mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 18:07:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Česa pes ne sme jesti
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26   Dol
Natisni
Avtor Tema: Česa pes ne sme jesti  (Prebrano 97232 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #300 : ponedeljek, 09.05.2011 : 11:37:14 »

Jaz sem pri svojih stvar malo rešila s tem, da sem jim nazorno pokazala, kaj se zgodi ob neprimerni prehrani istočasno pa naredila seznam stvari, ki jih v izredno majhnih količinah lahko kot priboljšek dobi iz hladilnika (ali širšega področja kuhinje). Na seznamu je recimo sir, makaron ali dva, majhen košček polente, rižev vafelj, nesoljena goveja juha ... in mama je vsa srečna ko mu da tisti za noht velik košček sira an pa njej tačko Smiley
Logiran
levcka
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #301 : ponedeljek, 09.05.2011 : 15:56:11 »

Jah očitno jim bom tudi jaz mogla pokazat na ta način, če jim kmalu ne bo postalo jasno.

Pa še grizenja jo bo treba odvadit Wink
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #302 : ponedeljek, 09.05.2011 : 16:54:35 »

Saj če je pes na kvalitetnih briketih, ga od raznih kuhinjskih dodatkov ne bo pobralo. Pri mladičkih je pa sploh priporočljivo, da se ga navadi na razne vrste hrane, drugače lahko ima kasneje probleme. Kot recimo od kolegice psička je od mladička dalje hranjena le z eno vrsto briketov in brez kakršnihkoli dodatkov, pa zdaj driska takoj, ko dobi karkoli drugega. Moj pes (sej ne vem, če si upam priznat..) pa dobi za pojest skor čist vse ostanke od naših obrokov, ene dvakrat na mesec dobi po pol litra mleka, sadje vključno z grozdjem si sam nabira, polenta in makaroni so na rednem spisku, pa je začuda brez prebavnih problemov in v top kondiciji. Zdej če pes določene stvari ne prenaša se itak pazi, sam neke grozne panike pa ni treba delat, če se mame ne morejo upret lačnim učkom. Sam pač, v mejah normale - cele milke itak noben ne bo psu dal Wink
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #303 : ponedeljek, 09.05.2011 : 23:38:42 »

To, da se mama ne more upreti lačnim učkom ima poleg želodčnih težav lahko tudi druge posledice, recimo vzgojne.

Pa psov nasplošno ni dobro hraniti z ostanki naše kuhinje. Jih ne pobere takoj seveda ne (raze od preveč čokolade, ki lahko psa tudi ubije) lahko pa imajo potem v odraslosti resne probleme z zdravjem. Nekaterih stvari psi pač ne smejo jesti.

Problem pri mamah in tem, da pri sicer kvalitetno hranjene psu mami dovoliš, da mu da kak kuhinjski ostanek (od katerega ga ne pobere) lahko pomeni 1. da bo mama na lastno pest ta ostanek iz priboljška povečevala v velikost obroka in 2. da bo pes to od nje začel pričakovati (ali celo fehati pri mizi itd.)

Tako starše kot pse je kar dobro omejiti, s tem, da je potem nedisciplinirane starše večinoma treba omejevati tudi pri vnukih Tongue
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #304 : torek, 10.05.2011 : 08:34:06 »

s tem, da je potem nedisciplinirane starše večinoma treba omejevati tudi pri vnukih Tongue
Aleluja Lips Sealed
Logiran
levcka
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #305 : sreda, 11.05.2011 : 13:57:01 »

To, da se mama ne more upreti lačnim učkom ima poleg želodčnih težav lahko tudi druge posledice, recimo vzgojne.

Tule se popolnoma strinjam s tabo, ker mala že točno ve, kje najprej izprosti dodatne stvari!

Pa psov nasplošno ni dobro hraniti z ostanki naše kuhinje. Jih ne pobere takoj seveda ne (raze od preveč čokolade, ki lahko psa tudi ubije) lahko pa imajo potem v odraslosti resne probleme z zdravjem. Nekaterih stvari psi pač ne smejo jesti.

Tudi mi smo pri našem malem kužku doma (imamo samojeda) delali isto "napako" in se je potem izkazala za zelo usodno - imeli smo ga na operaciji!
Problem pri mamah in tem, da pri sicer kvalitetno hranjene psu mami dovoliš, da mu da kak kuhinjski ostanek (od katerega ga ne pobere) lahko pomeni 1. da bo mama na lastno pest ta ostanek iz priboljška povečevala v velikost obroka in 2. da bo pes to od nje začel pričakovati (ali celo fehati pri mizi itd.) - Fehta mala že tako ali tako Sad

Tako starše kot pse je kar dobro omejiti, s tem, da je potem nedisciplinirane starše večinoma treba omejevati tudi pri vnukih Tongue - na žalost res  Sad
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #306 : sreda, 11.05.2011 : 15:26:09 »

Ja, psi so pametni in vedo pri kom se da kej dobit. In ker so pametni, ji bo tud kapnal, kdaj bodo to dobili in do takrat ne težijo. Recimo jem japko in pes leži zraven mene, dokler ne sliši da z zobmi strgam dol še zadnje kose mesa - tu pa pol začne sline cedit, ker ve da je cajt za malco. Mene sploh ne moti, če me pes gleda in čaka na posladek, to je čist njegov problem. Da bo pa zdej v mene skakal, ker bi neki rad je pa res problem vzgoje in ga pač vzgojiš, da tega ne počne. Če koga moti, da pes fehta se ga v času obroka da na prostor al pa se ga nauči da se fehtat ne sme (al pa da mu ni treba, ker bo na konc itak neki dobil Tongue )

Čokolada lahko psa ubije, ampak v kakih količinah (resno, ne vem)? Marsiker pes si kdaj sam ukrade celo čokolado, pa razen z z zaprtostjo nima nekih drugih problemov. In ja, nekaterih stvari psi ne smejo jest, zato mu dajemo tisto kar lahko dobi. Skuham za kosilo 8 krompirjev, eden ostane. Ka ga nej stran vržem?

levcka, zakaj je vas pes potreboval operacijo?
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #307 : četrtek, 12.05.2011 : 09:52:43 »

Psa lahko ubije če si recimo ukrade eno črno čokolado ... niso tako tako enormne količine, da bi bilo popolnoma nemožno, da se zgodi in čokolada je ena tistih stvari, ko je treba psu vzet, če opazimo, da si jo je prilastil.

Tudi pri manjših količinah in zaprtju to ni ravno fino za psa (tudi meni ni fino, če sem zaprta).

Pa govora ni bilo o fehtanju s svojim stalnim skrbnikom, ampak potem fehtanju drugih ljudi. Recimo v tem primeru staršev, kar se kasneje lahkko razširi na vse udeležence kakega piknika, večerje, razen pač stalnega skrbnika, kjer ve, da ne bo nič dobil Smiley.
Upoštevaj tudi, da obstajajo tudi malo manj vzgojeni psi, ki tudi podrazno ne znajo počakati na prostoru (res še nikoli niste doživeli kakega hipreaktivnega višavca?)


Pri 8 skuhanih krompirjih ta osmega uporabiš za sestavino pri obroku naslednjega dne (naredi njoke, krompirjevo solato, krompirjeve pogačice...) Wink. Psi krompir težko prebavijo pa tudi kakih za psa bistvenih stvari "ne potegnejo" iz njega. Pes pač ni kanta za smeti no.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #308 : četrtek, 12.05.2011 : 11:03:04 »

Vsak si vzgoji in hrani psa tako kot mu paše. Moje mnenje je, da določeni ostanki od kosila (in ostala hrana iz katere pes kao ničesar ne potegne, sej vemo da psi ogljikovih hidratov sploh "ne rabijo") psu prav nič ne škodijo, ampak mu krepijo prebavni trakt in imunski sistem.

Krompir spuče črevesne obloge in je pri nas pogosto na meniju kuhanega obroka (tretjina mesa, tretjina oglj. hidratov, tretjina zelenjave).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #309 : četrtek, 12.05.2011 : 11:15:35 »

Krompir je za pse povsem v redu, celo v dijetni prehrani se ga s pridom uporablja. O tem, ali pes kaj ven potegne iz krompirja in žitaric ali ne so že bile hude debate, ampak če žival nečesa ne potrebuje nujno še ne pomeni, da tistega ne zmore uporabiti. Tudi ostanki od kosila so povsem dobrodošli za pse - dokler  osnovo njihove prehrane predstavlja dobra, njim prilagojena hrana. Nekaj drugega pa seveda je, če pes od pomij živi.
Tablica tamočne čokolade (tiste res tamočne s 75%  ali večkakava) lahko ubije psa. Majhnega, nekajkilogramskega.
Sicer pa mislim, da kar se tovrstnih pregreh tiče naša pokojna Alica še vedno nima konkurenta: enkrat je izpod novoletne jelke ukradla četrtkilsko mlečno čokolado in 20dek prave kave in oboje pomalicala do zadnjega praška. Razen tega, da je bila ponoči tečna, ker ni mogla spati, ji ni bilo nič, še zaprta ni bila.
Logiran
levcka
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #310 : četrtek, 12.05.2011 : 11:49:53 »

Lanabela - vaša Alica je pa bila "carica" Wink

Naš kuža je pa mogel na operacijo, ker je bil zaprt in je imel ob kakanju zeeeeelllloooo velike težave. No zdaj jih nima več, ampak nima več tudi vseh tistih priboljškov, ki jih je imel prej. Ostali so mu samo še pasji piškoti, kdaj in kdaj kakšna polovička banane in pa malo sira. Sicer še vedno ima željo po drugih stvareh, ampak ker smo se zmenili, da tega ne bo in ker to vsi upoštevamo, pač ve, da ne bo dobil in kmalu neha prosit in milo gledat Smiley
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #311 : četrtek, 12.05.2011 : 12:06:43 »

Ma jaz ne vem. Dokler nisem prišla na ta forum sploh nisem vedela, da je čokolada kao strup za pse. Vsi so jo kdaj dobili (no, basali se z njo ravno niso), pa tudi Missy kdaj dobi kakšen košček česa čokoladnega (piškot, košček čokolade, žličko pudinga), pa ji nič ni. In ponavadi ji to ravno jaz dam, čeprav zadnje čase vedno manj.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #312 : četrtek, 12.05.2011 : 12:08:00 »

Ne samo čokolada, vse sladkarije so za pse zanič.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #313 : četrtek, 12.05.2011 : 12:41:22 »

Joj, da ne bo pomote, tudi jaz pokličem psa, če mi kaj užitnega na tla pade itd, dobi juho, tudi ostanek preveč skuhanih makaronov itd (piščančjih zadev pač ne, ker potem driskamo), dobi tudi rob pice, ki ga jaz ne morem več, pa bučko, ki je z žara padla na tla (ali se ji pa to umetno zgodi)..., ampak vseeno se mi pa zdi, da psu ni ravno pametno dajati vsega kar nam ostane na redni bazi, pa četudi je dejanska osnova kvalitetna "pasja" prehrana, ker kot sem rekla niso smetnjaki in tudi ni dobro prav na vse pretege oglaševati hranjenja z ostanki kosila.

Absolutno pa ne maram, da kdo drug mojega psa futra (čeprav v majhnih količinah) s stvarmi, ki mu niso originalno namenjene. 
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #314 : četrtek, 12.05.2011 : 13:22:42 »

No vidiš, js pa nej tist bogi krompir za naslednji dan šparam? Tongue
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Česa pes ne sme jesti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines