mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:43:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Coton mladiček - boji se posodic
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Coton mladiček - boji se posodic  (Prebrano 10192 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
rockson
novinec
*
Sporočil: 3


« : sobota, 23.05.2015 : 20:39:53 »

Pozdravljeni,

v četrtek sva z ženo domov pripeljala Cotončka (8 tednov) in od prvega dne se mladiček boji posodic za hrano in vodo. Kupila sva majhne kovinske posodice. Vodo se še nekako prisili piti, vendar se vidi, da jo pije ves prestrašen. Briketov se tudi pritakne ne - prav beži stran. Sva probala tud s piškotki, pa se tudi teh ni upal vzeti iz posodice.

Brikete sva mu dala tudi na tla - pojedel je morda kakšnega posameznega, sploh, če le-ta ni bil na kupčku. Edini način, da je kaj pojedel je bil - da je jedel iz dlani. Briketi so isti, kot jih je jedel pri vzreditelju - nama je itak on dal zraven prvo vrečo. Sicer sva poskusila tudi z drugimi - mu nekako bolje teknejo - vsaj vidiš, da se veseli, ko zagleda vrečko. Ampak še vedno zaenkrat je samo iz dlani. Povsem jasno mi je, da morava to čim prej prekiniti, ampak ne veva kako.

Malo prej je hotel piti in je z gobčkom malenkost premaknil kovinsko posodico - nikakor ni več hotel zraven. Na koncu sva mu vodo dala v pokrovček od Nutela kozarca. Iz tega je normalno pil.

Kepca mala je živahna in je res pravi cuker - praktično od prvega dne prosi za ven, ko ga tišči lulat in/ali kakat. Resno naju skrbi zaradi te prehrane.

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko poskusila? Tuhtava, da bi šla nabaviti še silikonske posodice, vendar ni nobene garancije, da jih bo sprejel.

Hvala
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1 : sobota, 23.05.2015 : 21:04:02 »

Živjo!

Kakšne posodice pa so imeli mladički pri vzreditelju? Zna bit, da ne kovinskih - zato jih niso vajeni. Vprašajta, kaj on uporablja!

Kovinska posodica polna vode zna biti kar "grooozna" - ker se sveti in svetloba odseva, prav možno je, da se tega nevajeni mladiček boji Wink Briketi v kovinski posodici pa "ropotajo", če pes tudi tega ni vajen, ga je lahko strah, zakaj pa ne.

Jaz na vajinem mestu ne bi komplicirala. Ker imam tudi sama 5 let starega psa, ki ga plaši zvok briketov v kovinski posodi, uporabljam za hranjenje pač čisto navadno plastično posodo - tisto, ki jo sicer uporabljamo za zamrzovanje jedi. Vodo pa brez težav pije iz kovinske posode. Čudak moj Tongue

Skratka - sprobajta več variant, saj se ni treba vreči v  drage nakupe, za tako malega psička za preizkuse kamot uporabita za brikete posodico od kakega sirnega namaza ali skute. Ali pač navaden keramični ali plastični krožnik ali skledico iz vajine zaloge.
Ko in če to brez problema sprejema, pa poskusita plastično posodico od skute vtakniti v vajino kovinsko, da se pes počasi navadi - morda rabi samo nekaj več časa. Pa kaj slastnega mu ponudita, da ga bo pritegnilo.
In ko bo brez težav sprejemal tole kombinacijo, počasi pustita samo kovinsko - pa magari za štart samo slasten košček mesa dajta vanjo, da bo pogruntal, da kovinska posoda ne samo, da ni strašna, ampak celo ponuja same slastne stvari Smiley Tako večkrat dnevno, pa ga bo posoda kmalu privlačila. Pa lepo ga pohvalita vsakič, ko se bo SAM, brez prisile približal vajini posodi in jo povohal, se je dotaknil ...

Srečno - vse se bo uredilo, imejta v mislih, da je to vendarle še "dojenček", pravkar vzet iz legla, ki veliki tuji svet šele spoznava in se nanj navaja Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
rockson
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #2 : sobota, 23.05.2015 : 21:16:51 »

Hvala za hiter odgovor.

Se bova pozanimala, kakšne posodice je imel vzreditelj. Posodic se je ustrašil že prvi dan, ko sva ga pripeljala domov in je raziskoval prostor. Vse drugo je brez problema prevohal, ko je pa te posodice od daleč zagledal, se je videlo, da se je ustrašil. Brikete sva dala tudi že v keramičen krožniček - ni varjante, da pride blizu.

Sva oba imela že nekaj psov v najinem življenju, ampak česa takega pa še nisva doživela. Sad

Zaenkrat naju pomirja to, da je kepica živahna, igriva in tudi redno kaka, brez kakšne driske.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #3 : sobota, 23.05.2015 : 22:33:08 »

Ko bo minil stres ob odhodu iz legla in menjavi okolja (ki je za komaj 8-tedenskega mladiča kar hud), bodo minili tudi takšni in drugačni čudaški strahovi. Že to, da pes po komaj treh sploh redno je (pa četudi iz roke, smo se tudi mi tako hranili prve dni), je odlično - nekateri se 3, 4 dni sploh ne dotaknejo hrane.
Logiran
rockson
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #4 : nedelja, 24.05.2015 : 08:17:24 »

Se tudi midva tolaživa s tem  Smiley

Trenutno je samostojno pojedel nekaj briketov iz plišaste blazinice  Tongue Sicer vzame en briket in ga odnese v posteljico, ga tam poje, potem pa se vrne po novega  Grin

Bom še poročal  Smiley
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #5 : nedelja, 24.05.2015 : 10:46:58 »

Oh, česa vsega se mladi psi bojijo, sploh ne moreš verjeti Shocked. Naša se je en teden samo v naročju stiskala in zgledala kot najbolj nežna mucica, potem pa je pokazala pravi značaj in temperament Evil Evil.
Strahovi vseeno niso minili čez noč - od povodca do vozil (predvsem večjih, avtobusi, tovornjaki - živimo v centru Lj., ), do psov, ljudi, vse do 4. meseca se ni upala lulati zunaj, čeprav je bila že skoraj popolnoma "čista", ko je prišla k nam, pa je bila precej starejša (11 tednov, prej mi je sploh niso hoteli dati). Najdlje se je bala lajanja drugih psov, ki so jo spravili v brezglavi dir nazaj v blok. Sedaj je stara 5 mesecev in popolnoma normalen in samozavesten pes.  Wink
Logiran
Jinx
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 269


« Odgovor #6 : nedelja, 24.05.2015 : 18:56:12 »

Ena izmed mojih psic še sedaj, pri starosti skoraj 9 let, niti slučajno ne je iz kovinske posodice Roll Eyes
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #7 : nedelja, 24.05.2015 : 19:34:37 »

Hahaha, s plišaste blazinice  Grin Grin Grin
Da ne bomo čez par mesecev brali nove tema z naslovom - Pes ne je nič drugega kot teletino, pačeno na maslu  Evil Evil Evil Tongue
Saj bo, se bo že navadil, če ne kovinske, pa keramične  Wink
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #8 : nedelja, 24.05.2015 : 20:49:20 »

Pri nas smo iz roke prešaltali na tla Wink - s tal ni bilo problema pojesti, nato pa smo si od mačk sposodili kovinski krožnik in potem plastično posodico.
Je pa res, da sem ji prejšnji teden kupila manjšo kovinsko posodo, iz katere je še nisem videla jesti.  Undecided
Keramika, plastika in steklo niso problem, tudi tiste kovinske ne, ki jih je vajena, največja za 2 litra vode je super.
Če noče jesti briketov, je pri nas hrana s tal najbolj ziher varianta.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Coton mladiček - boji se posodic
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines