mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 13:28:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Renčanje
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Renčanje  (Prebrano 7190 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« : torek, 18.04.2006 : 11:35:11 »

Pozdravljeni,

Pred 1 letom je tašča posvojila mešančka, ki nas je takoj vse osvojil. Je kar solidno ubogljiv, zelo rad se carta u glavnem pravi mali cuker z eno malo večjo napako – zelo veliko renči  Angry.
Renči v različnih situacijah npr. ko pridemo v stanovanje renči dokler ne pride do nas, ko nas zagleda se nas razveseli  Cheesy Ko moja Lina pride h njim na obisk jo najprej narenči (sploh če gre pozdraviti taščo), po parih sekundah pa se ji vrže na hrbet in se igrata in norita, postaneta nerazdružljiva. Line to renčanje sploh ne moti, ponavadi ga vseeno poljubčka pa malo s tačko poboža. Če gremo skupaj na sprehod uboga ko gremo od doma, ko pa opravi svoje (ponavadi takrat ko rečem gremo domov) pa postane nasilen ali bolje rečeno zoprn do Line. U bistvu ji še nikoli ni nič naredil ampak jo samo draži da nori z njim potem pa renči nanjo, jo preskakuje, zbije na tla (Lina je za polovico manjša od njega in ima ca 5 kg manj od njega), ampak ona vseeno sodeluje in nikoli še ni npr. zacvilila tako da očitno je to zanju igra. No je pa res tudi, da če se meni zdi prehudo to 'igro' prekinem in gresta oba na kratek povodec. Potem se včasih  spravi na okno in renči (tudi če ni nikogar na cesti), če noče v hišo se skrije pod avto in renči ipd….

Ko ga je tašča dobila je bil star 7 mesecev in menda je zadnjih par mesecev pri starih lastnikih živel zaprt v garaži. Že kmalu ko je prišel so se pokazali različni problemi, ki pa jih je tašča bolj ali manj uspešno odpravila ampak renčanja ga ne moremo / ne znamo odvaditi.

Kakšen nasvet bi bil zelo dobrodošel.

LPK
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1 : torek, 18.04.2006 : 13:49:28 »

Jaz bi poskusila preprečiti tiste situacije, ki jih je možno seveda, ki pripeljejo do renčanja in teženja. Ena od takih je na primer takrat, ko se vračate domov... Jaz bi kužka že prej navezala ali pa vsaj takoj, ko začne s svojim obnašanjem. Naj vidi da tak način ni zaželjen in pripelje zgolj do tega da se mu gibanje omeji.
Tisto da gre pod avto in renči... prej bi se ga dalo na vrvico, če bi bilo možno in ga ne lovili po vrtu...
Ko pride kdo na obisk in renči, hm...
Naj ga nauči teta pozornost in vadi... vadi... vadi... da gleda samo njo na ukaz npr. glej me (najprej malo pol pa vedno dlje)... če bo naučen da gleda njo in ga druge stvari ne zanimajo, ne bo niti renčal, je pa res da se tega ne nauči takoj.
Logiran
Tejka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #2 : sreda, 19.04.2006 : 06:10:32 »

Glede renčanja na Lino - ker se ga Lina ob tem renčanju ne boji, bi znalo biti tisto renčanje le sproščanje med igro. Večina psov namreč med igro renči, nekje pa sem prebrala da nekateri spremenijo ton renčanja (tako se je oglašala tudi moja psička - izgleda bolj nekaj med renčanjem in zehanjem:) ), drugi pa renčijo popolnoma enako kot takrat ko so jezni.

V zvezi z renčanjem na goste pa priporočam da ga poskušate že preden zarenči zamotiti s kakšno igračko in čim se obrne proti gostu recite "ne" in ga spet zamotite z igračko!

Upam, da vam bo uspelo! LP, Teja
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 19.04.2006 : 06:28:27 »

hja... če je igra pa ase res ni treba sekirat. Pri moji, ko sreča svojega brata zgleda da se bosta poklala pa neizmerno uživata... Tako da to ni problem.
Naš novi kuža tudi ko je vesel nekam čudno brunda in in zgleda kot da bi renčal... pa spet to ni to...
Glede na to kaj je napisala Tejka nisem več sigurna, da gre za pravo renčanje...
Mogoče samo v kakem primeru... na primer pod avtom... Ampak to se lahko elegantno prepreči...  Wink
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #4 : sreda, 19.04.2006 : 07:35:40 »

Hvala za odgovore. Mislim da imata kar prav, da gre pri renčanju med igro res samo za igro. Bolj pa nas živcira renčanje na prišleke, ki pa ni nujno da so gosti, npr. tudi name renči in na druge stanovalce hiše ampak samo ko vstopimo, potem ko vidi kdo je pa nas pozdravi in se nas razveseli.  Imam občutek kot da ne ve kdo pride in ga je treba seveda dobro prestrašiti ko vstopi  Angry Kdo bi vedel kaj se mu mota po glavi (verjetno ga je tista izolacija v garaži malo presrašila, ker včasi imam občutek da bi zarenčal še na lastno senco če bi ga presenetila  Shocked.
To z igračko sem tudi jaz že predlagala, ker glede na to da je brihten kuža (ko z Lino vadiva šolske zadeve jo posnema in je full srečen da lahko sodeluje - seveda za pribolšek Smiley verjetno ne bo problema, samo taščo moram prepričati da se tega loti bolj sistematično in premišljeno.

LPK
Logiran
norwich terrier
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #5 : petek, 24.11.2006 : 18:15:01 »

Samo toliko da veš Cheesy nekaterih psov se po mojem ne da vzgojiti, da ne renčijo. Moja renči če ji kaj ne paše, pa sej no na ukaz odvadil ampak ona še vseeno, tudi če ji paše renči, ko se igra renči...Aha vmeš učasih spusti še kakšen džungelski krik Wink Mogoče je to tudi posledica značaja Roll Eyes
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #6 : nedelja, 26.11.2006 : 11:02:44 »

Po moje renči, ker jo je strah. Če je to razlog, je najbolje, da jo obiski ignorirajo, ko se pa malo pomiri pa naj se z njo poigrajo ali jo podkupijo s hrano.

Norwich terrier... Name ne renči nikoli  Cool Roll Eyes
Nate bo nehala, če boš vstrajen, na ostale pa bo verjetno renčala dokler bo živa ha ha ha  Grin Grin Grin Grin Grin

PS: Upam da ne berejo tega  Wink Wink
Logiran
*NiKiCa*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #7 : ponedeljek, 11.12.2006 : 21:37:59 »

no jst imam pa tak problem da skos ko hodim po stanovanju me moja 1 leto stara psička vleče za copate in ko se sklonim da jo bom dala stran začne renčat v tem smislu  kot da misli da se z njo igram in potem me hoče prijet še za roko (kao da me bo ugriznila) nato sem poskusila s tem da ko me je začela vlečt za copat sem počakala da bi spustila ampak hudič mali sploh ne spusti copat. sem poskusila tudi s tem da ko me je prijela za copat da sem ji dala njeno igračko pa ni nič pomagalo, drži se mojega copata kot prilimana Roll Eyes
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 11.12.2006 : 22:21:24 »

To bo pa verjetno znak, da je ona tvoja šefica. To pa trdim iz izkušenj, naš prvi pes in jaz 7 letna smrklja...
Do enega leta me je vleku za hlačnice in nikoli zarenčlal name, pol enkrat me je pa ugriuznu...

Takoj, ko te zagrabi, reči ne in jo zapri v drugo sobo. Če se izmika, je ne lovi, ampak jo zignoriraj. Ko pa naslednjič zagrabi, jo brez besed primi in odstrani s prizorišča.
Logiran
*NiKiCa*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #9 : torek, 12.12.2006 : 14:25:19 »

hvala za odgovor bom poskusila tako, če mi jo bo ratalo odtrgat od mojga copata  Wink
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #10 : torek, 12.12.2006 : 15:10:16 »

Srečno  Grin
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 10.05.2007 : 20:58:52 »

Zdravo! hmmm,...nevem če spada v to temo, ampak bom vseno vprašala. Moja Flika je full začela renčat pa lajat na druge pse, ko je na vrvici( stara je pol leta,..)ko jo pa spustim pa psa pofoha in čez nekaj časa se hoče igrat z njemu.Res nevem zakaj to počne. To večinoma počne če sva v mestu. Zadnjič sem sedela pred trgovino in sem jo imela v naročju in ko je šla ena gospa z psom mem trgovine je full začela lajat in renčat. Upam,da mi boste znali kaj svetovati.,
Lp, Špela
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #12 : petek, 11.05.2007 : 11:13:30 »

Upam, da si jo položila na tla.

Premalo si napisala. Je mela kako izkušnjo, koliko če sploh se je družla z drugimi psi, kakšna je sicer po karakterju?

Tako na hitro, bi jaz dogajanje ignorirala in šla božat tistega psa na katerega renči, če bi se dalo, ko bi se pomirla pa pohvalila.
Sicer pa vadla na daleč pozornost nase, tako, da bi pse s časoma zače la ignorirat. Sej ni treba da psi rinejo v vas ali pa da se mora vaša na vsak način igrati z drugimi.
Nikakor pa ne spodbujaj vedenja s kakim dvigovanjem ali prigovarjanjem.
Ni pa nujno, da je to kar sem napisala prav. Odvisno je ali renči iz strahu, čuva, hoče bit šefica... kaj drugega...
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #13 : petek, 11.05.2007 : 13:12:22 »

Zdravo! Ja z drugimi psi se veliko druži. Pa v malo šolo hodimo in tam se normalono obnaša. Do zdej še ni imela slabo izkušnjo z psom. Imam še dalmatinko, ki je stara 3 leta in se zelo dobro razumeta. Zelo si zapolne pse, ki se je igrala z njimi in se jim podredi.Karakter ima vredu- hotela je bit šefica,zarenčala je ene parkrat name,ampak to sem ji iz riti izbila. Wink Edino ljubosumna je full.Na dalmatinko ne na druge pse pa kar.Tako, da res nevem zakaj to dela.
Lp,Špela
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Renčanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines