mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 02:26:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 105455 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #30 : sreda, 08.12.2004 : 12:18:35 »

Barbara  pazi kam jo pošiljaš. Prej naj gre še v knjižnico. Jaz sem  mnenja  da si more , še malo obzorje razširit.
Se pa tudi strinjam, pri 19 ih letih( če jih ima še vedno dvomim)smo bili vsi aktivisti, z žepninami staršev, in tistimi fičenki ki smo jih preko študenta zaslužil.

Pa ne mislit , zdaj  do so vsi taki . Določeni ljudje so pri 19-ih zelo zreli, samo  tale maca pa ne sodi med njih, kljub njenim slovničnim vložkom v svojem postu.
Ni vse v cosmopolitanu. Knjige je treba  brat draga maca , tam se več naučimo.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #31 : sreda, 08.12.2004 : 12:19:59 »

...
Tina Z.-tega sploh ne bom komentirala, ker je smešno. Ps brez zamere.
(Samo to:verjetno ne veš, da imajo živali ŽIVČNI SISTEM, rastline pa ne??)
Aja, pa s tem si dokazala, da si ljubiteljica psov, in SAMO psov.
...

Sej point mojega pisanja je bil ravno v tem- da je smešno (kot je tudi smešno to, da si sploh načela to temo).

Neeeee, nisem vedela, da rastline nimajo živčnega sistema  Roll Eyes  Roll Eyes  Roll Eyes Hvala! Se bom nehala pogovarjat z mojimi kaktusi  Grin

Ja, sem ljubiteljica SAMO psov  Grin Kakšne pa imaš! Sploh nimaš pojma, kdo sem pa streljaš s takimi  Lips Sealed

Če pa pišeš o ubijanju živali, si pa na napačnem forumu, tole ni kravji, ovčji, kozji, konjski,.. forum- če bi hotela pisati o ubijanju psov, potem si pa na pravem mestu, je bilo pa tvoje pisanje narobe zastavljeno (oz. verjetno smo mi VSI, razen tebe, tako neumni, da smo narobe dojeli in se zdaj bunimo).

Pa nobene zamere ni, da ne bo pomote, je celo zelo smešno (saj smo bili vsi nekoč stari 19 let, samo sem prepričana, da nas je tu večina bolj zrelo razmišljala). Svetujem ti, da se spokljaš in odkopitljaš na kakšen drug forum (npr. lovski) in začneš to temo tam- bo nekako bolj logično  Wink Ali pa usmeri svojo dovečno energijo v kaj, kar bo pomagalo živalim.

Seveda bo na to kakšna pametna replika, ampak tu ne bom več odgovarjala (baje je ignoranca najboljše orožje- pa smo spet pri ubijanju, he he).

Lp vsem,
Tina
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #32 : sreda, 08.12.2004 : 12:21:50 »

OJLA!
Yo:sploh nisem pomislila na to, kako bi ga lahko potem nastradali!Kaj pa praviš na parlament? Sej tam pa tako kar naprej nekaj govorijo pa nič ne povejo!

                   Barbara&Lor
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #33 : sreda, 08.12.2004 : 12:30:37 »

Sam pocakajte, da vidi Nanook tole temo. Potem boste spet poslusali o telickih in encimih.

Neeee, samo tega ne

Muca_Maca; pijes mleko, jes sir, jes jajca?
Uf, pa smo spet tam Roll Eyes Roll Eyes Vedno, ko kdo pove, da ne je mesa zaradi ubijanja, se "nazaj vrže" nekaj v smislu: saj rože tudi trpijo ali pa mleko in jajca. Moje mnenje: celega sveta ne moreš spremenit. Mogoče je zaradi mene kakšna krava več živa. Ali pa kakšen puran.

Andi, saj tudi ti skrbiš za zavržene živali. A pa se to kaj pozna?? Sedaj bo treba zbrati ogromno denarja za preživelega mucka.... Pa je "samo" en mucek. Ampak si ga rešila. In vse čestitke. In jaz bi ti isto lahko rekla, kaj pa ostale živali, ki so mučene? Kdo bo pa zanjih skrbel?  Vegiji pa tudi "poskrbijo", da kakšna krava manj umre. Vem, da ni veliko, je pa nekaj, pa čeprav malo. In malo na malo bo nekoč veliko.

LP jana
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #34 : sreda, 08.12.2004 : 12:35:37 »

Džizus...
Smo spet pri vegijih  Grin Zdaj naj pa samo še kdo napiše, da ljubi živali, ker je itak samo ribe in morske sadeže, ker so to baje rastline  Roll Eyes
Sicer pa je popolnoma vseeno ali je na krožniku kura, zajec, krava ali pa pes. Bistvo vsega je treba iskati drugje in sicer v pogojih, kako te živali živijo pred zakolom in kako je le-ta izveden.

Yo

Da ne pišem isto, se strinjam z JO. Vsakdo umre n akoncu. Živali p an evejo kok so stare, torej je bistvo ,da dokler živi , živijo v redu in da ko umrejo to gre čim bolj izi mimo.
Za to se lahko zavzema tudi kdor je meso...pomisli samo ,da vseh teh konzumnih živali sploh ne bi bilo, če jih n ebi jedli. s stališča biologije vrste je torej vse O.K. Vsta prosperira, posamezen osebek pa ni bistven Wink
 Muca -maca , iz česa p si sklepala  da smo na forumi ljubitelji živali Wink? Imamo jih radi..najraje v omaki s cmoki Grin npr
saj veš npr tisto:
oddam psa, je zelo priden, je vse, zelo rad ima otroke ....
glede razstav- noi treba vseh pasem frizirati... očitno si velik poznavalec , če to misliš, bil o bi p azelo neokusno , če bi se n aenem mestu nahajalo 1000 umazanih psov...in pa še to..klasični profi razstavljalci dvomim , da os n stem forumu.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #35 : sreda, 08.12.2004 : 12:37:37 »

Kakšna žival bo več živa ostala pri vegijih, z možgani.

Pa zaradi mene osebno, bo tudi kakšna kura preživela.( če odštejem , da se bo morala , še naprej matrat za jajčka)

Tinaz....... a kaktuse praviš, jaz jih imam tudi, pa še druge rože tudi........   Ravno  prejšnji teden sem jih našpricala proti uškam............. cel masaker ti povem. Cry

Me zanima  kako bi jo odnesla na lovskem forumu tale  Muca_maca Grin Grin  Škoda , da še mesarji  nimajo svojega foruma, pa še čas kolin je.
Logiran
Muca_Maca
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #36 : sreda, 08.12.2004 : 12:45:05 »

To, da določeni dvomite glede moje starosti, me sploh ne gane, sem pač, kakšne sem pri svojih 19ih in se sploh ne sekiram da nisem odrasla, za to še bo itak čas.
Mogoče smo res mladi malo naivni in želimo spremeniti svet, ampak kaj je s tem narobe?? Kdo pa ga bo, če ne nekdo, ki drugače razmišlja?
Glede mojega znanja biologije se ne rabite bati, mogoče je celo poznam malenkost več kot kdo od vas, ne trdim pa, da se spoznam na vse.
Glede diatetike sem prebrala že ogromno knjih in študij, kaj pa boš sam vrjel, pa je vrjetno tvoja stvar, neko znanje moraš tudi znat prefiltrirat, ali ne?
Sloh se pa mi ta tema ne zdi neprimerna za ta forum, pričakovala sem takšne odzive, mogoče pa boste začeli malo razmišlajti.
Nekdo ki je omenjal evolucijo človeka-mogoče pa to ni edina teorija, da je bil človek najprej lovec(to, ki so nas učili v šolah ni vedno nujno pravilno).
Je pa žalostno, da je edino, o čemer ste se pripravljeni pogovarjati so psi, ostalo pa je vse za...
Logiran
Muca_Maca
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #37 : sreda, 08.12.2004 : 12:49:30 »

Aja, v knjižnico pa ne bi nikomur škodilo iti.
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #38 : sreda, 08.12.2004 : 12:49:45 »

He he

Očitno je Macici uspelo še malo več, kot je verjetno pričakovala Grin!! Zaradi njenih traparij se "kregate" že med seboj. Nehajte no!! Zakaj ji dajete to zadovoljstvo??

Imam pa jaz kravo ali prašiča najraje na krožniku Grin Grin Grin!!! Ne celo ali celega seveda Grin Grin Grin!!!

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #39 : sreda, 08.12.2004 : 12:50:29 »

Je pa žalostno, da je edino, o čemer ste se pripravljeni pogovarjati so psi, ostalo pa je vse za...

Saj smo na pasjem forumu, ne?  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Lp, Yo
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #40 : sreda, 08.12.2004 : 12:53:55 »

Citat
moj pes je meso, ker ga potrebuje, če pa se bi malo poglobila v diatetiko, bi hitro ugotovila, da za človeka mesna prehrana ni potrebna. Da pa zdravstvo še vedno promovira meso kot nujno potrebno za zdrav način življenja, je velika napaka, ki se bo, upam, z leti spremenila(pa tega si nisem izmislila jaz, ampak je bilo to dokazano s študijami).

Jaz sem se poglobil v diatetiko (tako sem ji pravil v intimi) in sem zelo uzival...
Ko sem studiral kemijo prehrane, biologio, biokemijo..., pa sem spoznal, da je tvoje pisanje po domace bull shit! Ker sem vajen, da se trditve dokazuje, mi prosim povej kdo je avtor in kje so bile studije, ki jih omenjas, objavljene. To je osnova, da se lahko clovek izogne zavajanju. Informacija mora biti kompletna, ne pa prirejena ali pa izmisljena. To, da ti ne jes mesa mi je gut, ostane vec zame, in sva frenda se naprej. Take provokacije, ki padejo le navidez, na plodna tla, so tukaj cisto nepotrebne. Ce imas psa, porabi prosti cas zanj, ce ga nimas, si pa najdi brz kako zaposlitev, ker te bo mozganje ozelo. Sveta ne bos spremenila, vsaj ne v svojo korist ali pa po svoje. Za to skrbijo drugi... cocacola wonderbra

kot bi rekli nazi-hekerji
zip-fajl!
k.
Logiran
Muca_Maca
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #41 : sreda, 08.12.2004 : 12:55:37 »

S tem vidim kako primitivni so lahko ljudje.
Pa zakaj zadovoljstvo?
Kaj tukaj imate kakšen zaprt krog, kjer se člani v vsem strinjajo?
Ni namen forumov debatiranje in izražanje mnenja?
Če ta ni, potem mi prosim povejte...
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #42 : sreda, 08.12.2004 : 12:59:17 »

Neeee, samo tega ne pa smo spet tam Roll Eyes Roll Eyes Vedno, ko kdo pove, da ne je mesa zaradi ubijanja, se "nazaj vrže" nekaj v smislu: saj rože tudi trpijo ali pa mleko in jajca. Moje mnenje: celega sveta ne moreš spremenit. Mogoče je zaradi mene kakšna krava več živa. Ali pa kakšen puran.

Andi, saj tudi ti skrbiš za zavržene živali. A pa se to kaj pozna?? Sedaj bo treba zbrati ogromno denarja za preživelega mucka.... Pa je "samo" en mucek. Ampak si ga rešila. In vse čestitke. In jaz bi ti isto lahko rekla, kaj pa ostale živali, ki so mučene? Kdo bo pa zanjih skrbel?  Vegiji pa tudi "poskrbijo", da kakšna krava manj umre. Vem, da ni veliko, je pa nekaj, pa čeprav malo. In malo na malo bo nekoč veliko.

LP jana


Bina, tipicen primer kot ti opisujes je zgodva o Cigotih v Kocevju. Zadale smo si, da resimo "rancarje", so nam pa jasno in glasno povedali (policaji in inspektorica), da ima zadeva ogromne razseznosti. Celo   tisto obmocje je polno takih cigotov. Pa vendar, delamo po svojih moceh. Bolje resiti enega kot nobenega. Ko se custveno navezes na zival je popolnoma drugace. Krade ti spanec in misli. In zenes naprej. Vse se prav dobro zavedamo, da se zemlja ne bo zacela vrteti v drugo smer ce bomo cigote odpeljale. Od vseh, smo uspele ujeti enega. Pa smo bile zadovoljne in sedaj gremo dalje.

Kar se pa tice mesa. Spremljala sem sestricni ko sta postajali veganki. Ne hvala, tega se pa ne grem. Izpadanje las in nohtov, anemicnost, ...
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #43 : sreda, 08.12.2004 : 13:00:38 »

Citat
Ni namen forumov debatiranje in izražanje mnenja?

TOČNO TAKO!!!!!!!!!!!!! Prva pametna stvar, ki si jo napisala v tej temi!!!!

Vendar si v svojem prvem sporočilu jasno napisala, da je tvoj namen provociranje in ne izmenjava mnenj!!!!!!!!!! Ali je tako?Huh

Tako, da nehaj s traparijami!!!!

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
zoey
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #44 : sreda, 08.12.2004 : 13:02:50 »

Sam pocakajte, da vidi Nanook tole temo. Potem boste spet poslusali o telickih in encimih.


mene pa to zanima,ker na pikakomu je ze prevec strani napisanih in nimam volje brat-kaksen povzetek dobrodosel Grin
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines