mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 09:43:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 205 206 207 208 209 [210]   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 288025 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #3135 : sreda, 14.08.2013 : 11:55:12 »


že spet en prov pameten ... .AAAAADIIIJOOOO ..... jana tlele bi pasal uni smajli, ki z robčkom maha  Tongue
Logiran
Gašper17
otrok do 14 let
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #3136 : sreda, 14.08.2013 : 12:21:53 »

PEPSI: drgač pr ns tlele na gorenskem dž pada in je kr precej hladno sorčyyy PEPSI
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #3137 : sreda, 14.08.2013 : 12:24:13 »

Tema so cotoni. Prosim, da se je držite.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #3138 : sreda, 14.08.2013 : 16:52:03 »

PEPSI: drgač pr ns tlele na gorenskem dž pada in je kr precej hladno sorčyyy PEPSI
Vsaj malo bolj bralno bi lahko pisal  Shocked ......ali pa je dež nekaj črk odnesel  Undecidedplesalec
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #3139 : nedelja, 10.11.2013 : 16:32:04 »

Nimam cotona, legla spremljam zgolj iz radovednosti, mi je pa zelo padlo v oči, da izhaja veliko letošnjih legel (za lanske se ne spomnim) iz istega plemenjaka, njegovo ime se pojavlja tako pogosto, da sem si ga nehote celo zapomnila.
Ne vem, če je to z vidika nadaljnje vzreje zelo pametna poteza, ne glede na to, kako vrhunski je lahko pes. Spomnim se, kaj se je zgodilo pred 30 leti s sivimi pritlikavimi kodri v Sloveniji, ki so imeli skoraj vsi brez izjeme enega in istega očeta ... zelo klavrna scena po  10 letih Lips Sealed Lips Sealed ...
Logiran
Cottonly
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #3140 : nedelja, 10.11.2013 : 19:58:35 »

sanco1a
predvidevam da te je zmotil plemejak "G"
hm... na podlagi zadnjih treh legel zaključiš da je stanje skrajno alarmantno, imaš mogoče podatke od prej, ali pa jih imaš mogoče že za 2014, predvidevam da ne, potem bi bila slika v tvojih očeh drugačna.
Plemenjak "G" ima pač tako ime da hočeš nočeš ostane v spominu, mogoče se bo gdo malo zmrdoval, ja ampak tako je in iz dolgoletne prakse vem da se pač eno ime prime i je potem hočeš nočeš bolj izpostavljeno.
Plemenjak "G" je prišel iz Francije iz "izvorne" države organizirane rodovniške vzreje za to pasmo, 5 generacij ni v sorodu z 99% cotonov v Sloveniji kar je velik plus in je zelo velika redkost na nekem določenem področju.
Ima zelo neproblematično dlako in kožo in je tako bogato odlakan da si on sam in tudi jaz želim da bi bil lahko kar malo manj. Tudi to je velika odlika in ne samo po sebi umevno pri cotonih.
Ima popolno črno pigmentacijo, ki nikoli ne zbledi, niti pozimi, ima popolnoma črne oči, ker je velika redkost, saj imajo zelo radi rjave oči, ampak standard predvideva čimtemnejše oči. Torej še ena odlika.
Ima popolno zobovje in zobe tako lepo naravnost razporejene in povsem popolen škarjast ugriz, kar je spet zelo velika redkost pri pritlikavih pasmah, ko so zobje majhni, nikakršni, vsi navzkriž in ugriz tako ali pa tako.
Ima opravljene vse DNK teste ki jih vzrejni pregled ne zahteva, in testi so clear. Kar je spet velika prednost. Zdravih nosilcev gena za bolezen CMR2 je kar 20% populacije, torej je skrajno neodgovorno pariti dva netestirana cotona, kar je v Sloveniji zgodi v najmanj polovici primerov.
Plemenjak "G" ima poleg vsega naštetega takšen karakter kot bi ga avtor standarda pisal direktno po njem.
Plemenjak pari naravno brez vseh problemov, do sedaj s 100% uspešnostjo. Kar spet ni samo po sebi umevno.
Bil je na kar nekaj razstavah in niti ena sama samcata malenkost nikoli ni bila v negovi opisni oceni označena kot napaka ali hiba.
Vse zgoraj našteto je dokazljivo, vsak trenutek.

Druge stvari ki so v prid plemenjaku je seveda njegov lastnik, ki je vedno dostopen, ima vedno čas, za božič, v nedeljo zvečer, ko je bolan, ko so vsi na dopustu, je poznan i ni v sporu z nikomer.

Plemenjak "G" je konec lanskega leta in letos res opravil nekoliko več paritev kot kakšen drug v Sloveniji, vendar to je vedno tako, veliko ljudi je že komaj čakalo da bo zrastel in res se je lepo razvil, to je vedno tako na začetku ko pride en nov pes, pa da je potem še vredu.
Naj povdarim da bi imel paritev še enkrat več, vendar smo odklonili vse paritve ljudem ki ji ne poznamo osebno že od prej ali imajo psičke dvomljivega izvora (Srbija....), te paritve ki je opravil dobesedno nismo mogli odkloniti, pa zakaj bi jih. Nekatere so bile prav zaradi tega ker je njihova psička v sorodu z vsemi, nekatere zaradi DNK testov, nekatere tudi ker jim je plemenjak blizu, nekatere ker niti v sanjah nebi parili z drugim.

Od mene in plemenjaka "G" Slovenski populaciji ne grozi nobena nevarnost, prav nasprotno. Povsem možno je da bo letos in v prihodnjih dveh letih dokaj dominanten plemenjak, potem pa se to umiri, mi pa bomo do konca tega obdobja, ki ga navajam pripeljali že novega, ki bo zelo težko dosegel standarde tega, se bomo pa trudili, kot se vedno. Poleg tega imamo poleg plemejaka "G" še enega plemenjaka "D" ravnotako iz Francije, ki ravnotako ni v sorodu z 99% popilacije v Slo. in je 3 leta starejši.
Torej da zaključim, ni niti enega samega utemeljenega dejstva da je stanje kakorkoli alarmantno in nam grozi poguba, prav nasprotno, počasi a vztrajno se zadeva na sceni umirja, začetni bum je mimo, prihajajo novi psi (ne z juga) in vse je v najlepšem redu.

S spoštovanjem in lep pozdrav Uroš P.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #3141 : torek, 25.03.2014 : 21:28:56 »

Prijateljica se že dolgo pripravlja na nakup psa. Ne bo prvi pes, ga je že imela ( labradorca ) kot najstnica, se pa zdaj odloča med družnimi pasmami. Dogovorjena je s tremi vzreditelji Cotončkov, pa jo zanima, na kaj naj bo pozorna, oz. kaj naj vpraša vzreditelje. Mi lahko malo pomagate, jaz s pasemskimi psmi nisem imela nikoli izkušenj, sploh pa ne s Cotoni...?
Logiran
Strani: 1 ... 205 206 207 208 209 [210]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines