mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:06:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "pes in narava"  |  Tema: foto natečaj "pes in narava" - potek dogajanja
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: foto natečaj "pes in narava" - potek dogajanja  (Prebrano 11251 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : ponedeljek, 27.03.2006 : 09:08:00 »

Natečaj za najboljšo fotografijo na temo "pes in narava"

Na mojpes.netu razpisujemo foto natečaj za najboljšo fotografijo na temo "pes in narava".
Čas telohov in zvončkov je tukaj, trava je pričela zeleneti, drevje in grmovje brsti, potočki postajajo zanimivi za naše pasje prijatelje... Vse okoli nas lahko najdemo najrazličnejše scene za fotografiranje našega psa. Vabimo vas, da pobrskate tudi med starimi fotografijami. Morda se prav tam skriva zmagovalna.

Kdo lahko sodeluje na foto natečaju?

Na foto natečaju lahko sodelujejo s svojimi fotografijami vsi uporabniki mojpes.neta, ki imajo pakete midi, maksi in mega in ki bodo do predpisanega roka ter v skladu s temi razpisnimi pogoji poslali fotografije, ki so njihovo avtorsko delo.

Kategorije natečaja in nagrade

- izbor uporabnikov

- nagrada v vrednosti 14.000 SIT - hrana Arden Grange ali oprema Danish Design - po dogovoru, podarja Avanturist d.o.o. iz Markovcev pri Ptuju
- nagrada v vrednosti 10.000 SIT - darilni bon za nakup sredstev proti notranjim in zunanjim zajedalcem podarja MojMaks, Jana Pahovnik s.p. iz Šmartnega ob Paki
- nagrada v vrednosti 9.000 SIT - darilni bon za nego psa podarja Studio nege za male živali Iv San Bernard iz Ljubljane
- nagrada v vrednosti 5.500 SIT - cepljenje proti kužnim boleznim podarja Toplica, Milan Matko DVM s.p., Topolšica
- nagrada v vrednosti 4.000 SIT - darilni bon za nakup pripomočkov za nego pasjih zob podarja MojMaks, Jana Pahovnik s.p. iz Šmartnega ob Paki
- nagrada v vrednosti 3.400 SIT - multivitaminski preparat (vitamini, minerali in proteini) podarja Toplica, Milan Matko DVM s.p., Topolšica
- nagrada v vrednosti 3.000 SIT - darilni bon za nego psa podarja Studio nege za male živali Iv San Bernard iz Ljubljane

- strokovni izbor s posebno nagrado
*nagrada v vrednosti 18.800 SIT - Angleški slikovni slovar (CD-rom) in letno naročnino na revijo ELI po lastnem izboru podarja podjetje Samo.uk d.o.o. iz Ljubljane. Na voljo je kar 25 naslovov različnih revij v šestih stopnjah za osem tujih jezikov. Z njihovo pomočjo boste zagotovo izboljšali znanje tujega jezika. Slovar je primeren za začetnike, s katerim se naučimo preko 1000 besed in stavčnih zvez, v pomoč je veliko iger, ugank, križank in tudi zvokovnih vaj ter še veliko več...
Nagrada bo podeljena fotografiji po strokovnem izboru g. Oskarja-Karla Dolenca.

- posebna nagrada podjetja Boomfoto d.o.o.
Profesionalno studijsko fotografiranje vašega psa v studiu Boomfoto Creative Images Izola.
*Paket "Animalia MID" zajema:
- fotografiranje v studiu s studijsko razsvetljavo cca, 2 uri
- posnetih približno 30 fotografij od tega 3 končne povečave formata 20x30cm
Vrednost nagrade je 25.200,00 SIT.
Nagrado podelijo za najbolj humorno fotografijo po izboru gospe Vide Klenovšek, ki je v podjetju odgovorna za fotografiranje živali.

- posebna nagrada podjetja Gali d.o.o.
* mehko ležišče za psa v vrednosti nad 20.000 SIT
Nagrada bo podeljena za najbolj "noro" fotografijo, izbrala pa jo bosta lastnika podjetja ga. Danica in g. Martin Simončič.

- posebna nagrada Balonarskega kluba OPA iz Velenja
* panoramski polet z balonom za eno osebo v vrednosti 19.800 SIT
Nagrada bo podeljena za najboljšo fotografijo psa v naravi, slikanega "s ptičje perspektive" (lahko s stola, balkona, balona, lestve..., skratka "od zgoraj"). Nagrajeno fotografijo bo izbral predstavnik Balonarskega drustva OPA Velenje, g. Igor Centrih.

Vsi ostali udeleženci natečaja dobijo tolažilne nagrade.

Nagrad v nobenem primeru ni mogoče zamenjati za denar.

Pravila in napotki za sodelovanje v natečaju

- Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi (5) fotografijami. Ko so fotografije objavljene, jih ni mogoče zamenjati z drugimi.
- Avtor pošlje vsako posamezno fotografijo v samostojnem email sporočilu na elektronski naslov jana@mojpes.net. V sporočilu mora biti navedeno:
* uporabniško ime udeleženca v foto natečaju,
* ime in priimek avtorja fotografije,
* morebiten komentar k fotografiji,
* datum, ko je bila fotografija posneta.
- Poslane fotografije morajo biti v .jpg formatu.
- Najmanjša velikost fotografij mora biti 640 px širine ali višine.
- Obdelava fotografij z računalniškimi programi za delo s fotografijami je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije.  Dovoljene so korekcije barv, korekcija nivojev, korekcija osvetlitve, korekcija kontrasta. Ocenjevalna žirija ima pravico, da po lastni presoji izloči fotografijo, za katero meni, da je bila računalniško obdelana na kakšen drugačen način.
- Fotografijam ni dovoljeno dodajati robov, okvirjev ali drugih grafičnih elementov. Na fotografijo ni dovoljeno dodajati podpisa, datuma ali kakršnegakoli znaka (logotipa) avtorja.
Fotografije bodo objavljene v velikosti 500 px širine ali višine in take kvalitete, kot bodo prispele. Pred objavo bo dodan znak mojpes.neta.
 
Termini natečaja

- 27.3.2006 do 10.05.2006 - V tem času imajo udeleženci čas poslati fotografije na naslov jana@mojpes.net, s pripisom "za foto natečaj - pes in narava". V natečaju sodelujejo vse fotografije, ki bodo do 10.05.2006 do 24. ure poslane na navedeni email naslov in ki bodo zadovoljevale vsem ostalim kriterijem v tem razpisu.
Fotografije bodo v mojpesGaleriji in na mojpesForumu objavljene sproti, kot bodo prihajale. Fotografije, ki bodo prispele zadnji dan, bodo objavljene do 12.05.2006.
- 12.05.2006 do 25.05.2006 do 24. ure - izbor fotografij.
- 26.05.2006 objava končnih rezultatov natečaja.
- Podelitev nagrad bo predvidoma 10.06.2006 v Ljubljani. Vse podrobnosti o podelitvi nagrad bodo navedene ob razglasitvi nagrajencev.

Potek izbora najboljših fotografij

- strokovni izbor
Oskar-Karel Dolenc je fotograf svetovnega formata in človek, ki živi s fotografijo. Mnogim je prenesel svoje znanje kot profesor fotografije in inštruktor FSJ, aktivno je sodeloval in predsedoval v foto društvih, bil predsednik foto zveze tako v nekdanji Jugoslaviji, kot v R Sloveniji. Sedaj je, poleg vseh ostalih aktivnosti, tudi član umetniškega sveta pri FZS.
Njegove fotografije, ki so poezija za oko, so mu prinesle laskav naziv "mojster fotografije", na mednarodnem nivoju pa mu je zveza FIAP podelila naslov "Artiste".
Podatek, da je že imel preko 450 razstav, od tega kar 50 samostojnih doma in v tujini, ter da je prejel preko 70 nagrad in diplom, nam razkriva, da je Oskar-Karel Dolenc fotograf z dušo in srcem in lahko njegovo oceno fotografije vzamemo še kako resno.
Nagrajenec bo objavljen skupaj z ostalimi nagrajenci 26.05.2006.

- izbor uporabnikov
Na mojpesForumu bo objavljena nova tema za izbor najboljših fotografij v foto natečaju "pes in narava". Vse prispele in objavljene fotografije bodo navedene v seznamu z ustreznimi povezavami do fotografij. V anketi, ki bo objavljena na mojpesForumu, bodo lahko vsi registrirani uporabniki mojpes.neta glasovali za 6 najboljših fotografij. Obenem bodo tisti, ki bodo glasovali, povabljeni k utemeljitvi svojih glasov, kar bo v pomoč pri izboru zmagovalnih petih fotografij, v kolikor bo po anketi prišlo do enakih števil glasov pri več fotografijah. Vsak bo lahko glasoval samo enkrat. Glasov se ne bo dalo popravljati, spreminjati ali dodajati. Za glasovanje bo potrebno biti vsaj registriran član mojpes.neta (vsaj paket mini) in prijavljen na mojpesForum. Gre za delno tajno in delno javno glasovanje. Vsi glasovi v anketi se bodo avtomatsko beležili, prikazali pa šele 25.05.2006 ob 24. uri, vse utemeljitve bodo javne.

- izbor posebnih nagrad
Vida Klenovšek, Danica in Martin Simončič ter Igor Centrih bodo svoj izbor sporočili do 25.05.2006. Nagrajenci po njihovem izboru bodo objavljeni skupaj z ostalimi nagrajenci 26.05.2006.

Komisija za izbor

Komisijo za izbor sestavljajo predstavniki mojpes.neta in sponzorjev.
Komisija za izbor bo 26.05.2006 objavila izid natečaja in navedla zmagovalne fotografije, ter objavila datum in kraj podelitve nagrad avtorjem zmagovalnih fotografij.
V primeru, da bo več fotografij dobilo po glasovanju v anketi enako število glasov, odloča o razvrstitvi na prva tri mesta ustrezno število utemeljitev glasov glasovalcev. V kolikor bosta še vedno imeli dve fotografiji enako število glasov, bo o uvrstitvi odločala komisija za izbor.
Komisija je pristojna tudi za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.

Pravna in avtorska določila

Vsi udeleženci v natečaju s svojo udeležbo na natečaju dovoljujejo uporabo fotografij, poslanih za ta natečaj v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net in tem razpisom. Fotografij, ki bodo sodelovale v natečaju, avtorjem ni dovoljeno objavljati drugje (spletne strani, tiskani mediji). S sodelovanjem na tem natečaju avtorji dovoljujejo objavo svojih fotografij za promocijske in druge aktivnosti mojpes.neta brez nadomestila.

Jana Pahovnik
www.mojpes.net

Gavce, 27.03.2006

Nagrade prispevajo:

posebna nagrada - profesionalno studijsko fotografiranje psa v studiu v vrednosti 25.200,00 SIT

Podjetje sestavlja 5 družbenikov, ukvarjajo se primarno s fotografijo, oblikovanjem in postavljanjem internetnih strani.
Na fotografskem področju so bolj specializirani za fotografiranje ljudi (portret, moda), hkrati pa orjejo ledino v slovenskem prostoru pri fotografiranju domačih ljubljencev. Prav tako pokrivajo tudi vse ostale fotografske zvrsti (poroke, reklame, image, šport, prireditve ipd.)
Boomfoto d.o.o.
Premrlova ulica 1, 6310 Izola
www.boomfoto.com
041 / 500 333, info@boomfoto.com


posebna nagrada - mehko ležišče za psa v vrednosti nad 20.000 SIT

Trgovino Gali&Nika odlikuje pestra ponudba, s poudarkom na kakovosti in redni menjavi artiklov. Trendom na tržišču ne sledijo slepo, ampak vsak proizvod, ki ga vzamejo v prodajo, temeljito preučijo in preizkusijo. V pasji šoli Gali dajejo največji poudarek vzgoji mladičev in učenju psičarjev ter programom, katerih cilj je vzgojen pes, s katerim ne bo težav v nobenem okolju in v nobenih okoliščinah.
Gali d.o.o.
Linhartova 66, Ljubljana
www.gali.si
01 / 437 77 88, gali@masicom.net

posebna nagrada - panoramski polet z balonom za eno osebo v vrednosti 19.800 SIT

Balonarski klub OPA Velenje
Panoramski poleti, reklamne postavitve, športni poleti
041 / 604 287, balon@velenje.com

posebna nagrada - angleški slikovni slovar (CD-rom) in letno naročnino na revijo ELI po lastnem izboru, v vrednosti 18.800 SIT

Založništvo unikatnih priročnikov, uvoz in izvoz tuje literature, ekskluziva za založbi Eli in La Spiga, organizator francoske bralne značke za osnovne šole.
Samo.uk d.o.o.
Prvomajska ulica 9, 1000 Ljubljana
www.samouk.si
01 / 542 11 24, samouk@siol.com

hrano Arden grange ali opremo Danish design - po dogovoru, v vrednosti 14.000 SIT

Zastopnik za vrhunsko popolno suho hrano za pse in mačke Arden Grange in izdelke Danish design. Argen Grange je znamka vrhunske popolne suhe hrane za pse in mačke na osnovi svežega piščanca ali lososa brez umetnih barvil in konzervansov. Posebej primerna je za delovne in razstavne pse, ter za pse z alergijami, saj ne vsebuje rdečega mesa, pšenice, soje in mlečnih izdelkov.
Avanturist d.o.o.
Markovci 35 b, Markovci pri Ptuju
www.avanturist.si
040 / 299 088, info@avanturist.si

dve nagradi - bon za nakup sredstev proti notranjim in zunanjim zajedalcem v vrednosti 10.000 SIT in bon za nakup pripomočkov za nego pasjih zob v vrednosti 4.000 SIT, organizacija natečaja in zaključne prireditve

Pametne spletne rešitve, organizacija spletnih skupnosti, največji slovenski kinološki portal www.mojpes.net...
Spletna tovarna MojMaks, Jana Pahovnik s.p.
Gavce 27 a, Šmartno ob Paki
www.nonidesigns.com
jana@mojpes.net

dve nagradi - bon za nego psa v vrednosti 9.000 SIT in bon za nego psa v vrednosti 3.000 SIT

V Studiu nege za male živali Iv San Bernard vam za vašega ljubljenčka ponujajo krtačenje in česanje, kopanje, striženje, trimanje, krajšanje krempljev, praznenje paranalnih žlez, čiščenje zob, nego in čiščenje ušes in oči, strokovne nasvete s področja nege kože in dlake, nasvete o šolanju, vzgoji, prehrani, svetovanje pri izbiri, nakupu pasme, negi...
Studio nege za male živali Iv San Bernard
Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, BTC hala 6
Pet Vizija, Mojca Svetličič s.p.
031 / 321 863, petvizija@yahoo.com

dve nagradi - cepljenje proti kužnim boleznim v vrednosti 5.500 SIT in multivitaminski preparat v vrednosti 3.400 SIT

Moderno tehnično opremo z visokim strokovnim znanjem uporabljajo za uspešno preprečevanje in zdravljenje bolezni pri malih živalih.
Center za zdravljenje živali Toplica, Milan Matko dmv s.p.
Topolšica 15, Topolšica
www.toplica-vet.net
03 / 589 22 36, matko.milan@siol.net
Logiran

Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #1 : torek, 28.03.2006 : 12:56:26 »

Jana najprej pohvala za super temo tokratnega natecaja... Wink

Preverjam, ce sem pravilo razumela prebrano...ne glede na stevilo psov, ki jih ima clan, le-ta lahko poslje najvec 5 fotografij?

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : torek, 28.03.2006 : 13:02:26 »

 Smiley ja, na enega uporabnika (paket) je 5 fotografij, torej ima vsak moznost dobiti 5 nagrad Cheesy
Logiran

Mojsa
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #3 : sreda, 29.03.2006 : 09:46:04 »

Ojla. Jaz sem nova na tem forumu pa me zanima kaj so to midi pa maksi in mega paketi.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 29.03.2006 : 09:51:37 »

Pozdravljena Mojsa,

o paketih najdes vec v ceniku za uporabnike.
Med obvestili pa najdes se Pravila na mojpesForumu.
Logiran

Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #5 : sreda, 29.03.2006 : 20:55:05 »

Vsi udeleženci v natečaju s svojo udeležbo na natečaju dovoljujejo uporabo fotografij, poslanih za ta natečaj v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net in tem razpisom. Fotografij, ki bodo sodelovale v natečaju, avtorjem ni dovoljeno objavljati drugje (spletne strani, tiskani mediji). S sodelovanjem na tem natečaju avtorji dovoljujejo objavo svojih fotografij za promocijske in druge aktivnosti mojpes.neta brez nadomestila.

Nekaj me zanima glede teh določil. Ok razumem jih, ker so jasno napisana, to da se z njimi ne strinjam ni pomembno. Zanima me konkretno odebeljeni stavek. Strinjam se s tem da se pač fotografije, ki sodelujejo v natečajo uporablja brez nadalnjega dovoljenja za promocijo itd. to, da teh slik ne smeš imet objavljenih niti na svoji strani se mi pa zdi malce pretirano... No hotela sem samo sodelujoče opozoriti na ta določila ker po pravici vem kako ljudje berejo te stvari, še posebno določil pol ljudi ne prebere. Da pač ne bo prišlo do nepotrebnih zapletov.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : sreda, 29.03.2006 : 21:28:39 »

Ja, Geri, res je.
Fotke, ki bodo sodelovale na natecaju, ni mogoce objavljati drugje.
Za vsako fotko se lahko dogovorimo po natecaju tudi kako drugace, vendar za sam natecaj velja to dolocilo. Malo nerodno bi bilo, da bi nagrajene fotke bile objavljene v vseh mogocih variantah, moj-albumu, po forumih... Natecaj pa vendarle organizira mojpes.net, prav tako je za natecaj pridobil sponzorje z nagradami... In, ce se nameravate potegovati za nagrade, je pac treba dati fotko.
Vsepovsod, kjerkoli bodo fotke objavljene, bo zraven navedeno ime in priimek avtorja, torej ne bo nikjer kot avtor fotke naveden mojpes.net. V primeru pa, da se za katero od fotk zmenimo za objavo kje drugje, bo potrebno napisat zraven, da je fotka sodelovala na natecaju mojpes.neta.
Gre pa za do 5 fotk vsakega posameznika.
Logiran

martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #7 : četrtek, 30.03.2006 : 08:58:16 »

Verjetno tudi ni dovoljeno napisati na fotko naslova spletne strani??? Ali pač??
Mislim, da bi bilo to v redu, da se potem ne more kar tako uporabljati.
Ali je potem fotografija last mojpes.net? Tudi če ni nagrajena???

Seveda je pa jasno, če se strinjaš s pogoji pač sodeluješ, če ne pa ne.
Lep pozdrav
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 30.03.2006 : 09:08:33 »

Verjetno tudi ni dovoljeno napisati na fotko naslova spletne strani??? Ali pač??
Mislim, da bi bilo to v redu, da se potem ne more kar tako uporabljati.

Tole ne razumem povsem. Mislis na www.mojpes.net ali kaj drugega?
V razpisu pise: "Pred objavo bo dodan znak mojpes.neta."

Ali je potem fotografija last mojpes.net? Tudi če ni nagrajena???

Materialne avtorske pravice so mojpes.netove za vse fotografije, ki sodelujejo v natecaju, moralne avtorske pravice pa ostajajo vedno avtorjeve.
Torej, fotografija je last mojpes.neta, vedno pa je navedeno ob njej tudi avtorjevo ime.

No, zgodb, ki so sodelovale v predhodnem razpisu tudi ne morete objaviti nikjer drugje. So last mojpes.neta, seveda v vseh primerih objave pa z navedbo avtorjevega imena.
Logiran

martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #9 : četrtek, 30.03.2006 : 09:10:36 »

Mislim mojo spletno stran na fotki.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 30.03.2006 : 09:12:23 »

V razpisu pise:
"- Fotografijam ni dovoljeno dodajati robov, okvirjev ali drugih grafičnih elementov. Na fotografijo ni dovoljeno dodajati podpisa, datuma ali kakršnegakoli znaka (logotipa) avtorja."
Logiran

Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #11 : četrtek, 30.03.2006 : 09:31:24 »

Jana, samo kot intermezzo - preteklo leto sem nekaj mesecev delala na Zavodu, ki organizira najvecji slovenski Foto natecaj Fotografija leta in tam so me naucili, da s sodelovanjem na natecaju avtor ne prenasa avtorskih pravic na tistega, ki natecaj organizira tudi ce tisti ki razpisuje natecaj to zahteva, ker bi naj bilo to v nasprotju z zakonom o avtorskih pravicah. Kar v pravnem aspektu pomeni, da bi ti z vsakim sodelujocim na natecaju morala skleniti avtorsko pogodbo, da se on zaradi sodelovanja na natecaju pisno odpoveduje avtorskim pravicam za fotografijo in zato nebo zahteval povracila v kakrsnikoli obliki in to za vsako fotografijo posebej oziroma v primeru ciklusa za vsaki ciklus posebej. Brez taksne pogodbe se fotografije lahko neomejeno uporabljajo v namene promocije akcije, natecaja, itd, po koncanem razpisu pa morajo biti avtorjem vrnjene, razen ce se avtor strinja, da se lahko obdrzijo za lastne potrebe portala, ki je organizator natecaja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #12 : četrtek, 30.03.2006 : 11:47:21 »

Hvala Uma, za tole razlago.
Avtorske pravice se delijo na moralne, materialne in druge avtorske pravice.

Moralne avtorske pravice so po zakonu neprenosljive, tudi ce bi jih kateri od avtorjev zelel prenesti na koga drugega. Pod moralne avtorske pravice spada izbira prve objave (v nasem primeru je to natecaj), pravica priznanja avtorstva, pravica spostovanja dela in pravica skesanja. V pravico do priznanja avtorstva razpis nikjer ne posega, doloca pa nacin, na katerega se bo navedlo njegovo avtorstvo - to sta ime in priimek. Ce se kdo s tem ne strinja, potem ne more sodelovati na natecaju. Ni to noben pritisk na avtorsko pravico, temvec pogoj, pod katerim je mogoce sodelovanje. Avtorju je prosto prepusceno, ali se s tem pogojem strinja ali ne. Ce bo poslal svojo fotografijo, se razume kot da se strinja. Tudi pravica spostovanja dela ni okrnjena, saj je v razpisu navedeno, da bo objavljena taka fotografija, kot bo prispela (torej brez predelave), pred objavo ji bo dodan le znak mojpes.neta.

Materialne avtorske pravice pa so prenosljive na kogarkoli in pod pogoji, za katere se dogovorita avtor in tisti, na katerega se te pravice prenesejo. Vsak avtor sicer ima pravico do skesanja, o cemer je v zakonu nekaj dolocil, ki zavezujejo tako avtorja, kot tistega, na katerega so bile predhodno prenesene materialne avtorske pravice. S posiljanjem fotke po razpisnih pogojih se smatra, da se udelezenec na natecaju strinja s prenosom materialnih pravic na mojpes.net brez povracila, kot je navedeno v samem razpisu.

Druge avtorske pravice so: pravica dostopa in izrocitve, sledna pravica, pravica javnega posojanja, pravica do nadomestila. V nobeno od drugih avtorskih pravic z razpisom ne posegam.

Pogoji v tem razpisu naj bi bili jasni, vsaj trudila sem se, da so. Pravila vedno navede tisti, ki razpisuje nek natecaj, od udelezencev pa je odvisno, ali se z razpisanimi pogoji strinjajo ali ne in v skladu s tem se odlocijo o svojem sodelovanju. Seveda mora biti razpis v skladu z zakonom, kar tale naj bi bil. Tudi z vsemi avtorskimi dolocili. Razpis ni javen, temvec interen, ceprav je javno objavljen, saj v njem lahko sodelujejo samo tocno doloceni clani.

Glede pogodbe o prenosu materialnih pravic je pa tako, da je del dogovora ze izpolnjen s tem, ko se nekdo s svojim delom udelezi natecaja, torej pod znanimi pogoji poslje svoje avtorsko delo, v nasem primeru za objavo na natecaju. Temu so namenjena pravila posiljanja posameznih fotografij in elektronsko sporocilo (email) velja po Zakonu o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu za zakonitega.

Pravila so tako sestavljena in jasna zato, da se ze vnaprej izlocijo tisti, ki imajo "figo v zepu". Noben problem ni napisati avtorske pogodbe za prenos materialnih pravic z avtorja na mojpes.net in to bo zagotovo narejeno za fotografije, za katere bo mojpes.net zainteresiran, da jih "v vsakem primeru" obdrzi v svoji lasti, seveda pod pogoji, ki so navedeni v samem razpisu. Ce bodo pri kom nastali problemi, se z moje strani ni tezko odpovedati mojim pravicam, vendar se bom potem takemu udelezencu na vseh naslednjih natecajih na siroko izognila.
Logiran

linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #13 : četrtek, 30.03.2006 : 22:20:00 »

Imam vprasanje!

Ce imam katero od fotografij na svoji spletni strani in zelim z njo sodelovati na natecaju, jo moram na svoji strani zbrisat in sele potem poslati v natecaj? sram
Potem ... moram pregledati cel moj-album, da slika ni kje gor? Huh
Kaj pa ce je slika ze na mojpes-netu bila objavljena na primer na forumu pasme ali pa pod srecanji? Huh

Me samo zanima, ker je napisano, da so slike lahko ze stare.

Hvala za odgovor.

Lp, Ursa
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #14 : petek, 31.03.2006 : 08:40:40 »

Ce imam katero od fotografij na svoji spletni strani in zelim z njo sodelovati na natecaju, jo moram na svoji strani zbrisat in sele potem poslati v natecaj? sram
Potem ... moram pregledati cel moj-album, da slika ni kje gor? Huh

Kaj pa ce je slika ze na mojpes-netu bila objavljena na primer na forumu pasme ali pa pod srecanji? Huh

Ja Smiley, fotka za natecaj ne more biti nikjer objavljena, vsaj ne v trajanju natecaja, za kasneje se lahko zmenimo kako drugace.
Natecaj je namenjen predvsem fotkam, ki se niso bile objavljene, predvsem pa ne na mojpes.netu.

Me samo zanima, ker je napisano, da so slike lahko ze stare.

Marsikdo ima kaksno staro fotko, fotkano s klasicnim fotoaparatom, ki jo lahko skenira in poslje. Verjetno ima tudi kdo kaksno digitalno fotko, ki v kaksnem arhivu caka na objavo Smiley
Logiran

Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "pes in narava"  |  Tema: foto natečaj "pes in narava" - potek dogajanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines