mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 01:26:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Vnetje analnih vrečk
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnetje analnih vrečk  (Prebrano 57125 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #165 : nedelja, 09.09.2007 : 21:12:03 »

Vidim, da je bilo v tole temo kar veliko napisano.

Christjan ... kako ste opravili, ce ste sploh?

Operacija analnih vreck ni kar tako ... pes ima probleme, dajmo ga operirat. Tako se bere, kar ste napisali, ampak ... Psi se z analnimi vreckami oziroma z izlocanjem tega vonja tudi sporazumevajo. Pomagajo tudi pri kakanju. Za tako operacijo se je potrebno skrbno odlocit in pred njo poskusit marsikaj drugega.
Tisti, ki ste imeli probleme z vreckami ... kaksno blato pa so imeli vasi psi? Ste prej poskusili zamenjati brikete ali hrano na splosno?

Midva sva tudi dala na operacijo Dono. Ona je imela res hude probleme. Eri sva tudi velikokrat stiskala vrecke, ampak malo manjkrat kot Doni, zato se za operacijo takrat SE nisva odlocila. Lina in Aika pa sta zaceli spuscati smrad po kakem letu skupnega zivljenja z Ero in Dono - vsake toliko, s tem da smo jima vrecke stisnili samo enkrat pri veterinarju - sama nisva mogla.
Pri Doni je bilo blato vedno mehko, nikoli ni bilo klobase, ampak v glavnem driska, tako da se vrecke nikakor niso mogle prazniti. Vrecke sva stiskala na 2 tedna, s tem da ji je po dveh tednih ze teklo ven samo od sebe. In ker je bila potrebna operacija - sterilizacija, sva se odlocila se za odstranitev analnih vreck. Narocila sva se kar pri Matku v Topolšici (mu zaupam), kjer sva bila zelo zadovoljna s posegom (pa celo ceneje je kot v Lj). Res pa ji je med operacijo ena zila pocila in smo imeli kar nekaj problemov na racun tega, pa se gazo je imela kar prisito na rito, da ji je vse skupaj drzalo. S kroznikom ni imela problemov, tako da ga je imela vecino casa gor. Matko je po operacji povedal, da tako velikih analnih vreck se ni videl in dva sva se odlocila zelo pravilno, ko sva jih dala odstranit. Celo tako velike so bile, da je imela se vec kot en mesec kar luknjo v riti, tako da ji je uhajalo blato. Moram rect, da je bilo kar tezko, pa niti nisva vedela ali bo sla odprtina tako skupaj, da ji blato ne bo vec uhajalo ali ne. Ampak ... danes je zadeva super, ni boljsega. Od operacije je okoli 2 leti.
Sedaj sva opazila, da so imele ostale psice s tem problem v glavnem samo zaradi Done. Takoj, po Donini operaciji se je stanje pri ostalih psicah spremenilo. Lina in Aika nikoli vec ne spuscata smradu, Eri pa stiskava vrecke nekje na pol leta ali vec. Je pa tudi res, da Era od takrat je samo ene brikete in da se je tudi njej prebava uredila - skoraj vedno klobasa.

Lahko da ta vonj sporoca tudi rangiranje, kajti Dona je bila nekje med zadnjimi po lestvici, ostale pa so ji (moje sklepanje) hotele dokazovati, da so nad njo. Kaj pa vem, ampak meni je to prislo na pamet. Ali ima se kdo izkusnje z vnetjem vreck pri vecih psih - da ima vsaj dva psa doma?

Lp, Ursa
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #166 : torek, 13.10.2009 : 11:00:32 »

Pozdravljeni,

moja francoska buldoginja se že nekaj časa drajsa po riti. Seveda redno je tablete proti notranjim zajedalcem in tudi na praznjenju analnih meščikov smo bili ne več kot 2 tedna nazaj. Zato mi ni jasno, zakaj to še vedno počne - in to vedno bolj pogosto. Prosim za kakšno idejo oz. nasvet.

Hvala in lp,

Ana
Logiran
Penny
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 302


WWW
« Odgovor #167 : torek, 13.10.2009 : 13:47:46 »

S čim jo pa hraniš? Vzrokov za to je lahko več, jaz sem kar dosti prebrala o tem, ker ima psička od fantovih staršev dostikrat težave s tem.
Največkrat je vzrok hrana, čeprav pri naši ni v tem težava, ker je hranjena s kakovostno hrano.
Nekje pa sem tudi prebrala, da so vzrok teh težav lahko tudi problemi z ušesi. Če kdo kaj več ve o tem, naj prosim tudi meni bolj podrobno razloži.

Mi smo stvar delno rešili tako, da jaz psički ven iztisnem gnoj, najprej smo jo vozili k veterinarju, ampak se je zelo kmalu spet vse ponovilo,
zato sem se jaz specializirala za čiščenje teh žlez. Je pa res, da nismo imeli hujših problemov (na youtubu sem gledala neke grozljive filmčke, kjer je imel pes veliko bulo polno krvi zaradi tega...) Pri nas je v bistvu 'samo' to, da je psička oddajala zelo neprijeten vonj. V trenutku, ko pa smo vse skupaj iztisnili, je vonj takoj izginil.
Kako se to naredi, lahko pogledaš pod 'express anal glends', kjer je natančno opisan postopek s filmčki. V bistvu je vse skupaj čisto preprosto, jaz to zdaj kar na vsake dva, tri tedne naredim.
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #168 : torek, 13.10.2009 : 14:43:17 »

Hm...moja je delni alergik, samo smo ugotovili, da na govedino ni alergična, zraven pa ji dodajam brikete. Trenutno je na Almo briketih modre ribe, vendar se je že pred njimi drgnila....

Ona ne oddaja nobenega posebnega vonja, tudi nobenih bul nima.....Mislite, da so se ji žleze ponovno zamašile?
Logiran
barbara.g
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #169 : torek, 22.11.2011 : 18:05:41 »

Glede pogosto zamašenih analnih vrečk; težava je bila pri moji psički tako pogosta (pribl. 1x mesečno), da je veterinar predlagal odstranitev analnih vrečk. Ko sem zamenjala prehrano, dajala sem ji samo še brikete je bilo čiščenje analnih vrečk potrebno samo še 1x letno.
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #170 : nedelja, 22.09.2013 : 11:37:11 »

Zivjo mene pa zanima, ce morda kdo ve kaj bi to bilo. Pes mi je danes pokakal zeleno sluz (samo sluz). Zdej pa nevem kaj bi to bilo ali je mozno, da bi bili notranji zajedalci. Od tablete proti notranjim zajedalci je priblizno 3 mesece. Na vsake toliko casa se lize po zadnjicni odprtini.Bi bile to lahko zamasene analne zleze? Je pa res, da je bil pred tremi dnevi na terapiji z energijami, ker je imel problem z uhajanjem urina. Lahko bi to bil stranski ucinek terapije.
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Vnetje analnih vrečk
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines