mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 12:52:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: grize zid...
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: grize zid...  (Prebrano 17683 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #15 : ponedeljek, 23.01.2006 : 21:29:31 »

Kalcij pride najprej na misel, ja...
Zakaj ne bi dodajala?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 23.01.2006 : 21:36:50 »

Ker z nepravilnim dodajanjem naredis vec skode kot koristi (moje mnenje), v briketih pa naj bi ga bilo dovolj.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #17 : ponedeljek, 23.01.2006 : 21:51:46 »

Ja, saj zato; Naj bi ga bilo dovolj. In kao Hill's ima nek renome... Zato sem zastavil vprašanje tukaj in raje nisem "pametno" zaključil, da ji pač manjka kalcij.

Misliš da grize zid iz istih vzgibov/razlogov, kot vse drugo?
Najraje ima papirnate zadeve (npr. knjige) in plastiko (npr. sončna očala), ali pa kar oboje hkrati - (kreditno kartico v zaprti papirnati kuverti Angry Angry Angry)
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #18 : četrtek, 26.01.2006 : 14:29:09 »

Ahem, no ja, Hill's ima renome, sam je pa od sogovornika odvisno, kaksnega. Wink

Mislis-knjige in ostalo grize tudi zaradi kalcija? Dvomim. Se za steno ni ziher. No, skoljke bi mogoce se sle skoz.
Z gizenjem kreditne ti je pa zelela povedat, da od zdaj naprej placuj samo s kesem. Wink

Ma kaj ti je ful pozrla ali samo malo pogrizljala?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #19 : četrtek, 26.01.2006 : 20:26:44 »

Ahem, no ja, Hill's ima renome, sam je pa od sogovornika odvisno, kaksnega. Wink
Hja no, ne vem... Smo probavali precej različnih hran, pa smo že pri Nikomahu na koncu pristali na Hill's-u. (ni prdenja, lepa-čvrsta zdrava basa, lepa dlaka, očitno tudi dober okus...)

Mislis-knjige in ostalo grize tudi zaradi kalcija? Dvomim. Se za steno ni ziher. No, skoljke bi mogoce se sle skoz.
Z gizenjem kreditne ti je pa zelela povedat, da od zdaj naprej placuj samo s kesem. Wink

Saj pravim; Dvomim, da ji manjka kalcija. To grizenje pogojuje nekaj drugega, samo res ne vem kaj. Pes dejansko ni zanemarjan, niti nevzgojen... Ampak problem postaja iz dneva v dan bolj pereč! Zdaj je ne moremo niti 5 minut spustit iz oka, ne da bi že nekaj grizljala. Ampak seveda ne svoje kostike  Angry


Ma kaj ti je ful pozrla ali samo malo pogrizljala?

Popolnoma uničila nekaj najvrednejših ali najlepših (po izgledu platnic..) naših knjig, kar je še huje - tudi 5 knjig iz knjižnice, precej rolic toaletnega papirja, paketkov papirnatih robčkov,precej draga sončna očala, kreditno kartico (moj bančnik se mi je samo smejal, ko jo je videl),
lepo nagrizla pa je tudi tv center in seveda vogal zidu pri vhodnih vratih...
Ni pa se še spravila na copate, čevlje ali superge, čeprav je imela možnost...
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #20 : četrtek, 26.01.2006 : 21:30:53 »

Nikomah - dobrodošel v sveti demolition bokserjev. Wink
Kaj pa prejšnji bokser, ni nikoli delal škode? Vem, da tudi druge pame pašejo v to grupo, ampak teli naši bučmani res prevladujejo, vsaj kolikor jih jaz poznam.
Ma naša je do svojega šestega meseca tudi zgrizla vse, kar se je le dalo. S tem, da ji lesene stvari niso preveč dišale, npr. noge stolov, štoki - tega se ni nikoli lotila. Je bila pa bolj mahnjana na takšne penaste zadeve ( pouštri, okrasne blazine, kovtri, polnila porcelanastih lutk, copati....) , pa knjig mi je tud dosti uničila ( taprva je bila iz knjižnice "Psi za telebane"), pa stranico postelje....
Je pa res, da je tud nikoli nisva dobila na delu, tko da..... Ma kaj pa vem, jaz sem ji tud pušala goveje kosti, polnjene s sirčkom, razne konge, jo prej dodobra zlaufala. Undecided
Men se zdi, da je ta reč bolj vedenjski razlog, da prav zanalašč delajo piz....ko jih pustiš same doma.
Poznam pa res ogromno bokserjev, ki so zgrizli vse kar se je le dalo - celo ženski brivnik in to tako, da se po jeziku niti malo ni porezala. Pa npr. en "frajer", ko je do svojega devetega leta nonstop uničeval ( telefoni, kavči, stene, kuhinjske omarice, celo iz otroške posteljice je zgrizel prečko in se spravil dremati vanjo  Grin), še dobro, da je imel lastnik tako službo, da ga je lahko jemal s sabo v atelje.
Vem, da te nisem glih potolažila, pa da tole nima veze z grizenjem zidu....ampak...pomoje bo sama od sebe prenehala, kaj pa kletka, res ne pride v poštev Huh.
Res so nepredvidljivi tile naši bučmani, sploh ko te tako nedolžno pogleda, da že misliš da je vse kul. Tongue Jaz se spomnim, da sem se vsak dan iz službe, ko sem prišla domov, s strahom peljala v liftu, češ le kaj me čaka spet novega.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 26.01.2006 : 21:43:05 »

Nikomah, ne obremenjuj se prevec z manjkajocimi sestavinami v Rubyjinem telesu, temvec se sprijazni, da imas inovativno bokserko Cheesy Grin.

V tolazbo naj ti bo, da je obdobje GRIZENJA SVEGA I SVACEGA Cool (dobesedno) nekje med osmim mesecem in kaksnima dvema letoma ali pa se vec.
Morda te bo potolazilo dejstvo, da nas je vec takih, ki so nam psi uspeli zamenjati videz vecine pohistva v bajti, da o zidovju in premakljivih artiklih ne govorim. Celo vrtovi (domaci in sosedovi) so bili opustoseni, pa jajc doloceno obdobje pri sosedih niso smeli brez velike skrbi in nadzora pobirati...

Maks je bil celodnevni delavec v pravem pomenu besede. V navedenem obdobju je pozrl vse lesene vogale in noge v bajti, lesena naslonjala za roke na sedezni, precejsen del kovtra z vsem, kar spada zraven, 2 jogija je spravil v prafaktorje in ker je grizel vse tudi v nasi prisotnosti (medtem, ko si ga gledal, je mizal, gobec pa je lepo pocival na tleh v blizini kaksne okusne zadeve - ko si pogledal stran, je bil gobec se vedno na tleh, oci odprte, zobje pa so mljackali), je imel ob vsakem nasem odhodu kazensko ekspedicijo v garazo. Tam je iz jeze in prostesta unicil vse - vec lezisc, sklede z vodo, steno ob stopniscnih vratih je ogulil za ves omet do visine kljuke (Mirc veckrat zagipsal, pa smo bili vedno po prihodu domov spet na istem), do iste visine je zgrizel vratni podboj (hehe, je se vedno tak), zgrizel je kljuko, naucil se je prizigati luci... Zunaj je pozrl vse mogoce, najraje pa jagode pri sosedi in jajca, ki jih je pobrala v vedro in ponavadi odlozila v blizini vrat v kurnik. Res pa je, da se na majhne stvari ni nikoli spravljal (daljinci, telefoni, casopis, knjige). Na sreco Luna ni delavec v enakem smislu kot Maks. Ker do svoje starosti leta in pol ni smela skoraj nic jesti, se ocitno ni navadila na grizenje drugega kot igrace, plasticne flase in... macje hrane. Za to bi umrla in ze v kopalnico (tam imata macka svoj koticek) gre "puzajuci", ven pa pride kot "tepih" Grin

Kako so sprifani, ti lahko pove dejstvo, da sem zelo dolgo obdobje kregala otroke, zakaj potrgata vse gumbe s posteljnine. Trdila sta, da tega ne pocneta. No, Maks seveda ne more biti krivec. Japajade. Na koncu, ko je bilo odtrganih in prisitih ze za kaksen kg gumbov, smo ga dobili na delu: precej velik gumb je pregriznil na pol, vendar ga je samo pol tudi pozrl, ostalo pa se je zataknilo za visece znablje, in tak je prikolovratil iz otroske sobe. Pa smo ga imeli, falota. Jih je res zrl, ker nismo nobenega nikoli nikjer nasli. Tudi v dreku ne Cool. Hcera tudi ni smela imeti nikjer nobene plisaste ali piskajoce igrace, ker je bil do teh stvari pravi ubijalec.

Moj nasvet - v briketih imas v glavnem vse, kar rabi za telo, za duso pa rabi se kaksno kartico, mobilc, knjigo in zid. Copati niso za vse tako zanimivi, kot mislimo. Ne obremenjuj se, poskusi zacasno pospravljati vse, kar ne sme dobiti v gobec in prezivi se kaksno leto. Maks je nekje po drugem letu prenehal z unicevanjem opreme in po cele dneve ubijal svoje konge. Dejansko do onemoglosti Grin.
Logiran

Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #22 : četrtek, 26.01.2006 : 21:48:58 »

Nikomah je nekje do enega leta sem in tja "predelal" kakšne zgonjene superge ali copate. Nič res omembe vrednega. Ruby je v dveh mesecih naredila več škode, kot Nikomah v 13 letih!

Ampak Ruby grize čisto druge reči, kot vaša tamala. Čudi me, da je na začetku kazalo, da sploh ni bojazni glede tega. To je uvedla kakšna 2 meseca nazaj in do tega trenutka zadevo stopnjevala in jo še...
Če bo ostala sama doma, bo pač privezana za radiator na cca. 2 m flexija, pa vodo zraven, pa mir!
Če bo pa kdaj - dabogda- zalotena... ...ihijooooooj Wink
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #23 : četrtek, 26.01.2006 : 22:44:40 »

Citat
Kako so sprifani, ti lahko pove dejstvo, da sem zelo dolgo obdobje kregala otroke, zakaj potrgata vse gumbe s posteljnine. Trdila sta, da tega ne pocneta. No, Maks seveda ne more biti krivec. Japajade. Na koncu, ko je bilo odtrganih in prisitih ze za kaksen kg gumbov, smo ga dobili na delu: precej velik gumb je pregriznil na pol, vendar ga je samo pol tudi pozrl, ostalo pa se je zataknilo za visece znablje, in tak je prikolovratil iz otroske sobe. Pa smo ga imeli, falota. Jih je res zrl, ker nismo nobenega nikoli nikjer nasli. Tudi v dreku ne .
Grin - no, to sem pa pozabila, Gina je tud potrgala vse knofe s posteljnine, sam jih v večini ni pojedla... Undecided
Pa še bi se našlo raznoraznih vragolij, ki se mi danes, ko se jih spominjam zdijo celo prikupne in smešne, takrat pa mi ni bilo ravno do smeha.
Nikomah - pa misliš da bo mirna, ko bo sama doma privezana na radiator  Huh, pri nas vem, da se to ne bi najbolj obneslo, saj že, če sem jo poskušala zapreti v en prostor ( npr. kuhinjo ), je histerično jokala in skakala v vrata. Roll Eyes
Danes, ko pa je "dama srednjih let", je pa takooo pridna ko je sama doma, sploh ni nobenega problema. Upam, da se tud pri vas hitro uštima. Wink Pri nas je prišlo kar naenkrat, po ene štirih mesecih neutrudljivega uničevanja.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #24 : petek, 27.01.2006 : 07:56:05 »


Če bo ostala sama doma, bo pač privezana za radiator na cca. 2 m flexija, pa vodo zraven, pa mir!
Če bo pa kdaj - dabogda- zalotena... ...ihijooooooj Wink

No jaz sem ga  celo enkrat  zalotila...  pa naklestila  tudi....  pa mu nič ne pomaga Tongue
Samo  bolj previden je ratal.
S  povodcem ob radiator-  Wink  Upam da se ti bo obneslo(  pri njeni iznajdljivosti Grin)
Tako sem jaz  nekega  dne pustila Damča  .  Ko sem se pa  vrnila iz  službe, je pa od  povodca s katerim je bil privezan  ostal  samo  karabin na  ovratnici....  po celem stanovanju  so bili pa štrikci( je imel tistega tapletenega), da ne omenjam , da je potem še  par dni  tiste štrikce  sral.
Končni položaj  mu je bil pa na postelji  med  čistimi  in umazanimi cunjami  , katere  si je  kar lepo  postregel  in znosil tja iz košar za perilo.
No pa tudi  cunjam ni prizanesel... določene  stvari so takoj romale  v smeti....  veliko pa še  po  naslednjem pranju(  prej nisem opazila)  ker so bile take  kot bi jih  molji pojedli.  O  kakšnih  nagobčnikih je bila sploh utopija  razmišljati... ker takega  ki bi imel zraven še  čelado, nisem nikjer  zasledila v prodaji.
Glede  tiste bančne  kartice......  Lahko si  samo  misliš  kako je mene  gledal policaj ko sem mu dala  vozniški  izpit  v roke.(  postregel si ga je pa kar  iz predala).
Našemu res ne pomaga drugega  kot  arest  pa še tega je obdelal... najprej je imel  še celo tapiciran poden.....  zdej  naj pa  kar  na  dilah leži  in  otiščance dobi Angry.

Neskončno so mi všeč  tiste  comfort  pasje postelje...... pa  si  je  tudi naročiti  ne upam. Dokler se ne umiri bo izven aresta  kar na starih  scufanih dekah ležal.
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #25 : petek, 27.01.2006 : 09:31:50 »

Bučka je tudi delala luknje v steno (v knaufovo najraje, ker je mehka), pa v podboje, posteljo, stole, mizo (plastika), pa se nismo spraševali kaj ji manjka v hrani pač pa kdaj za vraga jo bo minilo. Če bi takrat poznala kletko....

Maša
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #26 : petek, 27.01.2006 : 11:47:59 »

Glede  tiste bančne  kartice......  Lahko si  samo  misliš  kako je mene  gledal policaj ko sem mu dala  vozniški  izpit  v roke.(  postregel si ga je pa kar  iz predala).
Grin
Jaz poznam bokserja, ki je lastniku z mize vzel pasoš, v katerem je bilo 100 mark, pa je pasoš čisto raztrgal, obgrizel, pustil je le sliko in ne boste verjeli, tudi denar. Cheesy Ni kaj, iznajdljivost pač.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #27 : petek, 27.01.2006 : 12:18:10 »

Ne bi mel kaj za dodat. Lizanje fug na starih bajtah na primer, je nek znak da primanjkuje česa v telesu.
Po drugi plati je možno tudi da se "inati" ker ni zraven šla magari za 10 minut, saj je očitno tudi zaradi stalne družbe (in nadzora) ljudi, razvajena.

Privezovanja za radiator ne priporočam in sam ne bi upal nikol uporabit te metode. Škoda radiatorja. Žični boks (ne plastični, ker pri žičnem lahko lepo opazuje dogajanje okoli) kjer se pes lepo uleže in je dovolj velik da se v njem tudi stegne, bo rešil problem, ko psica ni pod nadzorom.

Je pa res, da je to eno obdobje, ko si celo bolj kot mladiči ki menjajo zobe, bokser privošči demolicije. IN zanimivo. Opažam, da so punce inventivnejše in hujše uničevalke od fantov. Bark recimo ni nikoli imel boksa pa ni do 2 leta uničil niti desetine tistega kar so mi uničevale punce vsaka posebej.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #28 : petek, 27.01.2006 : 12:50:22 »

Grin
Jaz poznam bokserja, ki je lastniku z mize vzel pasoš, v katerem je bilo 100 mark, pa je pasoš čisto raztrgal, obgrizel, pustil je le sliko in ne boste verjeli, tudi denar. Cheesy Ni kaj, iznajdljivost pač.


Pismo ..... res  Cheesy!  Moj tudi ni denarja požru.    Je  pa Janezu  ta "šofersk- tošl" pojedu,  In vse ostalo kar je bilo notri-  bonusi za  zastonj kosilo,  listki za kavo,  pike ,ki jih je zbiral na  aral pumpi.....  vse.  Eure  je pa  pustil.
(samo, ko sem pa tisti masaker  vidla takrat  ,  bi me  tudi  kmalu  fršlok...  pa  potem  kakšne sem zaradi psa  poslušala  .... Lips Sealed)
Logiran
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #29 : petek, 27.01.2006 : 22:37:08 »

Morda te bo potolazilo dejstvo, da nas je vec takih, ki so nam psi uspeli zamenjati videz vecine pohistva v bajti, da o zidovju in premakljivih artiklih ne govorim. Celo vrtovi (domaci in sosedovi) so bili opustoseni, pa jajc doloceno obdobje pri sosedih niso smeli brez velike skrbi in nadzora pobirati...
To dejstvo mi je v neizmerno uteho! sram
Po drugi plati je možno tudi da se "inati" ker ni zraven šla magari za 10 minut, saj je očitno tudi zaradi stalne družbe (in nadzora) ljudi, razvajena.
Točno to bo! Razvajena mamina mazica, ves čas v središču pozornosti...

Vidim, da ste vsi zelo skeptični do "metode radiatorja"  Grin
To mi sicer da misliti, vendar je metoda preverjeno učinkovala že pri Afi, ki je po cca. enoletni "radiatorski terapiji" svoje tovrstne razvade opustila. Pa tudi Ruby jo je že izkusila za dobro urico... in je bilo vse ok.

Tudi današnjo noč bo morala preživeti v družbi radiatorja, vode in kostike... ni druge - tak splet okoliščin!
Upam na najboljše  Lips Sealed

Hvala vsem za vzpodbudne in tolažilne misli!
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: grize zid...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines