mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 03:52:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: avtoimunska bolezen
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: avtoimunska bolezen  (Prebrano 35434 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bižu
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« : nedelja, 01.03.2015 : 10:37:09 »

Pozdravljeni!

Septembra lani, ko sem prišla iz dopusta sem na psički opazila, da ima 'odrgnjen' smrček na katerem se je začela delati krasta. Peljala sem jo k veterinarju, kjer so najprej sumili, da gre verjetno za mikrosporijo, mi dali jod in neko kremo in to je bilo to. Ker se po določenem času stanje ni izboljšalo oz. se je poslabšalo sem jo peljala nazaj. Tam so mi pač rekli samo, da kar nekaj časa to traja, da se izboljša in naj pač vztrajam. Ker po mesecu še vedno ni bilo popolnoma nič bolje sem jo peljala k drugemu veterinarju. Tam so posumili na avtoimunsko bolezen, mi dali tablete ter kremo in me poslali domov. Po recimo mesecu dni - 2 meseca je psička začela otrešati z glavo oz. ušesi. Ko sem jo pogledala je imela hudo zadebeljena ušesa in opazila sem, da ima na obeh ušesih 'krastico'. Takoj sem jo peljala nazaj, tam so jo spet pregledali, ji povečali odmerek zdravil in naju poslali domov. Stanje na ušesih - zadebeljenost se je v roku 2 dni izboljšala. Ostane pa osnovni problem, ki je pač njen smrček. Od septembra lani se ji stanje nikakor ne izboljšuje! Včasih izgleda res grozno, smrček ima v krasticah, spodnji del vek in pa opažam da tudi na zunanji strani 'ustnice' oz. gobčka. Dogovorjeni sva še za pregled pri tretjem veterinarju!!! Me pa zanima, če je še kdo imel oz. ima podobne težave s svojim psom?! In kako, če sploh, ste to rešili? Srce se mi para, ker je ne morem več gledati take!  sram ni pasemska, je mešanka.

Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1 : nedelja, 01.03.2015 : 11:05:02 »

Ne vem sicer pri katerih veterinarjih ste že bili, a sama bi izbrala kliniko, kjer imajo največ prakse s takimi zadevami. V Ljubljani je to sigurno VF.
Je pa, poleg izgleda, zadeva sigurno skrajno neprijetna predvsem za psičko  sram
Držim pesti, da bo prava diagnoza čim prej postavljena  Kiss
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #2 : nedelja, 01.03.2015 : 11:38:15 »

Obup..  sram

Ja, VF bo že pravi naslov.. sicer ne vem, kako se te AIB ločijo, glede na izvor ali mesto izbruha, ampak dermatologinja naj bi bila tudi Stariha Pipan na drugi kliniki, tako da jaz bi poklicala, želela njo in jo vprašala, če ima izkušnje s tem, preden bi jo peljala tudi k njej. Bi pa ziher šla tudi k njej, če bi imela s tako zadevo že izkušnje ali vsaj znanje, to verjetno ni tako zelo pogost pojav..

Upam, da se tole čim prej in čim bolje razplete, javi!  Kiss
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 01.03.2015 : 11:39:58 »

tudi pri moji je bilo podobno amak ne tako hudo najprej so jo testirali za mikrosporijo potem je dobivala neka mazila ker so sumili isto bolezen je malce pomagalo ampak se je stanje umirilo, ko smo zamenjali hrano tudi po ušesih je imela kraste. sedaj ima le malo nad smrčkom nič pretreslivega šekar nevem od kje je bil točni vzrok in kaj točno ji je pomagalo ampak so vsi trdili da ima to bolezen. poleti sem ji dajala kremo za sonce kupljeno pri vet. pa se je še bolj popravilo tako, da je sedaj samo brez dlakc malce nad noskom. Upam da čimprej najdete vzrok. nam se stanje ni poslabšalo že kakšni 2 leti sploh pri ušesih ni več nobenih sledi. Ali je možno, da borelija tudi vpliva na takšne stvari?
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 01.03.2015 : 11:52:55 »

ja pa kot vem različno pri tej bolezni nekaterim se pozdravi nekaterim se lahko razvije čez cel obraz razen vizualnih problemov ne vpliva na zdravje so pa baje tablete zelo močne in lahko poškodujejo notranje organe ( če jih jemlje na daljši rok ) tako da se jaz nisem odločila za njih. To kar pišem jemlji z rezervo.
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #5 : nedelja, 01.03.2015 : 13:54:09 »

Ni nujno, da je to, ampak pobrskaj malo po spletu za variacije 'canine pemphigus'. Obstaja več oblik. Stanje hipotetično lahko poslabšajo recimo UV žarki sončne svetlobe.
Logiran
bižu
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 02.03.2015 : 09:01:31 »

Do sedaj sva uporabljali diprogenta kremo za mazanje smrčka in pa jemala je prednidale tbl. samo kot sem že omenila, kakih vidnih rezultatov ni bilo. sedaj sva za pregled dogovorjeni pri krunoslav gašparac-u (bojda naj bi bil fantastičen vet. - UPAM!!!), tako da nama je svetoval naj prenehava z jemanjem tabl. in mazanjem, da bodo lab. preiskave čim bolj točne. bova videli, jst seveda upam na najbolje, ker me sili na jok ko jo gledam. Cry smrček ima totalno ubogi, ušeska ima polna gnoja, pa da ne rečem, da se mi je začela še po ritki dričat - sklepam, da je tudi to posledica tega, kar pač ima. je pa ne bi rada vozila nekam daleč (sva namreč iz gorenjske - žirovnica), ker ima strah pred vožnjo. Sad uglavnem, upam na čimboljši razplet tega, ker ji močno privoščim eno normalno pasje življenje.
Logiran
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 02.03.2015 : 09:24:18 »

Men deluje vse skupaj kot nekakšen dermatitis. Suha koža, ki se lušči. Mogoče bi pomagala kakšna kortikosteroidna mazila kot pri ljudeh. Ali je srbeče? Omenili ste, da se je to pojavilo po dopustu. Ali je bila z vami ali v varstvu? Lahko je doživela tak stres, da ji je vse skupaj ven butnilo...

lp
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 02.03.2015 : 10:50:15 »

koliko časa pa sta do sedaj jemala zdravila jaz sem jo vozila h Zlati pa sem zelo zadovoljna  učinki niso vidni po prvih dneh sploh če je stvar tako razvita traja nekaj časa
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 02.03.2015 : 10:58:10 »

Aja h tem vet. kot si povedala pa vozim mačka in je zelo dober.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #10 : ponedeljek, 02.03.2015 : 12:49:05 »

... tako da nama je svetoval naj prenehava z jemanjem tabl. in mazanjem, da bodo lab. preiskave čim bolj točne. ,

Ja, po moje je treba narediti točno tako, sploh, če popolne laboratorijske preiskave še niso bile narejene. Pa še bris bo najverjetneje vzel.
Pametovanje nas laikov ne bo pomagalo  Wink, izkušen in dober veterinar pa bo  Afro.

Res pa je, da takšna zadeva ne bo sanirana čez noč, ampak ravno zato je pomembno, da se čim prej postavi pravilna diagnoza, da se lahko končno začne s ciljnim in pravilnim zdravljenjem. To, kako "grdo" izgleda gobček je zanemarljivo proti njenemu počutju/zdravju in to je najpomembnejše!
Logiran
bižu
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #11 : ponedeljek, 02.03.2015 : 15:04:06 »

no, ravno k zlati v lesce sem vozila jst bižu. ne samo to, da jo je pri vseh pregledih 2x videl isti zdravnik, ostali vedno drugi, se čudim, da ni bil vsaj eden toliko, da bi ji naredil vse možne preiskave, kar bi vsaj sumil, da bi jih bilo potrebno narest! ni mi škoda denarja, denarja mi je škoda samo v primeru, kot ga imava midve, da sem do sedaj plačevala preglede, tabl. in kreme brez, da bi se lahko s prstom pokazalo na končno diagnozo! se pravi, ubistvu za brez veze! jst pa tudi žal nisem strokovnjak, da bi lahko sama silila k raznoraznim preiskavam. kar sem pa po internetu prebrala pa nisem našla nič oprijemljivega.

koza na smrčku je srbeča, srbijo jo zdej dva dni tudi ušeska iz katerih se ji cedi gnoj. Sad
na dopust sem šla sama, tako da je bila v varstvu pri 'tašči' (v poznanem oz. domačem okolju).

uglavnem, danes imava pregled pri g. krunoslavu in upam, da končno pridemo stvari do dna! poročam kaj in kako... držite pesti in tačke!
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #12 : ponedeljek, 02.03.2015 : 15:17:33 »

Jaz osebno bi psičko, če sta bili že pri toliko različnih veterinarjih, peljala v LJ na KKMŽ (klinika v okviru Veterinarske fakultete).
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #13 : ponedeljek, 02.03.2015 : 17:23:37 »

Jaz osebno bi psičko, če sta bili že pri toliko različnih veterinarjih, peljala v LJ na KKMŽ (klinika v okviru Veterinarske fakultete).

Tudi jaz. Razumem, da se ne mara vozit, ampak vcasih se pac mora vozit (saj ste jo tudi iz Horjula do Zirovnice spravili) in tole je situacija, v kateri se pac mora vozit. Vseeno pa upam, da je veterinar, h kateremu jo mislis peljati, dejansko dober in predvsem izkusen ter ima okoli sebe velik tim drugih veterinarjev, saj vec glav vec ve.
Logiran
bižu
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 02.03.2015 : 19:08:06 »

veterinar sodeluje z veterinarsko fakulteto v lj., tako, da pomojem ni potrebe da jo vozim tja. je bila izkušnja danes na pretekle izkušnje že kar preveč pozitivna, ker se nama je 100% posvetil in mi razložil vse možne variante, pregledal psičko v nulo, zaenkrat vzel bris, počakamo na izvide, potem pa dalje.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: avtoimunska bolezen
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines