spremenis polozaj v katerem se kremplje strize in seveda, da zacnes zelo pocasi, najprej pol krempeljcka in zur, pa cel krempeljcek in zur, pa ...

 Smiley

Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #4 : četrtek, 17.04.2014 : 15:31:36 »

Kupila sem podobno mašinco (sicer namenjeno ljudem, brez tistega pokrovčka) in je krajšanje krempljev res ful manj stresno - za oba Wink. Moj je že prvič kar zaspal zraven. Pes je gluh, meni se pa sliši podobno kot el. zobna krtačka.

Vsaj pri tej mašinci, ki jo imam, je treba biti previden, ker se ob brušenju noht segreje. Ne takoj, ampak previdnost ni odveč. Sicer pa brusilni del pri PP izgleda bolj grob kot naš, zato bo krempelj najbrž prej skrajšan in manj segret.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #5 : četrtek, 17.04.2014 : 17:52:45 »

Ne vem zakaj psi ne prenesejo oz prenašajo striženja krempljev, razen če je bila že na samem začetku storjena napaka oziroma povzročena bolečina. Vse štiri moje psice pritečejo, ko jim rečem da je čas za "krempeljčke stižt", najmanjša je celo zaspala vmes na začetku kot mladič...sedaj prehitro mine, da bi ji uspelo zadremat Grin.

Mojim psicam je veliko bolj neugodno ko jim rečem da je čas za "uheljčke čistit". Roll Eyes Smiley
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #6 : četrtek, 17.04.2014 : 20:30:19 »

Vsi moji psi, tako tisti, ki so ze odsli v vecna lovisca, kot tisti, ki so z  menoj sedaj, so bili in so pri strizenju nohtov mirni. Enemu sem (zal) res zastrigla v zivo in sem bila  prepricana, da bomo imeli pri naslednjem strizenju tezave, a me je resnicno presenetil in je bil povsem miren. Ciscenje uhljev pa je pri nas trenutek ciste uzivancije, saj vedno godejo od ugodja, ker jim enostavno pase Smiley
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #7 : sobota, 17.05.2014 : 19:25:00 »

Kako se lahko stvari na hitro obrnejo... prejšnji teden smo imeli "nesrečo" in ena psica si je zelo grdo poškodovala krempelj Sad. Zgledalo je zelo zelo grdo, sama sem se celo ustrašila, da si je psica zlomila prst, ne samo krempelj. Na veterini so sicer rekli da je zlomljen samo krempelj, ampak zelo grdo, saj se je celo na oko videla kost od prsta Lips Sealed.

In ja, pa smo prišli do tega, da imamo težavo pri striženju krempljev Angry. Že veterinarka je poskusila da bi odsrtrigla vsaj delček kremplja, da se ne bi zatikal, pa je bil tak norhaus, da je obupala in prepustila nam, da pazimo na krempelj.

Vem, da tudi psica ve, da ji nisem jaz povzročila poškodbe in posledično bolečine, ampak na žalost vseeno vztrajamo pri norenju, ko samo rečem da bi krempeljčke strigli... Razumem, da psico boli krempelj, smo v fazi čakanja da odpade, ampak paniko dela že ko vidi klešče za striženje, prej tega ni nikoli počela.

Pomislila sem, če bi bilo "brušenje" manj stresno, sem že poskusila s pilico za nohte, je bilo bolje, vendar bi se vseeno rada prepričala o izdelku, preden bi ga kupila. Ne bi namreč rada metala denar stran glede na to, da se mi niti sanja ne kakšen zvok tale brusilec dejansko spušča (si lahko predstavljam, ne vem pa kako bi vplival na moje pasje dlake) in četudi bi bil dober samo za eno psico, se mi zdi neumno kupovati nekaj, česar ne morem uporabljati pri vseh štirih psicah.

Da skrajšam - iščem dejanske izkušnje s pedi paws izdelkom (upam, da ne delam reklame, lahko ime komot zbrišeš, Jana) Smiley

Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: striženje nohtov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines