mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 00:54:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Vzgoja dveh psov
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vzgoja dveh psov  (Prebrano 51095 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #150 : ponedeljek, 08.12.2008 : 14:49:58 »

Jaz se samo zanimam in izobražujem.

 
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #151 : ponedeljek, 29.06.2009 : 14:50:26 »

Lep pozdrav, imam dva psa, oba samca, eden je star dobrih 5 let, drugi marca dopolnil eno leto. Do pred kaksnih 2 tednov nazaj ni bilo nobenih problemov, starejsi je sprejel malega z veliko mero potrpezljivosti in nikoli ni kazal agresije. Mlajsi je pred dvema tednoma zacel razkazovati svojo nadvlado (omeniti velja tudi, da imamo okrog gonece samice), s tem, da v vsakem trenutku zacne rencati in se spusti v tepez s starejsim, starejsi pa mu ne pusti ostati dolzan, tako da imamo en kup rencanja in nakazovanja na ugriz, ceprav do ugriza nikoli ni pride. Sicer sta ze cez pol ure lahko normalno skupaj, ter se obnasata, kot prej, torej lezita skupaj, se lizeta, skupaj lajata na sosedovo macko...
Tamali je ob tem zacel tudi z markiranjem, markira vse kar obleze, kar je precej zoprno ze zaradi tega, ker oba zivita v hisi in imamo poscano od dek do kavca do cele terase. Spet je tako, da kaksen dan ne pocne tega, kdaj pa je poscano vse.
Zanima me kaj tocno predlagate, ga bo ta najstnisko upornistvo minilo ali so potrebne vecje sankcije?
Logiran
Barbara10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 216


« Odgovor #152 : ponedeljek, 29.06.2009 : 15:19:05 »

Kastracija obeh in dobra pasja sola (kamor boste vozili oba psa - morda tudi ne hkrati in bo zato potrebno 4-krat na teden v pasjo solo in to vec mesecev - odvisno, kaj si zelite od psov), kjer lahko za posteno placilo zahtevate znanje in pomoc pri resevanju problemov. Prav tako kaksna dobra knjiga za lahko noc (o psih) ne bo skodovala.
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #153 : ponedeljek, 29.06.2009 : 15:25:30 »

Psa sta plemenjaka, tako da kastracija ne pride v postev, nisem laik v kinologiji kot tudi nisem strokovnjak, prav tako pasma ni posebno problematicna, sta predvsem druzna psa, brez lovskega nagona in posledicno tud nagona do varovanja hrane nimata (zaradi hrane se nismo imeli problemov), solo smo dali skozi, in sem preskusil dve in bil pri obeh razocaran, ceprav smo veliko delali s psoma. Je pa res, da je pasma izjemno nagnjenja k trmi in neposlusnosti, ter predvsem ni delovna. Gre za dva tibetanska spanjela. 
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #154 : ponedeljek, 29.06.2009 : 15:50:38 »

Yago, katere pasme pa sta?
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #155 : ponedeljek, 29.06.2009 : 15:57:25 »

Sej sem napisal  Smiley tibetanska spanjela sta oba. Fotr in sin.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #156 : ponedeljek, 29.06.2009 : 16:03:22 »

Aja, očitno sem spregledala. Wink To se mi ne zdi problematična pasma in tudi če mal renčita eden na drugega po mojem ne bo večje škode..

Jaz imam samojeda in kavalirja, pa se tudi spreta včasih zaradi hrane in renčita eden na drugega, pa jima ostro rečem 'fuj' in tistega ki je prepir začel postavim na hodnik za pet minut tako da se ohladi. Pol sta pa spet best frenda. Wink
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #157 : ponedeljek, 29.06.2009 : 16:09:48 »

Problem je ker to se zdaj vlece ze dva tedna, jst sem mislil da bo minilo, se pa kr fajn zakadita drug v drugega kadar tamali tezi (tavelki se sicer bolj brani, ker kot kaze noce biti podrejen), bolj me skrbi ker tamali vse markira. Sta pa OBA opozorjena in nahruljena, po drugi strani ju pa zelo pohvalim, kadar se normalno igrata ali vohata, ampak tamali se kar ne umiri. Jst se zmeri misli, da je to najstniski problem, ampak po drugi strani ne bi rad cesarkoli prepuscal nakljucju. 
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #158 : ponedeljek, 29.06.2009 : 16:13:29 »

Potem ti svetujem, da se obrneš na kakšnega strokovnjaka, ki se dobro spozna na tak problem. Jaz sem tudi bila v eni pasji šoli zelo razočarana, vem pa za društvo Krim da je super. Jaz od tam poznam Katarino (Xena), morda ti lahko ona kaj svetuje.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #159 : ponedeljek, 29.06.2009 : 17:29:51 »

Yago, pri meni je 5 psov in če hirearhije ne morejo/nočejo vzpostaviti sami, jo vzpostavim jaz Roll Eyes
z markiranjem pa s svojimi psi nisem nikoli imela težav, izjemoma z drugimi v varstvu. rešila sem tako da sem npr. tepih popolnoma umaknila... Med markiranjem ga nikoli ne zalotiš?
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #160 : ponedeljek, 29.06.2009 : 17:57:08 »

yago,
mislim, da bo treba aktivirati tvojo avtoriteto  Wink
Imela sem dva polnojajcna samca s katerima ni bilo prav nobenih problemov, dokler mlajsi ni dopolnil 4 leta. Takrat je bila cista sreca, da sem dopoldne prisla domov ravno v trenutku, ko se je mlajsi (a 20 kg tezji) odlocil, da bo starejsega eliminiral. Naredila sem namrec kapitalno napako, ker sta bila psa skupaj tudi, ko nas ni bilo doma. In zgolj sreca je prevladala nad mojo neumnostjo... No, od takrat dalje sta bila v nasi odsotnosti strogo locena brez izjeme.
V nasi prisotnosti je sicer obcasno prislo do nakazovanja nadvlade, ko je mlajsi dozorel, a sem to takoj zaustavila in potem je bil mir.
Drugace pa jima na pamet ni padlo, da bi se kaj repencila, ker sem jima takoj pokazala kdo je v nasi hisi tisti, ki se lahko repenci.  Grin
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #161 : ponedeljek, 29.06.2009 : 18:45:54 »

Xena, upam da nisem naredila narobe ker sem yagotu priporočila tebe.. sram
Ne zamerit..
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #162 : ponedeljek, 29.06.2009 : 19:30:14 »

Hvala za nasvete Wink
Pri nas je problem, ker sem sam sicer dosleden, vendar sem odsoten 9 ur na dan. Mati, ki tudi skrbi za njiju niti podrazno ne zna vzpostaviti take avtoritete, ceprav odkar vidi, da je resno, malo bolj uposteva, da naj ju loci in predvsem povzrocitelja, ga da na hrbet in nahruli. Potem je pa tu se kapitalni problem, fotr, ki niti podrazno ne uposteva kaj sele uboga moja navodila.
Zaenkrat ju locujemo, tamali je spodaj na velikem vrtu, tavelki zgoraj na veliki terasi, ne dobivata nobenih bonitet, hrano imata na razpolago, ko jo prinesem in prav tako tudi odnesem, ko vidim, da sta pojedla, tamali se bo preselil k meni v stuk visje, vecji pa bo spodaj, kar je ravno obratno (upam da je to ok, da ne bo ravno obratnega ucinka), predvsem pa upamo, da se kmalu une dve psice nehata gonit. Testosteron je huda zadeva ja.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #163 : torek, 30.06.2009 : 09:29:35 »

Kadar te ni doma naj bosta ločena. Kaj je v vašem "krdelu" dovoljeno in kaj ne, določa šef, torej ti. Pri nas je recimo rangiranje z renčanjem buljenjem, šavsanjem v prazno... in grobo igro dovoljeno, grizenje, klofutanje in lasanje pa ne. Če pride do prekrška, so vedno kaznovani vsi udeleženci enako, ne glede na to, kdo je začel in kdo jo je najbolj skupil. ker se ti sicer zelo hitro zgodi, da ostane izzivalec nekaznovan ali celo za svoje vedenje nagrajen (in mu močno zraste grebenček), tisti, ki je samo odreagiral na nesramnost pa pokasira.
Sicer je v konkretnem primeru lažje, ker sta psa samo dva (če jih je več, vedno gredo vsi na enega in zna biti nevarno), ker nista velika (in torej ne tvegaš nekih hudih poškodb, ko ju pravljaš narazen) in ker sta približno enako močna (kar pomeni, da ti ne more večji z enim ugrizom sesuti drugega). Se pa znajo majhni psi "neproblematičnih" pasem medsebojno enako grdo sklati kot kakšni večji sorodniki.
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #164 : torek, 30.06.2009 : 18:26:41 »

Zaenkrat ni izboljsanja, samo da prideta na vec kot nekaj metrov blizu se mali zacne repenciti. Nekaj dni nazaj je bilo bolje, ker je to pocel samo dopoldne enkrat pa potem popoldne in proti veceru.
Gon se zelo, na sprehodu vlece, kot da ne bi vec vedel kaj je poleg, poleg tega ima lulcka vseskozi zunaj, tako upam, da se gona res cimprej poleze, da vidim, ce gre res za prenapihnjenega potrebnega najstnika.
Se naprej sta locena in bosta do nadaljnega ostala, opozorjen in 'oblajan' je ob prvem renču, poleg tega bo dobil kazenski kot, veliko skatlo, kjer se bo lahko hladil. Zaenkrat teli postopki, glede na to, da za vzrejanje se nismo cisto prepricani, sem zacel razmisljati celo o kastraciji. Ampak bomo prej se vseeno zelo potrpezljivi, avtoritativni in dosledni. Porocam.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Vzgoja dveh psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines