mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:24:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Agresivno obnašanje
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Agresivno obnašanje  (Prebrano 5847 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
DoggyLove
otrok do 14 let
*
Sporočil: 5


WWW
« : sreda, 07.01.2015 : 15:36:11 »

 Živjo!

No, jaz imam pritlikavega jazbečarja starega skoraj eno leto. Bila sva že v pasji šoli in vse je bilo normalno, bil je priden in prijazen, dokler se ni nekega dne začel obnašati zelo čudno. Začel je renčati in lajati na vsakogar, ki ga ni poznal, renčal in zaganjal se je v tuje pse. Tako smo doma sklenili, da mu bomo vsakič, ko bo na koga zalajal ali zarenčal, da ga bomo prijeli za gobček (mu ga zaprli) in mu rekli NE! Nekaj časa je to delovalo, nato pa je enkrat ko sem prišla domov, stanovanje bilo razmetano (to se še nikoli ni zgodilo) in tako sem kužka hotela prijeti za gobčka, a ta je zarenčal in me ugriznil. Rana sicer ni bila huda, a sem ga vseeno okregala in ga kaznovala tako, da sem ga nekaj časa ignorirala, torej se nisem hotela igrati z njim, nisem ga božala... Tako je bilo nekaj časa mir, nato pa se je vse še enkrat ponovilo.
Prišla sem domov, stanovanje je bilo razmetano in ko sem kužka hotela prijeti za gobčka, je začel lajati in renčati in me je spet poskusil ugrizniti, a tokrat se mi je zdelo, da če se ne bi umaknila, da bi me zares lahko poškodoval. Še nikoli ga nisem videla takšnega, nikoli ne bi nikomur hotel storiti kaj žalega, zato ne vem kaj se je zgodilo z njim. Je to samo puberteta? Kako naj to ustavim? Kužka imam zelo rada in me je zares prizadelo, da me je hotel ugrizniti. Kaj naj naredim?

Že v naprej hvala za odgovore!           
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 07.01.2015 : 16:22:39 »

Preko interneta je težko govoriti najboljše je če obiščete inštruktorja, ki se spozna na takšne probleme. Lahko je samo odvečna energija, ki se je preusmerila lahko ga kaj boli  lahko je bil napaden...ne zapirajte mu gobčka boljše je, če mu obiski ponudijo briket, da dobi pozitivno izkušnjo. Veliko je vaj s katerimi se to da odpraviti vendar najprej je treba ugotoviti vzrok. Nič pa ne rešujte na trdo roko, ker lahko problem poslabšate sploh če je kuža že po naravi bolj plah. Tudi če je puberteta samo po sebi nebo minilo lahko se samo še stopnjuje zato čimprej poiskati pomoč.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2 : sreda, 07.01.2015 : 18:03:46 »

Jaz bi preverila še njegovo zdravstveno stanje. Pelji ga k veterinarju, da najprej ugotovite, če je morda bolezenski vzrok za tako obnašanje - kajti prav lahko je, da psa kaj zelo boli, pa je zaradi tega razdražen in se poskuša braniti pred dotiki?
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #3 : četrtek, 08.01.2015 : 13:12:30 »

Vsekakor je treba najprej prečekirat njegovo zdravstveno stanje.
Za njegovo lajanje renčanje je potrebno najti vzrok in potem temu primerno ukrepati. Stiskanje gobca in podobne metode kaznovanja so kontraproduktivne, kot si ugotovila že sama. Sploh pa je neprimerno kaznovati psa za nekaj, kar je storil že pred časom.
Za odpravljanje težav s tujci in drugimi psi je še najbolj primerna in varna desenzibilizacija in protipogojevanje, vendar bi rabila nekoga, ki bi te tega naučil.
Logiran
DoggyLove
otrok do 14 let
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 10.01.2015 : 20:03:34 »

Živijo!

Že v naprej hvala za vse odgovore! Res je, da smo pred kratkim psa dali kastrirati, bi to lahko bilo kako povezano z agresivnostjo? In upoštevala bom nasvet ter vprašala strokovnjaka glede vedenja, vendar pa ne vem, kje lahko najdem kakšnega inštruktorja. Ali morda kdo ve, kje naj vprašam?

Še enkrat hvala za vse odgovore!
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #5 : sobota, 10.01.2015 : 20:07:03 »

DoggyLove, najprej boš našla kaj v svoji bližini, če preprosto poguglaš recimo "individualno šolanje psa celje (vpišeš svoj kraj, seveda)" ali pa inštruktorje iz pasje šole, kamor sta hodila, prosiš, če ti lahko priporočijo katerega od svojih kolegov.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
DoggyLove
otrok do 14 let
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #6 : sobota, 10.01.2015 : 20:10:11 »

O.K. najlepša hvala!
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Agresivno obnašanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines