mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 07:45:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 105465 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #60 : sreda, 08.12.2004 : 17:17:06 »

Pisuka poldi ste se razpisali hehehe. Meni se pa ne da, zato bo copy paste haha. Poleg tega je nekje ze tema o vegetarijanstvu (na tem forumu), ampak je trenutno ne najdem.

Zaprisezenim vegetarijancem!

Nikakor vas ne mislim prepricevati, da opustite vegetarijanstvo in se pridruzite nam, groznim vsejedcem. Rada bi samo, da razmislite o vsesplosnem pobijanju zivali v imenu varovanja in gnojenja polj, sadovnjakov, vrtov...kjer raste vas glavni-edini-vir prehrane-rastline, ter da pomislite na vse tiste krave, ki dan in noc dajejo mleko, zato da lahko jeste sire, jogurt, pijete mleko ipd.. Spomnite se tudi telickov, katerim odvzamejo encime, da lahko naredijo nekaj sirov, ceprav so ze zaceli izdelovati "umetne" encime. Je ceneje. Aja, telicek umre, seveda.

Spomnite se na vse krtke, rovke, miske, kanje ter druge ujede, lisice itd., ki jih prizadane uporaba skodljivih pesticidov po svetu. Spomnite se na skodljivce, ki radi glodajo sveze plodove v sadovnjakih in se jih na veliko pobija, kajti jabolko mora biti popolno, saj vsi vemo, kako grozno je, ce v njem najdemo crva. Apeliram na vas, pisite ministrstvu za kmetijstvo in zahtevajte, da zmanjsajo oz. prenehajo z uporabo skodljivih pesticidov, ki zastrupljajo nase zivali, rastline, vodo in celoten planet. Mi, vsejedci, smo naredili svoj delez, saj nase prehrane ne predstavlja samo rastlinje, temvec tudi meso. Vi, kot glavni potrosniki rastlinske hrane, morate reci NE, se upreti na hitro vzgojenim, na prvi pogled privlacnim, a hkrati preskropljenim in pregnojenim sadezem. Samo z vaso pomocjo se bo vedno hujse zastrupljanje prenehalo ali vsaj omejilo.

Dokler pa seveda vidite samo drugo plat-da na krozniku pac ni mesa-in ste srecni in veseli, da zaradi vas ni umrla nobena zival, pa bo stanje seveda tako kot je bilo do sedaj-zastrupljeno in pognojeno.

lp

PS1: Kljub temu, da je res najbolj "komot" oditi v Merkator in kupiti na prvi pogled krasno zelenjavo in sadje, se rajsi za kaksen dan odpravite na lov za BIO zelenjavo in sadje, obdelajte vrticek in raziscite, katere so tiste naravne snovi, ki odganjajo skodljivce, ter delite modrosti z drugimi vrtickarji, morda celo kmeti (ni misljeno kot zaljivka) idr....

PS2-misel: Smrt ni nasprotje zivljenju, temvec rojstvu. Zivljenje nima nasprotja.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Muca_Maca
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #61 : sreda, 08.12.2004 : 18:13:16 »

To, kaj nekateri vegetarijanci jedo, da postanejo slabokrvni ni moja stvar-pač se ne znajo zdravo in uravnovešeno prehranjevati. O tem, če je meso nujno potrebno za zdravo življenje-imejte svoje mnenje-jaz pa imam svojega.
Seveda, cel naš svet je narobe stoji, mi tega ne moremo spremeniti, lahko pa bi spremenili pri sebi.
Aja, prosim ne govoriti o nekem cosmopolitanu, ker to, da sem 19 let stara, še ne pomeni, da berem takšne revije, zato prosim, ne posploševet, če ste bili vi takšni v mojih letih.
Ne jem mesa, jajc, mleka, rib, ostalo uživam. Pa nisem anemična.
Še vedno se mi zdi smešno, kako ignorantski ste do drugih živali, razen nekaj izjem. Očitno res vidite samo svoje pse in mačke....
Brezmiselno se mi je še naprej prepirat glede tega, ko pa sploh nime smisla...itak tak mislite in boste do konca smrti.
Meni se pač zdi, da je enako, če trpi kuža ali pa krava.
Mislim, da sem povedala kaj sem želela, s tem pa je to tudi moja zadnja objava v tem foromu, ker res vidim da nima smisla.
Samo to:če ste večina, še ni rečeno, da imate vedno kot večina prav.
LP
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #62 : sreda, 08.12.2004 : 18:13:55 »

 Cheesy  No pa smo te  dočakal, Nanook.  Zelo lepo si tole napisala, samo naša Muca_maca nas je nazmerjala z primitivci in konzervativci, pa mislim , da tegale tukaj ne bo več brala.
Saj sem že rekla , da ne bom več komentirala izjav " vegetarjancev", ampak me kar pogrebe , ko napišejo, da oni  pa  ne jejo živali. Potem pa omenjajo jogurte pa sire in  potem pa še  za povrh vsega kakšen kefir omenijo, samo malo premalo se pozanimajo o produktih, ker v njihovih"brez živali" jogurtih  so tudi  živali (streptococos termophilus in lactobacilus hermeticus), glede encimov v sirih in kako jih pridobijo......-to da bi jim  dotajčil Roll Eyes

O pesticidih in gnojenju itd........  do tja jim pa um več ne seže.
Pa pri  19-ih letih so taki vegiji kot je naša maca še vedno prepričani, da je krava vijolične barve in svizec zavije čokolado.

glede na to , da ne odgovarja več na naše hipoteze, pa  upam , da je v NUK-u.
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #63 : sreda, 08.12.2004 : 18:21:44 »

Muca_Maca: Mi lahko prosim poveš, kako se naj imenujem, če jem meso in sem ljubiteljica živali Huh Mučiteljica Huh Pa tudi mene zanima isto kot Andi, glede jajc, sira itd.

LP Anja
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #64 : sreda, 08.12.2004 : 18:30:06 »

sem bila že prepričana , da si nam ušla.
Ti bom še nekaj povedala , da boš lažje spala.  Pri ribičih je božja zapoved , da draga riba umira počasi, to so namreš vse tiste škarpene in zobatci ki jih vsi  vegiji tako cenijo. Muslimani imajo pa še celo obredni zakol, tak da mora biti žival proti Meki obrnjena in da ji puščajo kri.
Pa to je samo nekaj malenkosti. Vsi tukaj imamo radi živali  pa ne samo psov in mačkov..... živalsko deblo je malo večje  od le teh.
In to , da smo v večini istega mnenja ne pomeni , da je večina konzervativna. Nasprotno po vsej verjetnosti je večina malo bolj razgledana.
To da pa sklepaš , da te ne razumemo, je pa tudi napaka, mi te vse razumemo, zdaj je pa čas , da se ti iz svojega oblaka na zemljo spustiš in malo razmisliš , kakšno temo si načela.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #65 : sreda, 08.12.2004 : 18:31:53 »

Damayanti, kdor caka, docaka. Wink

Anja, potem si ali mubiteljica ali pa luciteljica. Grin

A veste zakaj so dodoji izumrli? Ker je zmanjkalo lubenic. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #66 : sreda, 08.12.2004 : 18:36:48 »

S tem vidim kako primitivni so lahko ljudje.
Pa zakaj zadovoljstvo?
Kaj tukaj imate kakšen zaprt krog, kjer se člani v vsem strinjajo?
Ni namen forumov debatiranje in izražanje mnenja?
Če ta ni, potem mi prosim povejte...

Veš, ko sem pasji, grem na pasji forum. Ko sem političen, grem na Mladinin. Ko bi kaj o konjih zvedel, grem na konjskega. Če me rože zanimajo grem na hortikulturne strani.
Mene ne moti da so tu na tem forumu vegetarijanci. Niti me na njem ne motijo vsejedci, niti tisti ne, ki so ekstra na meso ubrisani in bi ga lahko tudi brez priloge pomlatili na tone.
Bistvo tega foruma je pasje. In ok, lahko se o prehranjevanju s psi pogovarjamo in smo tam provokativni, izražamo mnenja itd. Lahko se tudi o pasjih vegetarijancih menimo in smo provokativni etc. Na tem forumu naj bi se v glavnem pogovarjali o psih. Seveda se kdaj spustimo na osebno raven s kom, oz se pogovarjamo o ljudeh (predvsem ko je negativno), ampak bistvo foruma se mi zdi to, da se v temah od osnovne teme, to je pa kinologija in kinofilija, ne oddaljujemo. To je takorekoč specijaliziran forum.

Če bi se pa ti mucamaca rada šla provokacije, pa daj tole temo še na forum od lovstvo.com. Lahko na njihove odgovore, ki jih boš dobila, kar enake poste kot si jih semle dajala v odgovor, nalimaš.
Ta tema mogoče paše na forum ljubiteljev živali, čeprav po mojem ljubezen do živali kot družabnikov, nima veze z našo lakoto po sočnem šniclu. Ta tema ne paše na ta forum v glavnem, samo tolko. Če pa slučajno ljudje enkrat v isti rog pihajo, pa še ne pomeni da smo ena sekta, kjer vsi isto mislijo, hehe. Samo recimo temu da obstaja nek tihi konsenz glede "nedovoljenih tem". Smo jih že imeli, pa ni bilo glih ok za vse udeležence. Zdaj imamo relativen mir zaradi tega.

Nanook: fuuuuuuuuuuul mi je dober tvoj post.
Logiran
Liss
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46


« Odgovor #67 : sreda, 08.12.2004 : 19:07:48 »

Ja no... če bi bil vsak človek vegetarjanec bi bilo pa tudi malo prehudo... Mislim za 8 milijard ljudi je vsa naša ljuba Zemlja že kar premala, če bi imeli pa še toliko polj pa... Kot prvo bi mislim izumrlo nekaj sto živali, pa vse gozdove bi posekali za poljske pridelke....
Vsak naj je, kar mu paše. Jaz jem skoraj vso možno hrano (samo brokolija ne maram preveč Cheesy)
Ne obtožujem vegetarjancev, ker če ne jejo mesa, ga pač ne jejo, pa tudi tisti, ki jejo meso, ga pač jejo. Mislim, da zaradi tega ni šel v zapor še nihče Cheesy
Logiran
Manca1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


« Odgovor #68 : sreda, 08.12.2004 : 19:18:42 »

Jaz mislim, da vegetarijanstvo pa ljubiteljstvo živali nimajo nobene neposredne zveze. Pri nas doma smo imeli zajkljo (pritlikavi hišni kunec), ki je bila najbolj scrklana in najbolj luškana in sploh najbolj srčkana zajklja pod soncem in smo jo vsi imeli radi. In lahko rečem, da sem bila njena največja ljubiteljica. Ampak to še ne pomeni, da ne izkoristim priložnosti in pojem kakšnega filanega zajčka kupljenega v mesnici.

Pa kadar sem bila pri sorodnikih na kmetiji sem vedno 80% časa peživela v hlevu pa futrala pa božala pa se pogovarjala s telički pa kravicami pa malimi prijaznimi pujski. Pa to ne pomeni, da ne pojem rada enih dobrih svinjskih reberc al pa slastnih telečjih jetrc.

Sem pa absolutno proti mučenju živali, njihovem nehumanem pobijanju in laboratorijskemu testiranju. Pač ločim tisto, kar se dela z živalmi, ko živijo in tisto kar dobim na krožniku.

Ko je žival enkrat mrtva je to pač ireverzibilno stanje. Važno je, kako je živela. Vsaj zame.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #69 : sreda, 08.12.2004 : 19:56:28 »

Alti, ob prvem postanju tega sporocila si me kar za "precednico" najavil. Grin Wink

Ce bi bil vsak clovek vegetarijanec, bi bil cel halo, saj ne bi mogel nihce s prstom kazati na drugega hehe. Okej, bi se pac razdelili na skodljivceljubcke in tiste tadruge, ki ne jedo piskavih jabk. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #70 : sreda, 08.12.2004 : 20:43:30 »

Moramo pa priznat,  da smo res kar usklajeni.

Jaz sem  pričakovala , da bo Muca_maca le kakšnega simpatizerja dobila.  Glede na to koliko  " osebkov"( tako nas je pimenovala)  je tukaj  učlanjenih.

No ja Roll Eyes
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #71 : četrtek, 09.12.2004 : 10:06:28 »

Nanook,

samo nekaj bi še dodal tvojemu pisanju, s katerim se sicer v celoti strinjam. Namreč, tudi jaz nimam nič proti vegetarijancem, vsak pač počne tisto, kar misli da je prav. Me pa zelo moti, da ti isti vegetarijanci (nekaj jih poznam osebno) v isti sapi, ko prisegajo za zaščito in proti mučenju živali, nosijo usnjene čevlje (ker so pač za nogo najbolj zdravi...) in usnjene jakne Huh Huh Huh
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #72 : četrtek, 09.12.2004 : 10:16:20 »

Jap, samo moras vedeti, da oni tega usnja ne jedo, samo nosijo ga.  Grin Wink Glavno, da na krozniku ni mesa. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #73 : četrtek, 09.12.2004 : 10:22:19 »

Citat
Jap, samo moras vedeti, da oni tega usnja ne jedo, samo nosijo ga.    Glavno, da na krozniku ni mesa.  

 Grin  Grin  Grin
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #74 : četrtek, 09.12.2004 : 10:26:29 »

A oni  .... ja kaj pa govorita Roll Eyes.... Usnje!!!???  ja usnje pa ja ni rdeče no.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines