mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 12:09:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Prebavne težave našega mačkona
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prebavne težave našega mačkona  (Prebrano 6513 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
*Muc
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : petek, 11.09.2015 : 12:35:18 »

Pozdravljeni vsi!

v sredini avgusta smo posvojili mucka iz zavetišča. Pred odhodom so mi povedali, da je imel občasno malo driske - včasih je bilo okej, pol ne, pol spet okey... Muc je bil že "spakiran", pogodba že spisana, hčerki in mi2 s partnerjem navdušena nad novim članom. Glede na to, da imam od otroštva vedno kakšnega mucka se mi to ni zdel velik problem, ponavdi če je že imel muc prebavne težave je to v nekaj dneh prebolel in se je uredilo.

Uglavnem, težav zdaj po 3 tednih še kar ni konca. Muc je pa sicer notranji. Ni tako, da bi mu uhajalo, vendar je blato ves čas mehko oziroma občasno tudi bolj tekoče. Ni še bilo, ko je bil na potrebi kot bi moglo biti! V začetku septembra je bil na 3 cepljenju Biofel PCH  (2 sta bila že prej v zavetišču) in sredstvo proti notranjim in zunajim zajedalcem (Broadline). Ker se po enem tednu ni izboljšalo, sem šla do veterinarja po probiotično pasto Lactierm Vit. Zamenjali smo tudi brikete, namesto vrečke zadnje 3 dni je riž s kuhanim piščancem. Prav tako sem mu celo skuhala kamiličin čaj (ki ga je fulll pil). Danes je 5 dan odkar mu dajem pasto in ker stanje ni v redu, je danes dobil antibiotike za 7 dni + bo imel le dietne brikete.  Blato je še vedno mehko, morda je le količinsko manj.

Sicer je muc ješč, pije, je igriv, zvedljiv, ko ga božamo prede in pride v naročje. Vsi smo se navezali nanj, tudi on se (vsaj zdi se tako) v redu počuti. Ima svoje prostore, praskalnik, dekco na kavču kjer je najraje, otroci ga tudi ne gnjavijo preveč  - jih je treba malo ustavit, vendar... ima svoj mir.

In imam vprašanje: ali morda ima kdo kakšno podobno izkušnjo in kako ste to rešili? Ali nasvet, idejo?

Gre tudi zato, pa ne me narobe razumeti - Sprejemam vso odgovornost za muca, tudi delam vse kar bi mu pomagalo. Tudi hrana je ves čas višje kakovosti iz specializiranie trgovine za živali. Je pa problem, ker se zdaj že vleče dobre 3 tedne in seveda, ko opravi se hitro zgodi, da revež tudi stopi notri in ima to na tačkah (wc mu čistim 2x dnevno) in seveda maček kot maček gre povsod. Ko nas ni doma tudi na pult. Otroci pustijo vrata odprta in gre v sobo in skok na posteljo. Ni problem meni očistit, razkuževati in vse to, saj to počnem že odkar je prišel. Vendar tega ni konca.      Nočem in bojim se, da to gre na koga od nas predvsem!

Razlika je ali to traja par dni, 1 teden ali celo 2. Pri nas je pa že krepko čez. In še mislimo vstrajat, saj ko smo se odločili za posvojitev, je bila z vsemi nameni. . Mislim, sem v takem položaju, kako naprej, če tudi to ne bo pomagalo? Saj mi je jasno, da lahko žival zboli in vse. Po naravi človek razmišlja drugače, kadar dobi žival že v začetku s težavami ali te nastanejo po določenm času, prej pa je žival bila zdrava.  Potem nekako veš, da če je bila zdrava je več možnosti, da se bo podzravila. Tukaj pa ne veš, ali se bo to vleklo še nadaljnih več mesecev, ali je pa celo možno, da bi imel celo življenje težave s prebavo. Ali ima morda kakšnega zajedlaca - ali je to nevarno za ljudi?!?!?!  Denarja za kakšna draga zdravljenja ali raziskave vzroka res ni, tako da prosim za kakšen nasvet, s čimu je dobro poskusit, kakšna priporočila, na kaj naj bomo pozorni. Hvala!

Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1 : petek, 11.09.2015 : 13:17:08 »

Sicer nisem veterinarka, ampak prvo, kar mi je padlo na misel, je alergija na nekaj. Vsekakor je lahko ozdravljljiva.
Zamenjajte morda veterinarja, da vidite, ali ni morda diagnoza drugačna. To bi storila jaz. Upam, da vam uspe na boljše.  Kiss
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2 : petek, 11.09.2015 : 13:18:41 »

Alergije se uspešno zdravijo z bioresonanco in homeopatijo brez večjih denarnih "bomb".
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #3 : petek, 11.09.2015 : 13:39:26 »

Predvsem počakajte, da se kura za antibiotiki zaključi...

Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #4 : petek, 11.09.2015 : 18:27:09 »

Glede na izkušnje z mojimi živalmi bi tudi jaz rekla, da gre za alergijo na eno ali več vrst prehranskih sestavin, ki jih je telo spoznalo doslej. Torej, šeitev je vsta hrane s popolnoma drugo beljakovino (najpogosteje so te vzrok) od dosedanjih. Če ima dietne brikete, je ok, leče niso tudi ti na osnovi npr. piščanca npr. Intestinal, ki le blažijo prebavne težave, so pa za alergike na piščanca neprimerni. Naša mačka je na d/d divjačina in grah od Hillsa, ji povsem ustreza. je edina hrana, ki jo lahko je in na kateri bo zelo verjetno doživljenjsko.
Vsekakor bi šla k zelo dobremu vetu internistu oz. še bolje dermatologu/alergologu.
Sicer pa tudi naš sicer zdrav mačkon npr. driska po ribah kot nor.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #5 : petek, 11.09.2015 : 18:30:06 »

Joj, prehitro oddala, polno napak, torej: rešitev je vrsta hrane ... In; le če...
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #6 : petek, 11.09.2015 : 19:00:50 »

Glede na to, da je na antibiotikih, to z drisko vsekakor zna še trajat, četudi bo morda osnovni problem v resnici že odpravljen. Antibiotiki itak sami po sebi namreč uspejo uničiti ravnovesje črevesne flore.

Poleg tega se pri mačkah kamilični čaj bolj uporablja npr. za kopeli, inhalacije itd. Muce bi ga naj smele piti v zelo majhnih količinah (morda kako žličko ali še manj), kolikor vem. Eterična olja v kamilici lahko med drugim negativno vplivajo na želodec- slabosti, bruhanje, driske,...
Je pa vsekakor treba poskrbeti za to, da muca ne bo dehidrirana. V primeru, da ni alergična recimo ravno na piščančje meso, ji lahko namesto kamiličnega čaja skuhate 1-2dcl popolnoma nezačinjene 'juhe' iz kosti in kože. Če se bo dovolj dolgo kuhala, bo zelo okusna in jo muce z veseljem popijejo.

Mimogrede: če slučajno dajete mleko, smetano ali kaj podobnega- to je zelo pogost krivec za driske pri mačkah.
Logiran
Laisha
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 80


« Odgovor #7 : petek, 11.09.2015 : 21:40:49 »

Moji mački je, poleg vseh zdravil (šlo je za okužbo), pomagal probiotik Bene-Bac v tubicah.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #8 : petek, 11.09.2015 : 22:42:31 »

Jaz akutne napade driske pocajtam z ogljem - za odraslega mačka četrtino tabletke za ljudi stopim v vodi in zmešam v konzervico
Zraven dobi še probiotik - ampak mu ne primejo vsi probiotiki - uporabljam človeški linex ali linexu podobno sestavo bakterij
Vztrajna driska zna bit alergija
Mi imamo alergika na piščanca in je trajalo, da smo pogruntali, sem si pa vsak dan pisala po sestavinah in opazovala kakec, da sem pogruntala zakonitost
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #9 : sobota, 12.09.2015 : 08:58:49 »

Predvsem je sum na alergijo takrat, ko običajni prehranski dodatki, "dieta" (neprava) in celo zdravila (antibiotiki) nimajoželjenega učinka ali samo zelo blagega.
Če je maček dobil efloran, zaradi tega antibiotika ne bi smel imeti driske, kvečejnu bi ga zaprl.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #10 : torek, 15.09.2015 : 09:12:25 »

Če še niste, dajte prvo sistematsko odpraviti notranje parazite, za kar enkratna doza pogosto ne zadostuje.
Logiran

uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #11 : torek, 15.09.2015 : 20:03:49 »

Jaz bi tudi pomislila na parazite, mogoče dajte pregledat blato (Giardia lahko povzroča neprijetne driske pri mačkah).
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Prebavne težave našega mačkona
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines