mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:00:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: kremplji
Strani: [1] 2 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: kremplji  (Prebrano 30645 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« : četrtek, 08.01.2004 : 10:50:09 »

Najprej lep pozdrav vsem skupaj!!!
Po dolgem času sem spet med vami....selili smo se pa ni bilo neta!

Z mojim pesjanom imava en problem....če je že kje kaj napisano o tej temi,me prosim preusmerite!

Torej....pred mesecem dni si je Toby začel kot nor lizati prednjo taco.Po enem dnevu te histerije sem mu pogledala taco,prste in zagledala grdo zadevo.
En krempelj je bil popolnoma razcepljen,po dolžini.In ker je pes velik ima velike prste in kremplje,tako,da je stvar res grozno zgledala.
Ko sem mu podrobno pogledala še ostale kremplje,sem videla,da so še nekateri v slabem stanju.Niso predolgi ampak vsi nekako spokani.
Odpravila sva s k veterinarju,kjer so se čudili nad zadevo....da so že videli take razcepe...ampak to,da je res hudo.Krempelj je bil odprt do prsta...roževina dvignjena nad živim delom...
Uspavali so ga in zadevo postrigli ,spilili, požgali...malo se je že gnojilo.
Dobila sva vitamine in minerale.
Moram reči,da se je stvar izboljšala...ampak kremplji še vedno niso taki,kot so bili prej.
Ne vem,kje bi bil vzrok....mogoče,da smo se preselili iz mesta na vas in pes ne hodi več veliko po asfaltu.Sedaj je veliko v gozdu,po travi...mogoče je vzrok v vlažnem terenu...?
Tace mu vedno brišem po sprehodih in tudi dlako na tačkah in med blazinicami ima redno striženo.


Če ima kdo podobno izkušnjo...vesela bom vsakega odgovora!!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #1 : četrtek, 08.01.2004 : 11:51:09 »


Ne vem,kje bi bil vzrok....mogoče,da smo se preselili iz mesta na vas in pes ne hodi več veliko po asfaltu.Sedaj je veliko v gozdu,po travi...mogoče je vzrok v vlažnem terenu...?
Tace mu vedno brišem po sprehodih in tudi dlako na tačkah in med blazinicami ima redno striženo.


Živjo in dobrodošla med nami  Grin Wink Grin. Kar brez treme, saj ne grizemo  Grin Grin!

Hja, nimam ravno nasveta za tvoj problem, ampak rada bi povedala, da po mojem mnjenju hoja po gozdu ne bi smela biti problem. Naš pes večinoma hodi po travi, gozdu in redkokdaj po asvaltu, pa nima nobenih težav.

Kaj so ti pa veterinarji povedali, zakaj naj bi imel take kremplje? Mogoče ima slabo strukturo krempljov (tako kot ljudje nimamo vsi trdnih nohtov, ampak se nekaterim cepijo  Angry Angry Sad). Za take težave pa je pri ljudeh kriva prehrana. S čim ga pa hranite? Mogoče mu pa primanjkuje kakšnih snovi?

Upam, da se bo še kdo oglasil in povedal "kakšno pametno"  Grin Wink!

Lp jana
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #2 : četrtek, 08.01.2004 : 11:57:57 »

živjo!

Glede nato, da ste se selili na vas, zadevo lahko povežem z gnojenjem. Videla sem pse, ki so imeli zares velike  in agresivne alergije (na koži!) na umetna gnojila, ki jih kmetje posipavajo po travnikih ali njivah.
Bolj možna diagnoza problema tvojega kužka (če nisi menjala hrane)pa se mi zdijo glivice, ki se pojavljajo tudi pri ljudeh. V takih mokrih dneh, je razvoj le-teh še bolj možen. Priporočam ti odlično kremo proti gljivicam Canesten. Mislim, da jo boš v lekarni lahko dobila brez recepta. Stala pa te bo okoli  1000 SIT.

V vsakem primeru je zelo pomembno, da kužku po vsakem sprehodu z mlačno vodo temeljito opereš tačke (ne samo obrišeš) in jih po tem tudi temeljito osušiš. Če je možno, mu daj, dokler se zadeva ne pozdravi, na tačke copatke, ki bodo preprečevali, da bodo tačke zopet izpostavljene vzroku problema (vlagi, gnojilom).

Takle razcepljen noht mora tvojega kužata zelo boleti  Cry

LP,

Dunja
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #3 : četrtek, 08.01.2004 : 12:00:02 »

veterinarji niso ugotovili nobenega definitivnega vzroka....
kot sem že napisala,dobil je samo dodatek vitaminov,ker ima uravnoteženo prehrano in je na splošno popolnoma zdrav.

Posumila sem na gljivično obolenje.Če bo treba,bom šla do Ljubljane na odvzem tkiva....ob morebitnem poslabšanju stanja.
Na žalost se tu pri nas ne poglobijo preveč v reševanje pasjih bolezni in težav! Sad

Pozdravček! Smiley
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #4 : četrtek, 08.01.2004 : 12:22:32 »

Če niso glivice, je lahko pomanjkanje beljakovin in vitaminov b-compleksa. Glede na to, da so ti vitamine že dali, ni smiselno da jih ti še dodajaš, v nasprotnem primeru se živalim daje b-compleks za ljudi. Lahko pa je prišlo do pomanjkanja beljakovin zaradi menjave dlake, posledice nosijo nohti. Poskušaj še s High energy hrano.
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #5 : četrtek, 08.01.2004 : 12:59:29 »

Ojla  Wink

Močno dvomim da bi lahko bil vzrok selitev na vas; morda le selitev sama ->stres? Huh
Naši hodita skoraj izključno po zemlji (njive, travniki, gozd....) in se problem pojavi le kadar je obratno, torej sta veliko na asvaltu, saj imata zaradi mehkega terena po katerem hodita, kar precej roževine na blazinicah, kremplje jima pa strižem, drugače se na asvaltu kakšen prav grdo zlomi. Jeseni je imela tara precej problemov pa ji je veterinarka dala vitaminske tablete (za dlako in kremplje, pozabila pa sem kako se imenujejo  sram). Je kar pomagalo. Cheesy
Kam pa sta šle k veterinarju?

LP Noli
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #6 : četrtek, 08.01.2004 : 13:32:54 »

 Noli....k veterinarju hodiva v kopru - vet. postaja Bertoki.
Glede na to,da imamo doma dva psa in ta drugi nima nikakršnih problemov s kremplji,se bom, če pride do poslabšanja odpravila kam drugam po diagnozo.

Mogoče bi lahko bil vzrok tudi v stresu....zaradi vsega po malem...selitev,pa še malček smo ga načrtno shujšali,saj je bil kar zalit....imel je 50 kg,pa smo ga spravili nazaj na 46-47kg.Še en podatek...moj kuži je veliki šnavcer. Smiley
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #7 : četrtek, 08.01.2004 : 14:49:02 »

Si ga imela na hrani light verzija???

Moja (rotka) je bila čez poletje na lightu (tehnical) pa sta šla dva kremplja v 14 dneh (enega smo celo dol vlekli). Se mi zdi da je možno da so lighti mal "švoh" z vitamini  Huh

LP Noli

p.s.
zamenjala sem hrano z navadno za aktivne, poleg prej omenjenih vitaminov Wink
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #8 : četrtek, 08.01.2004 : 18:18:42 »

Jaz bi probala s kakšnimi bvitaminskimi tabletami. Pa mislim, da v takem primeru ne bi bilo slabo dodajati biotin. Pa še mogoče bi se kje dobili kaj za mazanje nohtov, kot zaščitna plast in, da se ne izsušijo toliko. Za silo bi lahko probala tudi z vazelino. Saj lahko probaš. Pa zamenjaj veterinarja, če dvomiš v sedanjega oziroma se ti zdi, da se v tvojega psa ne poglobi dovolj. Saj tudi Ljubljana ni tako zelo daleč.

Lp, Ivana
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #9 : petek, 09.01.2004 : 08:43:28 »

Light hrana nima manj vitaminov, ampak manj beljakovin in maščob. Beljakovine pa so nujno potrebne za zdravo dlako in nohte. Vitaminske tablete se verjetno imenujejo Dermatin in so zelo učinkovite. Jaz sem se za svoja psa ob menjavi dlake in spremembi letnega časa raje odločila za High energy hrano, kot za tablete. Rezultrati so presenetljivi. Dlaka se je popravila, izpadanje se je zmanjšalo, bolj se sveti, je bolj voljna.
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #10 : petek, 09.01.2004 : 10:25:42 »

hvala vsem za odgovore! Smiley

Nismo ga imeli na light hrani...samo manj je dobival in ob točno določeni uri.
Prej sem imela ta problem,da sva s fantom živela pri njegovi mami,ki ga je na skrivaj(ko smo bili v službah) hranila z vsem živim!
Dodatke z b kompleksom je dobil po odstranitvi kremplja.

Pp - tale ideja z mazanjem nohtov ni napačna...kakšna vazelinska mast bi po mojem pomagala,da ne bi bili tako izsušeni.


Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #11 : petek, 09.01.2004 : 13:30:10 »

Živijo!

Toby, morda bi tvojemu kužku pomagalo  redno striženje oz brusenje krempljev. Pri nas to izvajamo in če so krajši ni problemov.

Drugače pa težko rečem, kaj je vzrok, da se krempelj razcepi. Tudi mi smo imeli že ta problem. Krempelj se je razcepil in šel na dvoje. Potem smo malo povijali taco, pa razkuževali in mazali ampak je kar trajalo 14 dni, da je bilo kolikor toliko o.k. Je res, da je naša psica težka in ko  leta po gozdu, se zgodi ob napačnem doskoku, da se krempelj nalomi in  ob nadaljnem tekanju še odlomi.

Praviš, da ste se selili iz mesta na vas. V mestu je hodil bolj po asfaltu in tam si je verjetno kar sam brusil kremplje, na vasi je pa to malo drugače, so bolj mehki tereni.

           


 
Logiran
Iza
novinec
*
Sporočil: 43



« Odgovor #12 : sreda, 22.09.2004 : 18:56:21 »

Pri svoji 4 mesečni whippetki sem zadnjič po sprehodu opazila, da ima en krempelj čisto okrvavljen.  Že prej sem opažala na korenih krempljev potemnitve, kot da gre za male krvavitve. Zdaj pa ne vem, ali je to sploh normalno? Kako naj hrt sploh živi, če ima tako občutljive kremplje, da takoj začne tečt kri?

Moram povedat, da sicer na sprehodih pazim, da ne dirka preveč, ampak malo pa že. Pa tudi kremplje ima lepo (mislim) postrižene.

Mogoče kdo ve, zakaj pride do tega? Ali ima mladič bolj občutljive kremplje? Prosim za nasvet! LP
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #13 : sreda, 22.09.2004 : 19:56:22 »

Citat
Pa tudi kremplje ima lepo (mislim) postrižene.

Hmmm, kako pa ji strižeš kremplje? Postrižejo se samo koničke. Če je stara 4 mesece, se živi del znotraj kremplja še dokaj dobro vidi. Če samo malo preveč odstrižeš, pa se še pojavi krvavitev.
Logiran
Iza
novinec
*
Sporočil: 43



« Odgovor #14 : petek, 24.09.2004 : 15:05:10 »

ne ne, postriženi so sigurno uredu. Krvavel ji je od "notranje strani" in sigurno ne zato, ker bi recimo jaz pri striženju poškodovala tisto notri. Saj sem bila takoj naslednji dan pri veterinarju zaradi cepljenja in sem ga tudi na to opozorila, ampak se sploh ni zjasnil kaj naj s tem. Rekel je, da pač krvavi, tako to je. ... no comment.
Če ima kdo kakšno razlago in nasvet - lepo prosim.
Zdaj itak dežuje, tako da smo pretežno notri, ampak lahko bi se ji pa tudi kaj zagnojilo ...? lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: kremplji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines