mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:33:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: P09 - Koki Rondo
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: P09 - Koki Rondo  (Prebrano 5994 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : nedelja, 29.01.2006 : 10:12:58 »

Koki Rondo



Že od malega sem bila nora na živali, predvsem na pse. Ko smo se preselili v hišo z velikim vrtom, so si moji starši umislili rottwailerja z imenom Rondo. Bil je prekrasen predstavnik pasme z rodovnikom. Pri svojem 2. letu nas je zapustil. Potem pa dolgo ni bilo nobene živali pri hiši. Dali smo začasni dom nekaterim psom, ampak je bila prevelika žalost, ko so odšli k svojim novim lastnikom, zato smo s tem prenehali. Takrat pa sem stopila na vrsto jaz in navijala in navijala za zlatega prinašalca. No, starši so se omehčali in smo šli gledat psičko in samca, ki naj bi jih parili in rezervirali mladička. Naslednji dan, 25.10.2002, ko sem šla iz šole, pa do mene priteče kuža, ves suh ampak vseeno s takimi očkami, da se stopiš. Pa sva šla domov. Oči je bil popolnoma navdušen nad njim, mami je pa samo grdo gledala. Pa spustimo to podrobnost, da sta šla že čez nekaj dni skupaj na Šmarno goro. Še isti dan smo šli do veterinarja in ugotovili, da je kuža hudo podhranjen. Tako smo mu dajali hrano 5 krat na dan po majhne obroke, da je prišel k sebi. Kmalu je postal lep fantič in poimenovali smo ga Rondo. Dali smo oglase po radiu, v zavetišča, ampak lastnika, ki ga je po vsej verjetnosti zavrgel, ni bilo. Tako smo se odločili, da Rondo ostane pri nas za vedno, za malega pikeca, ki smo ga imeli naročenega, pa smo naročilo preklicali. Zagotovo je našel dobre lastnike. Rondek je zame prečudovit pesjan. K njegovemu nastanku je pripomogel zlati prinašalec, kaj več pa ne vemo.


Rondek

Rondo pa sliši tudi na koki, saj ga moja mami kar naprej kliče koki. Spomnim se, ko smo bili na sprehodu sem Rondota poklicala enkrat Rondo enkrat koki, pa me je gospa vprašala, če je koki ime psarne. Drugače pa je star okoli 6 let, ampak nas to ne ovira. Spomladi greva v šolo na opravljanje izpita A, jeseni pa B-BH. Zna veliko trikcev, s katerimi se dnevno zabavava. Je zelo učljiv in med učenjem zelo pozoren name, največ problemov nama dela odpoklic, ampak vsakič je bolje in sem prepričana, da nama nekoč uspe.


Rondo

Rondo sprejme za svoje prijatelje psičke, samcev pa zaradi slabe izkušnje z aljaškim malamutom ne več. Ampak, vam z veseljem povem, da nama tudi na tem področju uspeva in za svojega prijatelja vzame tudi katerega samca. Ima veliko prijateljic in prijateljev, največkrat gremo skupaj na sprehod z Gajo in Galom, ki sta skoraj naša soseda. Dobro se razume tudi z mačkoni. Na to ga je privadil naš žal že pokojni mačkon Tiggy, ki mu je pokazal, da so mački glavni. Ne brani se konjev, saj z mano redno hodi na jahanje in je tako s temi prečudovitimi živalmi vedno skupaj. Nekega večera, ko smo se odpravljali domov, Rondota ni bilo od nikoder, bila je velika panika, ampak jaz sem šla pogledat še v hlev in poglej, poglej, kje je bil Rondo... Skupaj s konjičkom sta spala v boksu. Res prečudovit prizor.


Rondo in Tiggy


Rondo, Gaja in Gal

Rondo gre z nami skorajda povsod, izjema so le kakšni obiski, kjer so striktno proti psom in pa kakšno potovanje, katerega se res ne more udeležiti. Takrat gre v varstvo k prijateljici, kjer je prav tako pasja družba. Poleti gre z nami na morje, saj imamo prikolico in se tam počuti kot doma. V vodo ne upa, ampak vsako leto gre dlje. Njemu gre bolj v slast tauhanje in poležavanje na plaži pod borovcem.


Rondo poležava




Rondo išče zaklad

Letos sta šla z nami na morje za en teden tudi Gaja in Gal in smo imeli pravo pasjo veselico.


Gaja, Rondo in Gal na morju

Pozimi gre pa vsako leto z nami za vikend na Krvavec.


Rondo na Krvavcu

Rondo pretiranih zdravstvenih težav nima, zdaj smo končno ugotovili, da mu piščanec (briketi) ne odgovarja in je bil to vzrok za slabo prebavo. Bil je tudi šivan po glavi zaradi napada aljaškega malamuta, to je pa vse.
Rondo je ponoči vedno notri, čez dan pa kakor se mu zljubi. Ima na razpolago velik vrt, vsakodnevno pa hodiva tudi na sprehode, kjer se znori in naigra. Rondo ima zelo močan lovski nagon, tako da moramo biti v gozdu zelo previdni, da nam kam ne popiha.

S prihodom Rondota je vse postalo drugače. Upam, da nas bo z svojimi neumnostmi, norčijami in z njegovo ljubeznijo še dolgo dolgo zabaval in nam stal ob strani.


Rondo ranger

Avtor zgodbe in fotografij: Irena Ščap – irenchy
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: P09 - Koki Rondo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines