mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 14:18:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Vnetje analnih vrečk
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnetje analnih vrečk  (Prebrano 57335 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #105 : torek, 15.11.2005 : 14:01:00 »

Sedaj smo ze cisto na kasi in surovem svinjskem mesu (s tem da je bil odtajan v mikrovalovki in se je na parih mestih kar malo zapekel, ampak v glavnem je bil surov) ... danes dobita v hrano se banano ... in do danes zjutraj ni bilo driske! Cheesy
Bomo pa naredili tudi sluz ali caj iz lanenega semena. Tega se nista imeli na jedilniku, tako da mozno, da bo ustrezal.

Psi z takimi vztrajnimi driskami zelo pogosto pristanejo na dieti krompir + riba

No, tole sem pa pozabila povedat ... tudi riba in krompir je bila ena od moznosti za hrano ... ampak to je prelahka hrana za psa, ki mu ze tako primanjkujejo kilogrami!

Ce nam bo uspelo s surovim mesom in kaso bomo zelo zadovoljni! Smiley


Tole me se vedno zanima:

A se kako te misice da "utrditi"? S kaksnimi vajami? Ker Dona na primer se redko pokaka tako, da bi bila rita cista ... sploh ne stisne dovolj riti. Angry

Kaksne so pa injekcije o katerih ste govorili? Cemu pomagajo in ce sploh (enim kakor ste napisali sploh niso)?

Pa se glede razlike med stiskanjem od znotraj in zunaj ... mogoce kdo ve???


Lp, Ursa
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #106 : torek, 15.11.2005 : 20:40:22 »

Stiskanje analnih vrečk od znotraj ni priporočljivo zaradi možnosti oslabitve mišice, ki je ob izhodu. Sicer so bile pa analne vrečke tema v oddaji sožitja. Naš vet nam je enkrat pokazal kako se stisnejo in delam to sama, pred dvemi meseci smo zamenjali hrano, pri menjavi ni bilo nobenih problemov, v teh dveh mesecih sem stisnila vrečke samo enkrat, pa ni bilo skoraj nič notri, prej sem pa na tri tedne stiskala, drekci so malenkost bolj trdi in zgleda da se vrečke bolj same sčistijo.
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #107 : sreda, 16.11.2005 : 06:34:14 »

Imam eno prošnjo - a je kdo iz Maribora ali okolice, ki zna in bi mi bil pripravljen pokazati kako se stisne analne vrečke, lepo prosim.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #108 : sreda, 16.11.2005 : 09:29:27 »

No, vceraj smo koncno obiskali veterinarja izkljucno zaradi driske in polnih analnih vreck (ki pa po mnenju veterinarja nimajo veze z drisko).

Sicer tema res ni driska, pa naj vseeno povem, da smo dali naredili vse mozne preiskave krvi in blata, ki bi lahko kaj pokazale (tiste, ki jih delajo pri nas ... imajo se ene, ki pa morajo kri poslati v tujino, ampak je zelo drago - tako da bomo zaenkrat pregledali vse ostalo). Gre pa po vsej verjetnosti za obcutljivost na hrano. Sedaj moramo samo se ugotoviti na katero, pa upam, da bomo ugotovili. Sta da dobili obe injekcijo "proti obcutljivosti na hrano" in cca 2 tedna ne smeta imeti driske!!! No, bomo videli.

Sta na kasi in surovem svinjskem mesu. Meni se zdi bolje ... bomo videli tudi po preteku 14-ih dni.

Na koncu jima je iztisnil se analne zleze (od znotraj) - to je bilo prvic ... kljub temu, da jih je Matic obema stisnil med vikendom je pri Doni kar teklo ven ... je bil cist sokiran, smrdelo je pa tako, da smo komaj dihali. Ampak analne vrecke niso vnete - po barvi. Se jima pac bolj polnijo ... je bilo receno.
Povedal je tudi, da ce ima pes res probleme s tem, se jih operativno odstrani. Mi lahko kdo kaj vec pove o tem ali se sploh splaca (glede na to, da je problem samo vonj, njiju pa ne moti nic)Huh
Me prav zanima cez koliko casa jih bo potrebno spet iztisniti!

Lp, Ursa
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #109 : sreda, 16.11.2005 : 10:00:09 »

Tole stiskanje analnih vrečk od znotraj me pa res zanima , veti ga na splošno odsvetujejo, ima kdo kakšno razlago zakaj nekateri to prakticirajo.
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #110 : sreda, 16.11.2005 : 10:00:42 »

Linča kakšne barve je bil "rezultat" iztiskanja vrečk?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #111 : sreda, 16.11.2005 : 10:19:01 »

Linča kakšne barve je bil "rezultat" iztiskanja vrečk?

Rumene pri Doni ... pri Eri pa bolj rjave barve.
Ko stiska Matic je barva v vecini rumeno rjava.

Tole stiskanje analnih vrečk od znotraj me pa res zanima , veti ga na splošno odsvetujejo, ima kdo kakšno razlago zakaj nekateri to prakticirajo.

Nasi prejsni psicki so jih tudi stiskali od znotraj (vet je rekel, da je to bolj "globinsko" in da pri zunanjem veliko (nekje pol) ostane noter). Sicer je bilo to 1x, 2x na leto, ampak vedno od znotraj!

Lp, Ursa
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #112 : sreda, 16.11.2005 : 10:41:53 »

Torej je rjava barva iztisnjene vsebina ok?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #113 : sreda, 16.11.2005 : 11:02:03 »

Sploh nisem vedela, da se jih da iztisniti tudi od zunaj.  Bela je imela nekoč davno težave s tem, pa sem jo raje lepo vodila k vetu, kar naj se on ukvarja s to smrdačijo. Eden je sicer izjavil, da pri toliko psih bi se pa res lahko že enkrat sama naučila, sem rekla, da če mu je odveč, bom šla pa drugam. Sem šla res. Nekaj časa je bilo treba prazniti na dva tedna, potem na tri...tako mogoče eno leto, potem ni bilo tega treba narediti nikoli več.
Pri Sassy je bilo pa drugače, ni kazala nobenih  znakov, da bi bilo  kaj narobe, potem sem opazila, da včasih malce pocvili, ko gre na potrebo, drugega pa nič. potem se je pa kar naenkrat začela lizat, naredilo se ji je nekakšno majhno vnetje, šla sem k vetu - no bil je popoln šok in še sram me je bilo - psica je imela tako grdo vnetje analnih žlez, da se je naredila fistula, luknjica skozi katero je strjen izloček našel pot ven. Fuj. Potem, ko je bila zadeva dobro očiščena, in zaceljena, je bilo treba zadevo stiskati nekako na tri tedne, pa ne prav dolgo, po kakšnih treh mesecih je bila zadeva v redu in ni se več ponovilo.
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #114 : sreda, 16.11.2005 : 18:56:01 »

Nekateri veti prakticirajo stiskanje od znotraj, vet v oddaji Sožitja pa je to odsvetoval, zaradi možnosti poškodbe. Našemu psu smo vnetje vrečk pozdravili s homeopatskimi zdravili, imel pa je že hude bolečine v zadnjem delu telesa. Vet pa je rekel, da tudi če blato izgleda trdo, le-to ni dovolj trdo, da bi praznilo vrečke. Kolikor sem razumela, bi boralo biti tako trdo, da ob dotiku kar razpade. Nekoč, ko so psi dobivali samo kosti, teh težav ni bilo, saj so bili vedno "zaprti", če ne že zapečeni. Verjetno pa so zaradi tega prej umirali zaradi ran na želodcu. 
Logiran
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #115 : sreda, 08.03.2006 : 15:44:49 »

Pozdravljeni!

Imam mešanko z Pitbullom. Čez 2 tedna gre na operacijo Cry, ker ima veno vnete zadnjične žleze.
Zanima me, če ima kdo izkušnje z tem.

lp

tina
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #116 : sreda, 08.03.2006 : 16:17:58 »

Naj me kdo popravi, če nimam prav, vendar se mi zdi da zadnjična žleza pa ni omenjena v nevrologiji  Undecided
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #117 : nedelja, 30.04.2006 : 13:34:05 »

Zdravo!!!!pri kori  pa že nekaj časa opazujem,da se veliko vozi po riti,.....včasih si tudi liže, ampak grize si pa ne,....kakat hodi normalno, ampak ne velikrat- dvakrat dnevno  kaka,.....glist nima, ker bi opazila v blatu- pa dobila je tablete proti glistam,....pa me zanima kaj bi to lahko bilo????lp
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #118 : sreda, 03.05.2006 : 19:09:37 »


Pri naši imam stalno občutek, da jo analke bašejo, vendar, kadarkoli se odpeljem do veterinarja, ta pove, da ni panike, da je v njih le malo tekočine, nič posebnega. Dejansko pa si jih psička skoraj vsak dan sama čisti. Z lizanjem, grizenjem - sledijo pa obupne vonjave in obvezno luftanje vseh prostorov, ter romanje male smrde v pesjak, da se "razdiši".
Sploh ne vem s kakšno hrano bi to nekoliko omejila - kaka sicer normalno, blato ima vedno trdo, nobenih težav s prebavo. Na hrano ni občutljiva, zamenjala pa sem že veliko vrst briketov, pa ni nobene spremembe ...
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #119 : torek, 09.05.2006 : 19:16:33 »

Tudi moj Ron je imel zežave z analkami. Star je 13 let.Redno so se mu mašile in vet. je rekel ,da ima vrečke 2x povečane in ogromno te tekočine (smradu). Predlagal je operacijo.Malo me je bilo strah ,ker je pes že v letih.Nekje sem slišala ,da ta tekočina zastruplja celo telo.In res, imel je težave z blatom vedno je bila prisotna sluz, 3-4x na mesec pa je tudi bruhal želodčno ali žolčno kislino in zraven je bilo veliko krvi "sveže".Vet. je rekel ,da mu je počila kakšna žilca ,da zato je kri.Po operaciji so te težave izginile,pa tudi pes več ne smrdi.Vsem ,ki imajo kužke, ki imajo pogosto vnete analke svetujem ,da se odločijo za operacijo. Ta poseg je rutinski.
lp TANJA     (sem nova) 
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Vnetje analnih vrečk
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines