mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:16:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: Ovratnica
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ovratnica  (Prebrano 4365 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kibibi
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« : sobota, 12.07.2014 : 14:02:17 »

Kupujem novo ovratnico in zbiram priporočila in izkušnje.
Zdaj imamo takšno

mi je ok, ker ima zaščito pred odpiranjem - lock - in se zapne tako, da gre ovratnica še skozi obroček, kamor se zapne povodec, tak sistem še vedno iščem, bi pa imela kovinsko zaponko in da je najlon vzdržljiv, se ne razteza ter da klipsna in obroček zdržita pri hitrih potegih in vlečenju. Iščem nekaj v lepi rdeči barvi za našo črnuhico. Je pa petmesečna labradorka.

Po brskanju še nisem našla čisto takšne, ki jo iščem. Imate kakšna priporočila, kaj nabavit? Smiley
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 12.07.2014 : 21:02:49 »

Joj, a pri vsej vesoljni ponudbi res ni najti prave?  Roll Eyes Roll Eyes

Glede na pravila MPneta, pa boš tudi težko dočakala ime štacune  Wink

Koliko kg pa ima tvoja petmesečna črnuhica, da se tako bojiš, da plastična klipsna ne bi zdržala? Sploh pa boš do njene polne odraslosti najverjetneje morala nabavit še kakšno  Smiley
Proti vlečenju psa pa se veliko bolje obnesejo ustrezne oprsnice, predvsem pa pravila in veliko doslednosti, ki se jih moraš najprej naučiti sama.

Logiran
Kibibi
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 13.07.2014 : 09:05:02 »

Zaenkrat še nisem našla točno takšne, vem, da bo treba še zamenjati kakšno do njene odrasle velikosti. Ima pa zdaj 22 kg, ko pa potegne, se pa zdi, da jih ima 100 Cheesy Delam na vlečenju, a počasi napreduje, na začetku je že samo na sprehodih, tudi ko ni bilo nobenega zraven, občasno potegnila, pa smo to že odpravile, zdaj počasi napredujemo pri srečevanju ljudi, če se ravno ne vpiknejo v njo in jo hočejo pozdravljati, tudi že lepo gremo mimo, problem je pri psih, kjer "ponori" in nič ne sliši, tudi če predhodno začnem preusmerjati pozornost, se še vseeno obrača za psom, ko gre ta mimo. Imamo pa velik problem s psom iz sosednje vasi, mladička, ki se prosto sprehaja brez lastnika, kadar naletimo na njo, se nalepi na naju in gre tudi celo pot do najinega doma z nama, se hoče po poti igrat z našo in nama sledi, naša je pa tudi tako razigrana, da ji nobeno prigovarjanje in umirjanje kaj dosti ne koristi. Še hrenovke, na katere pridno dela v pasjih uricah, je ne ganejo. Jo probam čim več voziti v park, med ljudi in pse, da bi se jih navadila, v šoli pa pravijo, naj se jih malo izogibamo, pa ne vem, če je to ravno prava tehnika, da se navadi lepega obnašanja med njimi. Če samo od daleč vidi psa, je ne moti, ko se približa, pa začne vleči proti njem.
Sem pa brala po forumih, da se nekaterim ovratnicam plastične zaponke zlomijo in da se predvsem pri okroglih pletenih ovratnicah vrv strga, zato me je malo zaskrbelo, da ne bi kaj popustilo pri njej.
Za oprsnico so mi pa v pasji trgovini rekli, da bo na njej še bolj vlekla, ker je ne draži in drgne toliko, tako da ima še večjo moč in da naj bi na ovratnici lepše hodila. Berem pa zdaj, da se dobijo tudi posebne oprsnice proti vlečenju, ki se zapnejo spredaj in ob strani, da lahko reguliraš, kako naj hodi. Ampak še vseeno bi jo učila, kako naj dela na ovratnici. Vem, da moramo še veliko delati na tem.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #3 : nedelja, 13.07.2014 : 10:37:04 »

Proti vlečenju ti jaz priporočam Halti  (se pripne na ovratnico, tako da ovratnico še vedno rabiš). Deluje po principu, da ko pes potegne, mu Halti zapre gobček. Ko ne vleče več, se Halti sprosti in pes ima lahko normalnoodprt gobček za vohanje, lajanje, pitje vode ipd. Načeloma že po nekaj korakih pogruntajo, da je bolje ne vleči.

Pri nas se je zelo obneslo; mogoče bo še kdo drug kaj napisal.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: Ovratnica
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines