mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 17:00:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Poletne temperature, pasji senior in regeneracija
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Poletne temperature, pasji senior in regeneracija  (Prebrano 4648 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« : torek, 27.06.2017 : 11:40:02 »

Živijo!

Saj ne vem točno kam bi uvrstila tole temo, recimo da sodi med zdravje-dobro počutje?
Skratka, pasji senior, ki čedalje težje prenaša vročino-jasno ob dosedanjih ukrepih sprehodi zgodaj zjutraj (za vikende še bolj zgodaj kot čez teden) in pozno zvečer, vmes, samo na wc, zunaj na dvorišču, vrtu ima vedno vodo, možnost sence, še rajši jo držim kar v hiši, ker njej pač ni jasno, kdaj bi se lahko umaknila iz sonca. Hladilni plašč uporabljam, čim je nekaj nad 20 stopinj.

Kako pa je z raznimi elektroliti, recimo Oralade in prašek od CH in ostale podobne zadeve-ampak moja je alergik in tole dvoje pride v poštev.

Na probo je dobila 1 Oralade in okusno ji je-je spila, po sprehodih. O učinku pa seveda ne morem govoriti po eni steklenički. Praška še nisem potestirala.

Gre pri teh zadevah bolj za praznenje denarnice ali pa se psi resnično bolje počutijo, prej regenerirajo ob napornem poletju? Sploh sopara je grozna. Ima kdo izkušnje?
Logiran
Alfonzo
novinec
*
Sporočil: 44


WWW
« Odgovor #1 : torek, 27.06.2017 : 14:13:15 »

Jaz imam 16-letnega seniorčka, ki tudi že od malega ne prenaša vročine, zdaj pa sploh vsako leto še manj. Najini sprehodi so samo zgodaj zjutraj (okoli 6h, ko je še sveže, ena urica umirjene hoje). Ker vode sam od sebe ne pije kaj dosti, za njegovo hidracijo skrbim tako, da mu v vodo zmešam kako žličko kefirja (to potem vse popije), pa tudi veliko zelenjave (kuhane in surove) dobi, tudi kako sadje, briketi pa so tudi vedno zaliti z zelenjavno juho (neslano).
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 28.06.2017 : 06:52:56 »

Hmm ampak to ni nič dodanega od elektrolitov. Hranim jo z doma pripravljeno (podušeno, znotraj še rozasto meso) in 30% podušene in speštane zelenjave, Mlete piščančje vrate, prsa, hrbte dobiva surove, pa sardele samo dodam v "juho" da se navzamejo dišav divjačine in začimb, sicer so pa še sveže.

Mlečnih izdelkov ne sme.

No, zdaj sem nabavila elektrolite-prašek in je očitno slastnega okusa, ker je po sprehodu z veseljem popila. Zdaj pa da vidim,kako bo z regeneracijo. Pasji športniki vem da imajo to navado-sicer pre-workout in after workout-pač odvisno kaj rabiš, kaj ustreza in ali imaš alergika ali ne. Ampak mi pa neki jaki športniki nismo.

A ne bi bilo smiselno dodati nekaj soli (natrij)?
Logiran
Alfonzo
novinec
*
Sporočil: 44


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 28.06.2017 : 12:21:20 »

Hmmm, ne vem, psi itak ne švicajo kot ljudje, tako da tudi v vročini ne izgubljajo elektrolitov. Morda je za kake res športne pse smiselno dodajati te napitke, za povprečnega psa ali tudi seniorčka pa ne vidim ravno smisla. Soli pa sploh ne, saj je strup za ledvice.
Pač skrbi, da bo psu čim manj vroče in da bo vedno v senci, da je normalno hidriran, pa kako tuširanje in mrzla brisača ob hudi pripeki tudi prav pride, kake velike znanosti pa jaz ne bi delala.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #4 : sreda, 28.06.2017 : 12:36:00 »

Zakaj  bi dodajala elektrolike, če se pes največ ohladi s sopenjem?
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #5 : sreda, 28.06.2017 : 13:09:03 »

Za boljšo, hitrejšo, regeneracijo, prenašanje vročine. Pri Oralade in Gluco Suero pravijo, da je uporabno tudi pri starejših živalih in da zmanšuje vpliv visokih temperatur, veterinarji ne nasprotujejo. Moja se pa ful segreva. Od nekdaj se, ampak, če primerjam pred 6 leti, je bilo bistveno lažje čez poletje.

Tako in tako morem obdobno nekaj dodajat, ker s hrano ne dobi vsega, kar za starost, težo in stanje rabi, ker jo futram za neaktivnega 20kg psa, da ohranja 32kg, da ohranja svojo težo.  In se pokaže na krvi in počutju, da ji sfali vitaminov, mineralov.

No, pa ker običajna voda ni tako zelo dobra, da bi jo zadosti pila in je potem trap pasji dehidriran. Tile elektrolit imajo pa očitno nekaj okusa. Običajnih sokov, ji pa ne bom dajala, mlečnih zadev ne sme, njen futer podušim v minimalno tekočine in zadostuje za 1 dan. (nakuham pa 1x tedensko).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : sreda, 28.06.2017 : 13:20:01 »

Eni dodajajo v vodo rastlinska mleka (kokosovo, riževo, mandljevo...)
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Poletne temperature, pasji senior in regeneracija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines