mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:23:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: stenoza pljučne arterije - pulmonalna stenoza
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: stenoza pljučne arterije - pulmonalna stenoza  (Prebrano 4235 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
budwaiser
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : nedelja, 17.01.2016 : 19:33:58 »

Pozdravljeni.
Pri mojem 4 mesečnem kužku so ugotovili da ima hudo stenozo pljučne arterije.   Shocked   Svetovali so nam operacijo v Milanu, kateri ni ravno poceni.
Zanima me, če se je že kdo srečal s tem, ali svetujete operacijo, če je že kdo slučajno dal psa na operacijo in kakšno življenje je imel po njej? Ali se je kdo lotil kakšne druge alternative, spremenil način prehranjevanje ipd .....? Vsaka informacije je dobrodošla 
Sedaj dobiva tablete, 1x na dan tritace, 2x na dan 1/2 lanitop in 2x na dan 1/3 lasix. Je zelo živahen, vendar se hitro zadiha, ne vem pa kaj me s časom še čaka. Naj bi se mu tudi voda malo nabirala v trebuščku  Sad
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #1 : ponedeljek, 18.01.2016 : 00:16:06 »

 Undecided Predvidevam, da ste bili ali pri dr. Firmu ali pri dr. Domanjkovi. Najbolje bi bilo, da kar njima postavite vsa ta vprašanja, ker bosta znala najbolje odgovoriti.

Glede na terapijo bi rekla, da je kar resno. Jaz na vašem mestu ne bi čakala z operacijo (jaz sicer stenozo pljučne arterije slabo poznam, ampak pri nekaterih drugih srčnih obolenjih velja: dlje kot čakamo, manjše so možnosti za dober izid). Pred tem pa bi se gotovo pogovorila s strokovnjakom o kvaliteti in dolžini življenja brez operacije/z operacijo, o možnih zapletih, umrljivosti med posegom, negi po operaciji (mogoče bi rabil zdravila celo življenje) ipd. Če se za operacijo ne boste odločili... Sicer primera ne poznam, ampak se bojim, da bi bila brez posega življenjska doba kratka.  Undecided

Kar se alternative tiče...  Enkrat sem sicer poslušala predavanje homeopata, ki je trdil, da je psa, ki je že kazal resne znake srčnega popuščanja, pozdravil s homeopatskimi zdravili. Na moja vprašanja o konkretnih težavah ni imel ravno najboljših odgovorov (če se dobro spomnim, prav veliko diagnostike zaradi pomanjkanja denarja niso delali). Jaz osebno bi v tem primeru raje zaupala kardiologom in kirurgom. Je pa res, da homeopatijo premalo poznam, da bi lahko "sodila", pa tudi preizkusila je nikoli nisem.

Sprememba prehrane, življenjskega stila ipd. tukaj ne bo kaj dosti pomagala...  Undecided

Držim pesti za malčka...  Kiss



Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2 : ponedeljek, 18.01.2016 : 09:31:54 »

Se podpišem pod vse, kar je napisala sonce rumeno! Žal tudi pod možnost bolj žalostne prognoze. Undecided 

Vendar - ni kar za obupati. Tudi jaz toplo priporočam posvet pri dr. Firmu. Njegovi podatki so na internetu, pokličite ga čimprej.

Pa vso srečo!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
LAKIE
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 13.04.2016 : 17:10:28 »

Pri nas so psici isto diagnozo postavili pri 4 letih. Umrla je pri 9. Do takrat smo dodali še subaortno stenozo, aritmije in šele zadnje leto zastajanje vode. Na začetku so mi operacijo odsvetovali, zadnje leto je bilo prepozno. Jaz z dr. Domanjkovo nisem našla skupnega jezika, se je pa super obnesel dr. Zajc.

Vsekakor je nujno, da najdeš res dobrega kardiologa.

Mi smo takoj prilagodili življenjski stil. Nič več hitrih štartov, teka na vrvici, pretiranega igranja in lovljenja z drugimi kuški, čim manj temperaturnih sprememb, šokov pa sploh nobenih (hlajenje v mrzli vodi med hudo vročino, iz toplega stanovanja na hud mraz...).

Takoj ko ji je začela zastajati voda smo spremenili tudi hrano, ji začeli kuhati in omejevati količino popite vode. V vsakem obroku je dobila veliko kuhane zelene in peteršilja, ker odvajata vodo in res nam je uspelo Lasix zelo zmanjšati. Ker je dobila manj tega zdravila, je bila posledično tudi manj žejna. Kot priboljšek sem ji dajala koščke banane, saj me je skrbelo pomanjkanje kalija. Razložili so mi, da je to sicer redko, da so simptomi zelo očitni in se zadeva hitro reši z injekcijo, da pa moja banana preventiva nič ne škoduje.

Zadnje leto smo pisali dnevnik o vsem... koliko je pila, koliko lulala, kakšne barve je bil urin, merili frekvenco dihanja, koliko je prehodila in kdaj se je upehala, terapija pa je bila, Lasix, Vetmedin in Enap. Lasix in Enap nam je uspelo zmanjševati, Vetmedin pa smo povečevali.

Čeprav bolj pozno odgovarjam, upam da vam kaj pomaga... predvsem pa držim pesti.





Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: stenoza pljučne arterije - pulmonalna stenoza
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines