mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 07:33:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pravi vzreditelji
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pravi vzreditelji  (Prebrano 42333 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« : nedelja, 03.02.2002 : 13:25:43 »

Spis
Kako sem dobila tibetanca Tarija... Grin

Ok, začelo se je tako. Najprej smo klicali na Društvo za tibetanske pasme, kjer so nam povedali, da je v Mariboru leglo tibetanskih terierjev (tt) in nam dali njihovo številko. Takoj smo jih klicali in se dogovorili za obisk in ogled legla (ne spomnim se točne starosti mladičkov, okrog 3 tedne se mi zdi). Končno je prišel težko pričakovani dan obiska. Tisti dve uri v avtu sem komaj prestala in končno smo le bili v Mb.
Zabojček z mladički (pravzaprav je bil kar zaboj) je stal v kotu spalnice, kjer je podnevi mir, ponoči pa lahko takoj priskoči kdo na pomoč, če bi bilo slučajno kaj narobe. Izredno čisti mladički so dišali (vsaj meni se je tako zdelo) po medu. Mamica nas je lepo sprejela, nič ni renčala, ampak se je samo božala. Na vrsto je prišla izbira psa. Vse po vrsti sem vzela v naročje in izbirala. Na koncu je mama izbrala belega mladička. Vzreditelji so nas prej tudi opozorili, da ima bel mladiček "napačen" ugriz-obrnjen škarjast. Bilo je prezgodaj za 100% napoved, kako se bo ugriz razvil-ali bo ostal tak kot je, morda postal škarjast, ali se poslabšal. Ampak to zdaj ni pomembno, pomembno je, da smo bili opozorjeni na eventuelno napako-vzreditelji niso ničesar skrivali.
Sledil je še krajši klepet (jasno o psih), kavica, rezervacija in božanje pesjanov, pokazali so nam pripomočke za nego dlake in svetovali, kaj naj kupimo,...
Ko smo prišli kužija iskat, so nam vzreditelji dali vrečko hrane, ovratnico (so ga že navadili), skripta o skrbi za kužka s specialnim poglavjem o negi dlake pri tt-ju, kužije smo nato še slikali in se odpeljali proti domu. Aja pa še to. Kužki so bili že napol sobno čisti, navajeni na muce, pse in druge ljudi. Veliko časa so prebili zunaj, saj so imeli na voljo velik ograjen vrt in so šibali not in ven kot kakšni torpedki. Grin
Čez kakšen mesec smo po pošti dobili rodovnik in pa slikce legla (posneli so jih vzreditelji preden smo prišli po kužija).
In kdo so ti vzreditelji? [izbris; Jana] Vsakič ko grem na kakšno razstavo, vzamem s sabo najnovejše slike. Srečali smo se tudi na srečanju tib.pasem, kjer s(m)o predstavili leglo.
To so zame idealni, ta pravi vzreditelji.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #1 : torek, 12.02.2002 : 10:47:51 »

Že več kot pol leta smo srečni lastniki naše nove psičke nemše doge-harlekin. Ta pasma ni tako pogosta v Sloveniji, zato smo že pred kakim letom in več začeli poizvedovati kje, kako in kdaj dobiti mladička. Takrat še ni obstajal mojpes.net, zato smo si pomagali preko telefona.Ko smo dobili naslov slovenskih vzrediteljev, smo seveda takoj leteli pogledati psarno in bodočo mamo. Vzrediteljica nam je vse razkazala in kar smo videli, smo bili več kot navdušeni. Psi imajo jih šest, so vsi po vrsti čudoviti in z eno besedo krasni. Tako se je začelo čakanje, na našega novega člana družine, medtem pa smo pridno hodili k našim vzrediteljem in bodoči pasji mami.
Pišem pa zato, da pohvalim psarno [izbris; Jana]
in se zahvalim vzrediteljici [izbris; Jana], za vse nasvete, ki nam jih je dala in katere še vedno nesebično deli komurkoli in kadarkoli.

Logiran
Skaana
gost
« Odgovor #2 : sreda, 13.02.2002 : 21:06:43 »

Začetek moje pravljice sega šest let nazaj. Takrat so se mi izpolnile dolgoletne sanje. Že kot otrok sem si tako želela landseerja, da sem o njem napisala zgodbo, pravzaprav že kar sago (šest majhnih zvezkov, od šestega do osmega razreda OŠ). A takrat sem bila prepričana, da takšnih psov pri nas še zlepa ne bo ... poznala sem jih le iz knjig. In nato sem varčevala dve leti, da bi si kupila lepega in zdravega bernskega planšarja. A ker takšnega pri nas nisem našla, sem mislila, da bom pač šla ponj v tujino. A potem se je zgodil preobrat. Od prijateljev sem izvedela, da je v Ljubljani leglo beločrnih novofundladcev. Pa tudi to, da naj preveč ne upam, da so verjetno že vsi oddani. In sem klicala, najprej na kinološko zvezo za številko, nato pa vzreditelja. In od tu naprej je šlo lahko. Ko se je prepričal o moji želji, mi je obljubil samčka. Kasneje sem izvedela, da je imel kupca že v tujini, a je raje videl, da ostane pes v Sloveniji. Najlepši dan se je zgodil, ko sem šla pogledat leglo. Zaljubila sem se ... za vse življenje. Takrat smo se dokončno dogovorili, izbrala sem psa (največjega umazančka) in prišla ponj, ko je dopolnil osem tednov. Videla sem mamo, se z njo in mladiči igrala, jih gledala, ko so jedli. Bila sem polna vprašanj in na vsa sem dobila prijazne odgovore in ob prevzemu napotke. Čakala me je mapa z rodovnikom in izredno dobro sestavljeno pogodbo. Na listu so bili vsi podatki o psu. Izvedela sem na kaj moram biti pozorna in kaj kuža potrebuje. Izmenjala sva si telefonski in naslednje mesece je bila to najpogosteje klicana številka iz našega doma. Oton mi je vselej pozorno prisluhnil in svetoval. In zdaj sva že šest let v stiku. Moj pes je zrav, a če se pojavi kakšna težavica, ga vedno pokličem. Tudi zato, da malce poklepetava, saj je postal že pravi prijatelj, moj in od mojega psa.
Nadvse sem mu hvaležna, saj brez njega moj pes ne bi bil to kar je, izredno živahen, vesel, zdrav, negovan in vzgojen šestletni novofundlandec. In v celoti je zaslužen tudi za to, da je dosegel mednarodni šampionat.
To je predsednik sekcije za novofudlandce [izbris; Jana], psarna [izbris; Jana].
Imela sem veliiiiiiko srečo, vem. A tudi ogromno željo in polno ljubezni. In tudi... veliko sem odštela zanj. A kako nepomemben se zdaj zdi tisti denar... varčevala sem dve leti, tako da si niti sladoleda nisem privoščila. In sem vedela zakaj. Da imam sedaj zdravega psa, ki je srečen z mano ... da ni potrebno grenkih solz... Upam da bodo moje izkušnje koga prepričale, da ni vredno tvegati. Vprašajte me, karkoli. Z veseljem bom odgovorila.
Logiran
nikar
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 38


« Odgovor #3 : petek, 03.05.2002 : 20:31:40 »

Živjo!

Danes sem postala lastnica čudovitega majhnega prinašalca. Bon je res čudovit. V avtu mu je bilo melo slabo, zdaj pa se že navja na nov dom.
Rada bi se zahvalila [izbris; Jana], ki mi je prijazno svetoval in prodal ljubkega mladiča.
Hvala pa tudi vam za vso pomoč pri raznih dilemah.

LP

Nikar ; Smiley

Logiran
miran
gost
« Odgovor #4 : sreda, 03.07.2002 : 08:03:40 »

ojla
težko bi rekel da se da v sloveniji živeti od vzrejanja mis e z vzrejo dobermanov ukvarjamo že 18 let vendar ob enem do dveh leglih letno in tremi psicami vseeno ni takega zaslužka da bi se stem preživel ker so mladiči in kvaliteta v sloveniji podcenjeni in ker država ne naredi nič proti divjem uvažnaju psov. Vedeti moraš da lahko useh in kvaliteto dokazuješ uglavnem samo na rzstavah in če se wsako leto udeležiš vsaj dveh razstav ki sta recimo kakih 600-1000 km od slovenije si lahko hitro iračunaš koliko stroškow imaš s tem pozabiti pa nesmeš tudi vložen čas v vzgojo mladičev v leglu in nega psice v času brejosti.

torej malo jih je ki se stem ukvarjajo da si zagotovijo preživetje.

lp miran

Citat

Mene pa zanima, če se dosti zasluži z vzrejanjem psov (tako da se stem preživljaš - profesionalno) ali moraš imeti poleg vzrejanja službo? Zanima me zato, saj je z večimi psi veliko dela in se mi zdi premalo časa da bi ob tem še hodil v službo? ne mislim pa na preprodajanje psov, ampak na kvalitetno vzrejanje.  Wink
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #5 : sreda, 03.07.2002 : 11:53:48 »

Miran, pa imate poleg službe še dosti časa za ukvarjanje s psi? Malo sem o tem premišljevala in če si recimo 8 ur v službi, nekaj časa porabiš za pot domov, pa za kosilo še. Pa če so pri hiši še mladički ki se moraš kar veliko ukvarjati z njimi. A znese? Moram pa rečt, da so mi dobermani krasni psi. Preden sem kupila zdajšnjega, sem hotela imeti dobermana vendar mi ga starši niso pustili imeti ker nisem imela veliko izkušenj s psi in še takrat sem bila 6. razred. Od kod pa ste? A bi mogoče lahko jih kdaj prišla malo pogledat?

                            lp  Wink
Logiran
TT
gost
« Odgovor #6 : sreda, 07.08.2002 : 08:58:14 »

Nanook!

Vesela sem ko spoznam nekoga, ki ima TT-ja. Mislim, da je za to pasmo v Sloveniji dobro poskrbljeno, saj tudi vzrediteljev ni veliko.  Drustvo ta tibetanske pasme ima ocitno vse pod kontrolo. Sama imam doma 3 mesecno psicko Thopyhi (Tofi), ki sem jo dobila v Sezani, pri vzrediteljici [izbris; Jana]. Odlicna vzrediteljica, res. Nekje decembra sem poklicala gospoda [izbris; Jana], ki mi je povedal, da verjetno konec aprila pricakuje Nanda mladicke. (Takrat Nanda se sploh ni bila breja).Takoj sem poklicala Nataso, ki mi je poslala veliko informacij o pasmi, slike mamice in ocka itd. Ima tudi odlicno stran na internetu. Sproti je obvescala kako in kaj se dogaja z bodoco mamico. Ko je bila Tofi stara 2 tedna, smo jo sli obiskat.  Do trenutka, ko smo jo lahko odpeljali domov (pri 2 mesecih), pa je Natasa posiljala fotke, ki smo jih bili zelo veseli. Poskrbela je, da so se kuzki navadili lulati na papir, da se pustijo krtaciti, cistiti zobke, postavljati v razstavno pozo itd. Prav zaradi tega nimamo s Tofi nobenih tezav - za svojo starost je izredno lepo socializirana, saj se tudi mi dnevno ogromno ukvarjamo z njo. Se zdaj smo v kontaktu in vedno je pripravljena pomagati.  
Taksni bi morali biti vsi vzreditelji, da jim ne gre le za zasluzek temvec se v vzrejo ukvarjajo strokovno in z ljubeznijo.  

Lep pozdrav vsem.
CIAO
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #7 : sreda, 07.08.2002 : 12:16:09 »

Tudi midva imava izredno pozitivne izkušnje z vzrediteljem najinega BC-ja Drima. [izbris; Jana] je bil vseskozi izredno prijazen in ustrežljiv (kljub poškodbam), tako da sva bila z vsakim obiskom bolj nestrpna. Resnično sva komaj čakala, da se konča dopust (prvič v življenju Wink), da lahko greva po malo kepico, ki je takrat sicer že bil kar divji hudiček Cheesy!
Seveda sva ga prvič zasula s vprašanji-no, ja, tudi drugič pa tretjič, v bistvu zmeraj, ko se vidimo ali slišimo! Ker sva začetnika, nama je zelo pomembno, da dobiva res tiste informacije, ki jih potrebujeva, ne pa same reklame, kot ponekod. "Dodatna oprema" Drima je bil tudi rodovnik, knjižica z vpisanimi cepljenji in hrana.
Ja, Drim je zdaj star 11 tednov, ravno v ponedeljek smo bili na obisku pri Kramerjevih, kjer je "ludnica"!!!  Wink Takšnega navdušenja nad psom samim in pasmo kot tako še res nisem doživel. Najlepša hvala g. Kramerju in njegovi psarni Pastirska za vse informacije in pomoč!!!
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #8 : ponedeljek, 25.11.2002 : 10:52:25 »

Živjo! Smiley
Pravi vzreditelji so zame tisti ko imajo vzrejno dovoljenje, zdrave pse, delajo s srcem, ne z denardnico. Hodijo na vse pomembne razsatave, delajo za najboljši videz in karakter ene posebne pasme. Vprašajo zakaj se je človek odličil glih za to pasmo, in ne prodajo psa tistim ko niso primerni za tisto pasmo ali za psa splošno. Tisti ko imajo pogodbo za nakup psa in vzamejo psa nazaj če vidijo da ne gre, in da se pes nima dobro v novem domu. Tisti ko pomagajo z raznim oprašanjem ki ima novi lasnik. Tisti ko sledijo psa in lastnika od začetka do konca življenske dobe psa. Ko pes umre je pravi vzreditelj tisti ki tolaži in govori z lasnikom o psu in o vseh dobrih in slabih trenutkih. itd itd.
lp Wink Wink
Logiran
Floki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #9 : ponedeljek, 25.11.2002 : 12:30:39 »

Bravo Hunden! Si zelo lepo povedal in se absolutno strinjam s tabo. Sama imam natančno takšne izkušnje, kot si jih opisal, s psarno [izbris; Jana]. Moram pohvalit in se zahvalit Slavi, ker mi vedno pomaga, ko imava s Flokijem kakšen problem.
Logiran
Tamara
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #10 : torek, 24.06.2003 : 09:23:17 »

Vidim,  da je tale tema ze dolgo neobiskana  Grin pa jo bom jaz malo "pretresla"!
Torej ne vem koliko izmed vas tukaj gor je kupilo svojega psa (terierja) v psarni [izbris; Jana] v Zagrebu, ampak jaz sem od tam dobila svojo Lakeland terierko, zato bom malo pohvalila  Cheesy [izbris; Jana] je res super.... njeni psi so neverjetno lepo vzgojeni in ocitno uspesni na vsaki razstavi na kateri se pojavijo! To mi je bilo vodilo, da sem izbrala njenega psa.
G. Ratko, vzreditelj moje Lakeland terierke, je krasen. Poleg vseh informacij, ki sem jih od njega dobila, izkazuje se neverjetno ljubezen do svojih psov. In prav vesela sem, da sem psa kupila ravno pri njemu!

Priporocam  Wink
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #11 : ponedeljek, 07.07.2003 : 12:43:24 »

Ponovno jaz!  Grin Grin Grin Grin
Ob prebiranju drugih tem na forumu sem dobila obcutek, da je zatajil odnos "vzreditelj"-novi lastnik  Angry Angry Angry Angry Takoj se opravicujem vsem vestnim vzrediteljem!!!!!! Ne mislim njih, ko sem napisala "vzreditelj". In zdaj moja zgodba!
Ko sem se odlocila za psa in po obisku vzreditelja [izbris; Jana]
sem vedela, da sem nasla "ta pravega". Nekaj dni po mojem obisku me je klical in me vprasal, ce ze imam kaj pripravljenega za psa. Kaj? Saj ga dobim sele cez 3 mesece! je bil moj odgovor. On pa je odvrnil, da mi je mislil pripeljati eno svojo psicko za nekaj ur, da bom videla, kaj pomeni imeti svicarja (beri: velikega svicarskega plansarskega psa)  Wink Wink Wink
Ostala sem brez besed  Lips Sealed Lips Sealed
Bila sem ze nekajkrat na obisku (sedaj cakam, da bo Gala dovolj velika za moj prvi obisk), spoznala njegove pse, jih cohala, spoznala njihove "muhe". Da o nasvetih niti ne govorim.........

Po debatah na forumu sodec vidim, da vsi niste imeli te srece..
Skoda!!!

Vzreditelj si mora zasluziti biti VZREDITELJ!

LP
Logiran
nikar
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 38


« Odgovor #12 : sreda, 16.07.2003 : 10:41:17 »

Oj!
Rada bi samo rekla, da si želim da bi bilo v Sloveniji več takih vzrediteljev kot so nekateri forumci, ki dokazujete da imate pse radi in ste PRAVI vzreditelji, ki to počnejo zato ker imajo svoje pse radi.
Takim vzrediteljem lahko rečem samo : HVALA!!!!
Lp
Nikar
Logiran
Piper
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 9


« Odgovor #13 : sobota, 01.11.2003 : 20:03:02 »

Res spodbudno da imate takodobre izkušnje.
Ali obstaja kakšna stran na kateri bi bil naslovi vzrediteljev v sloveniji?
Logiran
Biby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 206


« Odgovor #14 : sobota, 01.11.2003 : 21:03:01 »

Tudi jaz imam zelo pozitivno izkušnjo z vzrediteljem iz Hrvaške. Zgodba pa se je začela takole; ko sem bila v 5 razredu oš sem prvič videla pasmo Whippet, ki si jo je kupila soseda in na prvi pogled sem se zaljubila vanjo, vendar so bili moji starši strogo proti sem mislila da tega psa ne bom imela nikoli. No pa se je zgodil čudež. Moj fant, ki je vedel za mojo skrito željo, me je en dan presenetil in mi rekel da mi bo za valentinovo kupil  Whippeta in naj se pozanimam, če je trenutno kako leglo. Seveda sem najprej klicala Slo Klub za Hrte in tam so me napotili k Slo vzreditelju [izbris; Jana], vendar ker sem si močno želela psičko [izbris; Jana] pa jo je že oddal, mi je predlagal vzreditelja ([izbris; Jana]) ki je imel isti čas mladičke kot on. Poklicala sem vzreditelja se zanimala o psičkih ter se o sami pasmi pogovarjala kako uro po telefonu. Ker pa je imel edino psičko in jo je hotel obdržati zase sem rabila zelo dolgo da sem ga prepričala, in na koncu mi je le ratalo. Ker je bila edina psička mi je rekel da mi jo lahko pripelje na slo mejo- seveda mi je dal njegovo spletno stran da sem vsaj videla mamo in mladičke. Ko mi jo je pripeljal  Grin mi je še vse znova povedal kako in kaj. Všeč mi je bilo ker je bila že naučena lulati in kakati na papir. Všeč mi je tudi bilo ker je fantu zmanjkalo 10,000 sit za mojo kužiko pa je vzreditelj znižal ceno. Moram reči da sem imela izredno srečo da sem naletela na tako dobrega vzreditelja in še vedno se dobim z njim ali na razstavah, ali greva (jaz in moja psička)  k njemu na Hrvaško ali pa se on najavi in pride k nam na obisk pogledati kako je z njo. Roll Eyes

Biby
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pravi vzreditelji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines