mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 19:42:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 182362 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #30 : sreda, 04.06.2003 : 15:11:53 »

Floki, mi nismo imeli nobenih problemov! Po polovičko tabletke je dvakrat dnevno popapala brez problema, celo veselo je čakala nanjo, ker je bila zavita v salamo. Je pa možno, da se po tabletah bruha - v tem primeru so nam rekli, da moarmo takoj sporočiti in zamenjati terapijo.

Drugače pa je bilo vse super, nobenih sprememb, ne ona in ne mi - samo potem, po 1 mesecu, ko smo šli spet na kontrolo, smo se "tresli kot šiba na vodi", kaj bo z izvidi. Na srečo, je bilo OK. Od tega je sedaj že eno leto, a smo še vedno pod stalnimi kontrolami - ravno ta mesec gremo spet dati kri.

Samo ko slišimo besedo "klop" nas zvije ...
Logiran
Floki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #31 : sreda, 04.06.2003 : 18:34:36 »

Tudi nama so rekli, da se morava takoj oglasiti, če bo bruhal ali pa imel vročino. Zaenkrat je v redu, ampak je pojedel šele eno dozo. Če bi imela midva tudi samo eno polovičko, potem bi bilo to super, samo je pesjan tako velik, da jih mora naenkrat sedem pojesti.  :-/ V treh tednih je to 300 tablet.  Shocked Ko sva našla pravo salamo pa mi je le uspelo, da je vse pojedel.  Roll Eyes Sem mislila, da bolj, kot je scrkljan, že ne more biti, ampak že malo dvomim v to, kaj šele bo.  Tongue
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #32 : četrtek, 17.07.2003 : 08:05:08 »

Ker je zopet kar nekaj okuzb z erlihijo, zahtevajte od veterinarja, da vam da Clinofug tablete, ker raznorazni drugi antibiotiki zadevo potuhnjejo in bolez zakrijejo. Cez nekaj casa, lahko tudi let pa butne ven in se je ne da vec ustavit.
Logiran
bbluette
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 401


« Odgovor #33 : četrtek, 17.07.2003 : 15:59:48 »

Imam pozitivne izkusnje z vibramicinom, kar se tice zdravljenja.

ksenija
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #34 : torek, 29.07.2003 : 11:12:10 »


Citat

Imam pozitivne izkusnje z vibramicinom, kar se tice zdravljenja.

ksenija


Kakšne so tvoje pozitivne izkušnje? Ali si pri svojem psu uspela s Vibramicinom popolnoma ozdraviti erlihijo??

LP Noli
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #35 : torek, 11.11.2003 : 15:51:08 »


Mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z erlihijo in brejostjo?
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #36 : torek, 11.11.2003 : 18:08:24 »

Sama sem se zanimala ali prebolena erlihija lahko kakorkoli zakomplicira brejavost in porod (premalo trombocitov).
Niso mi znali povedati, rekli so le, da ne bi smelo biti nobenih problemov. Upam, da jih res ne bo Undecided
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #37 : torek, 11.11.2003 : 20:40:31 »

Živjo,

Tudi pri nas doma smo imeli tri kužke okužene z erlihijo.....Ena samička je najprej kazala bolečine v sklepih in majhno ranico na tački, nato se je pričelo z bruhanjem in prebavnimi motnjami, sledila je depresije in prenašala sem jo naokrog kot plišastega medvedka.....Vsa ta mora je trajala od začetka avgusta lani pa do konca septembra, ko smo po treh tednih in pol dobili rezultate krvi....Navadni krvni testi, ki običajno ob okužbi z erlihijo takoj pokažejo slabokrvnost, so bili pri njej odlični !
Nato je meseca novembra zbolel samček...znaki -samo bezgavka pod vratom in nato je lepega dne doživel paralizo prednjega dela telesa, nezavest....odreagirala sem takoj, zahtevala test in bil je pozitiven.....začeli smo ga zdravit takoj, nismo čakali na teste, ker pri njem je bila prisotna slabokrvnost. Tretja zbolela - samička je živela veselo in ni ji bilo nič, ker pa sta me ta dva primera dobro treščila po glavi, smo ji iz preventive vzeli kri in tudi ona je bila pozitivna...tudi v tem primeru sem čakala na izvid 3 tedne.

Želim povedati to, da so znaki pri erihiji tako različni od primera do primera in lahko popolnoma ne tipični, da je najboljše psa opazovati in ga testirati enkrat do dvakrat na leto. Cena testiranja je v primerjavi z boleznijo nizka!!!

Clinofug tablete delujejo!  Vsi trije so ozdraveli. Priporočam pa da daste kužku 15 min pred Clinofugom tableto za zaščito želodčne sluznice. Obstaja še eno zdravilo, ki ga kuža dobi z inekcijo...žal imena ne vem....

Brejavost in erlihija ...

Če ni pozdravljena do konca, kri mora biti negativna na erlihihijo, lahko povzroči probleme.....Kajti vsak stres stanje še poslabša, prav tako je nevarnost, da samička npr. pri porodu izkrvavi ....
Pravijo, da se na zarodke ne prenaša ? Tu imam pomiselke....
Če pa kužica ozdravi popolnoma lahko upate na njboljše.  Moja Tara je tista prva, ki je zbolela in je bila najbolj prizadeta in so nama dali res malo možnosti za ozdravitev. Testirala sem jo dvakrat pred paritvijo in bila je negativna "kot, da nikdar ni bila bolana" so mi rekli. Imela je mirno "nosečnost" in normalen porod, na svet pa je prišlo 9 zdravih mladičkov. Ko so bili mladički stari 2 meseca sem jo testirala še enkrat, prav zaradi stresa, ki ga je imela in zopet je bila negativna in vse je bilo OK.

Lep večer in da bi erlihija postala zgodovina za
vse naše kosmate zverinice in nas,

Nataša

Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #38 : sreda, 12.11.2003 : 00:27:11 »


Njah pri naši hiši imamo z erlihijo zelo slabe izkušnje, saj smo na ta račun pred slabima dvema mesecema moral dati uspavati eno psičko, ki so ji odpovedale ledvice, ker je bila erlihja odkrita prepozno (veterinarji so zanikali moznost te bolezni in jo zdravili za vse drugo).

Potem sem dala testirati se ostali dve psicki, dobila danes rezultate po 5 tednih  Shocked Shocked in jasno obe pozitivni.
Ena zacne z antibiotiki jutri, eno pa sem parila pred dvema tednoma in zato ne bo jemala antibiotikov dokler ne izvemo ali je ali ne breja. V primeru, ce je breja bo pod veterinarskim nadzorom (krvne slike) in brez antibiotikov,  vsi pa bomo jasno upali, da bolezen ne izbruhne ravno v temu obdobju.

Glede na to, da ima erlihija 3 faze, in da se mi psicka ocitno nahaja v 2. fazi, ki je "tiha" (se ne manifestira sploh) ter obstaja torej moznost, da telo samo "pocisti" kri, smo optimisticni vsi, z veterinarji vred.

Vsi po vrsti pa so zatrdili, da se erlihija ne prenasa na plod oziroma naprej mladicke, ko sesajo.
Za spremembo verjamem temu, ce to izjavijo specialisti za to bolezen.


Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #39 : sreda, 12.11.2003 : 08:29:01 »

Veterinar specialist za erlihijo je Nataša Tozon na kliniki na Cesti v mestni log v Ljubljani. Mislim, da lahko pomaga z nasveti in zdravljenjem.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #40 : sreda, 12.11.2003 : 09:46:04 »




Potem sem dala testirati se ostali dve psicki, dobila danes rezultate po 5 tednih  Shocked Shocked in jasno obe pozitivni.
Ena zacne z antibiotiki jutri, eno pa sem parila pred dvema tednoma in zato ne bo jemala antibiotikov dokler ne izvemo ali je ali ne breja. V primeru, ce je breja bo pod veterinarskim nadzorom (krvne slike) in brez antibiotikov,  vsi pa bomo jasno upali, da bolezen ne izbruhne ravno v temu obdobju.



******* - to so bile kletvice  Angry Angry
Držim pesti za Taks, da bo erlihija počakala, da mladičke "spravi gor" Wink.

Pozanimaj se kako bo s krčenjem maternice, pogovri se z dr. Tozonovo in seveda upaj na najboljše.
 
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #41 : sreda, 12.11.2003 : 10:59:41 »

Zivjo!

Moram priznat, da ste me zelo, zelo prestrasili ob branju teh sporocil o erlihiji. Ker živimo na področju, kjer je veliko klopov, sem začela razmišljati, da bi dala testirati kri obeh psov. A to lahko opravim na vsaki kliniki ali je potrebno psa peljati v Ljubljano? Koliko približno stane test?

A je kakšna povezanost med erlihijo in borelijo, ker slednjo je moj pes že probolel, vendar mu po zdravljenju niso naredili ponovnega testa krvi. Ali  se lahko zaradi borelije pokažejo kakšni drugi rezultati?

Sirtaki: ali sem pravilno razumela: obe tvoji psici sta pozitivni, bolezenskih znakov pa ni? Kako pa sta lahko potem v drugi fazi? Kaj je pa prva faza?

Uf koliko odgovorov. Sedaj morem pa samo še mami prepričat v smiselnost preiskave. Upam, da mi bo uspelo.

Lp jana
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #42 : sreda, 12.11.2003 : 11:04:31 »

Moj maček je bil pozitiven in ni kazal prav nobenih znakov.
Ko je bila Ajša pozitivna sem odpeljala še njega na test in bil je pozitiven. Ker niso vedeli kaj naj počnejo z njim so rekli naj počakam na kakršnokoli spremembo.
No nikoli ni bilo nič narobe, umru pa je zaradi strela v sredino čela. Cry
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #43 : sreda, 12.11.2003 : 11:30:31 »


Ţočno Tozonova je tista s katero sem domenjena, da bo nadzorovala Tax, če je breja.

Sicer pa o fazah erlihije in poteku ter zdravljenju bolezni najdete veliko na internetu. Samo v kakem yahoo vtipkajte "ehrlichiosis" in boste dobila ven na kupe vec kot koristnih linkov.

Tax sicer na kaze kakih znakov, Phoebe pa (sepanje - zdravljena je bila ves cas sicer za spondilozo, rahla anemija), zato gre na terapijo z antibiotiki.

Problem erlihije je, da veterinarji praviloma postavljajo napacne diagnoze, ker se bolezen manifestira v vseh drugih diagnozah, pravo se dobi sele, ko je kri testirana!

Psu lahko kri vzamejo pri katerekoli veterinarju in jo pošljejo. V vsakem primeru plačaš odvzem krvi (cca 2-3.000 sit). Potem pa se lahko odločiš ali izbereš brezplačno varianto in čakaš na rezultate tudi 5 tednov tako kot jaz - praviloma pa 2-3 tedne (veterinarji praviloma te možnosti niti ne omenjajo, ker izgubijo zaslužek) ali pa plačaš cca 8.000 sit in dobiš rezultate v 2-3 dneh.




Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #44 : sreda, 12.11.2003 : 11:55:50 »

Sirtaki hajlepša hvala! Ob prvi priliki peljem psa na odvzem krvi. Ravno minutko nazaj se na Bini odkrila ogromnega klopa, čeprav je imela zadnjega enkrat poleti. Ima pa na mestu vboda zelo veliko bulo, čeprav take reakcije še nikoli ni imela!

Lp Jana
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines