mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 01:56:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: K16 - Sookie – študentska psička
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: K16 - Sookie – študentska psička  (Prebrano 3839 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sobota, 21.01.2006 : 11:13:48 »

Sookie – študentska psička

Torej, lep pozdrav, moje ime je Sookie. Sem kokeršpanjelka, stara sem 2 leti, skotila pa sem se nekega dne v maju v okolici Litije. Svojo človekinjo sem prvič videla, ko sem bila še čisto majhna; bio mi je kakšne 3 tedne, vzela me je v roke in me pocrkljala. Njen vonj mi je bil takoj všeč in prav nič se nisem upirala.


Prvič v Majinem naročju
Foto: Helena Bogataj


Potem je nekega dne prišla po mene. Bilo me je strah, saj sem še edina ostala pri mami, vsi bratci in sestrice so namreč drug za drugim odhajali s svojimi novimi ljudmi. Ko je prišla Maja po mene, sem se skrivala pod kavčem in nisem hotela ven, ampak omamni vonj pasje konzerve, me je privabil, da sem se prikazala iz skrivališča. Po kratkem cartanju in poslavljanju od mamice Tare, sem odšla v svoj novi dom – v Laško.


Z Mici poležujem v senčki (po njenem pogledu se vidi, kako me ima "rada" Wink)
Foto: Maja Napret


Takoj, ko sem prispela, sem se spoznala s perzijsko Mici. Ona je takšna stara gospa, ki me, taco na srce, ne mara preveč. Ko sem bila še čisto mičkena in sem pogrešala mamo, sem se parkrat poskušala pocartat pri Mici, pa je bila huda. Ni me sicer opraskala, me je pa pošteno prestrašila, tako, da se je še sedaj malce bojim.


Z Majo na poti v deželo sanj
Foto: Ivan Oprešnik



Obožujem sneg!
Foto: Maja Napret


Najbrž tudi zaradi tega ne zaupam tujim mačkam. Preganjati si jih upam samo, če mi kažejo hrbet. Po mojem mnenju ni hujšega, kot mačke, ki ne bežijo. Takšnih me je res strah in ne morem si pomagati, da od strahu ne bi tulila. Tuliti znam res dobro - kot pravi vilk (vsaj tako si jaz predstavljam). Najrajši tulim v duetu z Maxi.


"Cimre" Helena in Maxi
Foto: Maja Napret


Maxi je moja sestrica in moja študentska cimra. Njena glavna kardelnica je Helena, Majina najboljša prijateljica in cimra. Midve z Maxi sva torej študentski psički. Tedne preživljava skupaj v Ljubljani, vikende pa ločeno - doma. Med seboj imava pravi sestrski odnos; včasih si nagajava, včasih drživa skupaj (ko počneva neumnosti), včasih pa se čisto za res stepeva. Ampak jaz vedno zmagam, ker sem večja in močnejša!


Rada poziram v izbranih modnih dodatkih
Foto: Maja Napret



Tudi Božič obožujm!
Foto: Maja Napret


Ko sva bili še manjši sva pogosto kakšno ušpičili - nekega dne sva bili sami doma, v kopalnici sva odkrili polivinilast zavitek z napisom "Always". Blazno naju je zanimalo, kaj je notri, zato sva ga odprli, v zavitku je bilo veliko manjših zavitkov. Drugega za drugim sva odprli in pogledali, kaj je notri. Ker bela neužitna vsebina ni bila nič posebnega, dala pa se je fino trgat, sva vse skupaj scufali na minimalne koščke. Da bi le vedeli, kako čas hitro mine, ko se pes zabava! Ko sta se Maja in Helena vrnili domov, nista bili ravno navdušeni, vendar pa sem jih zadnjič slišala, kako sta obujali spomine na najine kozlarije in se zraven pošteno nasmejali - očitno nista več jezni.

Vendar pa se v Ljubljani ne samo zabavamo, marveč tudi pridno študiramo, poleg tega pa preganjamo vlomilce. Neke poletne noči sem pregnala neznanca, ki je poskušal vdreti skozi okno. Odgnala sem ga s svojim hrabrim laježem!


Popoldanski počitek
Foto: Maja Napret



Popoldanski počitek
Foto: Maja Napret


V prostem času se rada igram in poležavam. Od vseh igrač najbolj obožujem žoge. Ne morem se upreti tem simpatičnim okroglim zadevam in prav pred kratkim mi je Maja kupila novo - takšno, ki ima v notranjosti lučko in utria v različnih barvah, ko jo vržem ob tla. Res se mi blazno dopade!

Kot ste najbrž že po slikah opazili, sem precej okrogla. Temu je kriva kuhunja Majine babice, ki fenomenalno kuha! Najrajši imam njeno rižoto z osličem, korenčkom in česnom. Kuha posebej za mene, brez začim in dodatkov, ki bi mi utegnili škoditi. Že evčkrat sem slišala Majine in dedkove pripombe, da meni kuha bolje kot njima. Smiley

Čeprav sem študentski pes, se mi neizmerno dobro godi - poleti hodim na morje, čez leto v gore, spim z Majo v postelji (ali med njo in njenim fantom Wink, ker sem malček ljubosumna nanj, ampak psssst! Smiley), jem najboljšo hrano in imam goro igrač, vedno me je kdo pripravljen pocrkljat in še nikoli nisem bila tepena. Res je čudovito to moje pasje študentsko življenje...


Skupaj s sestrico
Foto: Maja Napret



Kadar Majin dedek malica, sem vedno zraven
Foto: Maja Napret


Hov! (Lep pozdrav! - op.prev.)

Vaša Sookie

Avtor zgodbe: Maja Napret - Alizee
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: K16 - Sookie – študentska psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines