mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 02:29:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pravi vzreditelji
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pravi vzreditelji  (Prebrano 42379 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
seba79
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #45 : torek, 23.08.2005 : 19:17:35 »

Živjo!
Ker se že nekaj časa navdušujem nad belimi višavskimi terierji Cheesy, me zanima kdo ima kakšne dobre pa tudi slabe izkušnje z vzreditelji oz. tistimi, ki so psa prodali (če lahko konkretno imenujete). Zanima me tudi, kaj si mislite o [izbris; Jana]?

bodite v rožicah
s.

Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #46 : sreda, 24.08.2005 : 14:33:30 »

Sorodniki so kupili visavca pri [izbris; Jana]. Kuza je star sedaj leto in pol, zelo lep predstavnik pasme. Z to psarno se res zelo zadovoljni.

Lp, Eva
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #47 : sreda, 24.08.2005 : 15:10:31 »

Zanima me tudi, kaj si mislite o [izbris; Jana]?

Preberi par postov nazaj...

LP,
Diana
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #48 : sreda, 21.09.2005 : 08:46:10 »

Joj, saj mi je nerodno, ker težim že skoraj v vsaki temi... sram

najpraj moram povedati malo daljši uvod, pardon!  Cheesy  Grin

v glavnem, iskala sem kavalir king charles španjela in ker imajo problem s srcem, sem se pač predvsem posvečala zdravju staršem.
se je našla vzrediteljica, ki je trdila, da to sploh ni res ( in veselo pari z bratom iz istega legla od psičke, ki je hudo bolana na srcu) potem sem našla vzreditelje, ki testirajo samčka, samičke ne. potem pa sem zasledila psičko na madžarskem, bila je ljubezen na prvi pogled.
vzreditelj mi je zadrdil, da na celem madžarskem ni bolnega kavalirja, da kavalirji sploh nimajo problemov, da ima on zdrave pse, da pa jih ne pregleda veterinar.
potem pa sem rekla, kako je to super, pa če je morda bil kak prednik s težavami, kako skrbi za mladičke, če jih loči od mame, kakšen karakter imata oče in mati, kakšen karakter ima psička. hotel je tudi, da mu vnaprej pošljem 20000 sit, tu sem ga prosila za kako potrdilo ali pa, če zmanjšava to cifro, ker ga vseeno ne poznam, da pa razumem, da on mene ne pozna in da potrebuje zagotovilo.
no, bistvo je, da je odgovoril, da nimam pojma o kavalirjih, da ima on zdrave pse, da ga hočem okrog prenest z denarjem in da sem slab človek in lastnik in da ga naj ne nadlegujem več. prej mi je pa pisal 8 mailov v enem dnevu.
kaj sem preveč spraševala? koliko lahko sprašujem, da ni preveč?
aja, sem opazila, da ful v sorodstvu pari. sem vprašala, če je to ok in zakaj, ker se ne spoznam ( so me potem na forumu podučili, da je to dobra stvar) in če bi mi prosim razložil. zdaj se pa grozno sekiram in mi gre kar na jok, kljub mojim odraslim letom  Cry....

Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #49 : sreda, 21.09.2005 : 10:40:40 »

Obrni se na pasemski klub (predvidevam, da kavalirčki so pod okriljem kakšnega) in se pozanimaj o vzrediteljih in morebitnih leglih. Glede na to, da praviš, da nimaš pojma o pasmi, ti bodo pa znali tudi kaj povedati in dati nasvete, kako in kaj.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #50 : sreda, 21.09.2005 : 10:52:36 »

Aja, Varja, še to - sprašuj, sprašuj, vedi pa, da mora dober vzreditelj tudi tebi zastaviti cel kup vprašanj, včasih morda tudi precej osebnih, ker mu ni in mu ne sme biti vseeno, kam bo dal mladiča.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #51 : sreda, 21.09.2005 : 11:32:23 »

Moja vzrediteljica je bila zelo zadovoljna, da veliko sprašujem. Pravzaprav mi je ravno zaradi tega rekla, da mi zaupa in sploh ni zahtevala denarja za rezervacijo. Čeprav sem ji parkrat ponudila, da ji pošljem. Spraševala sem jo pa res veliko....... še sedaj ji pošiljam maile  Wink. Mislim, da bo pravi vzreditelj vesel, da si resen potencialni lastnik in se pozanimaš o pasmi....

lp
Logiran
janusa
novinec
*
Sporočil: 39


« Odgovor #52 : sreda, 21.09.2005 : 11:53:23 »

Sama sem tudi veliko spraševala našo vzrediteljico, ki ji sploh ni bil problem odgovoriti na vsa moja vprašanja. Rezervacije tudi ni zahtevala (Češka), vendar mi je povedala, da je že imela slabe izkušnje s "potencialnimi kupci".  sram
Po skoraj štirih mesecih smo še vedno veliko "na mailih". Jaz jo sproti povprašama o čem, ona me sprašuje kako pes napreduje, itd.. Smiley

Mislim, da če je vzreditelj resen in odgovoren, do takšnih zapletov, kot si jih imela ti Varja, ne bi smelo prihajati.

Ne obupat Wink, niso vsi vzreditelji takšni. Ta pravi pa sploh ne. Problem je pri tistih, ki dobesedno služijo s količino mladičev! Od takšnih je pa najbolje iti takoj stran, da potem ni prepozno.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #53 : sreda, 21.09.2005 : 12:20:10 »

kaj sem preveč spraševala? koliko lahko sprašujem, da ni preveč?

Varja, ne skrbi. Ko iščeš psa, naletiš na vse mogoče. Ko sem jaz iskala mojo psičko in sem kontaktirala nekega ful znanega vzreditelja iz Italije, ki ima kar nekaj super šampionov, je bil najprej ful prijazen z eno samo pomanjkljivostjo. Na moja vprašanja po mailu mi je odgovarjal vse drugo, razen tistega, kar sem ga spraševala. So pa bili vsi njegovi maili ful prijazni, pošiljal mi je vse mogoče slike njegovih psov, ponujal različna legla... Ker pa odgovorov na moja vprašanja ni in ni bilo, sem ga poklicala po telefonu. In takrat doživim šok. V pol minute me je odpravil. Potem pa sem začela razmišljati, da mogoče ne razume dobro angleško in sem si našla prevajalca. Ampak spet je bilo enako. Na koncu je celo prišlo tako daleč, da je tega mojega prevajalca nadrl, da kaj se te sploh grem, da on mesečno proda tudi 30 psov, da so vsi super in da nima časa za vsakega kupca, da ga bo gnjavil do nezavesti. Da mora poleg prodaje mladičev hoditi še na razstave, pa skrbeti za pse itd.

Lahko si misliš, da pri njemu ne bi v življenju kupila nobenega psa...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #54 : sreda, 21.09.2005 : 13:44:03 »

Ko sem iskala psa  V Italiji  sem naletela na  podobnega vzreditelja kot Bonie.  4  maile na dan, en kup   nakladancije  o lepoti in dosežkih njegovih psov  cele strani slik  in da ne naštevam kaj še.
Ko sem ga poklicala  in mu zopet zastavila, njemu seveda  laična in nestrokovna  vprašanja  me je nazijal  naj mu ne kradem časa.
Vzrediteljica na Madžarskem me je vprašala  , če sem  takega  psa  že imela... in po  odgovoru , da ne  ,  mi je prav lepo flegma povedala,  da ona  svojih psov ne daje začetnikom.

Drug  vzreditelj v Nemčiji(  ta je bila  resnično najbolj  fer  od vseh)  Mi je  po mailu napisala svojo  telefonsko  in  uro kdaj naj jo pokličem,  in si je res  vzela čas.  Odgovorila in obrazložila mi je vsa  vprašanja  vse možne probleme...  čeprav  sva na koncu  prišle do tega da trenutno leglo , (katerega je imela ) zame  ne bi bil primeren ker so  bili  resnično  linija  za  lovsko-delavno rabo.  Tako , da mi je  dala naslove telefonske  še drugih  vzrediteljev( kateri   so bili po njenem  mnenju  zanesljivi)  in  tako sem  prišla  do mojega  Damsterja Wink....
Me je pa ta  ista  vzrediteljica iz  Nemčije  zaslišala v nulo...  še celo slike  vrta  in cele vasi  in reke    in vsega sem ji mogla poslati,  da ne omenjam  kakšno  pogodbo je imela....  ena izmed alinej je bila tudi , da  v primeru,  da  se  izve , da se za psa neustrezno skrbi  ga ima pravico  vzeti nazaj  brez vračila kupnine.  ...  Kljub  vsemu  mi je bila  v največjo  pomoč  in najbolj  všeč  od  vseh...  samo leglo primerno  zame je imela šele  avgusta, jaz sem pa že    marca  šibala po  psa.
Naj pa še  omenim , da je moj  pes  vnuk,  tistega psa  iz  Mađarske Grin(  ...  kolk je svet majhen)
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #55 : sreda, 21.09.2005 : 14:13:30 »

Citat
...  še celo slike  vrta  in cele vasi  in reke    in vsega sem ji mogla poslati, 

Vidim, da nisem edina, ki ima poslikano celo hiso od znotraj in od zunaj, cel vrt in okolico. Vzrediteljica je bila res zahtevna, ampak meni je bilo to vsec. Tudi jaz ne bi psa poslala 1000 km proc k tujim ljudem kar na lepe oci.

Varja, ti kar sprasuj. In ce ti vzreditelj rece, da kavalirji nimajo tezav s srcem, mu reci adijo. Si pomislila, da bi kavalircka poiskala v Nemciji?
Logiran

bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #56 : sreda, 21.09.2005 : 18:39:56 »

TAG TU, vzreditelj je trdil, da nimam pojma o pasmi, zato ker pravim, da imajo probleme. jaz mislim, da sem se že precej pozanimala, seveda pa se bom še bolj.  Cheesy
sem včlanjena na en nemški zelo dober forum prav o kavalirjih, kjer jim težim in mi odgovarjajo. pa knjige o kavalirjih sem si naročila v knjigarni ( prenašajo moje muhe in mi dobavljajo knjige), pa kar meša se mi že... včasih se mi zdi, da pretiravam, res!!!

KAJA, sem gledala v nemčiji, celo na finsko sem pisala eni ( no, to je morda malo utopično) in čakam na odgovor.
predvsem pa me moti, da zaenkrat še nihče ni mene vprašal, kaj sem, kdo sem, kako živim, kaj želim od psa in polno drugih stvari. kot da bi prodali psa vsakemu, ki jim mail napiše....

kavalirjev je bolj malo pri nas. en je iz avstrije, par iz češke, nekaj iz slovaške, vzreditelj je samo en ( ki pa je katastrofa), pa en je z nerodovniškimi, pa verjetno še kdo, ki ima pač psico doma.

eh,....  Undecided
Logiran
galy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 150


« Odgovor #57 : sreda, 21.09.2005 : 19:10:54 »

Tudi jaz iščem prave vzreditelje - saj se mi ne mudi, psa bom kupovala šele čez leto, dve.

predvsem pa me moti, da zaenkrat še nihče ni mene vprašal, kaj sem, kdo sem, kako živim, kaj želim od psa in polno drugih stvari. kot da bi prodali psa vsakemu, ki jim mail napiše....

Mene tudi. Le eden (!) je od mene zahteval, da povem tudi kaj o sebi. In še nekaj mi gre na živce: v zadnjih dveh mesecih sem poslala 13 mailov, od tega sem dobila le 5 (!) odgovorov. Res se že sprašujem, kaj delam narobe. Če ponudijo mail, potem naj nanj odgovarjajo.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #58 : četrtek, 22.09.2005 : 10:41:19 »

Varja oprosti, sem še enkrat prebrala tvoj post in vidim, da je on tebi rekel, da nimaš pojma sram
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #59 : četrtek, 22.09.2005 : 12:00:07 »

predvsem pa me moti, da zaenkrat še nihče ni mene vprašal, kaj sem, kdo sem, kako živim, kaj želim od psa in polno drugih stvari. kot da bi prodali psa vsakemu, ki jim mail napiše....
Varja, potrpljenje Wink Ko je meni kdo iz tujine pisal mail za mladička, tudi jaz nisem takoj "navalila" z vprašanji: kdo, kaj, zakaj, kako.... Počasi se daleč pride? V vsakem mailu 2 ali 3 vprašanja, pa sem vse izvedela Tongue Lahko pa res, da jih ne zanima, kam gre mladiček Undecided
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pravi vzreditelji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines