mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.04.2024 : 00:43:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega dlake  |  Tema: Trimanje - puljenje dlak s prsti
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Trimanje - puljenje dlak s prsti  (Prebrano 31909 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #15 : četrtek, 28.11.2002 : 09:53:03 »

Hvala Tanja, ampak jaz sem iz Maribora, tako, da mi je blizje Graz kot pa Ljubljana. Pa koliko so mi povedali je v Avstriji izbira vecja in kvalitetnejsa. Pa dvomim, da bi se mi dalo 8., ko pridem v LJ se za trimerji laufat po celem mestu. Se ne znajdem najbolje... Grin Grin

LP,
    Simona
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #16 : četrtek, 28.11.2002 : 10:25:51 »

Oh, oprosti Simona, to sem pa zgrešila.   Wink Pa saj tudi jaz nisem iz Ljubljane.

Sem skoraj prepričana, da bodo imeli v Ljubljani svojo stojnico in boš tam lahko pogledala za trimer. Pa še cene so ponavadi nižje kot v trgovini.

Sem pa tudi prepričana, da veliko forumovcev potuje po tujih razstavah in bi ti kdo z veseljem prinesel željeni trimer. Samo prositi moraš!

Logiran
andrejaj.
gost
« Odgovor #17 : sreda, 19.02.2003 : 16:30:02 »

Pozdravljeni, tokrat se vam oglašam prvič.Berem tole o trimanju in povem le to, da je najbrž odvisno od psov. Jaz imam višavskega terierja, pri nas mi ga je frizer redno trimal, ko pa smo bili dalj časa v Angliji in obiskali tamkajšnjega frizerja, je bil krepko presenečen, saj je trimanje pri njih strogo prepovedano!! Ker naj bi bilo to mučenje psov.. Sama se v to ne spoznam, ampak od takrat dalje psa samo še strižemo. Moj drugi problem pa je, da iščem kvalitetnega frizerja za to pasmo. Po možnosti z Gorenjske, in takega, ki bi lahko tudi meni pokazal kako se neguje dlaka, saj se našemu zelo hitro zavozla. Upam, da mi kdo lahko pomaga, da bo moj kuži v pomlad vstopil ves lep...
Pozdrav, Andreja
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #18 : sreda, 19.02.2003 : 19:54:34 »

zivjo!
trima se psr da imajo trdo dlako ker ima ti westija je po pravilniku potrebno da imajo trdo dlako. To  ne boli psa ker mu odstranjujes urlo dlako in pa podlako.ne poznam nobenga iz gorenske vem pa iz ljubljane ce ti kej pomaga.
Logiran
andrejaj.
gost
« Odgovor #19 : četrtek, 20.02.2003 : 01:11:39 »

Pozdrav,
hvala, Dasa, bi prosila tudi za kakšen naslov v Ljubljani. Sploh bi mi nekaj nasvetov več kot koristilo.
Lepo se imej.., andreja
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #20 : torek, 25.03.2003 : 21:41:00 »

Kr ne vem kaj dosti o trimanju in še tega nisem prakticirala me zanima če je to potrebno pri vseh psih. In če se to dela samo v obdobju misenja (menjave dlake)? Namreč jaz imam samojedko sicer je še majhna ampak jo samo dobro skrtačim in je lepa kot ovčka  Kiss
Logiran
enya
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 168


« Odgovor #21 : torek, 25.03.2003 : 22:57:41 »

Bela, mislim, da se trimajo samo psi z resasto dlako...če sem mimo vsekala, me naj prosim kdo popravi  Grin Grin Grin
Ti pa Beliko  Grin kar lepo krtači, da bo še naprej taka lepa ovčka Grin Grin
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #22 : sreda, 26.03.2003 : 10:19:03 »

Hej hov!

Eno vprašanje za tiste,ki ste s tem bolj seznanjeni...
Pred kratkim sem nekje na netu zasledila,da se trimanje dlake pri psih počasi umika iz salonske nege.(tudi v tej temi je že bilo omenjeno)Predvsem v Angliji,Švedskem in Nemčiji.Bilo naj bi nehumano in prakticirajo v glavnem le še striženje in britje - tudi razstavnih psov.Zanima me,koliko je to res v praksi?
Vedeli boste verjetno tisti,ki to pri svojem kužeku delate.Jaz imam sicer vel. šnavcerja,ampak ga ne razstavljam.Zato ga strižem in brijem.Je bolj praktično...

Lep pozdravček! Smiley
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #23 : sreda, 26.03.2003 : 15:03:52 »

Oj!

Jaz sicer nisem noben strokovnjak s tega podrocja, ampak  moram povedat, da si ne predstavljam mojega visavca s nestrimano dlako. Nehumano? Ne vem, no.......jaz mislim, da ce oseba, ki trima stvar obvlada in puli ven staro - odmrlo dlako, psa nic ne boli. Konec koncev gre ta dlaka zlahka ven, ce jo pulimo s prsti. Za ostale pse z ostro dlako ne vem, ampak za visavce se mi zdi nesmiselno, da bi jih nehali trimati. Ubistvu nam tudi standard pasme to prepoveduje. Sicer je pa res, da zadnje case vse bolj posegamo v  spreminjanje standardov psov in jih prilagajamo nam-ljudem! Tko, da me nic ne preseneca, ce bo enkrat na vrsti tudi beli visavski terier. Upam samo, da ne se tako kmalu!

lp, Polona
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #24 : sreda, 26.03.2003 : 17:53:12 »

Pri nekaterih resastih pasmah bi z britjem (na masinco) namesto trimanjem naredili pri psu vec skode kot koristi. Intenzivnost barve dlake zacne svetlet/bledet in izgublja na kvaliteti. Pojavijo se lahko razni kozni problemi...Trimanje prav nic ne boli, ce imas filing za to. Ce resastega psa strizes na masinco, ne bo nikoli imel resaste dlake.
LP, Miska
Logiran
Ursa
gost
« Odgovor #25 : sreda, 26.03.2003 : 21:45:50 »

Sam se veliko lastnikov višavčkov odloča, da jih ne bodo trimali Shocked Enostavno jih postrižejo, dobro skrtačijo pa je Huh
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #26 : četrtek, 27.03.2003 : 10:55:13 »

Ja, res je. Ker je to veliko lazje in hitreje. Razni pasji frizerji delajo pa se to razliko, da ti za trimanje racunajo vec kot, ce ti ga z masinco postrizejo. Halooooo....pa s tem, tako kot je rekla Miska, naredijo vec skode kot dobrega. Kakorkoli ze, jaz stojim stoprocentno za trimanjem in masince nocem niti videti. Razen, seveda na tistem predelu  psa kjer je to nuja.

lp, Polona
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #27 : torek, 01.04.2003 : 09:54:01 »

posredujem link, kjer se vidi primerjava istega psa - v obeh variantah  
http://www.foxterrier-bismarckquelle.de/vdB_english/vdB_grooming.html

sama (še nisem) zasledila, da bi bilo prepovedano. Moram pa priznat , da tovrstnih informacij nisem niti iskala - mogoče sem kaj spregledala.  
Na uradni angleški strani terier kluba je celo navodilo, kako se sam naučiš trimati. Čeprav roko na srce - po internetu se težko naučiš oziroma se ne moreš naučit trimat razstavnega psa .

V  tujini je cena trimanja (ali nege) razstavnega psa  neprimerljivo višja od storitve nege nerazstavnih kužkov.  
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #28 : četrtek, 03.04.2003 : 07:37:15 »

Ojla!

jaz se zdaj učim trimat in sem na lastne uči vidla kaj naredi mašinča in kaj trimanje.Kot ti psa briješ z mašinco se mu barva in trdota(ki mora biti pri večini terijerjov in šnavčarjov) izgubi.Jaz sam za to da starejših psov se ne trima in tistih ki lastniki nočejo.
Pred kratkim sem bla na Crafcu in tem so vsi psi še vedno trimajo zato mislim dato ne velja. je pa res lažje pobriti pasa kot pa strimat.

lp daša
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #29 : četrtek, 03.04.2003 : 08:53:06 »

Halo!

Moje mnenje glede trimanja je, da se ne bo prepovedalo. Kajti, nobena resasta pasma brez trimanja ne bo vec resasta. No, mogoce je kaksna izjema. Kot je povedala Dasa netriman pes izgubi intenzivnost barve in trdoto dlake, da o izpadanju dlake sploh ne govorim. Ce je pes striman mu dlaka ne izpada, vsaj mojemu ne.

In rada bi videla tistega, ki si je izmislil, da je to mucenje psov. Najprej so "prepovedali" kupiranje repov in uses, sedaj mogoce se trimanje, kaj se sledi? Strizenje krempljev?! Tisti katerim se zdi to mucenje zivali naj grejo najprej malo po podezelju pogledat, kjer je vsak drugi pes privezan na 2metrsko ketno (da o posodah z hrano in svezo vodo sploh ne govorim, ker jih ponavadi ni), nato pa se v kaksno zavetisce in potem naj govori o trimanju kot mucenju.

Sicer pa, sama imam doma resastega foxa, ki je sedaj star 7 mesecev in je redno triman. In tudi moj prejsnji fox je bil zmeraj striman, tudi na svoja stara leta. Spomladi je komaj cakal, da smo ga oskubili  Grin- potem mu ni bilo vec tako vroce.

Je pa res, na masinco je 100x bolj preprosto in hitreje. In vecina lastnikov westijev teh ne trima, ker ne znajo ali pa jim je enostavno predrago ali pa imajo rajsi kepo puha.

LP, Miska
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega dlake  |  Tema: Trimanje - puljenje dlak s prsti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines