mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:22:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: CACIB Ljubljana I in II, 14. - 17. 1. 2016
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: CACIB Ljubljana I in II, 14. - 17. 1. 2016  (Prebrano 13830 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #30 : nedelja, 17.01.2016 : 12:38:29 »

Na fotki v prejšnjem sporočilu sta dva, eden (za 2. mesto) je pa odrezan. Ostale (obrezane) fotke so na klik. Na spletni strani KZS so slike z vsemi tremi stebri na klik.

Karkoli pogledam, pritegne pogled najprej bel steber. To ni moj zeljnik sproduciral, temveč je to zakonitost, ki jo poznajo grafiki, oblikovalci, marketing mojstri ... Šele potem je videti tudi ostalo. Zaradi teh stebrov so psi zelo narazen, zato je treba v fotko zajeti ogromno širino, če hočeš, da dobiš vse tri pse gor in ko ti to uspe, so psi še vedno v nekem obrobnem planu, okrog njih pa 'stebri' z rožami in veliko 'praznega' prostora. Morali pa bi najprej zagledati osrednjega, potem ostala dva psa in šele potem vse ostalo, tudi oznako za mesto, ki ga posamezen pes zaseda. Ja, hudiča, saj vsi vemo, da je na sredini ponavadi zmagovalec, zakaj za to porabiti 1/3 prostora na fotki (če bi na njej pustila vse tri stebre) s stebri in ciframi, ki te naravnost tolčejo v glavo?

Alenka, menda so nekateri, ki niso vedeli za 'zasebnost žurke', celo prišli tja in ostali pred vrati. Na tako pomembni slovenski kinološki prireditvi bi moral po mojem mnenju biti v prvem planu prikaz najlepših psov s slovenskih razstav v preteklem letu čim širši javnosti, torej tudi promocija razstav in promocija razstavljanja ter vzbuditev želje pri razstavljavcih, da s svojimi psi izpolnijo pogoje za slo šampionat in se tako lahko tudi sami v prihodnje sprehodijo po preprogi pred eminentnimi sodniki. Očitno na KZS niso zelo usmerjeni k širjenju kinološke kulture, saj tako prireditev organizirajo v neprimerni dvorani in jo zaprejo za obiskovalce. Pač ... Ker lahko.
Logiran

Jinx
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 269


« Odgovor #31 : nedelja, 17.01.2016 : 13:29:35 »

Aha, razumem zdaj, hvala za pojasnilo Smiley In ne, res ni estetsko.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #32 : nedelja, 17.01.2016 : 17:49:09 »

No mene je bolj kot neprimerni stebri (danes) najbolj zmotil negravžno svinjski tepih, na katerem je potekal best in show. Naslednja stvar je neprimeren prostor: ko so prejšnja leta gledalci sedeli na tribunah, je bilo na njih težko najti prazno mesto. Par ur stati ob krogu se je pa verjetno malokomu ljubilo (gledalci, ki ne razstavljajo redko vlačijo za sabo stole).
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #33 : nedelja, 17.01.2016 : 22:50:53 »

BIS rezultati - CACIB Ljubljana II, 17. 1. 2016 - klik

Tudi današnjim razstavljavcem iskrene čestitke.


BIS ring pred začetkom BIS izbora

Zgoraj se vidi, kako velik je oder, ki je sicer čisto ok, če ne bi bilo na njem stebrov s številkami in rož v njih. Ne kritiziram jih zaradi estetike, temveč zato, ker pri postavljanju na BIS 'stopnice' in slikanju na pasji razstavi izbranih psov ni povdarek na stebrih, s katerimi je oder nekdo 'posilil', temveč na psih in razstavljavcih. Psi so izbrani za najlepše in postavi se jih (seveda skupaj z razstavljavci in sodnikom) na zmagovalne stopnice zato, da se jim podeli nagrade (ponavadi rozete ali pokale in nagrade sponzorjev) in zato, da se jih ovekoveči za zgodovino Smiley. Pse, ne številke, stebre in rože. Na psih mora biti povdarek, vse ostalo je le 'v službi' prijetne in nevsiljive scene.

To, da za gledalce ni prav na noben način poskrbljeno, očitno ne moti nikogar na KZS. Povsem normalno je, da so razstavljavci z vso opremo (kopico kletk, miz, stolov, vozičkov ...) stacionirani tik ob ocenjevalnem krogu. Pred leti so začeli v Mariboru prakticirati koridor okrog ocenjevalnih krogov, da se da zdaj vsaj pogledat, kaj se dogaja med ocenjevanjem. Za ogled dogajanja sede pa so pogoji edino v Lendavi, če se ne motim. Tam je razstava na nogometnem igrišču in dogajanje lahko gledalci spremljajo s tribune. V Lipici lahko morda kaj vidijo s tribun v ocenjevalnem krogu, v BISu pa zagotovo ne, ker je šotor praktično 'zaprt'.
Tla so včeraj pred začetkom BIS-a sesali, danes pa ne vem, ker sem prišla tja tik pred začetkom. Na istem prostoru je že včeraj ves dan in danes dopoldan potekalo ocenjevanje.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #34 : ponedeljek, 18.01.2016 : 15:09:31 »

TV prispevki:

- RTV Slovenija 1
- Planet TV (19:30 ->)
- POP TV
Logiran

alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #35 : torek, 19.01.2016 : 13:03:46 »

Se strinjam z Jano, resnično najprej vidiš stebre.

Mene je pa malo zbodlo, ko sem videla, da se na naši vsiljeni "specialki"ni nič specialnega zgodilo. Nobenih posebnih podelitev, nobenih "specialnih" rozet, čisto navadna CACIB razstava.
Poznam udeležence, ki so bili razočarani. No, ker nisem bila tam, samo poročam o tem, kar sem videla na fotografijah. Nič specialnega. Verjetno je še vedno potrebno varčevati.  Tongue

Alenka (ki se  oproščam za sarkazem) 
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: CACIB Ljubljana I in II, 14. - 17. 1. 2016
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines