mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:46:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kakšna hrana za pekinezerko ?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kakšna hrana za pekinezerko ?  (Prebrano 4920 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« : petek, 02.08.2019 : 11:23:56 »

Priznam, da do sedaj nismo našli hrano ali priboljšek s katero bi zares razveselili našo ljubljenko. Najraje ima kar našo hrano, meso, zelo slabo pa hrano za pse . Imam občutek, da ima zelo občutljiv voh, da jo moti vonj hrane, ki je v manjši globji posodi večji kot na ravnem krožniku. Tudi po ali pred jedjo si večkrat briše smrček v kakšno blazino. Resnično bi želel najti neko hrano ali priboljšek za njo, ki bi jo imeli zelo rada. Se je zgodilo, da je mimogrede zmazala kakšen kakec od muce, tako da sem razmišljal, ali obstaja kakšna hrana za pse, ki vima podobenj voj. Vprašanje, ali se dobi kakšni dodatek hrani, ki bi pravilno hrano za njo (brikettke, konzervico) dogradil po vonju, da bi ji potem teknilo. Mnogo vrst hrane in priboljškov smo ji že nudili, pa brez uspeha. Jedla bi to kar jemo mi, zadnjič je žena jedla kuhano koruzo in je z veseljem gloadal ostanek storža. Prosim za nasvet kaj bi bilo za njo najboljše.
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #1 : petek, 02.08.2019 : 12:37:48 »

Dobrodošli v klubu razvajencev Grin, oz. psov s prefinjenim okusom Roll Eyes. Pri dveh požeruhinjah in vsežerih, je naša tretja posvojenka izjemno previdna pri temu kar da v gobček. Probali smo kar precej različnih briketov, ene dve firmi je celo jedla kak mesec. Tudi če smo brikete oplemenitili s čim (jajce, skuta...) ni pomagalo, oz. mogoče prvič. Stradanje se ni obneslo (plus, da mladiča pač enostavno ne moreš pustiti lačnega dlje časa), pa še to sem dobila občutek pri njej, da dlje časa ko ni jedla, manj ji je bilo do hrane (izjemo je seveda naredila pri "naši" hrani - kislo zelje je npr. njami Cheesy).

Sedaj približno in z veseljem (pa še to na sprehodu - mogoče je vaša tud "delovna linija" Grin in rada vzame hrano kot nagrado?) poje polsuhe brikete (jih je kar nekaj na trgu, zguglajte, je za probat, ker so mehkejši), pa surovo meso (v živalskih trgovinah se dobi že kar nekaj predpripravljenih popolnih receptur). Od briketov pa tu pa tam kupimo majhna pakiranja, da malo pokolobarimo, če ji kdaj tudi polsuhi ne pašejo. Če kaj ostane imamo na srečo še dva odjemalca pri hiši, kot omenjeno. Moram pa poudarit, da ni nikoli imela težave s prebavo, na srečo!, ker ne vem kako bi sicer sfolgali priporočeno postopno menjavo hrane, ker ona pač ne bi jedla. Upam, da je tudi vaša takega ranga, če ne pa res počasi pri eksperimentiranju.

Aha, morda probajte še pelete (teh je tudi že kar nekaj na trgu), naša jih sicer ne mara Tongue Grin Pa srečno! Wink
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 26.08.2019 : 08:40:23 »

Pametni psi. Kdo bi si želel instant kuglic vedno istega okusa? Cheesy Opcija je tudi doma pripravljena hrana. Ali surova ali kuhana, So neka osnovna vodila, vedno pa se prilagodi psu, ki ga hraniš. Splet je poln informacij, blogov, člankov, tudi v slovenskem jeziku je fajn spletna stran o doma pripravljeni hrani za pse. Pa za majhnega psa vsaj ne rabiš posebej skrinje kupovati. Smiley

Kot izhod v sili lahko poskusiš s kako kvalitetno konzervo, briketi, ki so namočeni in omehčani z dodatkom skute/mesa/zelenjave. In majhne embalaže, menjave okusov (sestava pa naj bo približno enaka beljakovine, OH, maščobe).
Logiran
jesen
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #3 : torek, 21.01.2020 : 14:53:41 »

Vsekakor mojo pekinezerko zelo moti vonj hrane, ima celo navado, da pred zaužitjem svoj smrček briše v preprogo na tleh in potem nekak začne jesti. Najraje pa je hrano od nas, takrat si smrček ne brišev tla. Ima zelo natančen voh, to opazim tudi na sprehodih z njo, ko se kar trese, ko prevoha stvari ob poti. Zanima ali se dobi kakšna aroma za hrano psa, da bi lažje pojedla tisto bolj zdravo hrano za njo od tiste z mojega krožnika (včasih pomaga celo to, da na moj krožnik naložim kakšno njeno hrano).
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #4 : sreda, 22.01.2020 : 09:05:57 »

Kaj če ji enostavno začnete pripravljati kuhane obroke? Za tako malega psa ne bi bil to prevelik strošek, naredite en večji pisker (meso, malo zelenjave, ogljikovi hidrati), daste zamrzniti po porcijah in imate za tekoči teden hrano nared. Na internetu je veliko uporabnih strani na to temo, mogoče zguglajte "zdrava hrana za pse",  vam bo našlo veliko uporabnih nasvetov Wink.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kakšna hrana za pekinezerko ?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines