mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 04.06.2024 : 05:05:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 183343 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #810 : ponedeljek, 07.07.2008 : 08:13:54 »

Linchaich, možno je da ne more vstati zaradi erlihije. Kot je že povedala Bela Tisa je naša Tara obležala pred tem ni mogla stopit na prvo tačko..... poznam še dva primera, ko sta bila psa paralizirana enden spredaj, drugi v zadnji del zaradi erlihije ... za vse pa lahko povem, da so kmalu po začetku jemanja tablet začeli normalno hoditi in se gibati... 

Tisa, držimo pesti in javi kaj, kaj je rekel vet .
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #811 : ponedeljek, 07.07.2008 : 08:30:04 »

Linchaich prof. Zorko ima danes do 12h ambulanto v Mestnem Logu. Potem ga 14 dni ni...

Jaz imam tudi vprašanje za vas, saj sem v dilemi. Od petka je na Clinofugu. Šepa še vedno (ko vstane), s tem da mi je sedaj 2 dni tudi na drugo sprednjo tačko in je torej res komaj vstala. Ali naj počakam še nekaj časa, da prime antibiotik ali naj jo vseeno danes peljem k ZOrku??? Namreč potem ga 14 dni ni. Ker vem, da lahko šepa zaradi čisto 3.razloga, ki nima veze z erlihijo. Ali mislite, da če je kaj drugega, da ji lahko delam kakšno škodo, če ne grem?ž
Kaj ji sedaj lahko dam proti bolečinam, glede na to, da ji ne smem dat Rimadyla???
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #812 : ponedeljek, 07.07.2008 : 08:47:03 »

.... ko me je strah in nisem sigurna vedno peljem kužka na veterino. Torej moj nasvet.... če Zorkota ni sedaj 14 dni, bolje danes na pregled, kot čakati potem kaj se bo zgodilo  Wink ... 14 dni je dolga doba za take stvari.

Držimo vse tačke za vse bolnike  Kiss
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #813 : ponedeljek, 07.07.2008 : 08:53:32 »

Hvala Nanda za vzpodbudne besede.

Sem klicala veta: pravi, da bi bila bula lahko posledica inekcije, ki jo je dobila na začetku zdravljenja erlihije, pravi da se lahko pojavi tudi po mesecu dni.

Danes popoldne pričakujejo ful gužvo v ambulanti, tako da sem se dogovorila za jutri popoldne, ker vseeno želim, da zadevo vidi in potipa.
Ja pa še to: pravi naj še počakam z ponovnim preverjanjem krvi, vsaj še kakšen teden preden naredimo kontrolne teste.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #814 : ponedeljek, 07.07.2008 : 09:07:16 »

Tisa... to sem hotela slišati  Cheesy! Tudi jaz sem se že ustrašila takih bul..sedaj pa si vedno zapomnim, kje dobi kuža kakršnokoli inekcijo in potem vem, da je to to  Wink Se slišimo torej jutri  Smiley
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #815 : ponedeljek, 07.07.2008 : 10:01:34 »

Danes je veliko bolje ... ze ponoci je slo na bolje. Sicer njeno pocutje se vedno ni ok, ampak vsaj vstaja lahko.

WildAngel .. zakaj pa hodis k dr. Zorkotu? Jaz namrec ne grem k njemu odkar mi je napovedal, da ima Aika se kake pol leta zivljenja ... stara je bila dobro leto, sedaj pa jih ima 6. V glavnem slabe izkusnje imam z njim, tudi z Lino. Tako da jaz bolj zaupam dr. Tozonovi (na splosno) in dr. Kotnikovi (ceprav je specialist za kozne bolezni, ampak za splosne stvari je pa super).

Pa se eno vprasanje ... saj mogoce je ze kje odgovor, pa me vseeno zanima ... zakaj ne smes dati protibolecinske tablete?

Hvala vam za vase izkusnje ... jaz upam, da je to od tega, da ni se kaj drugega.

Lp, Ursa
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #816 : ponedeljek, 07.07.2008 : 10:16:21 »

Pri njemu sem bila že zaradi šepanja na zadnjo tačko in je povedal točno diagnozo. Sedaj ravno gruntam ali naj šibam hitro k njemu ali ne... Je najboljši orotped in vsi ga priporočajo. Trenutno mi psica šepa, ko vstane, je tudi na Clinofugu, čeprav ne vem ali ima šepanje vezo s tem ali ne. Zato ne vem ali naj počakam, da Clinofug prime ali naj grem vseeno k njemu - potem ga 14 dni ni.
Škoda, da si imela tako slabo izkušnjo.
S Kotnikovo imam izkušnje, vendar se mi zdi, da se res spozna samo na svoje področje. Ona mi je predpisala Clinofug in rekla, če ne bo bolje naj grem k orotopedu.
Protibolečinske - vsaj rimadyla ji ne smem dat, ker je Clinofug. Clinofuga in Rimadyla se pa skupaj absolutno ne sme dajati.
Super, da je bolje.

Kaj misliš - naj počakam še par dni, da prime Clinofu ali naj grem k njemu na pregled, da bom vsaj vedela zakaj šepa...
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #817 : ponedeljek, 07.07.2008 : 13:08:19 »

Oprosti, ampak tale Zorko zame pac ni dober ortoped ... jaz hodim k Matkotu ... on je zame pravi ortoped. Sicer pa je to cisto tvoja odlocitev, ampak ti bolj priporocam Matka, kot pa Zorkota. On je sicer ortoped, pa tudi dolgo casa ze dela na tem podrocju, ampak kar se mene tice ... sej pravim ... me ne vidi vec. Jaz bi sla na tvojem mestu k Tozonovi ... jaz grem na Univerzi skoraj vedno k njej, ce je ona tam.

Glede Rymadila ... kako ne sme jemat ... ce je pa meni vceraj veterinar v Postojni rekel, da lahko dam Rymadil ... ampak ta rjava tableta, ne navaden Rymadil. Shocked sram

Jaz ti ne morem ravno priporocat ali pojdi k njemu ali ne, ker se prvic srecujem z erlihijo in niti ne vem po kolikem casu bodo tablete prijele. Ce ti ni predalec Topolsica, bi se na tvojem mestu odpeljala tja.

Lp, Ursa
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #818 : ponedeljek, 07.07.2008 : 15:00:24 »

Linchaich hvala. Jaz imam z Zorkom dobre izkušnje in tudi ostali, ki jih poznam. Kolikor vem je res priznan ortoped. Verjamem pa, da kdo pa tudi nizadovoljen z njim in da tudi dela napake...Vem, da je Matko tudi dober ortoped, ampak mi je predaleč in še vseeno sem bolj za Zorka, saj se pač ukvarja le z ortopedijo, je specialist.
Tozonovo sem klicala, pa je rekla, da bo o tem ali gre za erlihijo ali ne presojal tisti h kateremu bom prišla zaradi določenega problema - npr. ortoped, če zaradi šepanja, dermatologinja, če zaradi dlake...

Ne vem kakšen je rjav Rymadil, ker ga še nisem videla, sem pa 100% da je navadni kontraindiciran s Clinofugom.

No pa dovolj ugibanja. Sem ravno nazaj iz Mestnega Loga. Pregledal jo je prof. Zorko in naredil 3 rtg slike. Dobila je tudi pomirjevalo in antisedan. Baje zelo nizek odmerek, ker jaz sem hotela, da se jo slika brez pomirjevala. Ima kronični artiritis v sprednjem levem komolcu(ali rami, ne spomnim se) Cry Tega se pozdravit ne da, je pa posledica po vsej verjetnosti okužbe z erlihijo. Ampak je rekel, da to že prejšnje okužbe, ne te za katero jo zdravimo sedaj (če jo sploh ima) in da ima to že dlje časa, da se vidi vnetje v sklepu in mišici. Dal ji je Medrol, da izgine oteklina. Rekel je, da naj Clinofug pač je naprej, če ga je predpisala Kotnikova, čeprav to šepanje s trenutno okužbo nima nič. Medrol ji je dal, ker Rymadila ne sme s Clinofugom. Pravi, da lahko da bo občasno šepala, mogolče tudi ne, mogoče več, mogoče manj. Po potrebi ji moramo kasneje dajati rymadil, če jo bo bolelo. Je pa rekel, da se lahko normalno giblje, le odsvetuje skakanje iz višine na tla.

No sedaj vsaj vem kaj je, čeprav seveda nisem zadovoljna, da ima artritis. Upam, da se bo čim manj ponavljalo to vnetje in bolečine in da bo zaradi tega normalno živela....

Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #819 : ponedeljek, 07.07.2008 : 15:26:14 »

Čeprav mi ni ravno všeč, da mora toliko zdravil naenkrat jemat. Ali ima kdo izkušnje z Medrolom? Sploh v povezavi s Clinofugom?
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #820 : ponedeljek, 07.07.2008 : 16:08:58 »

Sem ti sicer ze v ZS napisala, pa vseeno. Pri prvi kuri s Clinofugom je imela SPela zaradi hude alergije zraven tudi kuro z MEdrolom. Ni bilo nobenih tezav, jo pa opazuj in ce ti bo karkoli sumljivega -> veterinar.
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #821 : ponedeljek, 07.07.2008 : 21:36:50 »

Brina tudi še vedno šepa, kljub Clinofugu. Se bojim, da bo tudi pri nas na koncu diagnoza podobna - artritis. Kdo ve kdaj točno pride Zorko nazaj?
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #822 : ponedeljek, 07.07.2008 : 21:43:51 »

Je že, od 1.7.2008.
Logiran

takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #823 : torek, 08.07.2008 : 09:57:58 »

linchaic, med navadnim in rjavim Rimadylom je edina razlika da so rjave tablete žvečljive in naj bi jih psi sami pojedli. Če jo povohaš diši po prekajenem mesu. Čip mi jo poje z roke, navadne pa sem mu morala tlačit v gobček.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #824 : torek, 08.07.2008 : 11:11:12 »

Ja je nazaj, ampak on dela samo ob ponedeljkih. Delal je včeraj, naslednji ponedeljek ne, potem pa spet - torej čez 14 dni.

Pri nas ima najbrž res že dlje artritis, pa pač do sedaj nismo vedeli in nismo mogli vedeti. PA kolikor sem ga jaz razumela, povzroči erlihija to vnetje sklepov in potem nima veze samo zdravljenje. Okužba to povzroči in ti ne moreš z nobenih antibiotikom vzpostavit prejšnjega stanja. Ne glede na to kako dolgo daješ Clinofug. Neakako tako sem razumela. Clinofug pač to bakterijo uniči, ampak ne pozdravi pa sklepa. Mogoče lahko samo preprečiš, da bi postalo kronično..

Včeraj je dobila prvi Medrol...in mi to tud slučajno ni všeč, saj vpliva na ščitnični hormon in ga znižuje. Mi jo pa že tako zdravimo zaradi hipotiroze in je zdej totalno groznega psihičnigea stanja. Cvili, piska, žalostna, depresivna, gleda v tri krasne, na čase živčna, kar hodi sem ter tja, kot mesečnica...In res ne vem čemu naj dam prednost..Medrolu, da zatre oteklino ali ščitnici, da bo normalno se počutila ter se bo nadaljevalo zdravljenje zaradi dlake in vnetja ušes..Pa še sekirams e, če sploh trenutno nima erlihije in ji za brez veze dajem Clinofug.

Logiran
Strani: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines