mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 00:29:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Težava z lastništvom
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Težava z lastništvom  (Prebrano 4153 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
smoki89
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : četrtek, 06.07.2017 : 20:41:34 »

Pozdravljeni ljubitelji psov,

znašel sem se v eni težki situaciji in nikjer nisem našel rešitve, zato se obračam na vas, v upanju, da mi lahko kdo pomaga. Upam, da je tema primerna za ta forum. Če ni, se opravičujem. Da razložim situacijo...

Pet let nazaj sva se s punco odločila za posvojitev kužka. Jaz na začetku nisem bil navdušen nad to odločitvijo, saj sem vedel kakšno odgovornost prinaša takšna odločitev, ker sem odraščal s psom. Dogovorila sva se, da bo ona skrbela za njega (ga hranila, mu menjavala vodo, ga peljala na sprehode, pobirala kakce,...) in je bilo lastništvo psa napisano na njo. Po nekaj mesecih se je naveličala skrbi za psa in sem avtomatsko to odgovornost prevzel jaz (saj živimo skupaj). Tekom pet let sem psa zelo lepo vzgojil, ga redno hranil, mu večkrat na dan menjal vodo in ga peljal vsaki dan večkrat (3+) ven. Zaman je govorit, da sem se zaradi tega zelo zbližal z njim in on z mano. Postal mi je najboljši prijatelj, jaz pa njemu gospodar, medtem ko je punca bila pri vsem tem bolj pasivna. Ona ga samo malo pocarta, ko pride iz službe, ga možno enkrat na teden pelje ven in povedati je znala, da mu kaj v skledah manjka (ne, da bi mu ona dala, npr. vodo ali pa hrano - no, včasih je, ampak večinoma je samo povedala).

Težava je nastala, ker sva se s punco kak mesec nazaj razšla in se je odločila, da pes gre z njo, ker pripada njej. Sem ji poskušal razložiti, da je boljše, da pes ostane z mano zaradi stvari, ki sem jih napisal v prejšnjem odstavku. Z mojim predlogom se ni strinjala in je rekla, da ne morem nič naredit, ker je pes njen. Potem sem predlagal kompromis, da bo kasneje, ko se razseliva, pes en teden pri meni in en teden pri njej, s čimer se tudi ni strinjala in hladno dodala, da me bo izbrisala iz njegovega življenja.

Mojega kosmatega prijatelja se nočem odreči in bi rabil pomoč. Pozna kdo kakšen način, da bi lahko lastništvo psa, na podlagi tega kdo skrbi za njega, prepisal na mene? Da bi ona podpisala izjavo o menjavi lastništva psa, ni upanja. Se vnaprej zahvaljujem za odgovore.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #1 : petek, 07.07.2017 : 06:05:57 »

Edina možnost je, da se ona strinja s prepisom. Žal.
Poskusi ponovno čez nekaj časa, ko se "strasti" umirijo.
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #2 : petek, 07.07.2017 : 09:29:42 »

Živjo smoki89, jaz bi na tvojem mestu poiskala še kako brezplačno pravniško mnenje. Če sta s punco vsaj nekaj časa živela skupaj, (celo pred posvojitvijo psa?!) imata podoben status kot zakonski par. In samo zato, ker je pes pisan na njo, je vendarle del "skupne lastnine" pridobljena v času, ko sta bila skupaj. Moja logika bi bila, da nisi povsem brez pravic in da ti tu pride prav, da se živali jemlje kot stvari. Mogoče ni nujno, da greš v tožbo in bi bila kaka grožnja dovolj.

Ali pa kot je SinM rekla, počakaš. Morda se punca niti ne zaveda, kakšna odgovornost je pes in jo bo nagajanje minilo, ko se jeza ohladi. Ve, da imaš psa rad in se ti na ta način maščuje. Sama bi se bala, da bo za psa le minimalno skrbela in da to lahko še kar dolgo počne.
Logiran
smoki89
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #3 : petek, 07.07.2017 : 17:38:48 »

Saj se je že, bolj kot ne, umirilo. Je že več kot mesec in pol minil od tega. Sedaj išče stanovanje, kjer bo lahko psa imela zraven, tako da kar resno misli. Je res, da sva živela skupaj še prej kot sva ga posvojila, ampak so bila vsa stanovanja brez pogodbe ali pa je bil samo en napisan na pogodbi in nimam nobenega dokazila o najinem skupnem življenju, tako da pravniško mnenje mi najverjetneje ne bi nič pomagalo. Sem ji povedal, da je to velika odgovornost in je rekla, da bo začela ponovno skrbeti za njega, ampak po moje se zgodba ne bo spremenila... Bom vseeno poskušal poiskati pravniško mnenje, saj mogoče lahko pomaga, da lastniki stanovanja v katerem sva še zdaj potrdijo, da sem praktično edini skrbnik. Hvala za odgovore Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Težava z lastništvom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines