mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:14:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Operacija na zadnjem delu hrbtenice
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Operacija na zadnjem delu hrbtenice  (Prebrano 6722 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« : petek, 10.11.2017 : 10:09:57 »

Imamo malo pekinezerko staro tri leta, prišlo je do težav z zadnjim delom hrbtenice. Naj bi šlo za starejšo poškodbo, psička ni mogla več hoditi. Na psičko smo zelo navezani in storili smo vse kar je v naši moči, dali smo jo na CT, na kliniki je bila potem tudi operirana in sedaj okreva. Sedaj tudi na kratko hodi, včasih bolj, včasih pa se vidi da z desno zadnjo nogico še ni vse v redu. Danes je teden dni od operacije, pa me zanima, ali bo okrevanje trajalo dalj časa, kar seveda razumem, tudi me ne moti, sem pa sedaj v nekem krču, strahu, da bi šlo kaj narobe. Logično je, da psičko sedaj imamo v boksu, jo pazimo, skratka trudimo se okoli nje. Zanima me približno kako dolgo bo trajala rehabilitacija po operaciji ? 
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : petek, 10.11.2017 : 10:28:39 »

Rehabilitacija traja različno dolgo - odvisno od vrste operacije, splošne kondicije psa itd. Po enem tednu seveda še ne more biti vse v redu! Gotovo ste bili tudi že na kakšni kontroli, kjer so vam povedali, naj psička počiva in nato začnete s kratkimi sprehodi. Saj vam bo sama pokazala, koliko zmore, vsekakor pa na začetku raje malo manj kot preveč.

Ena od mojih psičk je  imela podobno operacijo; do popolnega okrevanja trajalo kar dobra dva meseca. Nekje po enem mesecu smo šli še k fizioterapevtki po dodatne nasvete.

Pa srečno!  Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #2 : petek, 10.11.2017 : 11:54:00 »

glede na to, da je okrevanje po operaciji kolenskih vezi 6 tednov (mirovanja) in potem še kakšna 2 meseca sprehodi na povodcu, se mi en teden za operacijo hrbtenice zdi zelo malo. Psica kar dajte čas. Če vas je strah, imate kakšna vprašanja, se obrnite na kliniko, kjer so vam operirali psico. Srečno pri okrevanju!
Logiran
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #3 : petek, 10.11.2017 : 14:34:43 »

Hvala za odgovore, smo bili danes že na kliniki, kjer so ugotovili, da je vse v redu.
Logiran
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 13.11.2017 : 13:48:11 »

Zdravljenje poteka v redu, se pa sedaj odpira kar nekaj vprašanj in sicer, psička je prej skakala na kavč in dol, pa po stopnicah, zelo aktivna je bila zunaj ob ograji, kjer je pozdravljala mimoidoče kužke, ljudi (ve se kako). Kako v bodoče omejiti, olajšati, zavarovati psičko, da ne pride do neljubih poškodb ? Naj pred kavč položim mehko preprogo, dobro zunaj lahko omejimo prostor z ograjico, kaj pa stopnice v hiši ? Kaj svetujete, oziroma imate kakšne izkušnje s tem ? Vem, lahko pazimo, ampak dovolj je že mala nepozornost, pa smo tam.
Logiran
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 06.12.2018 : 11:05:57 »

Zopet težave, tokrat še hujše, pa še nismo takoj ukrepali, tudi domač veterinar je najprej opravil slikanje pri njemu. Zdaj je v Ljubljani, kjer je prestala operacijo, nekaj dni bo še na negi tam. Upanje je da se bo postavila na nogice, v skrajnem primeru ostane še voziček. O stroških ne bi razpravljal, je pa žalostno, da je DDV tudi za zdravljenje živali tako visok. Kljub nizkim prihodkom se je v družini enostavno nismo mogli odrečt. Vem, da o tem, kako nam je hudo niti ne smemo preveč govoriti, ker nas ljudje gledajo po strani, za mnoge bi bilo enostavno, dajte ji inekcijo in kupite drugega psa najboljša rešitev. To, da jo imamo radi pač ne moremo kar tako zavreči, res si želimo, da ozdravi in je z nami še nekaj let.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #6 : petek, 07.12.2018 : 07:36:14 »

Če ima lahko kvalitetno življenje (in vi finance) potem je seveda vredno. V SLO imamo tudi dve fizioterapevtki in podvodno stezo. Na koroškem koncu dogs4motion poišči.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Operacija na zadnjem delu hrbtenice
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines