mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:13:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: P02 - Moja mala azilantka Miša
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: P02 - Moja mala azilantka Miša  (Prebrano 6098 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sreda, 21.12.2005 : 17:30:10 »

Moja mala azilantka Miša

Moja zgodba z našo Mišo se je začela, ko sem lani oktobra slučajno govorila s predsednico Obalnega društva proti mučenju živali (društvo upravlja z obalnim zavetiščem za zapuščene pse) Andrejo, ki mi je povedala, da imajo ravno šest mladih, dva meseca starih, kužkov, ki so jih (celo leglo) zapustili. Dogovorili sva se za ogled in mojemu fantu in meni ni preostalo drugega, kot da Mišo vzamemo domov. Že naslednji dan (13. oktobra – pa naj še kdo reče, da je 13 nesrečna številka!) sva šla po našo Mišo. Bila je najbolj debeluškasta in dolgodlaka kokica v leglu. In bila je moje najlepše darilo za rojstni dan v življenju.





1. dan v novem domu.

Torej, Mišo smo odpeljali v njen novi dom. Že takoj na začetku sem se odločila, da hočem imeti psa, s katerim se bom maksimalno ukvarjala. In sva šli pri njenih treh mesecih in pol v KD Obala v malo pasjo šolo. Tam sem se učila predvsem jaz, saj je Miša moj prvi pes. In zdaj je za nama tudi izpit po programu B-Bh.

Ko sva končali malo šolo, sva šli pogledat, kaj počnejo v obalni Enoti reševalnih psov. In tam sva še zdaj. Moja mala azilantka, ki je zdaj stara slabo leto in pol, je najmanjši pes reševalec v Sloveniji. Mešanica med labradorjem, kokeršpanijelom, terierčkom in še čem pa nama s fantom vsak dan zagotavlja predvsem ogromno veselja in sreče. Čeprav je kakšen dan, teden ali mesec zaradi številnih aktivnosti hudo naporen, si življenja brez nje sploh ne znava več predstavljati. Čeprav je pridna in ubogljiva, pa ima tudi svoj karakter, ki ga ne poskušva zatirati. Tudi, če nam jo je v šoli kdaj pa kdaj zaradi tega »zagodla«. Čim večkrat ji namreč poskušva pustiti, da počne, kar sama hoče. Da teka naokrog, da zleze pod odejo, ko počivamo na kavču, da lovi žogico po stanovanju. To pa zato, ker je pridna in ne uničuje stvari (razen kakšnega razcefranega papirja namreč ni nikoli naredila nobene škode). In ker je prav to najlepše pri njej.










Zaspanka

Psi so med šolanjem vsi enaki. Vsi sedijo, so v prostoru ali hodijo poleg. Prav njihove iskrice in njihovi prebliski, ki jih imajo kot posamezniki, pa so najlepši.
O njenih muhah in o tem, da so vsi, ki jo vidijo naravnost zaljubljeni v njo, bi lahko napisala celo knjigo. A pomembno je, da sem vesela, da s fantom Miši ponujava vse, kar lahko, kar nama vsak dan tudi vrača.


Naša carta

Ponosna sem na to, da sva jo vzela iz zavetišča in nikoli ne bom razumela ljudi, ki za čistokrvne pse plačujejo ogromno denarja. Med drugim tudi zato, ker se vsak dan znova izkazuje, da je naša mešanka bolj odporna proti boleznim in na splošno bolj zdrava kot njeni čistokrvni kolegi.
Zdaj, ko imam Mišo, sem prepričana, da v življenju nikoli več ne bom brez psa. In prepričana sem tudi, da ga bom šla vedno iskat v zavetišče. Ker si predvsem tamkajšnji kužki zaslužijo vso ljubezen, k jim jo lahko človek da. In ker so mešančki resnično zakon!








Vsak dan kaj novega


Ravno prav velik kavč za počivanje


Halo!


Umazanka

Avtor besedila: Tina Lekan
Avtor fotografij: Tina Lekan
Logiran

Saya
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #1 : torek, 30.12.2008 : 21:27:38 »

Lušna kužica zelo...
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #2 : sreda, 25.03.2009 : 13:30:56 »

Lepa lepa psička  Smiley in lepa zgodba. Ste jo pa šli iskat prav na moj rojstni dan. Seveda da 13 ni nesrečna številka   Smiley cukerček, lepo se ji godi  Smiley
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #3 : sobota, 11.04.2009 : 20:40:18 »

Res krasna psička in luštkana zgodbica! Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: P02 - Moja mala azilantka Miša
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines