mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:52:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Na Dunaju uvedli izpite za lastnike psov
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Na Dunaju uvedli izpite za lastnike psov  (Prebrano 19638 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #30 : sobota, 01.04.2006 : 11:43:34 »

Ma jaz se z vsem tem strinjam, ampak realizacija tega je pa druga zgodba. Ste kdaj slišali, kaj vse se dogaja našim redarjem, ko pišejo kazni? tudi do fizičnih obračunov je že prišlo. Zdej si pa predstavljajte, da ponosnemu lastniku 50 kilske mrcine napišete kazen za drekec.

Jaz imam tudi za to  rešitev Cheesy Grin
saj sem  že rekla , da bi morali biti  vsi  psi popisani.....  ok ,v tem primeru  bi  morali imeti na  (  dovolj široki) ovratnici  še  identifikacijsko  številko...  potem pa  bi se ga, pa pač  samo  slikalo(  pa naj  veselo  serje   Cheesy)  na koncu meseca , bi se mu  pa   račun  domov poslalo.  30 dni rok plačila...  če ne plača , pa  tako kot sodišče naredi... se mu obesit na plačo  in "cugat-  iz računa" Cheesy.....  Hitro bi začeli  tudi  uni  z marcinam  prav ponižno pobirat  dreke Grin

Sej jaz se  samo malo hecam Wink...  itak  Wink Grin , da nikoli ne bo prišlo do tega...  vsaj v naši  državi ne. 
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #31 : sobota, 01.04.2006 : 11:55:13 »

Pa a ni že neka omejitev števila psov v Sloveniji? Ali se tisto nanaša na eno osebo?
Ta omejitev 2 psa bi morala bit na gospodinjstvo in ne na osebo. Je pa res da je lahko hiša, ker živijo tri družine prijavljena kot eno gospodinjstvo, čeprav ma tri ločene bivalne enote...

Te stvari bo težko uredit, ampak morajo začet že enkrat! Tu na vasi kjer sem občasno na obisku je en pes, ki renči na vse in se prosto sprehaja okrog. Od kar sem ga prvič vidla sem vedla, da bo ugriznil otroka, ker se odraslih boji. In prejšnji teden ga je. Čeprav so ga baje prijavli, se še vedno lepo prosto giblje po vasi!

Zakaj psa po ugrizu ne odpeljejo vsaj na opazovanje in če je res nevaren za okolico ne evtanazirajo. Ta je cel psiho! Še nisem videla takega pa čeprav sem bila pogost gost v zavetišču... Ta jih bo še grizu!

Kako se lahko to dogaja! Ma vsaj, če že ne znajo/znamo preprečit, bi vsaj popravli škodo! Ta punčka bo imela verjetno celo življenje znamenje. Jo je ugriznil v lice!
Logiran
sicilija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #32 : sobota, 01.04.2006 : 13:39:03 »

Mislim da je v sloveniji omejitev 5 psov na gospodinjstvo. Nisem prepričana, ne me držat za besedo. Ampak očitno je to preveč, glede na to, kaj se je zgodilo z bulmastifi.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #33 : sobota, 01.04.2006 : 13:50:56 »

Pri tej pučki je bil samo eden... In tudi tistih par ki je hotelo mojo napast je bilo tudi samih...

Ni kriv samo krdelni instinkt in tisti samec je baje renčal in napadal tudi ko je bil sam...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #34 : sobota, 01.04.2006 : 16:28:36 »

Se absolutno ne strinjam z omejitvijo posedovanja psov-dva. Sploh ni point v temu, problem je v lastnikih. A vam se ni potegnilo?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #35 : sobota, 01.04.2006 : 16:40:16 »

Ja sej kdo pa trdi, da problem ni v lastnikih?
Logično je, da je kriv lastnik. Je pa tudi res, da so ljudje v večini nezainteresirani za vzgojo psa in ga imajo samo zato da ga imajo. In takim je treba "zagrenit" življenje tako, da se jih prisili, da kaj preberejo in se vsaj malo izobrazijo pa vsaj en tečaj naredijo. Ne bo vse kar na enkrat rožnato, bo pa bolje kot nič. Mogoče bo pa celo kakšen reku, meni se pa ne da vsega tega počet in bo vzel mačko ali še boljše ne bo vzel nič... Roll Eyes Wink
Logiran
sicilija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #36 : sobota, 01.04.2006 : 18:08:16 »

Ja nihče ni rekel, da problem niso lastniki. Seveda so. Sej zato pa omejitve, da imaš doma enega vzgojenega psa in ne krdelo, ki je razpuščeno in napadalno. Ne vsi seveda, ampak je pa sigurno lažje obvladat enega psa, kot pa štiri. Če lastniki tega sami ne vidijo, je treba pač to uredit z zakonom in jih kaznovat, če zakon kršijo. Se zavedam, da je tudi en sam pes lahko nevaren, ampak sigurno manj kot pa štirje. Problem je v tem, da pri nas ni zakonov, ki bi kakorkoli urejali pasjo problematiko, zato vsak počne, kar se mu zljubi.
Poglej primer Milene Močivnik. Cela slovenija je vedela, da ima veliko več kot 5 psov, pa ni nihče ukrepal. Ko je pri ženski prišlo do obsedenosti, so pa vsi kazali s prstom in obtoževali. Potem jo je še država kaznovala, ker je počela tisto, za kar bi z malo trudo lahko skrbela država in uredila spodoben azil za živali. Nekako bi res morali začeti urejat te zadeve.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #37 : nedelja, 02.04.2006 : 12:10:32 »

Omejitve ala dva psa na gospodinjstvo se ne ukvarjajo z lastniki. In ja, pravilno si ugotovila, da je lahko tudi en pes nevaren. S predlagano omejitvijo in nekimi ulala strogimi taf zakoni se ne strinjam.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #38 : nedelja, 02.04.2006 : 13:24:44 »

Še nisem slišala za omejitev ...2 psa na gospodinjstvo ?...A, sem kaj spregledala ?
Hm, se osebno kot vzrediteljica sploh ne strinjam.....

Se pa strinjam z izpiti...pa ne takimi kot smo jih vajeni...ker .....Samo nekja je treba vedeti...velika večina kužkov (dobro šolanih ) na poligonih in v "šolski skupini" opravlja svoje delo super, ko pa se znajdejo v "resničnem življenju" običajno odpovedo vse "šolske poslušnosti" pri kužku in pa "vse znanje" pri vodniku .... Zakaj ?..Ja to bi rada vedela tudi jaz!!!!!
Torej izpiti - ja, pa še kakšen psiho test za lastnike in obnovitvena zanja vsakih nekaj let........in potem je treba dosledno upoštevati še nadaljno vzgojo kužka  in odnos do kužka in pa predvsem se mora lstnikom kužkov končno zavestno zasidrati v možganih odgovornost "kaj imajo na povodcu", kaj zmorejo in česa ne....A, kdo neki le bo to kontroliral  Cheesy HuhHuh
Logiran
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #39 : nedelja, 02.04.2006 : 14:24:59 »

.....  ok ,v tem primeru  bi  morali imeti na  (  dovolj široki) ovratnici  še  identifikacijsko  številko...  potem pa  bi se ga, pa pač  samo  slikalo(  pa naj  veselo  serje   Cheesy)  na koncu meseca , bi se mu pa   račun  domov poslalo.  30 dni rok plačila...  če ne plača , pa  tako kot sodišče naredi... se mu obesit na plačo  in "cugat-  iz računa"
Al pa, če jim kar registrske tablice "našraufamo"...  Cool
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #40 : nedelja, 02.04.2006 : 17:15:39 »

In predvsem-kako. Ce pa ze jaz mogoce na prste ene roke nastejem tiste, ki dejansko lahko stojijo za tem, kar sicer gobcajo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sicilija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #41 : nedelja, 02.04.2006 : 17:17:41 »

Saj omejitev ne pomeni, da ni nobenih odstopanj. Jasno, da imajo vzreditelji več kot dva psa. Tudi več kot pet. Verjetno je tudi za to potrebno dovoljenje. Zakoni in omejitve se ne ukvarjajo z lastniki, ampak je pa dejstvo, da je lažje obvladati dva psa, kot pa štiri in več. Je tudi jasno, da je lažje obvladati dva ponorela psa, kot pa štiri in več. to je smisel takih omejitev in tudi to, da se lastnik več posveti psu, mu nameni več časa in se z njim bolj ukvarja. Mislim, da je to laže storiti, če imaš enega ali dva, kot pa če jih imaš 5. Tako da ni tako neumen predlog, posredno se ukvarja tudi z lastniki.
Enako nespameten je lahko tudi predlog izpitov. Kje pa piše, da pes ki je opravil izpit z odliko ni nevaren? Nikjer. In čez 5 let se mu lahko utga in bo koga napadel kljub opravljenim izpitom. In kaj nam potem pomagajo še tako strogi izpiti? Popolnoma nič.
Noben od teh predlogov ni neumen. Gre za to, da se vendarle omeji in poskuša vzpostavit malo odgovornosti med lastniki. Gre za to, da nas vsaj malo omejujejo zakoni in mogoče dvakrat premislimo, preden kupimo psa. Dokler pri ljudeh ne bo prevladala taka miselnost, nam vsi zakoni in izpiti ne bojo nič pomagali.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #42 : nedelja, 02.04.2006 : 17:21:33 »

Se vedno mi ni jasno, kaj dobrega sploh prinasa omejitev. Tudi glede izpitov je Nanda cisto fajn povedala. Lastniki? Ze povrsen cvek ti da jasno vedeti, kam pes taco moli...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #43 : nedelja, 02.04.2006 : 17:53:01 »

Al pa, če jim kar registrske tablice "našraufamo"...  Cool
Sem hotla  rečt ... ja med  ušesa Grin ...  pa mi je  prebilo , da imata moja  psa  ušesa na dol in verjetno ne bi lepo stala  Roll Eyes.... Wink Grin

Sicer sta  pa tako ali  tako že  bolj popisana  kot  marsikater  avto... ožigosana in čipirana/ kodirana  sta .  Drug teden  gresta  še na tehničnega,  konec maja     pa še registracijo podaljšamo v prometnem. Wink Grin 
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99


« Odgovor #44 : nedelja, 16.04.2006 : 20:03:34 »

mislim, da se vsi (pametni) lastniki kosmatincev strinjamo, da ispit ne bi bil slaba rešitev. toda kakor so že nekateri ugotovili, je to pri nas za zdaj indija koromandija. damayanti ima nekaj res zanimivih idej, ki jih najverjetneje še Dunaj ne more uzakoniti, kaj šele mi stomilijonov svetlobnih let za njimi.
mislim, da bo potreben še kakšen tak incident kot je bil z bullmastifi (resnično Bog ne daj) da se kaj premakne v glavi naših politikov.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Na Dunaju uvedli izpite za lastnike psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines