mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 23:14:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pravi vzreditelji
Strani: 1 2 3 4 5 [6]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pravi vzreditelji  (Prebrano 42335 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #75 : ponedeljek, 10.10.2005 : 22:03:38 »

in smo spet pri pogodbi.....

Ja, res je. Se bom pustil podučiti. Mislim, da je to res vse bolj nuja!
Logiran
Rosa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 126


« Odgovor #76 : nedelja, 08.01.2006 : 14:02:09 »

Ali ima kdo dobre izkusnje z kaksnim vzrediteljem zlatih prinasalcev v Sloveniji? Tako da lahko rece, da je dober vzreditelj in da se lahko nanj obrne tudi kasneje.Prosim samo ne mi priporocat  preprodajalca [izbris; Jana], ker imamo z njim zelo slabe izkusnje.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #77 : nedelja, 08.01.2006 : 14:33:17 »

Prosim samo ne mi priporocat preprodajalca [izbris; Jana], ker imamo z njim zelo slabe izkusnje.

Ja, niste edini...

LP,
Diana
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #78 : nedelja, 08.01.2006 : 15:00:54 »

Ups, sem mislila, da iščeš višavca. Oprosti!  Tongue Smiley
Logiran
.polona
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #79 : sreda, 25.04.2007 : 11:00:07 »

Prebrala sem vse teme o vzrediteljih in vidim da je tukaj kar nekaj odličnih vzrediteljev, ki upam da mi bojo znali svetovati.

Imam izkušnjo z vzrediteljico, ki verjamem da bi jo bilo vredno deliti z ostalimi in ker vem da nekaj malega sodeluje na temu forumu upam da bo to tudi ona prebrala ter mi mogoče odgovorila na nekaj neznank. Če malo pobrskate med mojimi starejšimi prispevki boste verjetno vedeli za koga gre, ne želim pa jo imenovati. 

Celo življenje sem preživela v družbi psov doma in kar nekaj časa načrtovala nakup svojega, ki se je zgodil lani oktobra. Vzrediteljica je objavila oglas ko so bili mladiči stari 4 mesece in takrat sem bila prvič pri njej. Name je naredila super vtis, kot poštena in dobra. Čez 2 tedna sem prišla po mladiča, ki sem ga izbrala.
Življenje pa ne gre vedno po poteh, ki jih želimo in po nekaj dneh z novim kužkom sem pričela najprej kihati in potem se je samo še stopnjevalo z napadi ko nisem mogla dihati itd. Zdravniki so potrdili mojo alergijo in mi svetovali naj psa ne obdržim, ker lahko zelo resno zbolim. Za alergijo prej nisem vedela, očitno je ta pes prožil neko kombinacijo na katero moje telo tako reagira, saj smo doma imeli 3 različne pse in je bilo vedno vse v redu. Čeprav je bil 'moj' samo kakšnih 10 dni, mi je bilo grozno hudo in mogoče se smešno sliši, ampak me je res prizadelo. Sproti sem seveda obveščala vzrediteljico kaj se dogaja in ker psa nisem mogla obdržati sem jo prosila če ga lahko pripeljem nazaj. Bila je za in tam smo se dogovorili da mi ga bo pomagala prodati oz. mu najti nov dom, jaz pa ji bom povrnila stroške (predvsem za hrano), ki jih bo imela z njim med tem ko bo pri njej.

Do tukaj vse lepo in prav. Ona je svoje mladiče prodala, moj pes pa nikakor ni našel novih lastnikov. Tudi npr. nek gospod, ki se je zanimal zanj ter ga šel pogledati je na koncu odpeljal enega od njenih mladičev. Ampak takrat sem si pač mislila da mu je bil bolj všeč, nič posebnega.
No enkrat pa me pokliče gospa (ki je sedaj kužkova nova lastnica) in me sprašuje o psu, pasmi, itd. Ko sva se dogovarjali za ogled psa, sem ji povedala da je trenutno pri vzrediteljici zaradi moje alergije in ji rečem naj se z njo dogovori kdaj bi lahko prišla. Potem pa šok. Gospa mi začudena razlaga, da je že govorilo z vzrediteljico in da ona pravi da trenutno nima nobenega mladiča, ampak lahko pa rezervira enega v naslednjem leglu. Ne vem, mogoče sem jaz preveč pričakovala, ampak kako lahko nekdo, ki trdi da psu hoče samo dobro, naredi kaj takega. Kuža je bil takrat star že 6 mesecev in meni se ni šlo zaradi denarja, ampak sem hotela da bo čim prej dobil dom! Mislisla sem da je tudi vzrediteljica takega mnenja, ampak po tem nisem več prepričana. Kasneje sem izvedela da je mela tisti čas rezervirane že 3 mladiče za naslednje leglo.

Kuža je že nekaj časa pri novih lastnikih in če že ne more biti moj, sem vesela da je pri taki družini. No kakorkoli že, ko smo psa peljali k njim, sva bili z vzrediteljico dogovorjeni da pridemo po psa ter dokumente (rodovnik in pogodbo) in gre v nov dom. No dan prej me je poklicala da ga bo ona pripeljala do Ljubljane. Ni problema, tako se je tudi zgodilo, prinesla je pa samo rodovnik ter pogodbo pozabila. To se mi ni zdela posebna stvar, zato smo se dogovorili da jo naknadno pošlje po pošti. No in od takrat je minilo nekaj več kot 3 mesece. Kličem jo po telefonu in že kakšen mesec se niti ne oglasi. Včeraj sem prijatelju rekla naj on pokliče iz svojega mobilnega telefona in lahko uganete.. ja, oglasila se je. Takoj za tem sem jo poklicala še jaz in meni se spet ni.

Verjamem da sem tudi sama pri vsej stvari naredila kakšno napako, ampak ne razumem zakaj se mi ne oglasi, ne pokliče nazaj, itd. Očitno je to zanjo zaključeno poglavje in upa da se me bo rešila po takem postopku? Napaka je bila definitino vera v njeno poštenost.

Moje vprašanje pa je takšno:
Z vzrediteljico sem podpisala pogodbo. Ko sem psa peljala nazaj k njej, sem (neumnica!!) tam pustila tudi originalni izvod pogodbe. Jaz bi sedaj z novimi lastniki verjetno mogla podpisati novo pogodbo ali kako? Naj jo sama sestavim, glede na to da vzrediteljica OČITNO noče sodelovati?

Naj povem še, da se z njo nisem pogovarjala o tem (kako je delala rezervacije za naslednje leglo), ker takrat ko nam je pripeljala psa, da je šel v nov dom, nisem hotela delati konflikta (sedaj bi naredila drugače). Rada bi slišala tudi njeno plat in jo pozivam naj napiše, v vsakem primeru pa bom vesela njenega klica.
Upam da sem razumljivo napisala in verjamem da je veliko takih, ki imajo z njo dobre izkušnje, to je samo moja izkušnja.


Kapo dol pred nekaterimi vzreditelji tukaj (posebno Altervita). Upam da imate kakšen nasvet zame.
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #80 : torek, 30.08.2011 : 16:42:35 »

Živjo, ne vem, če je to prava tema, a bom vseeno poskusila. Je kakšen standard, so kakšna pravila pri rezervaciji mladičev pred rojstvom. V smislu, ali je običajno, da vzreditelju poveš, kakšen je tvoj življenjski slog, za kaj bi ga rad imel (družabnika na pohodih, za delo, za agility, za razstavljanje, za vzrejo - saj vem, najprej hišni ljubljenček) kaj "pričakuješ" od psa (- da si želiš recimo bolj mirnega psa v leglu, ne največjega razgrajača  Wink), da se dogovoriš za spol, celo barvo dlake, če se pričakuje več kombinacij. Samo firbcam, ker res nimam prave predstave, kako stvar deluje. Sploh ker niti vzreditelj verjetno ne more zagotovo vedeti, kakšnega spola bodo psički, pa še kakšni zapleti pri kotitvi, zapleti v prvem mesecu itd.
Verjetno se da neka ara, ali kako. Ampak ali pri rezervaciji sploh gre za to, da kupec pove, kakšnega psa bi imel raje recimo.
Super vam hvala.
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #81 : torek, 30.08.2011 : 17:16:44 »

Eva84, vsak odgovoren vzreditelj bo vesel takšnih vprašanj. Če imaš že ogledano določeno paritveno kombinacijo, oz. če je leglo že na poti, kar kontaktiraj vzreditelja. Sprva se boste verjetno pogovorili ravno o tistem, kar sprašuješ v postu. In ko se bodo mladički skotili (ali pa so se že), jih boš lahko spremljala in kasneje se boš tudi s pomočjo vzrediteljevega mnenja lažje odločila za primernega mladička. Glede rezervacije-stvar dogovora.

Nam zaupaš za katero pasmo gre? Pa srečno.
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #82 : četrtek, 01.09.2011 : 15:13:48 »

Hvala za odgovor ren. Ne vem, zakaj sem se bala, da bi bilo takšno povpraševanje že teženje.

Kar se pasme tiče pa: huh, sem še v predfazi izbire. sram Saj to je problem, ker berem, gledam, spoznavam lastnike in me potem vsakič znova kakšna pasma navduši. Ampak gotovo pasma iz 8. FCI skupine. Ker bi bil to najin prvi pes, imam nekako željo po mirnejši psički. Sem že gledala, kje v bližini je kakšna pasja šola, čeprav je po moje čisto prezgodaj za take stvari. Kot da bi otroka prijavljal v vrtec, preden se ti rodi Smiley. Res bi bilo super, če bi imela sopotnico za jogging, rolanje, kolesarjenje, zmerno gorsko pohodništvo ... . In psi iz te skupine, če prav sledim, naj bi bili na splošno manj težavni, seveda dokler imajo zaposlitev, fizično in umsko. Plus pike so gotovo tudi to, če je pasma na splošno nežna, dobra z otroki. Pri enemu od tujih vzrediteljev sem videla, da imajo doma dva majhna otroka (1 leto in 3). Ki sta vključena v "oskrbo" psov. In to je res enkratno, da nekdo psa že od malega izpostavi temu.

Heh sem malo zašla. Pri vzreditelju se mi zdi super, ker s psi res preživi noč dan prve tedne. Plus izkušnje. Tako da zna verjetno dobro oceniti, kateri mladiči so bolj razgrajaški, živahni in kateri ne. In ti zna potem svetovati pri izbiri. Nekje na forumu sem prebrala, da se ljudje pri izbiri pogosto nagibajo k bolj živahnim psom (se sliši razumljivo  Smiley), ki so potem lahko bolj problematični. Sploh pa če gre za večje leglo in se moraš odločiti med devetimi smrčki recimo, zna biti kriza  Grin Cheesy

In je fino, da ta čas, ko urejam druge življenjsko bivanjske (uf kako filozofsko se to sliši) stvari, berem in pregledujem možnosti. In zbiram podatke o vzrediteljih. Čeprav ja, stvar bi bila lažje obvladljiva, če bi vsaj zožila izbor pasem. Potem pa lahko kakšen telefonski klic pade. Pa kakšen ogled v okviru razstavljanja, da se prepričaš, če imaš pravo sliko o pasmi in psih, starših.
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #83 : četrtek, 01.09.2011 : 17:53:15 »

Super, kar tako naprej, počasi se daleč pride. Ko se boš odločila za določeno pasmo/e pa kar vprašaj v temi pasme; sama se ne spoznam na FCI 8 skupino.

Ko se boš pa osredotočila na posamezno pasmo, bo pa še bolj veselo Wink: iskanje paritvene kombinacije (ter ostali psi v rodovniku) rezultati genetskih testov, delovne sposobnosti, karakter... In ostale zadeve: prehrana, nega, oskrba, šolanje, zdravje...

Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pravi vzreditelji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines