mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:19:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija psičke -kje?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sterilizacija psičke -kje?  (Prebrano 5839 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Maimai
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« : nedelja, 13.03.2016 : 11:27:33 »

Pozdravljeni,

sicer sem pregledala obširno temo o sterilizaciji v tem istem odseku, vendar ker so nasveti glede priljubljenih veterinarjev segali tudi v leto 2002, torej 14 let nazaj  Smiley  sem se odločila, da odprem novo temo, ki bo naslovila bolj specifično vprašanje in ne bo zakopana v debato o smiselnosti ali nesmiselnosti sterilizacije.

V glavnem, z aprilom prevzamem psičko, ki bo takrat stara 11 tednov in odločena sem, da bo ob pravem času sterilizirana (rada bi jo sterilizirala pred prvo gonitvijo).
Še preden pride k meni, bi rada bila prepričana glede veterinarja kateremu bom prepustila njeno zdravje. Ker bi najraje pri enem opravila vse, torej tudi vsa nadaljna cepljenja in sterilizacijo, ne želim iti k nekomu, s katerim ima kdo zelo slabe izkušnje, kar se sterilizacije tiče. Rada bi se čimbolj izognila temu, da mi jo nekdo totalno razmesari, da stakne pruh, da je slabo zašita, itd.

Ker smo iz Ljubljane, bi torej najraje našla nekoga, ki te operacije opravlja zelo vestno in je zanesljiv. Mi lahko koga priporočate?

Zanima me predvsem kako je z Veterinarsko fakulteto ali če ima kdo kakšno izkušnjo s sterilizacijo psičke pri ****? Z Veterinarsko fakulteto sem sicer zelo zelo zadovoljna, kar se oskrbe našega belega dihurja tiče, vendar pa ne poznam veterinarjev, ki skrbijo za pse v drugi ambulanti in nočem izbirati kar na slepo.  Slišala sem, da je v *** veterinar, ki menda super sterilizira, pripravljena sem jo peljati tudi izven Ljubljane na poseg, vendar kot omenjeno, nekako preferiram, če bi našla nekoga v Ljubljani, da bi pač postal njen stalni veterinar.

Najlepša hvala za odgovore, upam, da nisem koga razjezila z odprtjem te teme, vendar teh odgovorov nisem dobila nikjer drugje, saj so zelo pomešani z vsem drugim ali pa precej zastareli. Huh

Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : nedelja, 13.03.2016 : 12:08:18 »

Mislim, da bo šefica Jana tvoje vprašanje vseeno prestavila v temo, kjer o sterilizacijah že veliko piše ... pa vseeno:

Nobene potrebe ni, da bi vozila psičko na sterilizacijo v Topolšico. Gre za dokaj rutinski poseg in v Ljubljani je kar nekaj veterinarjev, ki ti poleg strokovnosti prijazno nudijo tudi odgovore na vsa vprašanja, ki nas ponavadi zanimajo; in seveda vso ustrezno pooperativno oskrbo. Pomembno je tudi, da so dosegljivi na telefon ob morebitnih zapletih (ravno v tem primeru je iz Ljubljane do Topolšice malo daleč).  

Jaz bi v Ljubljani izbirala med tremi klinikami. Ker ne vem, če smem delati reklamo, še manj pa za kakšno kliniko anti-reklamo (sproti malo pozabim, kaj se sme pisati in kaj ne ... Tongue )  mi lahko pišeš na mail ****** in ti povem svoje izkušnje. Mogoče se pa z informacijami javi še kdo.  Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : nedelja, 13.03.2016 : 12:17:40 »

Če gre za večjo psico, bi bilo bolj od samega izvajalca smiselno razmisliti o starosti psice pred sterilizacijo.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #3 : nedelja, 13.03.2016 : 12:24:33 »

V Ljubljani bi priporočala manjšo ambulanto, kjer delata dva mlada veterinarja. Oba delata s srcem, vzameta si veliko časa za vsako stranko, po potrebi prideta tudi na dom. Tudi cene so sprejemljive. Super za rutinske posege, kot je sterilizacija, diagnostične preiskave, cepljenja itd. Za obsežnejše operacije imajo pogodbo z nekaterimi zelo dobrimi kirurgi. ***************** Wink
Logiran
Maimai
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 13.03.2016 : 14:25:15 »

Če gre za večjo psico, bi bilo bolj od samega izvajalca smiselno razmisliti o starosti psice pred sterilizacijo.

seveda se razmišlja tudi o starosti psice pred sterilizacijo, vsekakor pa dam veliko težo tudi na izvajalca storitve, ker mi ni vseeno kdo se bo z njo ukvarjal.
Mislim, da ta dejavnika nikakor nista  medsebojno izključujoča, je pač potrebno v premislek vzeti več stvari, ampak o tem mislim, da je bilo že precej govora na ostalih temah, tukaj me zanima predvsem izvajalec, drugo sem si že prebrala.  Smiley

Hvala ostalim za odgovore.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : nedelja, 13.03.2016 : 14:28:51 »

O izvajalcih sterilizacij tukaj ne bo podatkov, saj je za take debate članom namenjena rubrika Veterinarji, alternativna medicina.

Več podatkov na zemljevidu.
Logiran

Maimai
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #6 : nedelja, 13.03.2016 : 14:35:08 »

O izvajalcih sterilizacij tukaj ne bo podatkov, saj je za take debate članom namenjena rubrika Veterinarji, alternativna medicina.

Več podatkov na zemljevidu.

Ok, hvala za informacijo, nisem vedela za to, ampak sedaj razumem zakaj do teh podatkov tako težko pridem.
Škoda, da to ni bolj javno dostopno, se bom že znašla.
Logiran
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #7 : nedelja, 13.03.2016 : 19:24:29 »

Kakšen poseben razlog, da ste se odločili za sterilizacijo pri tako mladem psu? Dokazali so da imajo psice, ki so sterilizirane v zgodnji mladosti veliko sklepnih bolezni, saj spolni hormoni uravnavajo rast psa prav tako je večja možnost za inkontinenco. Jst bi se rajši odločala za sterilizacijo po puberteti oz. ko pes odraste.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #8 : nedelja, 13.03.2016 : 19:37:46 »

Tistih nekaj veterinarjev, ki jih poznam in imajo S/K samce, samice. So jih vsi dali po dokončani telesni rasti. Psice so imele vmes kake 2-3 gonitve. Odvisno od psic, cikla. Pred 18 mesecem ni dal kdo S/K. Nekateri tudi priporočajo, sploh pri večjih pasmah, da počakaš do dveh let, predno S/K. Do takrat, pa paziš.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija psičke -kje?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines