mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 20:15:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Naravna prehrana
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Naravna prehrana  (Prebrano 30689 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #15 : torek, 02.09.2014 : 21:14:23 »


PS: čist vsega, kar najdeš na netu ni jemati za suho zlato. Celo če je spodaj podpisan veterinar.  

Podpis pod tole in preostali Lanabelin post. Mene na tako in drugace usmerjene populisticne "clanke" ne dobijo vec. Strokovne znanstvene studije, to pa me zanima in jim verjamem, ker nisem paranoik preprican, da so znanstvene studije placane od konglomeratov katerih cilj je samondobicek in jim ni mar za zivljenja zivali in ljudi. Se pa hkrati tudi zavedam, da se znanost se naprej razvija in da stalno prihaja do novih spoznanj, ki pa bodo rabila se dolga leta in natancne studije, da.bodo postala kaj vec kot teorija in bodo znanstveko utemeljena dejstva in ne teoreticna soznanja.

Ti si se tako ze odlocil kako bos hranil in za razliko od tebe, ki me na vsak nacin ne  poskusas prepricati v svoj prav, te jaz ne bom prepricevala v svojega in ti zelim le to, da bi se tvoja odlocitev izkazala za pravilno in da bos dolgo srecno  zivel s svojim psom. Smiley
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #16 : torek, 02.09.2014 : 21:22:52 »

Psi so v preteklosti jedli ostanke cloveske hrane. Nihce se ni zanimal za to, kaj naj bi pes jedel, ampak so mu pac vrgli svoj odpad. Ne vem koliko Kanadskih psov poznas osebno, jaz poznam samo kakih petdeset vodnikov resevalnih psov od tam in vseh petdeset hrani s kakovostnimi briketi. Amoak petdeset res ni nek reprezentativen vzorec.

Moje izkusnje me ucijo enako kot Lanabelo in natis, da je pri vecini psov najboljse hranjenje s kakovostnimi in vsebinsko uravnovesenimi briketi.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : torek, 02.09.2014 : 21:47:02 »

Psi so jedli tisto, kar so jedli ljudje na tistem področju oziroma ostanke od tega. Pastirski psi v naših krajih so jedli polento in mleko, kruh in mleko, turški fermentiran ječmen, kitajski riž, samojedi recimo ribe in odpadke od severnih jelenov...Ohranjena je srednjeveška listina (če se ne motim celo iz naših krajev), kjer je bilo točno določeno koliko (rženega ali ječmenovega) kruha dnevno je moral tlačan dati gosposkemu lovskemu psu, ki ga je bil prisiljen oskrbovati. Drobovina divjadi je bila za te pse redek priboljšek.
Bom rekla tako: solidni briketi (razen za pse s posebnimi potrebami niti ni toliko pomembno kolikšen je delež mesa in ali je to meso "human grade" ali primerni klavnični odpadki, pomembno je, da notri ni barvil, ojačevalcev okusa in močnih antioksidantov. In pa seveda to, da je notri kar piše na embalaži in ne nekakšnih kitajskih zmazkov) naj bi bili osnova, vendar ne edina hrana, pes mora že od začetka dobivati tudi kuhano, surovo, meso, zelenjavo, sadje, krompir, mkeko, jajca, tudi ostanke od kosila v majhnih količinah, pa kakšna svinjarija ki jo občasno požre mu tudi prej koristi kot škodi. Če hraniš samo z eno vrsto hrane, pa naj bodo to briketi ali surovo meso, zlahka pridelaš vsaj občutljivo prebavo če ne kaj resnejšega.
O RBM imaš veliko napisanega na sosednjem forumu (pesjanar), poišči. nekateri so s tovrstno prehrano zadovoljni, drugi nekoliko manj. Meni se zdi ok v kombinaciji z briketi in/ali kuhano hrano. Ni pa to neka čudežna prehrana, ob kateri bi psi zdravo živeli 30 let (kot so pred leti čist resno zatrjevali BARFovci).

Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #18 : torek, 02.09.2014 : 21:53:40 »

Vidis meni se zdi to, da ostalo dobi za zraven v omejenih kolicinah samo po sebi umevno, ampak imas prav, zal ni in je potrebno napisati. Smiley
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #19 : torek, 02.09.2014 : 22:24:41 »

Če bi bila dolžina  življenja psov in njihovo zdravje res odvisna samo od prehrane, bi že zdavnaj rešili kar nekaj psov skrbnih in vestnih lastnikov. Tako pa se še vedno najdejo kmečki psi, ki jedo ostanke človeške hrane (kot včasih9 in dočakajo visoko starost (vem za enega, ki je ob taki prehrani poginil pred tedni v 17. letu, jedel pa je praktično vse in zelo malo mesa, kot nekoč pač), pa taki, ki samo ob briketih dočakajo lepo in zdravo starost (moj, zaenkrat brez vsakega raka, star 15, zgolj na briketih, sicer kakovostnih in dragih, ampak vseeno). Nič ni narobe z naravno prehrano, bi se pa tudi jaz zelo izogibala veliki količini beljakovin, ker to že dooolgo ni več naravna hrana psa.
Saj vem, da so že vse povedale punce, ampak moja izkušnja je ista. Prejšnji pes je ob doma kuhani hrani dočakal 14 let, pa bil bistveno bolj bolan in v slabši kondiciji od zdajšnjega. In kot je rekla Lanabela, nikar ne pozabi na ogromno vlogo genetike tudi tu, žal.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #20 : sreda, 03.09.2014 : 08:02:29 »

Mene zanima ,če je kdo na tem forumu ,ki pse hrani z naravno hrano RBM.

To misliš raw meaty bones? Samega principa čisto ne poznam, vendar če je izključena drobovina to ni primerna prehrana. Sama že dolgo časa hranim mešano, recimo tretjina briketirane hrane in ostalo doma pripravljena surova ali kuhana (vendar ne vse v istem obroku, par dni/tednov eno, potem drugo, edino surovo in kuhano kdaj zmešam). Pri surovi se trudim držat razmerja 80% beljakovin, 10% kosti in 10% drobovine, pri kuhani pa vsaj 1/3 mesa in ostalo zelenjava ter ogljikovi hidrati. Briketirana hrana še vseeno nekako uravnovesi celotno prehrano, tako da se mi ni treba preveč sekirat če manjka kak vitamin. Par mesecev smo bili na izključno surovi prehrani pa se ni najbolje obnesla, saj sta mi dva psa smrdela od znotraj navzven po gnilobi. Če primerjam prej ko smo hranili z briketi in zdaj ko kombiniramo, ni neke očitne razlike v dlaki, postavi, ali "živahnejšem" obnašanju kot nekateri reklamirajo, edino zobje so pa res bolj čisti ker si jih spuče na prežvekovanju mesa in kosti. Cena take prehrane je tam-tam z briketi ko najdeš redne poceni vire, od začetka zna bit pa kar dosti dražja, tako da res poglej na sosednji forum (tu se ne sme reklamirat proizvajalcev, predelovalcev..), kjer je precej napisano kako do mesa. Tam se je tudi veliko debatiralo o tem kaj so psi včasih jedli, vpiši v googla ''Naravna'' hrana - hrana dostopna pasmi v času njenega razvoja".
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #21 : sreda, 03.09.2014 : 13:47:48 »

Ogromno je ze napisanega v naslednjih temah:

Daljše in boljše življenje za pse

DOMA PRIPRAVLJENA HRANA

BARF - BONES and RAW food

Kuhana hrana, Barf, Briketi - plusi in minusi

Briketi ali sveža hrana Huh
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Dymler
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


WWW
« Odgovor #22 : sobota, 06.09.2014 : 11:10:56 »

Tako imenovani briketi TASTE OF THE WILD tole piše na njih.
MODERN SCIENCE PROVES THAT YOUR DOGS SHARES DNA OF THE WOLF.
YEARS OF DOMESTICATION AND EXCELLENT CARE HAVE TUREND YOUR DOG FROM A SHORT-LIVED POTENTIAL FOE TO A LONG -LIVED BEST FRIEND. ALTHOUGH HIS DNA REMAINS THE SAME AN HIS TASTE  DEMAND SOMTHING OF WILD, HIS DIET SHOULD PROVIDE HIM WITH ALL THE BEST NUTRITION AVAIBLE TODAY.

Na samih briketih piše ,da si psi delijo dna z volkovi.
Me pa zanima nekaj ,če se je pes tako spremenil kot eni tu trdite zakaj se mu ni spremenilo tudi zobovje. Ko pogledamo pasje zobe sigurno niso za prežvekovanje industrijske hrane.
Mislim ,da so bol za trganje mesa in lomljnja kosti ,kot pa za prežvekovanje strupene industrijske hrane.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #23 : sobota, 06.09.2014 : 11:19:06 »

Se mu ni spremenilo zobovje? Si kdaj pogledal v gobec kaksnega kratkogobcnega psa?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Dymler
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


WWW
« Odgovor #24 : sobota, 06.09.2014 : 11:25:39 »

Kratkogobčni psi imajo zobe podobne komu ? Človeku ,srni, volku. Najbolj imajo podobne zobe volkovom.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #25 : sobota, 06.09.2014 : 11:26:52 »

Vesoljcem pa res. Nametano oz. nastreljano tja notri... Ja, dajmo primerjat psa in volka, mops recimo mu je strasno podoben, moras DNA test naredit, da locis...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Dymler
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


WWW
« Odgovor #26 : sobota, 06.09.2014 : 11:33:10 »

Po genih sta si zelo blizu velikobolj kot človek in opica.
Zakaj v živalskih vrtovih ne hranijo psov z briketi ?
Imate priložnost videt v MINHENU.
Me pa še zanima nekaj ,mogoče prodajate pasjo hrano ,da
tako nasprotujete naravni prehrani ?
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #27 : sobota, 06.09.2014 : 11:40:06 »

Saj besedico "share" razumes, ne? Ne, nima ensakega pomena kot beseda "same".Ampak mogoče pa kje na netu ali pa briketih piše "share"="same" in potem bo že res, a ne? Znanost, kaj je to, znanost, kaj za na kruh namazat? Populistični članek baje veterinarja in napisi na briketih, to so zanesljive informacije!  Afro

Aja, a veš, da sem nekje prebrala, da je sonce v bistvu zeleno. In tudi to, da je trava modra. Svašta, česa vsega nisem vedela!  Cheesy

No in zdaj še vidim, da baje vsi na forumu prodajamo brikete!   Po tej analogiji si ti verjetno mesar, a ne?  Grin

Se kaj beremo, ko boš imel kakšne verodostojne znanstvene raziskave za citirat, samo prej se boš moral še naučiti, kakšne so zahteve in pogoji, da je znanstvena raziskava dejansko verodostojna.  Cool
Logiran
Dymler
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


WWW
« Odgovor #28 : sobota, 06.09.2014 : 11:41:28 »

Šakali
 
Raziskave DNK kažejo na približno šestodstotno razliko med psi in šakali, kar pomeni še vedno zelo visoko stopnjo podobnosti. Vemo, na primer, da so starodavni Egipčani šakale udomačevali in jih parili s psi.
 
Ste mogoče videli  šakala kateri je tudi pes ,da se hrani z briketi, da si kuha.
Ima zobe kot krava, ovca itd
Pes je pač sedaj udomačena zverina  ,katera ima pač gene podobne z divjimi psi ne samo podobne skoraj identične.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #29 : sobota, 06.09.2014 : 11:43:49 »

Ja, seveda, prodajam pasjo hrano... Sorry misko, ampak svoje pse imam prevec rada, da bi jih zastrupljala z naravno prehrano psov.

Mimogrede, volkovi v Italiji jedo spagete.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Naravna prehrana
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines