mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:44:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega dlake  |  Tema: Trimanje - puljenje dlak s prsti
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Trimanje - puljenje dlak s prsti  (Prebrano 31877 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #30 : četrtek, 03.04.2003 : 11:35:06 »

Se popolnoma strinjam z Misko, v njenem zadnjem odstavku. Dodala bi samo se to, da zaradi takih lastnikov, ki se najdejo v zadnjem odstavku, lahko govorimo o mucenju psa oz. psov. Trimanje je pac kljucnega pomena za dolocene pasme.

lp, Polona
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #31 : četrtek, 20.01.2005 : 14:22:06 »

Sicer nisem poznavalec, ampak jaz sem v svoji knjigi prebrala, da je trimanje westijev nujno, zato da se odstrani stara, odmrla dlaka, ki jim drugače ne izpade. Če ga ne trimaš pa je veliko večja možnost, da dobi različne težave s kožo.

Sicer sem si pretekli vikend nabavla odličen trimer na ljubljanski razstavi in trimanje vsaj mojo tamalo res ne boli, ker zanj ni potrebno nobenega pritiska in puljenja na silo, kot si nekaterfi to predstavljajo!
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #32 : četrtek, 20.01.2005 : 17:06:08 »

Trimanje je za ohranjanje kvalitete dlake nekaterih pasem še kako pomembno.
Logiran
snuf24
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #33 : četrtek, 27.01.2005 : 15:35:40 »

Seveda, trimanje je potrebno za odstranitev odmrle podlake. Prostor narediš novi dlaki. Trimajo se običajno terierji.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #34 : četrtek, 27.01.2005 : 19:34:04 »

In kokri....
Logiran
burgy
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 65


« Odgovor #35 : sreda, 02.02.2005 : 00:19:36 »

...in šnavcerji... Smiley
Logiran
burgy
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 65


« Odgovor #36 : sreda, 02.02.2005 : 00:22:46 »

@ snuf24 : v prostoru za avatar imaš napisano salon za striženje, a se ukvarjaš s striženjem in urejanjem psov?
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #37 : sreda, 02.02.2005 : 11:32:42 »

...in setri..Smiley - nekateri jim trimajo dlako pod vratom, nekateri strižejo - jaz sem si kupila odlične defilirke, in z njimi gre superca (brez žuljev:)) - trimam pa dlako na ušesih! In seveda pulim. Sedaj imam še kar nekaj problemov, ker sem prakticirala kratko dlako na ušesih (eden od načinov), mi je pa sedaj veliko bolj všeč kombinacija kratko-srednje dolge, mi pa je začela dlaka, ki je bila prej skoz kratko postrižena ponekod svetlet - in sedaj pulimo! Pulimo kot zmešani...vsekakor pa so rezultati vidni, pa mislim, da bo vse skupaj čez kakšen mesec (upam da do Muenchna) superca zgledalo!
Logiran
snuf24
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #38 : torek, 15.02.2005 : 12:21:27 »

salon za striženje psov. strižem, kopam, uredim pasjo frizurco,... vse kar pritiče salonu.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #39 : torek, 15.02.2005 : 14:25:33 »

Opustitev trimanja bi bila največja možna napaka in neumnost. Striženje -enostavno ,hitro , ne rabiš zanja- odlično za hiter zaslužek in lene lastnike. Trimati je treba redno, če zamudiš eno leto res ni več druge kot strič....ampak to je ž emučenje samo po sebi , če psa ne urejaš.
strižena dlaka je mehka, se vozla, vanjo se ujema umazanija in plevel, taka dlaka tudi slabše drži vodo in se napije vlage že iz zraka, zato je posebno bistveno za pse ki delajo ali bivajo zunaj , da so trimani, ne striženi.
Tudi ne vidim poante zakaj starih psov ne bi trimali, razen , da se neim   eljubi vlagat časa in denarja vlagat v pse , ki jih več nerazstavljajo....
Da je trimaj mučenje je pogruntal kakšem cepec, ki je peljal zenemarjenega in nesocializiraneg psa k neukemu frizerju....Angleži so pa itak eni p**** (ops oprostite sram)
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #40 : nedelja, 20.02.2005 : 10:28:36 »

Jaz moram tudi mojemu dvakrat na leto populiti dlako. Kdaj je pripravljen vidim po tem, ko mu začnejo cofi dlak kar sami odpadati (ponavadi se začne na zadnjem delu-pri riti). Potem se usedeva nekam na travo in mu počasi pulim dlako-prav uživam pri tem, ko gledam, kako se kupček veča.  Grin To mu delam že od majhnega, pa sploh nisem vedela, da se imenuje "trimanje dlak", ampak zdelo se mi je nekako logično, da mu jih pulim stran. Jaz naredim tako: "Najprej ga malo razčesem-kolikor se pač da, nato pa mu dlako pulim s palcem in kazalcem tako postrani, da gre lepo stran. Potem na koncu ga pa še enkrat razčesem." Ko mu potrimam vso dlako, je tako mehak in skoraj nič ga ni skupaj, pozimi je pa tak medo.  Grin Smiley
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #41 : nedelja, 20.02.2005 : 14:58:36 »

Naj povem, da trimanje ni vedno tako enostavno kot si to nekateri predstavljate. Niti ne vem, če bi se lahko to kar posplošilo in reklo, da je to puljenje dlak s prsti.

Za trimanje obstajajo posebni pripomočki, ki se jim reče trimer. Izgleda kot nazobčan kuhinjski nož, ki ima med zobci rezila. S tem potem psa češeš in 'odvečno' dlako, ki pa ni odmrla!, ker še vedno raste, odstranjuješ.

Baje je nekoč davno neki debel zapit (vsaj tako si ga jaz predstavljam Grin) gostilničar imel terierja in ga je česal s kuhinjskim nožem. Dlaka je postajala lepša in tako so pač ugotovili, da trimanje pripomore k boljši dlaki. Ne vem pa, če ta zgodbica dejansko drži Smiley Vem pa, da tole z nazobčanim kuhinjskim nožkom drži, vendar posebej za ta namen narejen trimer vseeno bolje otrima dlako. Lp
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #42 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:27:22 »

Ne trimanje ni enostavno. Tisti, ki dela se mora naučit , utrudi se bolj kot pri striženju, lahko dobi žuljena prstih itd....zato neuki frizerji in tisti ,ki jim gre samo za denar raje prepričajo lastnike , da je trimanje mučenje.  Saj je količina zaslužka na uro striženja večja kot pri trimanju, pa še manj naporno je. Da ne govorimo, da je treba psa "izšolati" da se navadi na trimanje in da se to enim ne da in dase predvsem frizerjem ne da "zaj..." s privajanjem psov-ampak lažja pot ni vedno tudi boljša pot....
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #43 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:51:03 »

Pobliže poznam tri višavce. Od teh enega redno na tri mesece vodijo na trimanje k vzrediteljici, dva pa striže slučajno ista frizerka.  Torej - razlika v videzu in na otip je bistvena.
Ko pa sem videla tibetanskega terierja, ki ga je dobila v roke ta "frizerka" in ki je povrhu vsega še iz moje vzreje, sem se razjokala. Kaj hočem povedati? Ni vsaka "frizerka" tudi zares frizerka Angry Angry Angry
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #44 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:51:46 »

Ali ima mogoče kdo kakšen link ali slikico kako zgledajo ti pripomočki za trimanje? Pa še eno vprašanje...... kje pa pri nas pridobiš znanje za pasjega "frizerja"? V Angliji sem zasledila posebne šole/centre kjer se izobraziš.
http://www.groomers.co.uk/
Kar se tiče Anglije in trimanja...... glede na to, da izredno veliko terierčkov z resasto dlako prihaja ravno od tam in glede na to da jih vsakič ko sem gor, videvam cele "garde" in vsi imajo lepo, pristno resasto dlakico, očitno trimanje le ni prepovedano.

Deteljica: se strinjam, da znajo bit Angleži v določenih pogledih p****, ampak kar se tiče njihovih psov, pa definitivno ne. Angleži se z veliko ljubeznijo in preciznostjo ukvarjajo z vzrejo in kinologijo že dooooolgo časa. Ukvarjajo so se že takrat, ko smo v naši preljubi domovini večino psov priklepali na verige in jim enkrat na dan vrgli pomije (ups, pa sej to se še vedno dogaja  Huh).

lp
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega dlake  |  Tema: Trimanje - puljenje dlak s prsti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines