mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:30:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Sesalec, menjanje dlake...
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sesalec, menjanje dlake...  (Prebrano 14797 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #15 : torek, 16.08.2005 : 23:15:31 »


Pri nas se odlično obnese klasičen Vorwerk z globinskim nastavkom, posesa vse dlake tudi tazapičene.  Cheesy
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #16 : četrtek, 18.08.2005 : 08:46:33 »

Pri nas se odlièno obnese klasièen Vorwerk z globinskim nastavkom, posesa vse dlake tudi tazapièene.  Cheesy
Pri nas je isto. Vorwerk je zakon sesalc!
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #17 : sreda, 24.08.2005 : 12:39:50 »

Pri nas pa je vseeno kakšen je sesalec. Rabili bi enega ali raje več prostovoljcev pa ne za sesanje, pač pa vzpostavljanje stanja v katerem se sploh lahko začne sesat Wink.
Sesamo enkrat do dvakrat na dan pa imamo vsega čuda po tleh. Dlake me še najmanj motijo. Sesamo kar med stvarmi in okoli njih- malo tu malo tam.
Avto? tega pa nekajkrat letno skidamo Roll Eyes . Za to nam zadoščajo vile  Grin Grin Grin razmišljal asem o varianti, da namesto da mečem ven vso nabrano zemljo in pesek ,raj eposadim vanj paradižnik in solato, pa bomo imeli premični steklenjak Cheesy Cheesy, dlak pa tudi tu skoraj ni.
Zgleda ,da so na moje pse prilepljene Grin
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #18 : sobota, 26.01.2008 : 23:11:56 »

Odkar imam psico/psici v stanovanju, sem se tudi jaz spraševala kakšen sesalec bi bil najboljši za odstranjevanje dlak. Seveda sem, pametna kot sem, to spraševala po drugih, splošnih forumih, kjer sem dobila odgovore ala dražji je, boljši je.

In sem šla v nakup - nabavila enega oreng dragega Mieleta, baje carja med sesalci, ampak sem se že po drugem, tretjem sesanju dušila v neprijetnih vonjavah po celem stanovanju. Miele je bil seveda običen sesalec na vrečke... ob snopih dlak in še kakšnem drobcu peska iz mačjega wc-ja, je bil vonj obupen... Lips Sealed

Tako sem se odločila za sesalec z vodnim filtrom. Ma, ni važna znamka, ga ne zamenjam za nobenega drugega!

Posesam, zlijem svinjarijo proč in to je to!

Pred sesanjem kapnem not še kakšno uibr dišeče eterično olje in smo po sesanju vsi blaženi. Cheesy Grin Wink

Če skrajšam - vodni sesalec oz sesalec z vodnim filtrom je ZAKON! Cool
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #19 : četrtek, 27.07.2017 : 07:26:12 »

Obujam temo!

Vedno aktualno temo. Budget 500€
Dilema vodni-ekstrakcijski ali klasični?  Pri klasičnem je plus to, da ni treba vsakič umivat stroj, da ni težav s vpršanjem "kam zlivat vodo s kupom dlak, če nisi doma v hiši s kompostom"? (zaenkrat sem, ampak upam, da prej kot slej selim drugam).
Površine: ploščice, les, 2 sobi itison, 3 nepralni tepihi, od tega 2 velika bolj debela. Večja hiša.
Trenutni vodni-ekstrakcijski je v izdihljajih-tesnila so fuč in z vodo več ne gre, zapirala so fuč, nadomestnih delov se več ne dobi, ker je firma šla k vragu.

Imamo enega navadnega-na posodo, Gorenje-precejšnja žalost od sesalca-za trde površine je OK, za tepihe in itison pa niti ne.

Iščem trpežno mašino, kjer me, če je sesalec na vrečke-naj strošek vrečk ne preseže mesečno 15€ (računam, da bo 1 vrečka držala 7-10 dni), dela naj vsaj 10 let BP. V bistvu bi vzela tudi kakega industrijskega, simpl zadeva za 70€, če bi se na kopici preprog in v avtu dobro obnesel, v bistvu gledam, da je ocena na preprogah A in prav tako na trdih tleh. Oz. da se v praksi čudovito obnese, ker se s trenutnim fajn namatram, da je moja in pasja splanica spodobna (itison), da je velik-tipo perzijski tepih v dnevni prav tako spodoben-ker se tam poči psica, kadar smo pred TV ali kadar hoče mir pred obiski v spodnjem štuku.

Brat je alergičen na hišno pršico, prav tako psica.

Ima kdo kako priporočilo iz osebnih izkušenj? Na papirju se mi marsikaj čudovito bere.
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #20 : četrtek, 27.07.2017 : 21:29:20 »

Hyla je po naših izkušnjah krasna stvar. A se to sme reči tu? Na Brnčičevi v Črnučah imajo tudi trgovino. Enkraten visok strošek, ne vem, kako velik problem to zate predstavlja. A je res vreden nakupa! Jaz zdaj uporabljam družinsko mašino že huh 10+ let. Starši imajo svoj novejši model. Močan vodni sesalec. Tudi servis imajo fin, če kaj pokvariš, zamenjajo. Jaz sem po neumnosti strgala eno cev in ni bil problem. Mislim, da delajo tudi predstavitve na domu, lahko vsaj preizkusiš.

Prej ob sesanju solze, kihanje, zabuhlost, kašljanje, srbečica ...  Pa smo imeli kvaliteten sesalec na vrečke. Če sem samo pogledala plišasto igračo, konec, takoj poln nos, štala.

Zdaj po 20+ letih končno brez težav čistim stanovanje in vmes normalno živim. Če pridem h komu še na kakšno zaprašeno podstrešje, ali če kje kdo kak plašč privleče po parih letih iz omare, je še vedno groza. Tako da alergija ni izginila, ampak doma pa pozabim, da sem kdaj imela probleme.

Izgleda zakomplicirano na začetku, a v resnici ni. Naliješ vodo pred uporabo, posesaš, vse ostane v vodi, ki jo potem zliješ v školjko. Če je ekstra veliko las, dlake, tudi z vrha lahko pobereš in v smeti vržeš. Malo še potuširaš in nekam postaviš, da se posuši.

Res toplo priporočam, da se vsaj pozanimaš. Je pa zalogaj finančni, vem. Kako je s kakimi nastavki za pasjo dlako in to, ne vem, ker pri nas trenutno ni psa. A gotovo je kaj prilagojeno prav npr. spravljanju pasje dlake iz kavča recimo. In imaš res cel kup finih dodatkov. Mi uporabljamo recimo vakuumske vrečke za odeje, blazine. Daš v vrečko, s sesalcem izčrpaš zrak in prišice pod določenim tlakom pocrkajo. Pa še v omari manj prostora zasede. S pliškoti isto.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #21 : ponedeljek, 31.07.2017 : 10:20:12 »

Ja trenutni stroj je treba cel oprat, ne samo zbirno posodo, tudi zgornji del sesalca, in to zunaj  na dvorišču s "pištolo", filter pa z vročo vodo in nekaj praška. Te vode ne morme zlit v wc, ker se zadela odtok, to pa potem stane še dodatno, da ti mojstri odmašijo cevi in greznični jašek.  Ker pač je z vsakim sesanjem za cca 1-2 smetišnici dlak, pa še kake iglice vmes in kamenčki vmes, prah, zemlja.

Tato bi raje ali/ali sistem, možnos sesanje direkt v posodo, vrečko ali pa z vodo. Pa bi potem vodno opcijo uporabila občasno. Sploh je problem, če živiš v bloku. Kam bi to potem lahko zlil, da ne zadelaš kanalizacije-cevi ki so speljane po bloku?
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #22 : ponedeljek, 31.07.2017 : 11:20:58 »

Tudi pri našem splahneš zbirno posodo in tisti del motorja, ki pride v stik z vodo. Pod tušem pač, v bloku niti ni druge opcije. Drugam umazanija tako ne more iti. Ni spiranja filtra, ker ni filtra v takem smislu. Filter je voda.

3 tepihi so za psico? Jaz tepiha videti nočem več, to se mi zdi res krasno zbirališče za vse živo. Raje pralno pasjo posteljo. Kupi brisač, karkoli. Ti imaš večjo psico, težave z odrgninami? Oprosti, saj se vsak sam odloča, samo če imate dva s težavami pri hiši ...

Drugo se mi ne zdi tak problem, a 1-2 smetišnici dlak/las se sliši res veliko. Vodni sesalec ti bo pomagal pri pršici, a taka količina je vseeno malo velika. Ne vem, to bi kak predstavnik vedel, koliko mašina prenese.  Na kakšno obdobje pa sesaš? Je to samo v obdobju menjave dlake ali tudi sicer? Ko psa izčešeš, je verjetno še vseeno to bodisi početi zunaj blizu smetnjaka ali pa doma pomesti in vreči v smeti. Če je tudi izven tega vsega preveč, je morda potrebno bolj pogosto sesanje ... ? Pometanje vmes? In s parimi litri vode mogoče cele hiše vseeno ni pametno sesati. Zamenjaš vmes vodo, sploh na začetku, ko boš verjetno pobirala še "napake" prejšnjega sesalca.

Ne vem, mi vedno poberemo lase, dlake, ki se navijejo okrog srednjega dela zbiralne posode, ki je malo privzdignjen. Pač neka špička za prst velika in malo bolj tanka. Okrog nje se navijejo lasje in tudi vsaj malo daljše dlake. Rata taka lasata kepa. Pri štirih družinskih članih (2 lasati), sesanje 1x na teden je bila to recimo za pest velika kepa. To pač pobereš in vržeš v smeti pred zlivanjem v školjko. Drugo pa gre. Domnevam, da v školjko sicer ne mečete ostankov hrane, higienskih stvari, kaki vlažilni ali čistilni robčki, zobna nitka, to je tudi problem. Poznam kar nekaj blokovskih ljudi s hylo, še nihče se ni potožil, da bi se komu kaj zabasalo. Bi se hitro razvedelo, če bi kakemu sosedu ven udarilo, brez skrbi. Mi smo s staro hylo pucali tudi vso umazanijo ob gradnji hiše, včasih je bilo treba vodo vmes zamenjati, a to so pač izredne razmere, ker je gradbenega materiala veliko.

Ne vem, jaz bi se samo izogibala poceni robi. In ti še enkrat svetovala, da se zmeni za neobvezujočo, brezplačno predstavitev. Madoniš bi mi mogli že kake procente dat Smiley . Ampak resno, ker je fajn stvar. Prihrani živce na dolgi rok, v primerjavi s kakimi poceni vodnimi sesalci, suhimi sesalci brez vrečk (tudi to smo sprobali) ...
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #23 : torek, 01.08.2017 : 06:21:03 »

Ne, ne, tepihi so zaradi drugega člana familije, ki je "obseden"z njimi. Jaz bi jih z zavesami vred vse pometala ven, psica ima sicer tri ležičša dvoje je pralno, ena je pa Meduza, na vseh pa menjam prevleke tedensko. Sesam načeloma tedensko, sploh zdaj poleti, ker je prevroče, se zgodi, da tudi kakšen dan več. Kadar ni vroče (zima, jesen, pomladanske temperature) sesam pogosteje, najraje dnevno in takrat seveda ni toooliko dlak naenkrat, razen v obdobju izrazitejše menjave dlak, takrat tudi izčesavanje dam v 5. prestavo.

Saj ravno zaradi količine dela, ki ga bo imel sesalec, sem razmišljala tudi o kakih bolj industrijskih zadevah. Se bom pa domenila za predstavitev, ampak ko vročina popusti, pa predhodno posesala s tastarim sesalecem oz. pometla najprej najhujše.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Sesalec, menjanje dlake...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines