mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 00:54:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 182376 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #90 : sreda, 15.06.2005 : 11:34:11 »

Oks, zdraviti se začne, ko ima pes še klinične znake, ali pa je na hemogramu odstopanje pri št. trobmocitov ali eritrocitov. Vsaj mi smo imeli tako prakso.
Lp K
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #91 : petek, 17.06.2005 : 11:26:31 »

Pravkar mi je Bučka v temi o natrganih kolenskih vezeh namignila, da mogoče pa moja psica nima težav s kolenskimi vezmi, pač pa da ima erlihijo. In bolj ko berem te vaše poste in članke o erlihiji, bolj se mi zdi, da bi lahko bilo to res.
Konec marca je namreč moja psica začela malo bolj paziti na zadnjo desno nogo. Sicer ne šepa, samo vsede in vstane se zelo počasi in to nogo drži malo vstran. Diagnoza lokalnega veterinarja je bila takoj natrgane kolenske vezi in da mora mirovati. Tako smo jo začeli bolj paziti, vendar pa popolnoma resno tega takrat še nismo vzeli. In tako je vedno, ko je kaj malo bolj tekala, potem zvečer vidno držala tisto nogico na stran. Pred dvema mesecama smo nato šli še k Matkotu, ki nam je potem ko je slikal nogo in izključil karkoli drugega z kostmi), tudi potrdil to diagnozo in predlagal operacijo, ker da se vezi pri tako velikem psu ne zacelijo z mirovanjem. Jaz sem bila takrat šokirana in sem se nato posvetovala še z nekaj veterinarji, ki so mi vsi dejali, da je operacija zadnja opcija, da naj najprej poskusim z mirovanjem, sploh pa ker Bonie ne šepa, da jo noga boli se vidi samo pri vsedanju in vstajanju. Tako smo zdaj že ves čas striktno na vrvici, minimalni sprehodi, izboljšave pa še vedno ni (oz. je minimalna - ker se psica veliko ne giblje, je zvečer ne boli toliko noga).
Ko sem brala te članke o erlihiji, pa sem začela povezovati tudi neke druge stvari, ki sem jih prej povezovala z vročino. Namreč že nekaj časa psica skorajda ni jedla (pojedla je mogoče četrtino dnevne porcije), pa tudi zelo veliko je počivala. Pa kar nekajkrat mi je bruhala in to takoj, ko je nekaj pojedla. Jaz sem mislila, da se je prehitro gibala po tem, ko je jedla. Neješčost in lenost pa sem povezovala z vročino. Zdaj pa je spet začela jesti, pa tudi ne poležava več tako dosti, je pa dobila rahlo vnetje očk.
Sma pa res skoraj vsak dan v gozdu in je imela že kar nekaj klopov. Res pa je, da jo vsak dan po sprehodu celo pregledam, in tako veliko klopov odstranim še ko samo lezejo po Bonie. Če pa kakšen ostane gor, pa ga tudi še isti dan najdem, ker ima psica čisto kratko dlako, poleg tega se ji takoj na tistem mestu naredi bula, ki jo takoj otipam. Tako da mislim, da nobenega klopa ni imela na sebi več kot 12 ur (nekje sem prebrala, da mora biti klop na psu vsaj 12 ur, da se bolezen prenese).
Glede na vse to, sem se že odločila, da v ponedeljek, ko sma tako naročeni pri veterinarju zaradi noge, zahtevam še test proti erlihiji, zanima pa me, če so to tipični znaki erlihije ali pa delam paniko brezveze?
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #92 : petek, 17.06.2005 : 11:39:10 »

Bonie, veliko informacij o tem je npr. na tem naslovu http://www.swiftwaterfarms.com/swiftwater/p11Ehrlichiosis.htm, sicer pa če iščeš po googlu vtipkaj "canine ehrichiosis", je veliko za prebrati, čeprav se nekatera besedila ponavljajo.

Na rezultate smo mi čakali 2 tedna, tako da boš morala imeti nekaj živcev...

LP, Maša
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #93 : petek, 17.06.2005 : 11:53:51 »

Bučka, sem brala te članke in sem se spomnila, da smo pred dvema mesecema, ko sma z Bonie po Matkotu prišle k sedanjemu veterinarju zaradi noge, naredili tudi preventivni pregled krvi in je bilo vse v redu. Moram poiskati tisti izvid in še enkrat preveriti... Zdaj bom komaj zdržala do konca službe, ker sem že čisto nervozna... In dva tedna se čaka na izvide!?!
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #94 : petek, 17.06.2005 : 12:01:35 »

Ja, na izvide se čaka kar dolgo. Sicer pa ni nujno, da se na krvi kaj vidi.
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #95 : sobota, 18.06.2005 : 18:43:42 »

Bonnie, mislim da je pametno, da se pogleda tudi osnovna krvna slika in naredi test na erlihiozo. Znaki kot si jih opisala so lahko tudi znaki erlihioze.
Zadnjič ko sem spraševala na Kliniki Loka so mi rekli da izvide preiskave na erlihiozo dobijo v 4 dneh. Mogoče sedaj ko bodo (so) počitnice traja dlje?
Je pa res kot je rekla Bučka, da se je osnovna krvna slika-hemogram lahko popolnoma normalna pa je test na erlihiozo pozitiven - na žalost!
Lp Katja
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #96 : ponedeljek, 20.06.2005 : 09:45:52 »

Pravkar sem prišla od veta. Dali smo narediti test tako za erlihijo, kot tudi boreliozo + osnovni krvni test. Mi je pa veterinar sam predlagal narediti te teste, ker menda psi z natrganimi kolenskimi vezmi cel čas pazijo, da čim manj obremenjujejo bolečo nogo, Bonie pa hodi normalno in pri tem obe nogi obremenjuje enakomerno. Samo vseda se počasi in pazljivo in eno nogo drži na vstran.  Angry Samo ne vem, kako že prej ostali veterinarji tega niso opazili...
Vse preiskave me bodo stale 16 jurjev, rezultati pa bodo naslednji ponedeljek, se pravi čez teden dni. Tako da držite pesti... Sicer pa, saj ne vem sploh, kaj je boljše/slabše: natrgane kolenske vezi ali erlihija Undecided

Bučka, če se izkaže, da ima Bonie res erlihijo, kaj to sploh pomeni? Koliko je to nevarno? Kako je zdaj z Bučko? Dobiš antibiotike in to je to!?!? Kako dolgo traja zdravljenje? Ima kakšne druge omejitve? Moji se bo zmešalo, če bo še dolgo morala biti brez vsakega norenja ... Včeraj sem jo samo za malenkost spustila na enem travniku, vrvico sem ji sicer pustila pripeto, tako da se vleče za njo, ker potem vsaj ponavadi ni tako norela... Včeraj pa mi je čisto nepričakovano začela šprintati tiste njene nore kroge, pa kot da jo vrvica lovi... To je res že zadnja faza. Ima pa zdaj še samo tu in tam take prebliske, drugače pa se je kar vdala v usodo (ali pa je to posledica erlihije?). Pa kar težko jo gledam, ko ima tako žalosten pogled zadnje čase...

LP, Darja
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #97 : ponedeljek, 20.06.2005 : 10:49:25 »

Pa še nekaj: glede na vse to, sem danes potem kupila še Advantix, ker bi naj bil res zelo zelo učinkovit (doslej sem jo mazala z mešanico eteričnih olj, pa se mi zdi, da je bilo to kar uspešno). Potem pa sem prebrala v navodilih, da na bolanem psu, tega ne smeš uporabiti. Kaj zdaj to pomeni, naj ji dam ta Advantix ali pa počakam do drugega tedna, da dobi izvide?
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #98 : ponedeljek, 20.06.2005 : 11:53:01 »

Živjo!
Mi smo dobili 3 tedensko kuro z antibiotikom Clinofug. Po parih dneh je Bučka postala spet dobra stara Bučka, živahna, igriva (prej je bila že prav depresivna, žalostna...). Tudi s tačko je bolje, predvsem pa želi noreti. Krogi, odklopi, divjanje... Do ene mere ji pustim, vsaj vem, da nima strganih vezi. Dobiva glukozamin in MSM. Ta teden se bomo oglasili na kliniki in zahtevali komplet preiskave krvi, urina. Rada bi vedela kakšno škodo je erlihija že povzročila, ali vse funkcionira normalno...Potem se bomo odločili kako naprej.

Na tvojem mestu bi z norenjem počakala dokler ne dobiš rezultatov. Potem boš pa itak videla - če bi sama lahko izbirala med erlihijo pa natrganimi vezmi, bi izbrala slednje. Te lahko vsaj operiraš, čeprav je okrevanje hudič. Z E pa nikoli ne veš kako in kdaj butne ven.

Za advantix pa ne vem, ampak morda vseeno počakaj še kakšen teden, da boš vedela kje ste.

Držite se!

LP, Maša
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #99 : ponedeljek, 20.06.2005 : 12:47:15 »

Bučka, hvala za hitre odgovore. Glede Advantixa pa bom za vsak slučaj preverila pri veterinarju. Najraje bi ji to takoj dala... Sicer pa se že tako tolčem po glavi, kako sem jo lahko pustila kar tako brez zaščite, samo s temi eteričnimi olji Undecided Čeprav moram reči, da je Bonie imela od okoliških psov najmanj problemov s klopi, pa čeprav drugi lastniki redno uporabljajo frontline, stronghold...
Jaz pa sem s temi rečmi nehala že lani poleti (prej sem jo redno špricala s frontline sprejem), ko je imela neke težave s kožo in smo jo po neuspešnih poskusih zdravljenja pri veterinarjih začeli zdraviti pri homeopatu. Od takrat naprej pa sem v bistvu za vse težave uporabljala samo homeopatske pripravke, za zaščito proti bolham in klopom pa eterična olja, po nasvetu homeopata..., ki je rekel, da so frontline in podobne reči za telo psa precej obremenjujoče... Zdaj pa to... Saj ne morem verjeti...
Se javim, ko bom imela rezultate testov.

LP, Darja
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #100 : ponedeljek, 20.06.2005 : 12:52:09 »

Bonie! Ne očitaj si ničesar, nisi ti kriva da je tako kot je! Ko bosta dobili teste bosta videli kako in kaj dalje. Tudi vsi ti pesticidi (insekticidi), ki jih uporabljamo proti bolham, klopom, etc. niso nedolžni...
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #101 : ponedeljek, 20.06.2005 : 12:54:05 »

Bonie - dovolj je en sam okuzen klop (lahko edini v celem letu) in to se ti ravno tako lahko (se dogaja), ce za zascito uporabljas vsa zgoraj nasteta sredstva. Dvomim, da je kaksen pes, ki ne pobere niti enega klopa letno...
Drzim pesti, da bodo rezultati ok.
m.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #102 : ponedeljek, 20.06.2005 : 13:42:50 »

Bonie - dovolj je en sam okuzen klop (lahko edini v celem letu) in to se ti ravno tako lahko (se dogaja), ce za zascito uporabljas vsa zgoraj nasteta sredstva. Dvomim, da je kaksen pes, ki ne pobere niti enega klopa letno...
Saj vse to vem, pa vseeno... Mogoče bi pa kaj drugega pomagalo...

Pa kako lahko ravno Bonie dobi vse nemogoče bolezni in poškodbe... Lani tiste izpuščaje, za katere nihče ni vedel, kaj to je. Potem se neroda zaleti v štor, potem navidezna brejost, zdaj pa še to...

Hvala vsem za podporo. Bomo poskušali čimmanj stresno dočakati izvide...
Zdaj pa grem prej iz službe domov, ker so moji na morju in je moja razvajenka sama doma, pa če je to res erlihija, mi je ni za puščati same, ker nikoli ne veš, kaj pride...

Lp, Darja
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #103 : torek, 21.06.2005 : 15:17:47 »

Boni, držim pesti zate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sicer pa mislim, da bi bilo lahko isto tudi ob uporabi Frontlina ali druge "kemije". Tak poznam  primer že poznam. Zato si ne očitaj!
Lp
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #104 : sobota, 25.06.2005 : 06:59:41 »

Pravkar me je klical vet. Bonie ima erlihijo in to celo v akutni fazi. Še danes začnemo s terapijo, saj vet ne upa čakati do ponedeljka...

Sploh ne morem verjeti, poleg tega pa sem jezna na ves svet. Saj ni čudno, da je bolezen že v akutni fazi, če Bonie boli noga že cca. 3 mesece... Bili sma pa v tem času tudi že malo morje krat pri vseh mogočih veterinarjih, pa so mi vsi pridigali o teh vezeh, da ne govorim o "specialistu", ki bi, če bi ga poslušala, do zdaj Bonie že operiral kolenske vezi... Vse skupaj se mi zdi že absurdno...

In Bučka, hvala, da si me na temi o kolenskih vezeh, napotila sem... Se oglasim kaj zvečer, ko bom že bolj vedela, kako in kaj. Je pa mi vet po telefonu zatrdil, da trenutno še ni problem in da bo Bonie ozdravela... Hvala bogu, da je vsaj on optimističen...
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines