mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 15:11:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Vzgoja dveh psov
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vzgoja dveh psov  (Prebrano 51025 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #15 : sreda, 16.07.2003 : 12:51:04 »

Kljub temu, da sem tudi sama v situaciji, ko mi prav pride vsakršen nasvet, bom dodala moje skromno mnenje Grin k Meggy-nemu vprašanju (mati-hči). Pred kratkim sem brala (zdi se mi, da v Moj pes) ali pa sem slišala po TV, da se lahko tudi mati in hči smrtno sovražita, ker se ne moreta "zmeniti" glede "šefovske pozicije". Jaz bi rekla takole...če je mati zelo dominantna, obdržite tisto hčerkico, ki ni dominantna. Če mati ni dominantna psica, lahko obdržite šefico legla, saj bo znala mamo podrediti in le-ta se ji bo verjetno pustila. Kakorkoli se boste odločili, veliko veselja! LP
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 19.01.2004 : 17:24:32 »

Čez dober mesec dobim novega psička oz psičko. Zanjo imam že pripravljen boks, vseeno me skrbi kako bo Brin odreagiral na malo štruco. Sploh zdaj ko bo Bejba mala. Bojim se da ne bo grob z njo. Sicer jih bom imela vedno na vidiku ko bo tamala prosta. Kako ste vi doživljali prve dni?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : ponedeljek, 19.01.2004 : 18:26:13 »

Mi smo bili od zacetka zelo previdni. Ko smo Kaji predstavili Vini je bila Kaja strasno uzaljena, Vini pa jo je ignorirala. Dokler se nista popolnoma navadili ena na drugo nista bili nikoli sami (iz enega samega razloga...Kaja zna biti neznosna Angry). Danes se prenasata brez tezav, nikoli pa se ne igrata. K sreci jima ni treba ziveti skupaj. Z Donom sploh ni bilo nobenih tezav, pa ceprav je bil ko je spoznal Kajo in Vini  star leto in pol in nevajen drugih psov. Pri njem je edina tezava hrana, zato pac je vedno in samo v pesjaku.
Vse dosedanje izkusnje je postavila na glavo Bagi. Kaja jo prenasa le dokler se jo tamala ne poskusa dotaknit. Ce sili v njo se hitro znajde na hrbtu. Zato nista nikoli sami oz. je Bagi v svoji ograjici, Kaja pa ima celo stanovanje. Don se po zacetnih tezavah (rencanje in scipanje) obnasa kot pravi kavalir.  Na vsak nacin bi se rad igral z Bagi, vendar je pretezak in moramo ves cas pazit, da je ne pohodi. Bagi pa ga gleda kot boga in je najbolj srecna kadar ji nameni ovohavanje in umivanje.
Moj nasvet? Spoznata naj se nekje zunaj, Bejbo naj prinese nekdo drug, ti pa imej Brina. Ce je nor na hrano naj od zacetka ne jesta skupaj (Kaja in Vini lahko jesta skupaj brez tezav sele po nekaj letih). Brinu dovoli vse kar je lahko pocel ze prej, da se ne bo pocutil zapostavljenega. Pazi na igracke, kosti in podobno, da si jih ne bo Bejba poskusala prisvojiti in podobno. Veliko srece in porocaj kako vam bo slo. lp
Logiran

Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #18 : ponedeljek, 19.01.2004 : 18:55:16 »

Pri nas ni (skoraj) nobenih problemov.
Vendar se striktno držim enega pravila, starejši pes je vedno prvi - prvi iz pesjaka, prvi v avto, prvi dobi hrano, prvega pobožam, čeprav sta na koncu oba dobro prečohana, malemu ne dovolim, da bi lezel na ležišče starejšega ipd. Tako dam starejšemu vedeti, da ni izgubil svojega položaja v družini in mu vzamem razlog za zganjanje ljubosumja.

In drugo pravilo: nikoli (razen pri veterinarju) me ne boste videli le z enim psom, vedno vzamem s seboj oba

Mogoče imam srečo, vendar je starejši pes vedno mlajšega vzel pod svoje okrilje, ga učil raznih vragolij, se z njim igral in ga prav po materinsko branil pred drugimi psi, za katere je precenil, da bi malemu lahko kaj naredili.

Problem je bil edino, ko se je mlajši začel rangirati (vedno sem imela par dveh samcev), takrat je prišlo do manjših pretepov in kakšnega obiska pri veterinarju zaradi luknje a je to trajalo je kratko obdobje.

Danes je edini povod za morebiten pretep hrana. Zato jesta sicer istočasno a ločeno.
Poznam pa kar nekaj pasjih parčkov, ki jim niti na kraj pameni ne pade, da bi se grdo gledali zaradi hrane. Nisem pa še pogruntala, kako to doseči.  Grin

Ko smo malo kepico pripeljali domov, smo ga najprej predstavili starejšemu. In ta ga je dobro prevohal, ga obrnil na hrbet in to je bilo to.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #19 : ponedeljek, 19.01.2004 : 18:59:18 »

Da še to povem. Ko sem imela doma najdenčka Bubkota( ja, pač si izbiramo smešna imena Wink) je Brin vedno prepustil vse njemu. Tamal mu je kradel hrano, vedno je Brin pustil da Bubko prvi pije, vse igračke je njemu prinesel. Mislim da bo vodja kardela kar Bejba, glede na to kako se je obnašal pri Bubkotu. Matra me samo to, kako bo ko bo psička majhna, Brin pa se bo hotel špilat z njo. Si kar predstavljam ko bo tamala v boksu, Brin bo pa pred boksom tulil in prsakal po boksu Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #20 : ponedeljek, 19.01.2004 : 20:40:24 »

Hja, Andi, pri nas je bilo pa tako. Ko smo mi pripeljali Bino domov, je Bero sploh ni sprejel. Danes, po osmih mesecih, je še vedno ne mara. Psico smo izbrali zato, ker samcev Bero sploh ne prenese. In enkrat je bila na obisku psica in ji je Bero vse prepustil-tudi hrano. Danes tega Bini ne bi dovolil. Tudi jaz sem mislila, da bo brez problemov, vendar je Bero Bine sploh ne mara.

Mogoče zato, ker je kot mladič malo vanj skakala, ker se je hotla igrat, on pa je 5 let odraščal sam. Morem pa priznat, da nismo delal razlike med njima (vsaj trudil smo se). Sem pa opazila, da Bero mene sploh ne uboga več. Kot bi mi zameril, ker imam sedaj jaz svojo psico. Opažam pa še to, da psica počasi prevzema vodstvo med njima. No, dokler ne bo pretepov, bo vse OK.

Andi, vsak pes drugače reagira na novega psa. In zato se mi zdi brez veze ugibat, kako bo tvoj Brin sprejel Bejbo (oba na B-tako kot pri meni Wink). Počakaj pa boš sama videla. Jaz sem mislila, da bo Bero vesel Bine, da se bosta skupaj igrala, pa sem se pošteno zmotila. Če sta sama na travniku spuščena (to je bilo včasih), sta se obnašala, kot da se ne poznata-vsak na svoji strani travnika, vsak je nekaj počel zase. Je pa ena dobra stran tega: Bina ne pobere slabi Berotovih navad (in dobrih tudi ne  Wink)

Počakaj in boš videla, kako se bosta razumela. Držim pesti, da bo vse OK!

Lp jana
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #21 : ponedeljek, 19.01.2004 : 20:54:05 »


Andi čestitam k novemu članu družine!

Verjamem, da te skrbi, kako bo ko pride mladička v novi dom. Verjetno jo bo prevohal po dolgem in počez, mogoče tudi prekucnil na hrbet.

Ko sem našo najmlajšo prinesla domov, sta jo ostale dve prevohale, da je bilo kar hudo. Nobena ni bila užaljena, ali kaj podobnega.

 Novo bitje jima je bilo zelo interesantno, ne glede na to, da je malčica jedla 4x na dan, onidve sta pa samo sline cedili. Dominantna psica je malo vzela čisto za svojo, kot bi bila njena in jo še sedaj okrega in nabuta, če se ji zdi to potrebno.  Pa tudi v bran se postavi zanjo, če je treba.Drugače pa skupaj jedo, skupaj spijo, včasih ena na drugi, ne moreš verjet, skratka se imajo zelo rade. Se pa vsake toliko zgodi, da dominantna psica pokaže, do kje lahko gresta. hočem reči jih ima pod svojo kontrolo.

Od začetka boš morala malo bedeti nad njima, potem boš pa že videla kako in kaj.

Veliko sreče želim z malčico. Ali bo tudi dobrmanka?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #22 : ponedeljek, 19.01.2004 : 21:21:01 »

Erika; waw dva dobermana pa ne bi imela. tamalo bo avstralkica Grin
No, jst res komaj čakam na vragolije, ki jih bosta uganjala.
Bina: upam da ne bo tako. Ko je bil Bubko pri nas sem se tako zabavala da sem večinoma preživela na tleh in se krohotala ko zmešana. Ne moreš verjet kaj sta uganjala. Na koncu sta spala zvita eden zraven drugega, oziroma je Bubko spal pri Brinovem trebuhu. Ko smo ga morali oddati je Brin 1 teden čakal na Bubkotovem prostoru in cvilil. Še sedaj nam je malce žal da ga nismo posvojili Cry
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : ponedeljek, 19.01.2004 : 22:06:01 »

Citat
Ko je bil Bubko pri nas sem se tako zabavala da sem večinoma preživela na tleh in se krohotala ko zmešana. Ne moreš verjet kaj sta uganjala. Na koncu sta spala zvita eden zraven drugega, oziroma je Bubko spal pri Brinovem trebuhu. Ko smo ga morali oddati je Brin 1 teden čakal na Bubkotovem prostoru in cvilil. Še sedaj nam je malce žal da ga nismo posvojili

Glede na to kar si napisala mislim, da te nima kaj skrbeti. Jaz lahko o taksnem prijateljstvu le sanjam! Roll Eyes Se ko jih hocem skupaj slikat se skoraj na glavo postavim, da so par sekund skupaj. Moja najvecja zelja je imeti vse 4 na eni sliki! Grin

Citat
Bina ne pobere slabi Berotovih navad (in dobrih tudi ne  

Po dveh mesecih se je Bagi naucila od Kaje sleherno neumnost!  Roll Eyes
Logiran

bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #24 : ponedeljek, 19.01.2004 : 22:35:55 »

Kaja, tudi jaz imam probleme oba psa spravt na eno sliko, ker Bero sploh noče bit tako blizu Bine, da bi ju lahko slikala   Undecided Lips Sealed. In ponavadi ga moram kar na povodev pripet in potem ga držat, da stoji pri miru zraven Bine.

No, kot sem že napisala, Bero zelo dobro sprejema ostale psice, jih je vesel, samo Bine pa res ne prenese. Očitno jo ne bo nikoli maral, ker je sedaj začel lužice delat v kleti   Angry Shocked Roll Eyes. Tam kjer pripeljem Bino v hišo. Ona je drugače zunaj, Bero pa v hiši. In očitno se je ustrašil za svojo "hišo" in jo sedaj redno "cahna", da nam ja pove, da je to njegova hiša in ne od Bine  Roll Eyes Tongue. Ah, bo že!

Andi, veliko sreče pri dveh psih. In pa upam da imaš veliko potrpljenja za čakanje na Bejbo Tongue Grin! Jaz sem odštevala in črtala vsak dan, ko sem čakala na Bino in tudi na Berota!

Lp jana
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #25 : torek, 20.01.2004 : 08:58:54 »

Andi po mojem te nima kaj skrbeti! Brin bo ze pazil da na zacetku se ne bo grob z malcico. Se mi zdi da sta z mojim starejsim Mixom po karakterju kar podobna. Mix je npr. ful dominanten do drugih psov ampak mlajsemu Khanu pa vse prepusti. Tudi ce jesta skupaj in ker je Khan bolj pozresen in prej poje in gre potem k Mixu se ta umakne od posode in pusti Khanu da poje (zato ju loceno hranim). Tudi mene je bilo na zacetku strah da bo Mix pregrob ampak ne mores verjeti kako so lahko psi nezni! Ko jih gledam sedaj se vcasih ful nezno igrata vcasih pa ful grobo. Tako da andi samo zaupaj Brinu!

Lp
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #26 : ponedeljek, 26.01.2004 : 19:38:26 »

Moj prvi kuža je blazno družaben in ker je tako nor na vse živo, smo se odločili še za enega.Ko je videl malo črno kepico, se mu je od veselja čisto zmešalo.Midva sva bila sicer ves čas v pripravljenosti in ko sva slišala renčanje, sva takoj skočila vmes.Psa sploh ni renčal ta velik, ampak ta mal! Tista mala nebogljena kepica je renčala na našega skoraj odraslega huskija!Že čez pardni, ko sta se oba navadila, sta postala neločljiva prijatelja.Brez težav jih pustiva sam, res pa je, da se drug od drugega naučita veliko vragolij in ker sodelujeta so posledice včasih res grozne.Saj sva tako mislila menjati pohištvo..Razlik med njima ne delava, oba morata ubogati..
Že prvi kuža nama je polepšal življenje, odkar pa sta dva, pa si res želiva kupiti kamero..
Veliko zabave!
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #27 : sreda, 28.01.2004 : 22:10:16 »

Tudi midva sva na začetku zelo pazila na mlajšo psičko, da jo starejša, če ne drugega, ne bi potacala, pregrobo odrinila...Ampak sva kar hitro ugotovila, da se starejša psička mlajši večinoma umika, ko pa že počne kakšne "vragolije" z njo, zelo pazi (še posebej je odskočila, če je mala slučajno zacvilkala Grin). Zdaj, ko mala psička ni več tako "mala", pa je ravno obratno--paziti morava na našo starejšo damo. Probleme ima namreč z zadnjimi nogami, ta "mala" pa bi se seveda z njo igrala... Joj, prejoj, kako se deremo Grin Shocked! Včasih vsi štirje-posebej kadar je tudi starejša razpoložena za igro  Grin!
Me pa zanima nekaj-tisti, ki imate dva kužata : pri nama je tako, da kadar ena od dam karkoli ušpiči, kar ne bi smela in je kregana, vedno tudi druga beži in se skrije. Zdi se mi kot ne bi točno vedele čemu in kateri je zdaj namenjeno to "kreganje" (posebej kadar okregam katero za početje, ki je že zdavnaj mimo-uničevanje kavča, kakšne obleke, ipd. Grin Lips Sealed)... Ima kdo podobne izkušnje?? Naj povem, da vedno najprej poveva ime tiste, kateri je ukaz pač namenjen in potem sledi ukaz. Pa vseeno včasih obe odreagirata . LP


Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #28 : četrtek, 29.01.2004 : 17:07:15 »

Ja, tudi pri naših dveh je podobno. Včasih, že če povzigneva glas, se gresta preventivno skrit pod mizo.In če je kregan samo en, kar je redko, saj neumnosti ponavadi počneta skupaj, tudi midva najprej poveva ime psa, šele potem ga okregava.Sicer sta kaznovana samo kadar ju zalotiva pri dejanjih, za nazaj pa nikoli. V takem primeru imamo samo kakšen pogovor. Roll Eyes

Sem pa prepričana, da oba točno vesta, za kaj gre.
Ker sem nova in imam spomin kot gupy,ne zameri, če vprašam ;Kakšni psički pa imaš?

Lp
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #29 : četrtek, 29.01.2004 : 17:08:22 »

Joj, očitno sem tudi slepa, saj sem šele zdajk videla sliko Grin
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Vzgoja dveh psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines